Pokazuje rezultate 1 do 16 od 16

Tema: kako promijeniti ginekologa?

Roza avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno kako promijeniti ginekologa?

Prije nego što krenem hodati okolo, zna li možda netko što sve treba napraviti ako želim promijeniti socijalnog ginekologa?

pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Kod onog za kojeg si se odlučila podigneš prijavni obrazac u 3 primjerka. s tim i osobnom (mislim da to može i netko drugi umjesto tebe) odeš na HZZO. Oni ti vrate tvoj i primjerak za ginekologa. primjerak ovjerenog obrasca odneseš natrag ginekologu i to je to.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

ja sam telefonom kontaktirala ginekologa u kojega se želim prebaciti i dobila informaciju da dođem osobno ili netko umjesto mene s mojom zdravstvenom iskaznicom i kartonom (ako mi ga nije neugodno pitati u bivšeg ginekologa). pretpostavljam da izabrani ginekolog to onda sam regulira s hzzo-m.

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj Angel prvotno napisa
    ja sam telefonom kontaktirala ginekologa u kojega se želim prebaciti i dobila informaciju da dođem osobno ili netko umjesto mene s mojom zdravstvenom iskaznicom i kartonom (ako mi ga nije neugodno pitati u bivšeg ginekologa). pretpostavljam da izabrani ginekolog to onda sam regulira s hzzo-m.
    to je jedna varijanta, a ako ti je neugodno tražiti karton onda samo lijepo ispuniš kod novog taj formular i on dalje sam preko HZZO-a traži tvoj karton i ti si odmah njegov pacijent

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

a kad se moze promijeniti ginekolog? jel to isto u neko odredjeno doba godine ili se moze bilo kad? usput ima li neko preporuke za nekog dobrog, njeznog i susretljivog socijalnog ginekologa koji ima mjesta za nove pacijente? i jos da ima veze s rodilistem sv. duh u zagrebu?

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj tridesetri prvotno napisa
    a kad se moze promijeniti ginekolog? jel to isto u neko odredjeno doba godine ili se moze bilo kad?
    Imas period u godini kada se to masovno radi, mislim bas u sijecnju, ali ako nisi zadovoljna, ne trebas cekati.

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Citiraj Elly prvotno napisa
    Citiraj tridesetri prvotno napisa
    a kad se moze promijeniti ginekolog? jel to isto u neko odredjeno doba godine ili se moze bilo kad?
    Imas period u godini kada se to masovno radi, mislim bas u sijecnju, ali ako nisi zadovoljna, ne trebas cekati.
    bilo kojeg liječnika, pa tako i ginekolologa, možeš promijeniti nakon što ti istekne puna godina kod starog; više nema onog masovnog premještanja u 1. mj.; znači, kod kojeg se prijaviš, moraš kod odabranog ostati godinu dana i tada možeš mijenjati; mislim da to vrijedi već dulje vrijeme

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Isto tako, više ne moraš sama ići po karton. Po sadašnjim propisima to oni sami nekako riješe (valjda HZZO). Nisi obavezna sama nositi karton, ako ti je neugodno ići po njega.

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Koliko ja znam bilo koji liječnik se može promijeniti bilo kad, samo na onom formularu kojeg uzmeš od novog liječnika zaokružiš zbog čega mijenjaš, npr, promjena adrese, nezadovoljstvo pružanjem usluga... ne znam što je još ponuđeno...

Vodenjak avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Ja isto mislim da nemora proći godina dana. Ja sam potpisala obrazac za promjenu i nova ginekologica je rekla da će oni poslati papire na HZZO, ali da mi 100% neće prebaciti karton jer nije prošla godina dana. Međutim već od 1. sljedećeg u mjesecu karton je bio kod novog ginekologa...

ivory avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ja sam jućer zvala HZZO u vezi promjene zubara (isto vrijedi i za ginekologa). Može se mijenjati jedino ako si kod sadašnjeg duže od godinu dana. Odeš kod novog, on ti da obrazac za prijavu koji popuniš i potpišeš i to je to. Ostalo on obavlja sam. To možeš učiniti bilo kada tokom godine, jedini uvjet je da prođe godina dana od zadne promjene liječnika.

Roza avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Super cure, hvala na odgovorima. kako sam kod svog sadašnjeg ginekologa već dug niz godina, neće biti problema.

Vodenjak avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj ivory prvotno napisa
    Ja sam jućer zvala HZZO u vezi promjene zubara (isto vrijedi i za ginekologa). Može se mijenjati jedino ako si kod sadašnjeg duže od godinu dana. Odeš kod novog, on ti da obrazac za prijavu koji popuniš i potpišeš i to je to. Ostalo on obavlja sam. To možeš učiniti bilo kada tokom godine, jedini uvjet je da prođe godina dana od zadne promjene liječnika.
    Meni je to isto rečeno, ali su mi svejedno prebacili karton iako kod starog ginekologa nisam bila punih godinu dana. Možda sam izuzetak.

aries24 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Meni je žena na socijalnom rekla da ako si kraće od godinu dana možeš tražiti novog ako napišeš da nisi zadovoljan zbog toga i toga i onda oni to kao provjere i ako su tvoji razlozi utemeljeni dozvole ti promjenu.
    Malo mi je to komplicirano pa ću se strpiti da istekne godina.

Vodenjak avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Ja sam sa svojim bila jako nezadovoljna i vjerojatno su iz tog razloga bez ikakvih problema prebacili karton...

Roza avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Promjenila sam ginekologa. Kad sam došla tamo, dala sam svoju zdravstvenu iskaznicu i potpisala formular. To je sve što sam ja morala napraviti. Sestra mi je rekla da to oni nose u HZZO, oni prebacuju kartone itd.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •