Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123
Pokazuje rezultate 101 do 138 od 138

Tema: Jesenje bebe 2005. (16. dio)

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Imam pitanje u vezi sa vakcinama...uh:/

Juce je S. trebalo da dobije DTP Polio Hib i MenC. Medjutim, sestra je pogresila i dala mu je samo MenC. Sad nam je ostalo (jos od proleca) da uradimo tu revakcinaciju sa ovim sto sam prvo navela, i ne znam kad jezapravo najbolje da ga vodimo. Da li bi mu smetalo ako odemo za 10-ak dana recimo, ili da sacekamo duze?

Shiny avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Ja opet senilka zaboravila bubimirin pass pa ako ima neka dobra dušica da mi pp-a....
    nelzi nažalost ne znam ti odgovor na pitanje...

Ali ja imam pitanje!
    -Mi smo u fazi "nosi mama, nosi, nosiiii" i fakat ne znam kako da se postavim. Nosim što je više moguće ali stvarno nije u redu jer bi mali gospodin mogao malo i hodati, jel?
    i onda počne i zafrkavati "nosi mama, nosi" pa mi se smije a ja mu kažem "mama ne može radi to i to" ili "Jan veliki si dečko, možeš hodati nekoliko metara sam, imaš zdrave nogice bla, blaaa"..a počeo je smisleno zafrkavati to je čudo jedno....i onda smo se jučer posvađali, htio je da ga nosim i po doma (nakon cjelodnevnog nanašanja), ja odbila par puta, on počeo cmizdriti, ja nisam popustila dok nisam objesila veš i onda sam, naravno-popustila, on sretan ja baš i ne...
    Je li netko u sličnoj fazi....

Uf, a da ne pričam da mu ne smijem izići iz vida, ne daj bože da odem u drugu sobu odmah me vuče "mama sobu, mama sobu"...i da..svako jutro je sa mnom na wc-u ma šta ja obavljala
    Zaigra se malo sam samo ako sam u istoj prostoriji s njim.
    Mislim ne živimo u 100 kvadrata, ali ako odem u kuhinju pola metra od sobe odmah me vuče nazad..
    malo se osjećam zarobljeno i nemam pojma kako da se postavim..
    i još nešto..sve kuži kad mu objašnjam, znam da kuži ali jednostavno je tvrdoglav dok ne istjera svoje..a ja popustljivija...

MBee avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

I Eva je u fazi nošenja ali samo iz razloga da može dohvatiti stvari koje smo podigli van njenog dohvata. Sve koji nam dođu upozoravamo da odmah sjednu inače ih maltretira da ju podignu. Samo što je kod nas to sve skupa još uvijek bez riječi
    No, i vani se često hoće nositi, više nego prije. Pretrči par metar i onda se hoće nositi. Par puta smo imali scene na ulici kad ju nisam htjela podići pa se bacala i vrištala ali se brzo ispuca, da mi rukicu i idemo dalje.
    Ako doma ne obratim pažnju kad me vuče za sobom onda se ljuti i tuče me ali odustane ako ju ignoriram.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Cure puno hvala na cestitkama! Mi smo jos na moru, sutra se vracamo, a od pon pocinje nasa stara rutina.

nelzi mozda da nazoves dr pa s njom porazgovaras.

I mi smo u fazi nosenja. Stalno dize ruke i vice digiiiiiii. A ja na sve vicem da ga ne nose jer to uvijek zavrsi tako da ga netko digne i on nakon dva koraka trazi da ga nosim ja, i dere se dok ga ne uzmem. Ja sam tvrdoglava, ali kako je on tvrdoglav!!!! i Ivan je priljepljen za mene cijelo vrijeme dok sam kuci. To je i bio razlog zasto sam se neckala ostaviti ga na moru s dedom i bakom, a kad ono samo prvu vecer je kukao za mnom, a onda me uredno par puta dnevno zvao i "pricao" samnom telefonski. Njima nije gotovo uopce plakao niti kada su mu rekli da ga nemogu stalno nositi niti kada mu nisu dali nesto da napravi (kada sam ja s njim obavezno place ako nije po njegovom).
    Zamislite, srela sam susede dan nakon sto sam dosla i oni meni: pa da mama je stigla jucer, pitam ja kako znaju a oni meni culi smo Ivana da place

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

sanjam,

bubimira avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj Shiny prvotno napisa
    svako jutro je sa mnom na wc-u ma šta ja obavljala
    da svako jutro...kod nas je to uvijek i oduvijek. Al barem zna imenovat sve dijelove tijela. Ha ha

Nosanje... Očito je to neka fora u ovo doba. I ona bi se nosila. Doduše uvijek se volila nositi, al sad stvarno hoda. Ja kažem da ne mogu zbog bebe. I nevjerojatno al ona uopće ne inzistira. Kad traži da ju dignem ja kažem: Pa zar se nismo dogovorile da mama neće više nositi, a ona veli: Da, beba. I idemo dalje.

bubimira avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

pa kaj je ovo cure? kakvo je ovo zatišje? di ste svi?
    a i neke cure se jaaaaako dugo nisu javile! vrijeme je već

odra avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Kod nas nije nosanje tako istaknuto u zadnje vrijeme. Ali ponovo smo se vratili na vrištanje i bacanje čim nešto nije po njegovom. Ali često pomaže kad ga pitam na uho:" Hoćeš se derati ili ćeš me saslušati?" Obično onako plačnim glasom kaže "sušati..." i onda stvarno sasluša, a ja meljem nešto, bilo što, o razlozima itd. Nekad kaže i "dejati!", onda mu odgovorim da se smije derati, ali neka sjedne sa strane i kad me hoće saslušati nek opet dođe. Mogu vam reći da uglavnom pali! :D

Na wc-u je uglavnom sa mnom, oduvijek...

Super mi je što su se tata i on nekako više zbližili, puno ga više traži, imaju neke baš svoje igre, tata bolje priča "jibice maje" (Nemu)...

Mame sisavaca koji su prestali sisati, jesu li još uvijek fascinirani cicama? Andrej stalno traži "siku", hoće je gledati, maziti, kad me vidi u grudnjaku, viče"mama, kini (skini)". Navečer za uspavljivanje, a nekad i u noći, zavlači mi ruku u pidžamu/majicu i mijesi. Nekad mi nije problem, ali nekad me strašno živcira... Da li postaviti granicu (već sam postavila jednu - nema diranja preko dana, samo navečer)?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj bubimira prvotno napisa

da svako jutro...kod nas je to uvijek i oduvijek. Al barem zna imenovat sve dijelove tijela. Ha ha
    i sve procese i sve naprave. tako mama ima 'aciju i tavi monić'

MBee avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Mi smo jučer i danas slavili

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj MBee prvotno napisa
    Mi smo jučer i danas slavili
    Ivan i ja malenoj ljepotici saljemo veeeeliku pusu za drugi rodjendan - ja, potencijalna svekrva

Shiny avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Oooooo. Evaaaa darling naša...pusice za ročkas i cmokčina od Jana

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Eva sretan roćkas!

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Eva, velika pusa (s jednim danom zakašnjenja).

Meni je danas tak čudno... Roko je prvi dan u vrtiću, otišao je s tatom. Vjerujem da će njih dvojelakše proći adaptaciju nego da je samnom. A tak mi je čudno...inače smo nas dvoje po cijele dane zajedno...

MBee avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Hvala cure!

Annie drž' se! Uskoro ćeš opet imati "zanimaciju"

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

torta je prekrasna, možda vas kopiramo za 20ak dana!

a mi smo odustali od jaslica ove godine. nekako ćemo prezimiti svi skupa uz pomoć baka.
    annie, javi kako je prošlo i drži se, njima to lakše pada nego nama.
    ponekad mi je žao da smo odustali jer noa obožava klince i igranje, ali, ali....

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Ra, ja sam sama, bake rade, tata isto skoro stalno tako da baš nisam sigurna kako bi to izgledalo s dvoje djece... A opet, Roko se toliko veseli društvu, obožava drugu djecu i odmah se zaigra, mislim da će se on super naviknuti na jaslice.
    Ponekad mi ga bude tako žao, jer mi je ova trudnoća baš nekako teža nego prošla, pa postoje dani kada se dignem iz kreveta na svega par sati ili se uredno srušim kada odem u šetnju s njim (pa to izbjegavam). I onda sam uhvatila samu sebe kako se uopće ne igram s njim jer jednostavno ne mogu nego mu upalim crtić i to je to. A to mi je fakat koma. Ovak će se družit s klincima, igrat..

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Ra, btw, kako funkcionira sve to kod vas? Kako je Noa prihvatio bracu?

MBee avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Moj svim dvostrukim mamama. Eva je za rođendan dobila bebu i kažem ja vidi kako beba sisa...reakcija je bila strašna. Tukla je mene, bebu, plakala, vrištala...i beba je naravno u nemilosti. Eventualno ju zafijati preko cijele sobe.

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Mbee slavljenica je prekrasna. Lola doji svoje bebe (i medu i snjegovića)

Annie

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj MBee prvotno napisa
    Moj svim dvostrukim mamama. Eva je za rođendan dobila bebu i kažem ja vidi kako beba sisa...reakcija je bila strašna. Tukla je mene, bebu, plakala, vrištala...i beba je naravno u nemilosti. Eventualno ju zafijati preko cijele sobe.
    Hm da... ja sam s Ivanom kao pocela pricati o novoj bebi. Rezultat je da sada kaze da je on mamina beba i hoce se nositi ko beba

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Roko (za sada) jako dobro reagira na razgovore o braci (koji btw još uvijek nema ni prijedlog za ime ). Ljubi bušu, odmah pokazuje di je braco i slično. Vidjet ćemo kak će reagirat kad beba dođe. Ali uredno čim vidi kolica s malom djecom, odmah on to mora izvidit,pogledat bebu, eventualno podragat po ručici

Nosit se neće, čak i iz autosjedalice sam izlazi i sam ulazi u nju, samnom više vremena provodi u kolicima, a s MM hodajući i to je to.

I...upravo je zvao MM, sve 5, Roko uživa s klincima, igra se na veliko!

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

evo i ovdje Sefici zelimo sve najbolje

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj Frida prvotno napisa
    Lola doji svoje bebe (i medu i snjegovića)
    i noa doji
    čak i drvene igračke...

annie, razumijem te, vjeruj mi. po rokovim reakcijama čini mi se da neće biti problema, tako se je i noa više-manje ponašao dok sam bila trudna. i sad obožava svog malog bakea, ljubi ga, grli, drži, pazi, mazi... ali općenito je postao još zahtjevniji, ne pale kod nas crtići, sve se mora s njim raditi, crtati, plastelin mackati, kocke slagati...
    vjerujem da bi vrtić super prihvatio jer je lud za klincima, ali kod nas je razlog taj što u rijeci nema jaslica s vegetarijanskom prehranom, a eto, nama je to bitno. s 3 godine može u waldorfski pa smo odlučili pričekati još malo.

neće biti lako, nona će ga čuvati do 12h, mm radi do 16h, valjda ćemo sami izgurati tih 4, 5 sati.

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

mali pozdrav i od nas - vratili smo se.
    bili smo dva tjedna na moru, pa smo onda otisli u Italiju.

Zach je veliki, jos uvijek cica (danju i nocu).
    Skuzili smo da je velika prepreka trudnoci, zapravo nocno dojenje, pa cemo to pokusati polako ukinuti.

Pusa svima!

bubimira avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

evice sretan ti rođenda!

momze :D konačno. dobro nam došli nazad. vibram za uspješan prekid noćnog dojenja i da nam što prije budeš trbušasta.

ja sam danas nekako bljak. v je jako plakala u vrtiću a što je najgore neda se tetama utješit. stalno stoji na vratima i zove mama mama. danas je bila samo sat i pol i većinu vremena je proplakala. kad ju teta zove viče neću neću.
    neznam što ću. znam da s dvoje djece doma baš i nije dobra kombinacija. i ja sam ju dala u jaslice s mišlju kak će joj bit lijepo s djecom. ma, dobro rano je još za prognoze, vidjet ćemo što će biti za tjedan dva. voljela bih da joj bude lijepo i da bude sretna tamo, jer činjenica je kao što kaže annie, nemožemo mi više prekvalitetno provodit vrijeme s njima. sada oni ipak traže sve više i više zanimacija. i još da mi je tu sad jedan mali "sisavac" koji ima jedan podoj dnevno (dakle non-stop) kao što je imala ona poštenih 2 mjeseca... neznam....nadam se da će se prilagoditi.

odra....evo mi ne dojimo cca. 3-4 mjeseca al svaki dan obavezno barem jednom spomene cicke i mazi se s njima. gura ruke u majicu,malo ih podraga, da im pusu, zaroni glavu u njih i tak. meni to ne smeta, ne traje dugo. čak mi je i simpatično. i bakama i dedama. stalno ju pitaju di su cice i pitaju ju kad će opet papati, a ona kaže: "beba odi", tj. kad se beba rodi pa je njima to smiješno

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Evica, sretan rođendan, pusa
    Buba, drž' se, i ostale koje prolazite adaptaciju
    Mi smo doma, E. pokupila neki virus ... tako me danas sve 'baca' na film s porodiljnog (ono radni dan, mi doma, zezamo se, još je i vrijeme lijepo) ...
    Dojenje nam je još prilično intenzivno, zadnjih četiri dana smo na isključivom dojenju, i meni je fakat pure uživancija
    Pusa svima

retha avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj ra prvotno napisa
    Citiraj Frida prvotno napisa
    Lola doji svoje bebe (i medu i snjegovića)
    i noa doji
    čak i drvene igračke...
    Zakon!
    Moja isto doji sve i svasta..i nosa ih u slingovima/maramama navlaci bebe po svuda..stavlja ih spavati..kuha..hrani..ma svasta..

Mi smo u Zagrebu pa ak ce biti kakvo okupljanje mi bi rado dosli.
    A sad idem na cestitarenja..cestitat kak spada.

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Retha, vi ste u Zagrebu!??
    Pa moramo se naci nekako! Ako se ne varam vi ste u Estoniji, zar ne?

Bubimira, preslatko mi je kako ti Vita mazi cice. Ne mogu vjerovati da 3 mjeseca nakon prestanka jos uvijek osjeca potrebu da ih mazi, micica mala.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Curke, fakat, Retha dođe iz Est., a mi ne možemo dogovorit kavu
    Ajmo, ajmo

bubimira avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

pa ajde... ja predlažem druženje već neko vrijeme pa me nitko ne doživljava.

hoćemo kod mene ili negdje u gradu?
    vikend il tjedan?
    al samo ovaj vikend preskočite subotu jer mi moramo u berbu.

bubimira avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj momze prvotno napisa
    Ne mogu vjerovati da 3 mjeseca nakon prestanka jos uvijek osjeca potrebu da ih mazi, micica mala.
    da i meni je to neobično. danas kad sam došla po nju u vrtić prva stvar koju je napravila, kad sam ju stisnula k sebi, je da je gurnula ruku u majicu i rekla: cici, di je?

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Može kava, petak, subota, nedjelja, poslijepodne, vikednom i ujutro.

MBee avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Može petak!

Shiny avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Mi smo za vikend na svadbi u Zadru!

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Mi smo slobodni!

Samo da javim da je Roko danas ostao sam u vrtiću 2 sata, kad smo došli po njega,gledali smo ga kroz prozor, uživao je u igri. Sutra ostaje na ručku. Tako sam sretna kad vidim kak mu je lijepo tamo i kak se lijepo prilagođava.

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

krenuo je u vrtić :shock: pa kaj ja nemam pojma :/

bubimira avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

annie super za adaptaciju. i ja razmišljam o spavanju tek idući tjedan.

irena- vidjela si za kad smo se dogovorile?

Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •