Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 58

Tema: trebam recepte za PRAVU gibanicu i ćevape...

  1. #1
    sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    zagabria
    Postovi
    9,218

    Početno trebam recepte za PRAVU gibanicu i ćevape...

    moja sestrična iz francuske moli recepte za gibanicu i ćevape...

    kako ona ne zna hrvatski - ja molim u njeno ime (pa ću usavršavati svoj francuski prevođenjem... ionako sam počela učiti na receptima )...

    ako netko od cura iz srbije ili bosne ima kakvu "original" caku - bit ću zahvalna... naime, ostali su joj "okusi iz djetinjstva" - kad je to tamo jela...

    ja samo vibram da je to najava nečeg drugog...

  2. #2
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    nema "prave".
    moja "prava" je drugačija od njezine ili nečije druge jer ne možeš uvijek potrefiti okus, pa makar identične sastojke koristila.
    a kamoli sa sirom i vrhnjem iz plastičnih kutijica u Francuskoj.
    i tijesto boktepitajkakvo.

    nema mudrosti: umutiti jaja, sir i malo vrhnja, umakati kore i redati u tepsiju. staviti peći i kad je gotovo premazati vrhnjem ili vlažnom rukom da omekša. posoliti prema želji.

    to ti je to.

  3. #3
    tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    ZD
    Postovi
    2,297

    Početno

    a sad još daj savjet i za ćevpe

  4. #4
    tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    ZD
    Postovi
    2,297

    Početno

    ... ćevape...

  5. #5
    babyiris avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006
    Postovi
    1,013

    Početno

    Zanima te i "Međimurska gibanica" ili samo okusi djetinstva?

  6. #6
    fegusti avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    pu
    Postovi
    2,033

    Početno

    Citiraj babyiris prvotno napisa
    Zanima te i "Međimurska gibanica" ili samo okusi djetinstva?
    je li to isto što i prekmurska gibanica? ona slatka sa makom, sirom, jabukom...? e, to mene zanima!

  7. #7
    kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Lokacija
    SF Bay Area
    Postovi
    3,685

    Početno

    ja bih rekla isto sto i apri.

    a da bi gibanica bila teska (da se razlikuje od bureka npr. - sa sirom naravno), kore ne smeju da budu debele, ili se moraju dobro namociti.

    moze da stavi i jogurta ili kisele da bi malo naraslo, pa posle splaslo, ako zeli koji mehuric unutra.

    prava gibanica treba da je masna, pa se dodaje i ulje i gledas da bude neki masniji sir.

  8. #8

    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Postovi
    336

    Početno

    jedno pitanjce
    donja kora kod gibanice mi je uvijek nekako gnjecava,što krivo radim ?jer ja bi htjela da je lijepo hrskava kao i gornja.

  9. #9
    sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    zagabria
    Postovi
    9,218

    Početno

    halo curkeeeeeee!!!!!!!!!

    da se predstavim: ja sam totalna ANTIKUHARICA... koja treba poslati recept za nešto što je vidjela samo na tanjuru...

    a to znači da oznake "malo", "nešto", "odokativno", "prema ukusu" - meni ne pojašnjavaju apsolutno ništa.

    nema mudrosti: umutiti jaja, sir i malo vrhnja, umakati kore i redati u tepsiju. staviti peći i kad je gotovo premazati vrhnjem ili vlažnom rukom da omekša. posoliti prema želji.

    kolko jaja, kolko sira, kolko vrhnje, kolko i kakvih kora, kakva tepsija, koliko peći, na kojoj temperaturi... :? :? :?


  10. #10

    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Postovi
    10

    Početno

    Ja imam dakle ovakav recept:

    pola kilograma kora za pitu ili gibanicu

    smjesa - oko 5 jaja, sir (kriska i pol), ulje (2 ili 3 zlice), vrhnje, malo mlijeka ili vode

    pleh podmazati, staviti koru,nju malo nauljiti, pa ostale kore umakati u smjesu i redjati (onako zguzvane , jednu pored druge)
    na vrh jedna kora da se pokrije
    u salici razmutiti malo vode i ulja i poprskati odozgo po kori

    u zagrijanu pecnicu - oko pola sata peci

  11. #11

    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Postovi
    10

    Početno

    zaboravih da kazem - zagrijana pecnica na 180 c

  12. #12
    sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    zagabria
    Postovi
    9,218

    Početno

    kakav to sir koristiš? koliko je to "kriška i pol" ?

  13. #13
    Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,749

    Početno

    Citiraj sorciere prvotno napisa
    halo curkeeeeeee!!!!!!!!!

    da se predstavim: ja sam totalna ANTIKUHARICA... koja treba poslati recept za nešto što je vidjela samo na tanjuru...

    a to znači da oznake "malo", "nešto", "odokativno", "prema ukusu" - meni ne pojašnjavaju apsolutno ništa.

    nema mudrosti: umutiti jaja, sir i malo vrhnja, umakati kore i redati u tepsiju. staviti peći i kad je gotovo premazati vrhnjem ili vlažnom rukom da omekša. posoliti prema želji.

    kolko jaja, kolko sira, kolko vrhnje, kolko i kakvih kora, kakva tepsija, koliko peći, na kojoj temperaturi... :? :? :?



    Ovako, pravi recept za ćevape ne postoji. Jednom je negdje pisao opis kako se meso priprema (od prilike, jer ti niko od ćevabđija neće reći) ali to su bile kile mesa i kile soli i ostalih začina i to ti nešto odstojava preko noći itd. Tako da ćeš to u kućnoj radinosti teško izvesti. Na to se jednostavno ode u najbližu ćevabđinicu. Ili možda griješim :?

  14. #14
    sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    zagabria
    Postovi
    9,218

    Početno

    griješiš ... ne vidjeh ćevabđinicu u parizu i okolici... :?

  15. #15
    sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    zagabria
    Postovi
    9,218

    Početno

    evo, dobih prijedlog - ni manje ni više - iz amerike!!!

    http://www2.serbiancafe.com/kuvar/9/...anica-detaljno

  16. #16
    white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,838

    Početno

    evo sorciere ,

    ćevapi:
    400 g govedine ili junetine
    300 gr jagnjetine
    so ,biber
    30 g sjckanog crvenog luka
    2-3 češnja zgnječenog biljelog luka
    crvena mljevena paprika
    sjeckani peršun,malo mineralne vode ili sode bikarbone


    Priprema:
    Meso operite, rasijecite na komadiće 3 x 3 cm i sameljite u mašini za mljevenje. Dodajte začine i luk pa dobro izmješajte, a zatim dodajte min.vodu ili sodu . Smjesu ostavite da odstoji nekoliko sati a zatim oblikujte ćevape .Pecite na grilu koji ste malo prelili uljem 5-10 minuta dok ne porumene i serviratjte u lepini koju ste malo navlazili posoljenom vodom i malo zapecite na gilu .Služite sa mladim lukom ili kajmakom.


    gibanica:(nema bolje)

    1/2 kg kukuruznog griza
    1/2 kg bijelog brašna
    40g svježeg kvasca
    1 dl suncokretovog ulja
    1/2 kg svježeg kravljeg sira
    4 dl kisele pavlake
    4 jaja
    1 l mlijeka, so

    Od brašna, kvasca, mlijeka, soli, umijesimo dizano tijesto. U preostalo mlijeko ukuhamo kukuruzni griz i posolimo. Svježi sir, jaja, pavlaku i so umiješamo zajedno. Tijesto razvaljamo u posudu za pečenje. Na tijesto posipamo ohlađeni kukuruzni griz , smjesu od sira s pavlakom i jajima, a po vrhu sve zalijemo ostatkom pavlake. Zapečemo u rerni do zlatno žute boje.

  17. #17
    sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    zagabria
    Postovi
    9,218

    Početno

    kuharice moja! obožavam te

    tamo nema lepinja i kajmaka - ali mislim da će i bez toga biti super

    a na kojoj temperaturi se peče gibanica? i otprilike - koliko dugo?

  18. #18
    babyiris avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006
    Postovi
    1,013

    Početno

    Citiraj fegusti prvotno napisa
    Citiraj babyiris prvotno napisa
    Zanima te i "Međimurska gibanica" ili samo okusi djetinstva?
    je li to isto što i prekmurska gibanica? ona slatka sa makom, sirom, jabukom...? e, to mene zanima!
    Je. Napisat ću ti, samo da nađem.

  19. #19
    MoMo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    1,346

    Početno

    gibanica je moj ukus iz djetinjstva...gibanica kako ju je radila moja baka..hmmm sto bih sad dala za komad te pite!!!

    ja je radim tzv odokativnom metodom...koji cu pokusati prevesti u brojke.

    500 gr kora za pitu

    jednu ili dvije slozis u tepsiju i pospes sa malo ulja

    u posudi pomijesasa mladi sir (oko 750 gr), 3-4 jaja (bolje 4 ), 2 dcl vrhnja ( ne za kuhanje, vec iz casice), 2 do 3 dcl minerlane vode (sa mjehuricima tj ovosi od sira da ne bude pregusto ni prerijetko) e da i naravno sol. I onda kore za pitu natapas u toj smjesi ( kao sto su cure rekle sto vise ih treba natopiti i tako nekako zguzvne redati u tepsiju ako mi ostan tog nadjeva ja ga polijem po namcenim korama i sve prekrijem sa 2-3 kore i na 200 stupnjeva u rerenu najmanje 40 min.
    Kad je gotovo gornju koru skinem (jer se previse ispekla i presuha je)... i to je to.
    Moram ju i ja uskoro napraviti, a mogla bih i sada ali nemam sve sastojke doma (srecom)

  20. #20
    Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    6,507

    Početno

    Bregovska pita (vrlo slicno prekmurskoj gibanici)

    30-40 dag tankog tijesta za savijacu
    30 dag secera
    15 dag mljevenih oraha
    15 dag grozdjica - namociti u rum
    15 dag maka - sitno mljevenog
    30 dag jabuka - naribati
    20 dag maslaca - rastopiti
    4-5 dl kiselog vrhnja
    2 jaja, cimet

    Maslacem namazati pleh, staviti 2 lista tijesta, poprskati s malo rastopljenog maslaca, posuti sa 1/2 kolicine oraha, secerom, cimetom, preliti (poprskati) s malo vrhnja
    2. red tijesta (1 ili 2 kore) poprskati maslacem, posuti sa1/2 kolicine jabuka, secer, cimet, vrhnje
    3. red: tijesto, maslac, 1/2 grozdjica, secer, vrnje
    4. red: tijesto, maslac, 1/2 maka, secer, cimet, vrhnje
    5. red: isto kao 1. red
    ... do kraja opet po redu, 8. red zavrsiti s makom

    Prekriti sa 2 lista tijesta, preliti preostalim vrhnjm izmijesanim s jajima

    Povrsinu na nekoliko mjesta nabockati vilicom i peci 50-60 minuta na 200 st.C.
    Moze se posluziti sa slagom ili kremom ili sladoledom

  21. #21
    sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    zagabria
    Postovi
    9,218

    Početno

    ajme, ja ću se udebljat od čitanja ovog topika... :?


  22. #22
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    sorcie, imaš topic o gibanici.
    sa mililitrima i gramima.

    ja sam prekjučer napravila, ali nikada nije kao strinina koja je sama razvlačila tijesto...

  23. #23
    sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    zagabria
    Postovi
    9,218

    Početno

    večeras ću se primit prevođenja ...

    tak da će bit francuska gibanica...

  24. #24
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    aha, žibaní!

  25. #25
    white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,838

    Početno

    Citiraj sorciere prvotno napisa
    kuharice moja! obožavam te

    tamo nema lepinja i kajmaka - ali mislim da će i bez toga biti super

    a na kojoj temperaturi se peče gibanica? i otprilike - koliko dugo?
    rerna se ugrije na 250 stepeni,a kad se gibanica stavi onda se smanji na 200 i peče dok ne porumeni


  26. #26
    mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006
    Postovi
    7,324

    Početno

    a sto vam je gibanica, pobogu ? to se zove sirnica (ako je sa sirom). gibanica je nesto drugo... barem kod nas.

  27. #27
    sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    zagabria
    Postovi
    9,218

    Početno

    pa daj opiši tu SVOJU gibanicu...

  28. #28

    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Postovi
    2,908

    Početno

    Kod nas je gibanica makovanjača ili orehnjača.

  29. #29
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    Citiraj mama courage prvotno napisa
    a sto vam je gibanica, pobogu ? to se zove sirnica (ako je sa sirom). gibanica je nesto drugo... barem kod nas.
    ma gibanica je redana, a sirnica motana.
    i gibanica je masnija.

  30. #30
    sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    zagabria
    Postovi
    9,218

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa
    ma gibanica je redana, a sirnica motana.
    i gibanica je masnija.
    :shock:

    pa koje su to nijanse... jel onda štrudla spada u sirnicu, ili je to treća vrsta..

    pogubila sam se od ovog...

  31. #31
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    štrudla je motana.
    u lisnatom tijestu.

  32. #32

    Datum pristupanja
    Jan 2007
    Postovi
    1,610

    Početno

    Citiraj sorciere prvotno napisa
    Citiraj apricot prvotno napisa
    ma gibanica je redana, a sirnica motana.
    i gibanica je masnija.
    :shock:

    pa koje su to nijanse... jel onda štrudla spada u sirnicu, ili je to treća vrsta..

    pogubila sam se od ovog...
    Čekaj, još ti nitko nije spominjao burek.

  33. #33
    Dream avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007
    Postovi
    966

    Početno

    Citiraj sorciere prvotno napisa
    evo, dobih prijedlog - ni manje ni više - iz amerike!!!

    http://www2.serbiancafe.com/kuvar/9/...anica-detaljno
    To je otprilike ta gibanica za koju si pitala! Osim što nije baš obvezno motati komade tijesta tako u "ružice" kako navodi autor recepta. Dovoljno je kore iskidati na 5 ili 6 dijelova i natopiti smjesom komad kore s obje strane, te ga zgužvati i staviti u tepsiju. Ja najprije na podmazano dno tepsije stavim jednu koru i uglove ostavim da vise preko ruba. Onda to punim zgužvanim komadima kore natopljenim u smjesu od sira. Kad potrošim sve kore, odozgor stavim još jednu ravnu, presavijem preko nje uglove one donje kore, sve premažem kiselim vrhnjem i stavim u pećnicu zagrijanu na 250, ali odmah smanjim na 180. Ovisno o debljini mora se peći oko 45 min do sat vremena. Moja bude visoka oko 8-10 cm i pečem je najmanje sat vremena, tj. dok nož zaboden u sredinu ne iziđe čist .

  34. #34
    Dream avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007
    Postovi
    966

    Početno

    Citiraj sorciere prvotno napisa
    evo, dobih prijedlog - ni manje ni više - iz amerike!!!

    http://www2.serbiancafe.com/kuvar/9/...anica-detaljno
    To je otprilike ta gibanica za koju si pitala! Osim što nije baš obvezno motati komade tijesta tako u "ružice" kako navodi autor recepta. Dovoljno je kore iskidati na 5 ili 6 dijelova i natopiti smjesom komad kore s obje strane, te ga zgužvati i staviti u tepsiju. Ja najprije na podmazano dno tepsije stavim jednu koru i uglove ostavim da vise preko ruba. Onda to punim zgužvanim komadima kore natopljenim u smjesu od sira. Kad potrošim sve kore, odozgor stavim još jednu ravnu, presavijem preko nje uglove one donje kore, sve premažem kiselim vrhnjem i stavim u pećnicu zagrijanu na 250, ali odmah smanjim na 180. Ovisno o debljini mora se peći oko 45 min do sat vremena. Moja bude visoka oko 8-10 cm i pečem je najmanje sat vremena, tj. dok nož zaboden u sredinu ne iziđe čist .

  35. #35
    Dream avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007
    Postovi
    966

    Početno

    sorry na dupliću. Molim moderatoricu da obriše jedan primjerak. Hvala!

  36. #36
    mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006
    Postovi
    7,324

    Početno

    Citiraj sorciere prvotno napisa
    pa daj opiši tu SVOJU gibanicu...
    pa MOJA gibanica je u stvari prabakina i to je ono s orasima, jabukama i sl. nasla na netu recimo ovo: http://www.coolinarika.com/recept/prekomurska-gibanica

    tako nekako. a ovo sto ti zelis je pita - sirnica (sa sirom), pa imas zeljanica, krumpirusa i sl, a ako je pita sa mesom, onda se zove burek...

    i nemojte, molim vas, nama bosankama govoriti burek sa sirom il burek sa mesom. jer dobijem odmah ospice kao sto dobije davor kad mu spomenete da cijepite svoje dijete!!!! :shock:

    jel tako, apricot?

  37. #37
    MoMo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    1,346

    Početno

    ja sam iz Bosne i kod nas postoji razlika izmedju gibanice i sirnice ( OT institucija bureka :? sa sirom je svetogrdje).
    i kao sto su cure rekle sirnica je s/motana pita sa sirom
    dok je gibanica slagana (i masnija)...i makar u dijelu bosne iz kojeg je moja baka uvrijezeno je misljenje da je gibnica "uvezena" iz srbije dok je sirnica autohtoni bih proizvod....sto ljudi sto cudi

  38. #38
    MoMo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    1,346

    Početno

    i opet ja, pitnje za WM ( htjedoh pitati juce ali me pomisoa na gibanicu sludio opirem se ali mislim da cu je sutra napraviti )

    luk u cevapima? je li to samo za potrebe kucne radinosti ili je to neki izvorni authtoni recept? nisam prevelik stovatelj mesa pa tako ni cevapa, ali mislim da sam jednom prisustvovala raspravi u kojoj je glavna tema bila da li je luk u cevapima svetogrdje :?

  39. #39

    Datum pristupanja
    Jan 2007
    Postovi
    1,610

    Početno

    Citiraj mama courage prvotno napisa

    i nemojte, molim vas, nama bosankama govoriti burek sa sirom il burek sa mesom.
    Pa zar nije burek isključivo s mesom a sve ostalo su pite?

  40. #40
    Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    6,507

    Početno

    Citiraj upornamama prvotno napisa
    Citiraj mama courage prvotno napisa

    i nemojte, molim vas, nama bosankama govoriti burek sa sirom il burek sa mesom.
    Pa zar nije burek isključivo s mesom a sve ostalo su pite?
    pa da
    burek je samo sa mesom
    kad kazes BUREK- znas da je unutra meso
    burek sa sirom ne postoji (barem ne u Sarajevu )

  41. #41
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    here it goes again

  42. #42
    mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006
    Postovi
    7,324

    Početno

    Citiraj emily prvotno napisa
    burek sa sirom ne postoji (barem ne u Sarajevu )
    eh, u zagrebu postoji. sad mozes misliti kako je meni kao bosanki u zemlji hrvata.

    here it goes again
    nekih tema nikad dosta, draga apri... dojenje do kada beba zeli, ne po guzi i naravno burek sa sirom ne postoji. samo cekam rodine majice s tim natpisom.

  43. #43

    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Postovi
    2,908

    Početno

    Citiraj mama courage prvotno napisa
    nekih tema nikad dosta, draga apri... dojenje do kada beba zeli, ne po guzi i naravno burek sa sirom ne postoji. samo cekam rodine majice s tim natpisom.

  44. #44

    Datum pristupanja
    Jan 2007
    Postovi
    1,610

    Početno

    Citiraj mama courage prvotno napisa
    Citiraj emily prvotno napisa
    burek sa sirom ne postoji (barem ne u Sarajevu )
    eh, u zagrebu postoji. sad mozes misliti kako je meni kao bosanki u zemlji hrvata.
    He, he u Puli ima pizza burek (sta god to bilo)

  45. #45
    mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006
    Postovi
    7,324

    Početno

    Citiraj upornamama prvotno napisa
    He, he u Puli ima pizza burek (sta god to bilo)
    croatia, quo vadis ?!


    ma ionako, .ebes zemlju koja bosne nema

  46. #46
    sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    zagabria
    Postovi
    9,218

    Početno

    :shock:

    doktorska dizertacija oko gibanice, sirnice, pite, bureka, štrudla....




  47. #47
    mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006
    Postovi
    7,324

    Početno

    sorc, ti to ne razumijes.. . to je pitanje racija i emocija... ti si skoncetrirana na racio, na recepte, a ja ovoj temi prilazim emotivno... i... stomachno... u tome je moja (bosanska) snaga.

  48. #48
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    Citiraj mama courage prvotno napisa
    samo cekam rodine majice s tim natpisom.
    viš, viš...
    pa ja sam u Rodi jedna od zaduženih za majice 8)

  49. #49
    kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Lokacija
    SF Bay Area
    Postovi
    3,685

    Početno

    a sta biste rekli na "prazan burek".
    to je u srbiji skroz normalna stvar!

  50. #50
    Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    3,030

    Početno

    U Turskoj je burek svaka pita bez obzira na filu, tako da bi se o tome dalo raspravljati.

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •