Pokazuje rezultate 1 do 26 od 26

Tema: Ne želi prati zube

Fairy avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno Ne želi prati zube

Trebam pomoć... kako dijete od 10 mjeseci nagovoriti da mu operem zubiće? Jednostavno neće otvoriti usta kad mu priđem s četkicom, a smatram da je pranje dosta bitno od početka.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Hm...isti problem. Meni trenutno pali ona "ti peri meni zube, a ja ću tebi". Uspijemo u većini slučajeva

suzyem avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Nikako, ni moje curke ne žele... pali jedino kad vide da ja perem zube, onda one traže svoje četkica, pa ih grickaju

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

u toj dobi mislim da je dovoljno dati djetetu da samo "pere" zube, tj. bitnije od cistoce tih zubica je stvoriti naviku pranja svako vece il u toku dana, a vremenom ces ga moci i nagovoriti da mu ti malo operes zubice, nakon sto ih je on oprao...

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

ne znam mc, mi smo u toj doi već imali karijes pa sad mislim da sam trebala inzistirati na pravom četkanju :/
    nama to uspjeva tek zadnja dva mjeseca

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Važno je stvaranje navike,rituala. Mi svojem pjevamo uvijek istu pjesmicu kad mu idemo prati zube. Otpočetka mu je to bilo veselo i smiješno pa je odlično prihvatio pranje zubića.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Mi smo počeli tako da bih mu ja dala nešto u ruke da se igra. Kad bi krenuo s tim prema ustima, ja bih uletila s četkicom. Nakon cca mjesec dana je počeo sam otvarati usta čim vidi četkicu.

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

U stvari treba sve napraviti da ispadne kao igra i zezancija, onda je puno lakse

traktorka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Moj sin je tek negdje poslije 2. godine prihvatio pranje zubi kao nešto normalno,a do tada uvijek uz plač,ili bježanje ili odgurivanje.
    Trebalo mu je zaista dugo,ali eto sad je ok,ne odustaj nikako,malo po malo i naučit će da je to najnormalnija stvar na svijetu !

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ni meni ne ide s tim pranjem zubića, prihvaća ona to i sama ode u kupatilo uzme svoju četku i čeka pastu ... no ne da mi da joj četkam zubiće, uspijem možda 2-3 puto po donjim, ali za gornje nema šanse (nažalost naslijedila je moje zube)
    e da i ne zna pljuvati, proguta pa pljune tako ....
    ima li smisla uopće koristiti pastu?

Iva M. avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Joooj, mi isto muku mučimo s pranjem zubića.
    Imamo dvije male četkice, jednu drži on, a drugu ja.
    Onda mu kažem ajde peri zubiće, a on lizne četkicu.
    Kad kažem sad će malo mama nema šanse da otvori usta. Ili zbriše ili počne vikati.
    Tu i tamo mu uspijem ih malo prebrisati sa vlažnom gazom, ali onda isto protestira ili me grize.

Stvarno nemam više ideju, a ne bi htijela na silu da ne zamrzi četkicu.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kod nas nema puno pregovora.
    Meni je to stavka oko koje nema puno filozofiranja, kao npr. korištenje autosjedalice.
    Kad se tako postaviš, onda i dijete to lakše prihvati...Ili je tako barem bilo u našem slučaju. Zubiće peremo od kad je imao 7-8 mjeseci, prvo smo simbolično prelazili onom gumenom četkicom, a već neke pola godine baš četkamo (bez paste, naravno) i to iza "velikih" obroka (doručak, ručak, večera), s tim da je večernje četkanje najtemeljitije. Nikad nismo preskočili večernje pranje zubi. Ako je bio jako umoran ili nervozan, skratili smo vrijeme četkanja, ali nismo preskočili.

Kao što sam već negdje napisala, i MD i ja imamo velikih problema sa zubima (konkretnije, sa zubnim mesom) i to nije nešto što bih željela priuštiti svom djetetu. Osim toga, pokvareni zubi vremenom mogu dovesti do vrlo ozbiljnih zdravstvenih problema. Prema tome - kod nas pranje zubi nije zezancija.

Ivanna avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Moj otvara usta kad vidi četkicu, ali onda je uhvati zubima i ne pušta.
    Tu i tamo uspijem nešto iščetkat, ali daleko je to od temeljitog.
    No moj cilj je djetetu prvenstveno stvoriti naviku pa ako nam samo pranje baš ne ide, hoće s vremenom.

Iva M. avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Ustvari, ja sam nakon ovog iskustva zaključila da što im se prije počnu prati zubi to će oni pranje i četkicu lakše prihvatiti (barem kod Kreše je tako što se tiče nekih drugih navika). Njemu su relativno kasno počeli rasti zubi, prve je dobio tek s nekih devet mjeseci tako da smo mi i nešto kasnije krenuli s pranjem. Sada mi je krivo što nisam odmah krenula s četkicom, kao što Luna kaže, onom gumenom samo radi nekakvog stvaranja navike.

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

moja Nina kad vidi mene hoće prati zube - sad je u fazi oponašanja, pa sve što i mi tako i ona

PRIZNAJEM da joj nikad nisam prala zubiće, jer mi se to čini neizvedivo, ja joj jednostavno ponekad dam četkicu, malo se poigramo i to je to. Zubići su joj kao biseri, i nadam se da će tako i ostati
    Kad će biti malo starija i kužiti o čemu i kako se radi ispravno onda ćemo to uvesti, kao i tutu

mis-pis avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj MGrubi prvotno napisa
    e da i ne zna pljuvati, proguta pa pljune tako ....
    ima li smisla uopće koristiti pastu?
    Mislim da ima, koliko toliko ce u kontaktu sa kalcijumom i fluorom ojacati zubice, a nije stetno ako i proguta. Ipak su djecije paste blaze od ovih za odrasle.

drndalica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

i mi muku mučimo sa zubima. Ne razumijem Lunu kako to 'tu nema puno filozofiranja'? Mi uredno nudimo četkicu, pokazujemo, igramo se ali sve što uspijem je da on uredno gricka i sisa pastu za zube odn. vodu ako pastu ne namažem. Od četkanja ništa! A naslage se slažu, jedan zubić je već slomio, probali i kod zubara. Ne mogu mu na silu otvoriti usta!!!

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

baš mi danas došlo na mejl ovo

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj drndalica prvotno napisa
    Ne razumijem Lunu kako to 'tu nema puno filozofiranja'?
    Jednostavno. Nema preskakanja pranja ili igranja četkicom. Dok mu perem zube, on se može igrati nečim drugim, ako traži četkicu da si sam četka, dam mu je, ali ako je baci - gubi pravo da sam četka i dalje mu ja četkam. Mi smo rano počeli i on je to prihvatio pod normalno (nikad od tog nisam radila igru, kao ni od hranjenja), a kad je bilo sporadičnih pobuna, rekla bih mu da ćemo samo malo očetkati ili bih ja paralelno četkala svoje...

Na filozofiranje sam mislila kad roditelji oko pranja zubića naprave igru, odustanu čim dijete zatvori usta, preskaču pranja...A zatim se čude kako dijete neće prati zube. Već sam spomenula AS, meni je to fakat ista stvar tj. isti pristup - nema iznimke. Iskustvo mi govori da djeca, kad tako postaviš stvari, bolje surađuju nego kad ih moliš na nešto.

Postoji igra, ali postoji i obveza, odnosno nešto što se mora. Kod nas je obveza svedena na minimum, stvarno nema puno toga što Kaleb mora - ali pranje zubi ulazi u tih par obaveznih stvari.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Luna Rocco prvotno napisa
    Citiraj drndalica prvotno napisa
    Ne razumijem Lunu kako to 'tu nema puno filozofiranja'?
    Jednostavno. Nema preskakanja pranja ili igranja četkicom. Dok mu perem zube, on se može igrati nečim drugim, ako traži četkicu da si sam četka, dam mu je, ali ako je baci - gubi pravo da sam četka i dalje mu ja četkam.
    Hm, i moj pristup je ovakav nekakav, ali da ide glatko - ne ide.
    Pa tako npr. on izjavi da će si sam prati zube, pa prelazi četkicom po zatvorenim usnicama, pere četkicom ogledalo u kupaoni, baca četkicu u lavabo i sl. Onda ja preuzimam stvar u svoje ruke, pa nastane deračina. I tako dalje. Ali nemam milosti, jer već mu je dovoljno i to što ima smeđe zube, pa da su bar zdravi, kad već nisu lijepi :/

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ja mu poslije svakog obroka dam cetkicu da sam gricka i onda ja malo kroz igru koliko uspijem ali navecer nema zezanja i zubi se cetkaju ali isto kroz igru on pere meni pa ja njemu.
    svaka 2-3 tjedna premazem aminflouridom prije spavanja

Nikina mama avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

MOj mali ce za par dana godinu dana i nisam mu jos pocela prati zube, cetkicu malu imamo, ali sam mislila da je prerano, zanima me kada se pocinju prati zubi sa pastom za zube :?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kad nauči ispljunuti sadržaj.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj patricija prvotno napisa
    svaka 2-3 tjedna premazem aminflouridom prije spavanja
    šta je to?

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Aminflourid je gel za topikalnu flouridaciju mlijecnih i trajnih zubica.Danas se vise ne preporucuje endogena floridacija tj pijenje tabletica flora jer ako djete uzme previse onda na trajnim zubicima nastaju kredaste mrlje a i moze doci do otrovanja.Sa aminfloridom tj.topikalnom floridacijom ne moze doci do trovanja (osim ako djetetu ne das da istisne cijelu tubu i pojede) a ta mala kolicina flora je dovoljna za zubice.Koriste ga djeca i odrasli.odrasli jednom mjesecno a djeca jednom u 2 ili 3 tjedna.Stavi se malo na cetkicu i protrljaju zubici kad je gotova vecera i djete vise nista nece jesti.Uz njega se mogu normalno koristiti zubne paste koje su floridirane.

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

nama je sad fino prati zubiće ali prije nije baš bila oduševljena.gleda kako ja perem pa hoće i ona ali čim četkica uđe u usta nije joj baš fino!!sada joj se valjda sviđa i okus paste iako nema nekog okusa

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •