Stranica 2 od 4 PrviPrvi 1234 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 154

Tema: Ljetne bebe 2005. (34. dio)

ivana s avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Dobro jutro!
    Nekakvo zatišje ovdje, nitko ništa ne piše!
    Stavila sam nove fotke s mora pa možete vidjeti kako je Emma narasla.
    Mi smo opet pokušali skinuti pelene. Kod nas nije problem da ona bez pelene piški posvuda nego obrnuto, ona trpi i neće se popiški niti u tutu niti na wc pa kad više ne može izdržati poipški se u gaće. Mene buni to što ona očito može kontrolirati jer namjerno neće piški, po noći i za dnevno spavanje uvijek je suha, baš nikad se nije dogodilo da se popiškila u krevet. Nekako mi je žao jer vidim kad se popiški da zna da to nije u redu, na tuti sjedi bez problema koliko god treba ali ne napravi ništa. Ne znam dal da joj opet vratim pelenu? :? Mislim da se ovako muči jer trpi i piški samo 3 puta dnevno.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

preslatka je...

nemam neki pametan savjet u vezi s skidanjem pelena :/ mi ih se još nismo riješili...

Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Koja mala medenica... Prava damica.

Kaj se pekena tiče, možda bi pomogao nastavak za wc školjku, pa da piški kao veliki, da ne mora na tutu?

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Kako je narasla! Lena obožava konje i nekako mi se činilo da je još mala za jahanje a sada kad vidim Emmu... Super!

ivana s avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Mi smo skoro svaki dan išli na jahanje. Zadnje što bi rekla prije spavanja i prvo ujutro je bilo:"Ja cu đikati konja!".
    U zadnje vrijeme je fora ujutro kad se probudi pitati me koliko je sati? Sinoć smo ležali na krevetu i ona se vrti i stalno nešto brblja pa je uhvatila sat i igra se s njim, uglavnom nikako zaspati i ja joj kažem "Daj mi to da spremim vidiš koliko je već sati!" a ona pita "koliko?" ja joj kažem pola 11 a ona na to :"Dobro" okrene se i zaspe u roku pola minute!
    Liebe, nastavak za wc imamo ali ne pomaže.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Emma je super, kako samo sigurno sjedi na konju hrabrija je od mene
    I rodjendanska haljinica je mraaaak.
    Sto se tice pelena, jos smo u njima, a do kada cemo biti ne zna se

Asja sama sebe pita: kojko sati? i odgovara: petnes muta (petnaest minuta) I dok se igra, stalno ponavlja: nemamo vemena, valjda kako stalno ujutro kasnimo i ja nikad hronicno nemam vremena, pa dijete pokupilo...

Inace, da li su vam djeca drustvena? Mi smo u fazi da nikome ne da nista svoje, ako bi slucajno neko uzeo njenu kanticu, loptu ili sto bilo, odmah frka, plac: uzeo, uzeo, daj, to je Asjino! Pomalo me to vec i smeta, pricam joj i pricam, i izmisljam price o maci, cuki, koji dijele svoje stvari sa prijateljima, ali nista to kod nje ne pali.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

I Lena stalno spominje sate, minute.
    Jedan dan sam joj rekla idemo promijeniti pelenu i sl. a ona meni kaže Neću ići, za 10 minuta...

Ako joj netko uzme igračku (a obično su to tuđe igračke negdje vani) ona viče Mama, neda mi. To Nenino!

I obično tužaka ako joj nešto neda tata - onda dojuri meni i kaže Neda mi tata i obrnuto 8)

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Znaci, nismo samo mi sebicni
    I Asja tuzaka, placnim glasom: Neda tata (mama) ono. I jos uvijek prepricava da joj Nora nije dala pijesak (to je bilo jos u aprilu, cini mi se), a i rodjendanske rane su jos uvijek svjeze, kad su svi htjeli uci u njenu kucicu.

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Jao kako je velika i slatka!

Mi smo isto u fazonu "kahaljki" i satova, ako nesto treba pricekati, samo mu kazem da velika kazaljka treba da se pomeri za 3 broja, on konstatuje da je to "do 9" i sve reseno!

ivana s avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Hvala na komplimentima!
    Emma je u zadnje vrijeme počela tu i tamo govoriti: To je mooojeee! ali samo ako joj netko uzme ono s čim se ona trenutno igra a za ostalo je nije briga. A igra se samo sa životinjama i to uglavnom konjima, imamo sigurno 15-ak onih malih figurica i stalno joj je bar jedan u ruci.
    A gdje su nam naše trudnice?Kako ste?
    MNataša nadam se da su mučnine prošle!

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Joj Ivana s - iz tvojih usta u Božje uši. Još uvijek se gnjavim sa mučninama i prilično sam umorna. A moram raditi....
    Tješi me da sam pola mučnina "odradila". Sutra bi trebala otići na prvi pregled. Nadam se da će sve biti ok.

Da li vam klinci već spavaju na jastuku? Znam da smo o tome već pričali prije nekog vremena a sada su odrasliji pa me baš zanima.
    Lena još nema jastuka, a kad je spavala sa nama uvijek se penjala na jastuk. Otkako smo se vratili sa mora spava u svom krevetiću i to cijelu noć (kuc, kuc, kuc u sve drveno oko sebe).

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Asja spava na jastuku vec par mjeseci, mada, koliko se vrti po krevetu, (ne znam kako samo uspije u onako skucenom kreveticu pronaci sve te poze), veci dio noci provede bez jastuka.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Kakvom jastuku? Niskom, mekanom, baš malom za djecu (nisam još gledala po trgovinama pa ima stotinu pitanja )

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Onom skroz mekanom, malom za djecu (došao u kompletu sa ogradicom i jorganom). Nije neka velika razlika od spavanja bez jastuka, sto se tice visine, ali je njoj fora jer ima svoj jastuk, pa moze odredjivati gdje ko spava.

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ja mislim da im ne treba jastuk jos uvek... Bar Noviju sigurno ne.

MN, kako stojite sa dojenjem?

Meni se Novi ne skida sa sike, a predhodnih nekoliko noci se budio svakih 45 minuta... Ali predpostavljm da je to zbog promene (vratili se s mora), mada se i nocas probudio 3-4 puta... bez toliko nista..

Novi se odlicno igra.. svi koji su bar jednom bar posmatrali njegovu igru su fascinirani. Igra se uglavnom sa auticima, zivotinjama i slikovnicama, tako sto kombinuje ono sto zna i izmislja dodatne situacije. Vodi konverzacije, ukljucuje druge u igru... ali cesto zna po pola sata sam da bude u filmu.
    Ponekad opet po pola sata vozi autic.
    Ali zato kad se ne igra, to je zvrk 1000%..

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Heh, Leki, novi spava s nama, u svim mogucim polozajima na duseku na podu povrsine 4m^2!

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Kli_kli - dojimo svaki drugi dan za uspavljivanje. Jedino smo sad na godišnjem dojili svaki dan jednom - jedan dan za popodnevni spavanac, drugi dan za večernji (MM i je smo se mijenjali svaki drugi dan).
    Kako mi je stalno zlo prilično i dosta sam nervozna (da mi se zakopati u neku rupu dok ne prođu ove mučnine) pa mi teško pada i dojenje a u poslijednje vrijeme su mi čak i bolne bradavice...
    Trebali bi prekinuti a ne želim to sada jer u ovakvom stanju se mogu malo posvetiti njoj i igri pa da joj i to oduzmem... Bojim se kako bi to prihvatila. Iskreno, nisam planirala tandem, nisam sigurna da li bi to fizički izdržala a htjela bih se odmoriti do dolaska nove bebice. Onako da budem samo svoja, ako me kužiš...

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Sad čitam ovo da smo se MM i ja mijenjali - naravno dojila sam samo ja

Jučer je Lena dobila prvi ljubavni ugriz. Mali koji dođe povremeno kod tete na čuvanje (jednom do dva puta tjedno po par sati) ju je ugrizao u ubraz, ispod oka, na jagodičnoj kosti (valjda se tako zove).
    I sada ima otiske malih zubića, poput otiska ruža sa usne.

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

MN, znam kako ti je sa mucninama!
    meni su trajale do cca 13-og tjedna!
    nika jos nema jastuk!danas ju je daddy vodio kod dr-a jer joj je samo odjednom naotekao lijevi kapak i malo lijevo uho!mi se prepali, a na kraju je to alergijska reakcija na hrpu uboda komaraca koje ima po tijelu!!
    kupili smo piki novu sobu u ikei, nalijepili hrpu zgodnih slicica i bas smo zadovoljni sa svim skupa!!
    svima

ivana s avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Emma spava ponekad na jastuku i to mene izgura i zauzme moj. Ona se stalno kotrlja po krevetu a mi se onda raspoređujemo oko nje gdje nađemo mjesta tako da joj nismo još planirali kupovati jastuk. Cijelo ljeto je spavala bez jastuka jer smo imali jedan krevet od jedne osobe spojen s našim pa je ona na njemu spavala i to joj je bilo fora. Sad smo konačno odlučili maknuti kindač jer samo smeta i skuplja prašinu i eventualno staviti neki veći krevet uz naš pa joj se možda svidi.
    Bucka čekamo slikice da vidimo sobu i ponosnu vlasnicu naravno!

Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Tia zaspe na nekom od naših jastuka, svoj nema, ali se kasnije kod mijenjana položaja makne s njega. I mi ne znamo čemu nam služi kindač, za spavanje ne...

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Bucka - sa Lenom su trajale do 12-og tjedna onako jako pa su se smirivale do 16-og. A onda do kraja užasna žgaravica (a dijete još nismo ni šišali tako da priče o žgaravici i puno kose kod mene ne drže vodu).

Mi imamo cijelo ljeto onaj aparatić za komarce i još nas nikada nije upiknuo komarac u ove dvije godine. Malo ga stavim u našu sobu i onda prebacim u hodnik.

Bucka, kakvu sobu ste kupili? Kak ste ju dofurali? Kak ste prošli na granici? Pričaj ženo! Imaš slike?
    Mi smo planirali otići dok smo bili na godišnjem ali kak je meni muka pričekat ćemo jesen.

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Drustvo

MN, tebi posebna
    Mi smo dobro, ja sljakam, cure s tetom cuvalicom...guramo nekako, cini mi se da nam zasad dobro ide..
    I mi se biljezimo sa stovanjem za info o djecjoj sobi (bucka) iako sam ja dosad arazmisljala o tome da im dam napraviti zajednicku sobu po mjeri...ali dala bi se nagovoriot na nesto preslatko iz Ikee

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Ivonna, ma i tebi jedna . Baš te lijepo čitati opet ovdje...
    Znači funkcionira s tetom? Drago mi je to čuti.

Nestrpljivo očekujemo Buckin izvještaj

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

kupili obicnu spavacu sobu boje drveta (3-krilni ormar+veliki krevet) jer nam je trebalo puno mjesta za stvari, robu... a tako velikih soba nije bilo medju djecjim!ukrasili sve skupa preslatkim bordurama www.decofun.com koje smo vec prije kupili u baby centru u SLO i jaaaaako smo zadovoljni!!
    kupili jos i komodu sa plasticnim posudama za igracke na kojoj nam stoji tv, tepih, mrezicu za igracke koja se zakaci na strop, mamut stol i 4 stolceka i jos neke sitnice!!sve skupa platili oko 5500kn sto mi se cini ok cijena i carinu 1200kn!
    te iste stvari smo gledali i u zg-u i definitivno nam se isplatilo kupit to u ikei!!
    sa dostavom smo se malo namucili jer smo isli sa nasom hondom accord na koju smo stavili nosace za krov, a uspjeli smo sve to potrpat u auto!!
    malo nam je virilo kroz gepek, ali dobro je proslo!
    daddy je pofarbao strop u plavo, mi imali vec od prije ikea luster u obliku oblaka i sve skupa bas lijepo izgleda!! :D

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

bucka, super zvuči... poslikaj da vidimo....

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Bucka, pa to bas super zvuci! (i cena mi izgleda dosta mala)!

Ivonna :D

MN, ja ponekad zelim mucnine i bolne bradavice jer kako ne osecam nikakve probleme (osim kad sam jako gladna ili previse umorna onda osetim blagu mucninu), moj zivot se odvija 1000 na sat, i niko i ne pomisli da sam mozda malo trudna...

Ja bih zelela tandem, u sustini se najvise plasim da cu morati iz nekog razloga da prestanem da dojim Novija.. (tipa komplikacije u trudnoci).

Ne znam ni sama zasto tako zelim, ali nekako mi je prerano za prestajanje (znam da nisam bas normalna...).
    Ja samo zelim da smanji, da ne bih morala da se plasim kontrakcija i sl...

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

šta je ovo... skup trudnica? s mučninama na kružoke

(ps. uopće nisam ljubomorna)

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Larita, pliz, ja to o mom malom velikom sisavcu.

Ena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Dobro jutro svima!!!
    Javljam se na kratko.
    Čestitam Emmi, Niki i Franu rođendan.
    Sa zakašnjenjem ali od srca.

Lana i ja smo kod dide i bake i tamo nemam pristup internetu, ali zato Lana doslovno uživa sa svojim sekicama, baš ih voli.

Jučer sam bila na pregledu, sa bebicom je sve u redu i ne moram više mirovati. :D

Do sljedećeg tipkanja šaljem vam puno .
    Posebno velika pusa Lari koja će uskoro imati rođendan .

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Bravo Ena, drago mi je da je sve ok.
    Iako nisam sigurna da li smijemo ovdje spominjati svoje trudničke tegobe :?

Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Ena, jeste li možda jučer popoden šetali Lesninom? Vidjela sam jednu obitelj koja me je jako podsjetila na vas....

Super da ste sve mamice dobro i da su bebice dobro :D

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

MN a zasto ne bi smjele spominjat trudnicke tegobe ovdje?? Pa sjecate se koliko sam vam ja jadikovala kad sam bila trudna s Meri

kli

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

E to su bila vremena

ivana s avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Ena, baš mi je drago da je sve OK!
    MNataša meni je baš super kad vas čujem da pričate o trudničkim problemčićima i radostima!
    Ivonna kako ti je na poslu nakon poprilično dugo vremena kod kuće?

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Na poslu je ok, tj. ok je sa te strane da sam prilicno mirna sto se tice toga kako je curama doma...tetu jako vole, a i ona njih cini mi se...andrea cak naveer kad ide spavati pita hoce doci teta zora sutra...i kad teta odlazi popodne, ona joj kaze : nemoj jos ici doma, jos malo budi tu!
    Sto se tice mene osobno, malo odmora i razgovora sa drugim ljudima mi dobro dodje, samo sto bas nisam zadovoljna poslom, tj. nije mi nimalo izazovno, ne osjecam da dajem ni jedan posto svog potencijala, sve je neorganizirano i jadno, krive vrijednosti se stavljaju u prvi plan, a da ne govorim da je placa drzavna, dakle nis, bezveze.....tako da intenzivno razmisljam o promjeni radnog mjesta...Posto sam po prirodi ziheras, i tesko se odlucujuem na promjene, pa i sa ovim oklijevam.

Jos jedna losa vijest je da nam tata opet ide nekud uskoro, ne tako daleko i ne tako dugo...Malo blize i nesto malo krace..ali to opet znaci da cu jedno razdoblke biti i majka i otac obitelji u svim pogledima - fizickim i psihickim i jos k tome cu raditi..nadam se da cu izdrzati.

Sto se tice cura i njihovih napredaka..ma cure su zakon...sad vec i Meri polako izgovara rijeci..Andrea nosi pelenu samo po noci, s tim da je i ujutro najcesce suha..spavaju jako dobro i puno..i zato mi je drago da smo uzeli tetu cuvalicu, one se bude tek u 9, a da su isle u vrtic, morala bi ih ostavfljati tamo vec u 6.
    I tak, eto, pola radnog dana mi je proslo..

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Daj, MN, samo vi pricajte o trudnoci, ko zna, mozda vam se i neka od nas pridruzi ne ja.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj kli_kli prvotno napisa
    Larita, pliz, ja to o mom malom velikom sisavcu.
    a onda dobro

MN, nije vraga da ozbiljno misliš... i meni vas je super slušati i jedva čekam da vam se pridružim u kukanju

Ena, thx na prvoj ovogodišnjoj čestitki

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

joj, Ivonna, to za tatu I MM opet ide na put, sada na minimum 20 dana, a mozda i duze, i vec se pitam kako cu to izdrzati. A kako je tek tebi!

Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

ivonna, drži se... Kaj se promjene posla tiče, ja sam uvijek za da se napravi promjena. Kad god sam i sama napravila promjenu bila je na bolje.

Mi ćemo bez MM biti 10 dana i meni je panika, a mogu si zamisliti kako je tebi.

ivana s avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Leki i ivonna, znam kako vam je. Ali izdržat ćete vi to curke a mi smo tu da vas utješimo kad zatreba!
    MNataša imaju li kod Trajbara u Zaprešiću poniji za jahanje?

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

ivonna, leki

nedavno je bio topic baš o takvim situacijama.... meni je to baš
    ja sam prije par godina, kad smo odlučili imati djecu promijenila posao upravo zbog putovanja...
    bilo mi je super na tom poslu ali sam bila svjesna što to nosi sa sobom... sada imam manje zanimljiv posao i nešto manje plaćen, ali bilo kakvo daljnje napredovanje će uključivati i daleka i duga putovanja...
    možda je mrvicu lakše (djeci) kad je tata taj kojega nema, ali definitivno nije to lako niti onome koga nema niti onom drugom...

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Ivana - imali su neka dva ponija, obično imaju kružne šetnje, mislim da je krug 20kn.
    Ali zato ima drugih konjića koje Emma može gledati. Mi volimo otići tamo, Lena uživa.

Drage moje odoh danas ranije, idem na prvi pregled, držte fige da je sve ok.

Ivonna - žao mi je zbog TM. I tvog Leki.

Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

MN bit će se OK.

ivana s avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

MN,Hvala na info.
    Problem je što E. poludi kad vidi konje a ne može jahati. Moj tata ima konje ali samo engleske galopere pa Emma svaki put kad ih idemo viditi konstantno urla da hoće jahati tako da mi je bolje niti ne ići ako nema ponića.
    Još ću se malo raspitati pa možda za vikend dođjemo u vaše krajeve.
    Sretno na pregledu

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

MN, sretno na pregledu. I javi nam vijesti

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

ivonna, drzi se!!ako si izdrzala prosli put, sigurna sam da ces puno lakse izdrzat i ovo!!
    MN, drzimo fige i cekamo vijesti!!
    ivana, ovo sa konjima mi super zvuci, ali bojim se da bi ih se nika bojala!
    da probam sad stavit slikice nikine sobice
    http://public.fotki.com/daddycool/nikina-soba/

pass: sobica

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Dobro jutro svima!
    Vijesti su slijedeće: jučer 9-2 tjedana, sve mjere ok, kuca.

ivana s avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj Mama Natasa prvotno napisa
    Dobro jutro svima!
    Vijesti su slijedeće: jučer 9-2 tjedana, sve mjere ok, kuca.
    Baš mi je drago da je sve u redu! :D

Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Bravo MN, super!!!

Bucka - sobica je cool. Vidim i vi kuhate na veliko...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •