Stranica 1 od 4 123 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 200

Tema: Rodiliste u Rijeci 2.dio

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

i ja sam veg, pa mi je mm donosio od frendice koja mi je kuhala.
    rekao je sestrama da ce mi ujutro donositi pa su ga pustale jer inace su posjete popodne.
    mogu ti poslati na pp broj tel od restorana vegetarijanskoga u ri, i nije skupo .

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

meda, nema ti smisla tražiti vegetarijanski meni jer je hrana uglavnom povrće, mahunarke i meso koje, kao ja, ne moraš pojesti. Inače, hrana je lagano pripremljena i sezonska; ječam, paprika, blitva...

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ovca, u neku ruku imas pravo.. ali recimo bila je jednom vecera palenta sa prelivenim umakom od mesa! :/ Ja naravno ne mogu pojesti ono sto je bilo u doticaju s mesom, znaci ne vrijedi mi vise ni ta palenta. Isto tako postoje vegetarijanci koji jedu grah s kobasicom ali ne pojedu kobasicu, ali ja ne mogu ni to. Ne znamo kakva je meda, ali ja mislim da uvijek treba naglasiti!

A ovo s restoranom je genijalno! DA sam bar znala!! Smrc...

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

btw, restoran je pravi veget, nit ribe niti jaja, a sa druge strane zgrade je makrobiotika.
    sretno u rodilistu :D

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

smile8, moze broj restorana

ni ja u principu ne jedem hranu ako je u doticaju s mesom.

nisam neki veliki gladus, ali kad jedem volim da mi je fino, a bolnicka hrana nije bas neki pojam finoce ni nevegetarijancima, tako da ce dobro doci restoran ako se muzu nece dati kuhati jer ce biti kod obiteljskih prijatelja tih par dana.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Nije loše napomenuti da je dobro uzeti malo hrane u ruksak, ja sam rodila u ponoć i pol, pa nije bilo ništa do jutra osim čaja. Ja smlatila kutiju izvrsnih škotskih delikatesnih slankasto-začinskih keksa koje sam uzela sa sobom, popila čaj i orno još do pet ujutro čavrljala s cimericom. Buduće mame, oboružajte se!

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ovco, dobro da si me podsjetila

u torbu sam mislila spremiti onih integralnih keksa, integralnog tosta, pekmez bez secera i voce (banane, jabuke, narance).

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj meda prvotno napisa
    ovco, dobro da si me podsjetila

u torbu sam mislila spremiti onih integralnih keksa, integralnog tosta, pekmez bez secera i voce (banane, jabuke, narance).
    Ma potrebno se dobro "oboruzati" hranom! Ja sam (kao sto sam vec ranije navela) uzela hrpu tog... sojino mlijeko, cornflakes, musli, dimljeni tofu, dimljeni seitan, integralna peciva, vafle s medom, corny "cokoladice", mala sojina mlijeka od voca i cokolade, sokove.... Nisam bila gladna.. samo mi je falilo nesto slano, a da nije sendvic...

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

cokolada...keksi.....mozda ne stvari koje zatvaraju, jer meni je bilo koma ici na wc sa savovima i tiskat ( pogotovo ak vas zatvori, onda vam daju i tabletice ), radje nek vam m kupi brdo voca, a i povrca ( krastavci, paradajz, paprike ).Super sto si je Anita ponijela seitan i tofu-to daje snagu. Vm moze skuhati npr heljdu ( tko voli ), gotova za 5min, i cous-cous-gotovo za 3min, tu ne treba neko preveliko nakuhavanje.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj smile8 prvotno napisa
    cokolada...keksi.....mozda ne stvari koje zatvaraju, jer meni je bilo koma ici na wc sa savovima i tiskat ( pogotovo ak vas zatvori, onda vam daju i tabletice ), radje nek vam m kupi brdo voca, a i povrca ( krastavci, paradajz, paprike ).Super sto si je Anita ponijela seitan i tofu-to daje snagu. Vm moze skuhati npr heljdu ( tko voli ), gotova za 5min, i cous-cous-gotovo za 3min, tu ne treba neko preveliko nakuhavanje.
    Od tih 15-minutnih zitarica... preporucam amaranth, quinou, vec navedenu heljdu, uncle bens rizu (bas je ne volim, ali je 10min.integralna), proso (malo dulje), bulghur....

Smile8... ma nece meda imat savove! 8)

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ne daj bože da vam vide voće u rodilištu u Rijeci, ne-ne-ne, ne smijete to jesti, vikala je sestra kada je jedan mužić donio ženici breskve. Mislim, ja bih jela, briga me. ali čisto da znate da još gnjave s tim blezgarijama. Ne znam kako vi, ali meni je glavna babinjačka hrana bila (bila je sezona, rodila sam lani krajem sedmog) 5-10 kuhanih kukuruza i 1kg grožđa. Mlijeka kao u priči, dijete nijednom grčiće. A kao napuhuje i izaziva...blabla...

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Da! Kad je mm donio voce, odmah su na njega skocile! Ja sam jela sve sto mi se jelo (voce mi se ni nije jelo, bar ne citrusno, ali jabuke i banane da)...

JEdino od cega je Liam stvarno imao grcice (ne u bolnici vec kasnije) je mladi luk kojem sad odolijevam.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Meni nitko nije nista spominjao za voce, a stalno sam jabuke i narance glocala. Fakat su dosljedni...

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Mozda ovisi o odjelu i katu? JA sam bila na 5.om.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I ja sam. U apartmanu. Cijelo vrijeme jabuke i narance na ormaricu. Sad sam prvi put procitala da za to prigovaraju.

Točkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

I meni su prigovarale, kao "pa nije mama ni čudo da vam plače kad ste pojela krušku ........." . Plakala je jer je bila gladna, stalno je spavala, ciku nije prihvatila odmah, da su mi umjesto popovanja zbog voća rekle da nabavim izdajalicu ne bi mi prva tri dana bila na (kršitelj koda)u.....
    Ah, 5. kat.......

thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj Točkica prvotno napisa
    I meni su prigovarale, kao "pa nije mama ni čudo da vam plače kad ste pojela krušku ........." . Plakala je jer je bila gladna, stalno je spavala, ciku nije prihvatila odmah, da su mi umjesto popovanja zbog voća rekle da nabavim izdajalicu ne bi mi prva tri dana bila na (kršitelj koda)u.....
    Ah, 5. kat.......
    Samo da potpišem. Jučer sam stigla s petog kata. Ista stvar... Odjednom ciki doma, a tamo mu je stalno "trebao" (kršitelj koda).

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

nekada prije sam čula da se uz dojenje ne smije jesti sirovo voće i povrće, a kruške pogotovo, zbog grčeva. jel zbog toga zabranjeno u bolnici
    thalia ti rodila prije par dana?! jel sve prošlo u redu, šta nije beba bila s tobom i zašto ti je trebala izdajalica? kad će priča?

thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Jesam, evo me. Beba je bila uz mene, ali je dobio žuticu pa su mi ga tamo (na fototerapiji) nadohranjivali što (kršitelj koda)om, što čajem pa nije baš cicao kako treba. Onda su me i uvjerili da mu mog mlijeka nije dosta pa smo ga svi zdušno nadohranjivali. Ali samo jedna smjena.
    A ni ja nisam baš neka dojilja bila otpočetka, tako da smo imali velikih problema. Al sad nam super ide 8)

Inače, baš razmišljam, da ispravim nepravdu, sestre s petog kata zapravo stradaju zbog dvije, tri ne baš sjajne sestre ili osobe. Sad kad razmišljam, većina ih je u redu. A prema meni su mnoge bile i krasne. Samo zbog tih dvije, tri cijeli kat nagrebe.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Ma tamo pile po onom starom mišljenju da ne smiješ nikakvo sirovo voće, a onda za ručak dobijem kelj. Pa ako to ne napuhuje, onda stvarno neznam. Mene su čudno gledali kada sam pila jogurt. No ja sam se samo izdajala jer je mali bio u inkubatoru. I nisam dojila.
    Slažem se s tim da su možda tri sestre strašno otresite i neljubazne. Ostale su mi bile skroz ok.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Thalia, jesi li sigurna da su nadohranjivali bebu dok je bila na fototerapiji? Meni se čini da moju nisu, donosili su je na podoje. Od žutice znaju biti malo uspavani.
    Marinna, što se dojenja i svježeg voća tiče zaista ne znam jer sam ja jela PO KILOGRAM GROŽĐA DNEVNO (napuhuje i svježe je) i nije se dogodilo ništa. Mislim da svatko ima pravo jesti što hoće, a ako eventualno nešto smeta tek onda izbacivati. U protivnom si uskraćujemo puno vitamina, vlakana, ...

thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj ovca_i_janje prvotno napisa
    Thalia, jesi li sigurna da su nadohranjivali bebu dok je bila na fototerapiji? Meni se čini da moju nisu, donosili su je na podoje. Od žutice znaju biti malo uspavani.
    Jesam, nadohranili su ga kad sam ja bila tamo. Na žalost. Meni je strašno sporo išlo mlijeko, tj. skoro pa nikako prva tri dana pa su mu dali (kršitelj koda).
    Sreća je što je takva beba koja hoće i jedno i drugo i odmah je spremno prihvatio cicu.

Citiraj ovca_i_janje prvotno napisa
    Marinna, što se dojenja i svježeg voća tiče zaista ne znam jer sam ja jela PO KILOGRAM GROŽĐA DNEVNO (napuhuje i svježe je) i nije se dogodilo ništa. Mislim da svatko ima pravo jesti što hoće, a ako eventualno nešto smeta tek onda izbacivati. U protivnom si uskraćujemo puno vitamina, vlakana, ...
    Ovo ja pokušavam objasniti.... I pokušavam i pokušavam...[/b]

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ma da, veća je korist ako se dobro hraniš (tako si i zadovoljniji)
    valjda se sve to nekako u hodu prilagođava, skužiš ako bebi nešto ne paše

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Marinna, stvarno se ne moraš time opterećivati, jer postoji i ona da se babinjače ne smiju prati... , pa ipak...

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ovca i ostali, pliz...
    što je neophodno pripremiti za riječko rodilište - posebno me zanima za pelene koliko, koje (za rodilište ću jednokratne), da li gaze, vlažne maramice i sl.?

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ovca i ostali, pliz...
    što je neophodno pripremiti za riječko rodilište - posebno me zanima za pelene koliko, koje (za rodilište ću jednokratne), da li gaze, vlažne maramice i sl.?

thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj marinna prvotno napisa
    ovca i ostali, pliz...
    Ništa zapravo. Pelene ti trebaju kad ideš doma. Ako koristiš pampersice, onda 1 pampersica, dvije tetre, jedna švedska.

Uzmi si svoje spavaćice, al dat će ti i oni svoje, ako ih bude.
    Ja sam bila u jednoj od dvije (moj slučaj, uvijek isto ) sobe bez klime i stalno sam mijenjala spavaćice i tuširala se.
    Uzmi jednokratne gaćice i Vir 80 uloške. Domestos maramice su super za wc.
    I wc papir, naravno.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Po meni važno;

- više spavaćica zbog znojenja, lani nisu klime bile nigdje, bilo je 38 stupnjeva, a poslije poroda se cure malo jače znoje;
    - za izlazak iz rodilišta ti tvoji mogu donijeti naknadno;
    - za bebu ti po meni ne treba ništa;
    - ja odradila svoje po studentskim domovima, pa nisam mjerodavna za higijenu zajedničkih prostorija. Tuširala sam se bosa, vlažne maramice ne mogu podnijeti.
    - wc-papir;
    - ulošci i gaćice (dobiješ dio, dodatno dobro dođe);
    - hrana, ako si proždrljiva kao ja.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

hvala na savjetima, inače dosta paničarim, pa sve volim pripremiti na vrijeme i na taj način izbjeći stressss
    hrana definitivno, moram napraviti popis da mm može otrčati u trgovinu u zadnji čas, što da bude na tom popisu i koliko paketa vir uložaka?

thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Hm, ovisi, meni je trebalo jako puno, čini mi se pet za početak, a onda je muž, kao i ostali muževi cura iz sobe, svaki dan dolazio s vrećicom u kojoj su bila dva paketa uložaka

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

:shock: pročitala sam prije da 5 paketa, pa nisam vjerovala, ajme...

thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj marinna prvotno napisa
    :shock: pročitala sam prije da 5 paketa, pa nisam vjerovala, ajme...
    Meni je stvarno tolko trebalo

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Puno uložaka ne znači litre krvi nego redovito mijenjanje s obzirom na vrućinu... tako ne brini.
    Što se hrane tiče, ja sam konzumirala dosta pšenično-sjemenkasto-integralnih stvarčica i Biotte od cikle ili borovnice. I vode, ali špina ti je na dohvat ruke.
    Ne moraš stvarno ništa paničariti, da ti nešto nedostaje lako ćeš nazvati što da ti donesu. Teško je sve unaprijed znati, a i dosta smo različite.

E, da, jastučići za dojenje. Meni cice nisu bile osobito `načete`, ali me je rodilišna spavaćica fanj žuljala.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ej hvala vam na sugestijama danas sam kupila tel bon za nuždu, VIRove i puno papirnatih maramica, jastučići i ručnici su spremni, grudnjaci, spavaćice i jednokratne gaćice stižu idući tjedan. Još moram sastaviti meni i to je valjda to :D !
    moram sve imati sa sobom jer kad me mm ostavi u bolnici ne poznajem nikoga u krugu od 200 km. Morat ću iznajmljivati tuđe muževe da mi šta donesu !

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Zahvaljujući nemaru i drskosti sestara sa petog kata ja ne dojim. Moja beba se rodila nešto sitnija, a moje bradavice su bile uvučene i odmah su mi dali do znanja da ja ne mogu dojiti. Nabavila sam izdajalicu, izdajala sam se, a beba nije htijela moje mlijeko jer su je oni uredno šopali (kršitelj koda)om.
    Pri izlasku iz bolnice nisu mi ništa objasnili oko širokog povijanja odnosno kad moram početi staljati dvije pelene.

Cure savjetujem Vam da ih davite sa pitanjima i ako budu bezobrazne (prema meni su bile grozne) budite i Vi prema njima, jer one su tu zbog Vas, a ne Vi zbog njih.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ajoj , žao mi je zbog tvog lošeg iskustva sanica. Ali šta ti nije došla patronažna kad si došla kući i pomogla?

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Patronazna je bila dva puta, a onda se je razboljela dok je druga bila na godišnjem. Otpadanje pupka, prvo kupanje i ostale sitnice smo sami prošli po sistemu kako znaš i umiješ...

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ma bitno da je sve ok s bebijem, a rodilište zaboravi (drugi put će biti više sreće ). može li se naknadno započeti s dojenjem ili je to sad za tebe gotovo?

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

ja mislim da je gotovo.

Irena001 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

moje mišljenje da su sestre sa 5 kata ljubazne samo sa rodiljama izvan našeg područja

Kako su jadne, uh... strašno me ljuti to!!!

la11 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

meni su sve bile ok,ali možda zato jer nisam imala nikakvih probl.,ali vidjela sam da ako imaš bilo kakav probl.onda su grozne

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Cure bog imama jedno pitanje za vas.

Sobzirom da cekam porod svaki dan i muz mi je na poslovnom putu, da li iz Novog vinodolskog mogu hitnom do Rijeckoga porodilista, odnosno da li imama pravo na to?

Ako koja ima bilo kave informacije o hitnoj i prijevozu trudnica do porodilista pozeljne su.

Irena001 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

cija, mislim da imaš pravo, samo (predpostavljam da sama znaš) da ti u novi dolaze iz Crikvenice kola H. pomoći.
    Samo, oni bi ti se mogli buniti. Užasno su teški za doći po nekoga :smajlić koji ih lupa batom po glavi:
    Ako se zatekneš sama doma, najbolje ti je kada ih zoveš reći da imaš trudove na nekoliko minuta, samo opet neznam dal će zvati dok. Buljana da te pogleda i ocjeni dal su ti potrebna kola hitne pomoći. :?
    A da probaš se dogovoriti sa nekim prijateljem, prijateljicom ili nekim iz obitelji?
    Mislim da će ti to biti najjednostavnije rješenje.
    Sretno

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Hvala za odgovor.

Ma razmisljam o rodbini i prijateljima ali svi koji su sposobni voiziti trudnicu u vrijeme trudova do Rijeke su radno obavezni pa moram razmisljati o alternativnom rijesenju onda cu traziti nekoga taxistu.

Ali nije mi jasno s tim Buljanom, tko je on ili ona i ako su vec pred mojim vratima kako mogu da me ostave, jedino ako su lazni trudovi pa ce i meni biti dobro da ostanem doma.

Joj bas sam razocaran sto se tice hitna pomoci, ali sta je tuje ne smijem riskirati.

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Koliko se sjecam, meni je jedna cura s Krka koja je sa mnom bila u bolnici rekla da dolaze ako je puknuo vodenjak. Pa da probas s time da ti curi plodna voda ? Mislim, nije lijepo lagati but bolje i to nego da se nadjes u sto briga jos i sa prijevozom...

Irena001 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj cija prvotno napisa
    Hvala za odgovor.

Ma razmisljam o rodbini i prijateljima ali svi koji su sposobni voiziti trudnicu u vrijeme trudova do Rijeke su radno obavezni pa moram razmisljati o alternativnom rijesenju onda cu traziti nekoga taxistu.

Ali nije mi jasno s tim Buljanom, tko je on ili ona i ako su vec pred mojim vratima kako mogu da me ostave, jedino ako su lazni trudovi pa ce i meni biti dobro da ostanem doma.

Joj bas sam razocaran sto se tice hitna pomoci, ali sta je tuje ne smijem riskirati.
    Dok. Bojan Buljan (ginekolog Crikveničke ambulante).
    Budi uvjerena da će te iz Novog prvo vozit u ambulantu u Crikvenicu da on ocijeni jel to hitno ili ne, osim ako (kao što kaže jbistrica) ti je već pukao vodenjak.
    Čudno mi je da neznaš za Buljana ako si iz Novog, jer znam da ti moraš u Crikvenicu na preglede?
    Ili ideš kod Vlastelića?
    Ili pokušaj malo nazvati ambulantu (br. tel. 241-111) i pitaj ih malo kako to ide sa prijevozom 8)

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Mislim da mi je to sve prekomplicirano s hitnom pomoci, morat cu pronaci drugo rjesenje.

Neznam za te doktore jer sam se tek ovo ljeto preselila u Novi, tako da sam nova u ovom kraju.

Cure hvala vam lijepo na svim idejama i savjetima, dobro da se nisam zaletila na tu varijantu, dobro ste me prosvijetlile.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a taksi? ili je preskupo?

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

313 313 - taxi cammeo - mislim da su ti najjeftiniji s riječkog područja.
    nazovi pa vidi koliko cca košta.

Točkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Što se taxija tiče čula sam da je besplatan kad s bebom ideš kući iz bolnice (Taxi d.o.o. ili sl.)
    Možda je tako i ako te voze u bolnicu?

Stranica 1 od 4 123 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •