evo konkretnog pitanja:
- dali ste koristile zenske kondome (kondome za zene) i sto mislite o njima?
- da li vam je odbojna pomisao na spiralu (kao meni) i koje su negativne strane spirale?
(dali je neugodno umetanje i kako se to uopce izvodi...)
evo konkretnog pitanja:
- dali ste koristile zenske kondome (kondome za zene) i sto mislite o njima?
- da li vam je odbojna pomisao na spiralu (kao meni) i koje su negativne strane spirale?
(dali je neugodno umetanje i kako se to uopce izvodi...)
za spiralu ti mogu reći da ju je moja mama koristila 30 g sa prekidima za 4 trudnoće.njoj je ok bila.nama su na tećaju rekli da spirala dijeluje tako da stvara upalu da se oplođeno jajšce nemože primiti.to ti ja znam.ali kad ju staviš mirna si neko vrijeme
no kod spirale ima 2% šansi za trudnoću koja će morati biti prekinuta, i povečava opasnost od vanmaternične trudnoće (uz to je aborativno sredstvo ) tako da je ne koristim niti ću
draži su mi muški kondomi , ženski su nekako .. ko vreče
i meni su muski bolji.MGrubi prvotno napisa
a sta kad ih on "ne voli" (smetaju mu)?
pilulu vise ne mogu, jer beba ciki... :/
pa kupi mu neki drugi model![]()
to mu je čisto na psihičkoj bazi![]()
(MM su dragi jer onda traje dužeeee, pa su onda i meni dragi)
dođe mu na isto ženski ili muški, a slušaj probajte ženske pa češ vidjeti da mu se garant neće svidjeti
je vraga na psihickoj bazi :/ , vec tj dana protestira....bas ima problem s tim. i kupila sam d i opet isto....
kriza je.
sto se dragosti tice i meni je nice jer "nema nikad kraja"![]()
a sa zenskima je znaci isti feeling, samo sto ga nist ne steze?
(drmuskam bebaca na ramenu, pa zbrckano pisem)...
(ps i ja imam Neru)
ako dojis, mislim da mozes koristiti mini-pilulu, ona sadrzava samo progestin ali efikasna je. tj. mislim da je tek nesto manje pouzdana od pilula koje sadrzavaju i estrogen.
ovo da se trudnoca sa spiralom mora prekinuti nije sasvim tocno.
we&baby prvotno napisa
lijepo ime
ako ga steže .. onda mu neće biti problem, ja sam mislila da mu smeta "guma" između vas
jeste probali xxl kondome?
gle ja sam to saznala kad sam tražila info o njoj, cca 1% trudnoća je maternična ali zbog hormona iz spirale plod će janvjerojatnije biti oštečen, a drugih 1% se odnosi na vanmaterničnu trudnoću koja je prijetnja sama po sebiDanka_ prvotno napisa
ma ta mini pilula mi se ne svida (koliko je to bezopasno za dojenje/bebu..ne znam bas)
gdje ima informacija o njoj?
za spiralu sam takoder citala, da u slucaju trud. slijedi ab.
grubice: uzeli smo exstra senzitive, opet isto.
a xxl-tu more 2 kom unutra strpat. pa sta to ne ispada ( osim u ekstremnim slucajevima)???
![]()
![]()
kako se namjesta ta spirala?? tocno sve me zanima.....(dal boli, dal je poslije neugodno...)
eni-badi??? :?
imaš topice o spirali, zna imati nuspojave i prilagodbe tijela i mjesec dana
potraži na pretražniku
ti govoris o mireni, hormonskoj spirali, ja sam mislila na klasicnu. a hormonsku pretpostavljam nije dobro koristiti uz dojenje.MGrubi prvotno napisa
i naravno da je vanmatericna prijetnja sama po sebi, bez obzira na nacin koji je doveo do nje, nisam mislila na to, podrazumijeva se da ce se vanmatericna prekinuti. mislila sam na pravu pravcatu trudnocu uz spiralu, koja nije prekinuta, i koja je sretno zavrsila rodjenjem djeteta koje sad ide u skolu.
we&baby, uobicajena hormonska kontracepcija se ne preporuca u trudnoci zbog toga sto estrogen utjece na smanjenje produkcije mlijeka. informaciju o tome da se mini pilula koristi kod majki koje doje procitala sam u udzbeniku fiziologije za medicinare.
ako te zanima vise o tome, razgovaraj s ginekologom. a dodatne informacije vjerojatno mozes pronaci na webu, zaguglaj mini pill
dopuna: naravno, matericna trudnoca uz klasicnu spiralu je rizicna trudnoca s neizvjesnim ishodom, a vjerojatno postoje i slucajevi kada se treba prekinuti. ali ja stvarno znam za dvije takve trudnoce koje su dobro zavrsile, dakle, prekid se ne vrsi po obavezno.
Mini pilule idu uz dojenje.
Meni je obična spirala odbojna jer mi je po mehanizmu djelovanja vrlo blizu ab-u (jer dolazi do oplodnje). To je samo moje mišljenje.
Ja sam htjela Mirenu, ali je moja gin bila protiv, navodno dosta žena uz nju uopće nema menstruaciju.
Tako da idući ciklus počinjem piti običnu pilulu (Yasmin).
Ne znam kako vi, ali ja ne razumijem to protivljenje muskaraca. Izgleda da nijednom nisu dragi kondomi, a jesu nama mucnine, nervoze, kilogrami i ostale gluposti s pilulama ili eto i ta spirala, koju sam bila uzela u razmatranje, ali mi se ne svidja sto moze doci do oplodnje (radije bi da se i to sprijeci), komplikacije. Mozda cak i platiti glavom zbog njihove sebicnosti i komocije. Kad se sve sabere, kod nas samo kondom dolazi u obzir (na moje insistiranje). Ili nis' kad se sta planira...![]()
pa ja mogu shvatit da ih to smeta, (do te mjere da neki gube erekciju sa kondomom...i onda to prede u "psiho-blokadu"), na kraju i meni je lijepse bez, ako smo kod toga, i da, kuzim razliku (ima ga il nema).mis-pis prvotno napisa
ali eto sve rezultiralo problemcicima, jer sam prije pila pilulu, a sad ne bih htjela zbog bebice (dojenja)
i ne znamo kaj sad?? dr beba??:shock: (bile bi dvije u god dana!!)
Eto vidis, svako ima svoju blokadu. To je bila moja. Pa se ispostavilo da je lakse njegovu prevazici.we&baby prvotno napisa
![]()
Laže svatko tko veli da je isto s kondomom i bez njega!
a tko je rekao da je isto?MMoover prvotno napisa
Nisam nikog poimenice prozivao...we&baby prvotno napisa
![]()
Definitivno nije isto. Ja ga mrzim tako da MM ne mora ništa reći. Nisam ga nikad ni spomenula. E, sad me malo muči kako ćemo izvesti tu kontracepciju, ali svejedno mi kondomi ne padaju na pamet.
ja pijem pilule, nije bas najsretnije rjesenje (s obzirom da ne zelim vise djece, ruzno sam to rekla, NE PLANIRAM vise djece) ali zasad se ne mogu odlucit na spiralu ili nesto drugo, kondomi ne dolaze u obzir, mrzim ih
Ne znam kako da ovo lijepo srocim, no eto- pokusat cu. Nije mi jasno kako vam je svima mrska pomisao na kontracepciju, ispada da nijedna kontracepcija ne valja. Pilule ne valjaju zbog hormona i posljedica, spirala zbog mogucnosti zaceca i ab., kondomi zbog nedovoljno dobrog osjecaja, a nitko od vas ne zeli zaceti svakih 9 mjeseci ili imati spolne bolesti. Svi bi se igrali vatrom, ali da se nitko ne opece. Pomalo nezrelo, zar ne?
I da, normalno je da zene odlaze kod ginekologa svakih 3/6/9/12 mjeseci, ali ne daj Boze da muskarci odu na pregled..sve mi je to twisted...
pa kad nisu baš neke:annie84 prvotno napisa
-Pilule ne valjaju zbog hormona i posljedica,
-spirala zbog mogucnosti zaceca i ab.,
-kondomi zbog nedovoljno dobrog osjecaja
po mom kondomi su najbolji, jer jedino oni štite i od bolesti
Pa valjda se smijemo žaliti....?
nitko nije rekao da ne koristi kontracepciju zbog tih nedostataka... samo se žale ljudi kak nije savršena...
![]()
ja pijem pilule i do sad su mi samo pomogle:
-riješila sam se policističnog jajnika
-nervoze cijelih tjedan dana prime menge
-riješila sam neredovitu mengu
-neboli me više dok imam m
koža mi je ljepša. stvarno mi pašu.
kondome smo prije koristili, nisu nam super, al nesmetaju nam toliko![]()
...i ja cekam da izume nesto turbo super, od cega nece biti nikakvih nuspojava i ostalo, no do tada, moram birat izmedju onoga sto se nudi....zbog zdravlja, naravno....![]()
doktorica mi je savjetovala (mini) pilule koje idu uz dojenje :/
skepticna sam u vezi toga i nije mi svejedno. jos se kontam sta da radim?
tko od vas pije (mini)pilulu uz dojenje???
i da: zaista svaka kontracepcija ima nedostataka i svatko osobno treba odabrati sto mu je koliko toliko ok. neke zene ne podnose (ne odgovara im) pilulu, neke ne podnose spirale , isto kao sto nekim muskarcima ne odgovara prezervativ....
nama trenutno ne pase NIST'![]()
Minipilule su samo progesteron, bez estrogena, i idu uz dojenje. Nemaš brige![]()
nasigurniji je aspirin između koljena za strejt seks ,ako ćemo cjepidlačit
![]()
Može i list papira, ako nema Aspirina!maria71 prvotno napisa
![]()
On topic, glasam za kondom! (zbog mnogo razloga)
mene kod svih tih metoda, pa i onih drasticnih (podvezivanje jajovoda) strasno smeta sto nisu do kraja pouzdane...
pa sam priprijetila apstinencijom (ako ne bude druge) na sto se, jelte, druga strana "lagano" uvrijedila![]()
mene već počela brinuti kontracepcija, a još nisam niti na pola trudnoće..
kondomi mi smetaju (da i to je moguće - nakon sexa dobijem gljivice i upalu koju onda liječim po 2tj)
pilule ne dolaze u obzir jer mislim dojit (zar ne?? nema nekih "sigurnih?")
dijafragmu nisam nikad vidla (osim jednom u prijateljima kad su se Monika i Rachel svađale oko nje)
postoji još neš??
sve mi se čini da ću apstinirati dok ne isplaniram iduće dijete (ovo je došlo neočekivano)
Postoje tzv. mini pilule koje smiju trošiti i dojilje, sadrže samo progesteron (nema estrogena). Jedino je problem što ih nema na hrvatskom tržištu, pa se uvoze po liječničkom receptu, čeka se cca 3 tjedna, i svaki put nosiš novi recept u ljekarnu (naravno, plaćaš ih).icyoh prvotno napisa
Mi ne koristimo niš, on pazi.
Djeca su došla planirano.
Za sad dok sam još sposobna rodit nećemo koristit ništa, a kad budem stara baba onda se budemo dogovorili.
Jel postoji nešto što muški mogu napraviti na sebi, zakaj bi mi morale uvijek piti tablete, stavljati spirale, dijafragme i ostalo veselje, nek si oni nekaj "stave".
Pa u većini slučajeva smo MI ti koji nešto stavljaju....rinama prvotno napisa
potpisujem u potpunostirinama prvotno napisa
Trenutno i kod nas ovako.rinama prvotno napisa
Ja se, na primjer, baš veselim piluli. Nikakvih pritužbi na nju nemam.
Da, to već ide kao neko pravilo: pogle rupa, juriššššš, ajmo nekaj stavit u njuMMoover prvotno napisa
, pri tome ne mislim na ono što volimo da nam se stavi, već ove neke umjetne stvari radi kojih se ne osjećamo onak slobodno, prirodno i da nam radi toga netreba ginekolog.
"Mi ne koristimo niš, on pazi. "
tak sam ja ostala trudna![]()
eto kaj bude kad povjeriš muškome neki posao![]()
[/code]
Ja bi bila sretna i u ovakvom slučaju (ima mojih postova na temi o trećem djetetu), ali moj stvarno DOBRO pazi pa od toga niš.icyoh prvotno napisa
pa kaj ima tajmer ugrađen?![]()
zar nema sperme i u onoj tekućini pred ejakulaciju ?
:/ Nemam pojma i ja se ponekad pitam!?![]()
Pa kak nekima "pobjegne" a njemu baš nikad. Jedan sam se mjesec tolko ufurala u "moguću trudnoću" pa mi je kasnila 18 dana, na kraju sam ipak dobila pa se ispostavilo da luda glava stvarno zna čuda napraviti.
Ali, eto, MM stvarno ima tajmer.
10 godina abp, a ovaj mjesec stavljam Mirenu. Velika je razlika od klasične spirale koju ne bi stavila ni pod razno.
Netko je spomenuo dojenje - uz Mirenu se smije dojiti.
dali neka mama koristi mini pilulu uz dojenje? :/
Evo da malo skinem prašinu s topica.
Prvo sam se dobro nasmijala we&baby jer vidim da je otvorila ovaj topic....i nakon toga ostala trudna.![]()
Sad i mene polako lovi želja da se malo zaštitimo. Dobila sam M tek sada, 14 mjeseci nakon poroda. Pa si mislim da bi mogla početi piti minipill.
Sad još moram nabaviti.![]()
pijem Euthyrox zbog hipotireoze. Ginic mi rekla da mi ne savjetuje u t
om slucaju bilo kakve pilule i bilo sto s hormonima. imali tko iskustva s kontracepcijom i hipotireozom?