-
Statistika dojenja u Hrv
JEste li vidjeli ove podatke? To sam pronašla preko Mame i bebe.
http://www.cmj.hr/2003/4405/17_Berovic.pdf
Podaci su iz clanka dr. Nine Berovic objavljenom u casopisu Croatian Medical Journal : Impact of Sociodemographic Features of Mothers on Breastfeeding in Croatia: Questionnaire Study .
Ukratko, krajem 2000.godine provedena je anketa u svim regijama Hrvatske medju 500 majki djece u dobi 2-12 mjeseci a rezultati pokazuju da dulje doje starije majke, da je veci udio bolje educiranih (54% s VSS, 41% s SSS i 31% onih s osnovnom skolom) i nepusacica. Prosjecno trajanje dojenja bilo je 3+/-2mj. Nakon 3. mjeseca zivota djeteta samo 30% ispitanica je nastavilo dojenje, a nakon navrsenih 6 mjeseci bijednih 11% U 40% djece majke su pocele dohranu kravljim mlijekom prije navrsene godine dana. Dohranu krutom hranom 30% ispitanica pocelo je prije navrsenog 3. mjeseca zivota. Najcesci navedeni razlozi za prehranu na bocicu: nedostatak mlijeka 65%; dijete nece sisati 18%; dijete je bilo gladno 14%. Dojeno je 38% prvorodjene, 39% drugorodjene i 50% trecerodjene djece.
Bolje da ne komentiram ovu statistiku.
Po tome ja spadam u totalne čudakinje kad dojim već 2,5 godine i još sam trudna.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma