Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 58 od 58

Tema: Vrste kontracepcije?

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Nisam čitala sve, malo je previše, a Tina bi večeru i pažnju .
    Cure, a zašto ne probate vaginalete? Umetnu se 5 min prije odnosa, ili nakon predigre , zapjene i unište spermu koja uđe u rodnicu. Malo kemije, ali ne šteti ni osjetu, ni dojenju. Raspitajte se kod svog ginekologa, kupuju se bez recepta u apoteci.
    Ili F-test, mali mikroskop na kojem se jasno iz sluzi ili čak i sline iz usta vidi kad su plodni dani. Većina rodilja nije za odnose baš svaki dan, pa tih par dana kad su stanice sline kao kristalići se ne..., a onda opet da. Taj sam mali mikroskop kupila prije 10-12 godina, vjerujem da ih se još nađe u apotekama, tada je koštao oko 100 kn. Jednom kupiš i uvijek koristiš, a pouzdan je, jer ti tijelo najbolje zna kad si plodna. Razmaže se malo sline po stakalcu, osuši minutu-dvije i prema svjetlu se vidi da su stanice ili kao pahuljice snijega ili kao skupina običnih stanica (okruglaste). Ne sjećam se više koje je znak za plodne dane.

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Cicos macos koliko su sigurne te vaginalete? Koja je cijena, koliko ih ima u kutiji?
    Jesi li probala?

Ja bi silno zelila neku drugu kontracepciju. Pilule su mi dosadile, kondomi ne dolaze u obzir, spiralu ... nekako ne bi jos stavila...

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Vaginalete su kemijsko sredstvo, i poprilično su sigurne. Koristila sam ih jedno vrijeme, kad su mi pilule dosadile (imala sam ludi ritam, pa se znalo dogoditi da zaboravim popiti i sl.). Umetneš u rodnicu i nakon cca 5 min se stvori pjena koja donekle fizički priječi ulazak sperme u maternicu (i do jajašca), i svojim kemijskim djelovanjem uništava spermiće. Bitno je da prije svakog odnosa staviš vaginaletu, što znači da uzmeš novu ako imaš sreće pa ti dragi želi odmah drugu turu
    O cijeni i količini me ne pitaj, davno bilo, ali u apoteci znaju sve, nemoj se sramiti pitati. Isplati se ako dojiš, ako nemaš odnose svaki dan itd.
    Mana je da ne štite od spolnih bolesti ...

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Malena, kad si već u apoteci, pitaj i za F-test (skraćeno od fertility), onaj mali mikroskop, kolko košta, kako se koristi... Možda bi to to bilo trajnije rješenje
    Kod vaginaleta je nezgodno to što nakon prečeste i/ili dugotrajne upotrebe može doći do nelagode prilikom upotrebe, pa ti je to rješenje za možda 2-3 mjeseca.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...hlight=persona
    evo link na već vođene rasprave o istoj temi i moj osobni favorit za planiranje
    http://www.unipath.com/persona.shtml

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Cicos macos:
    Malena, kad si već u apoteci, pitaj i za F-test (skraćeno od fertility), onaj mali mikroskop, kolko košta, kako se koristi... Možda bi to to bilo trajnije rješenje
    Kupila F-test prije 10 godina kad je bio WOW na tržištu.I meni se činilo kao idealno rješenje. Jednostavno je za korištenje,ali od toga ja nisam imala nikakve koristi. Po njemu si plodna kad se na stakalcu pokaže struktura paprati, što je meni bilo većinu dana u ciklusu!
    Dakle,krajnje nepouzdan.

samaritanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Jeste procitali ovo iz Jutarnjeg?

Umrla od antibebi pilula
    Piše: Ivana Rimac

--------------------------------------------------------------------------------

Tanya Hayes iznenada je preminula od kontracepcijskih pilula Yasmin koje ginekolozi u zadnje vrijeme naveliko preporučuju u Hrvatskoj

ZAGREB - Kontracepcijska pilula proglašena je uzrokom smrti 24-godišnje studentice iz Melbournea. Australski mediji izvještavaju kako je Tanya Hayes umrla zbog oralnog kontraceptiva Yasmin, a proizvođač Bayer pokrenuo je istragu.

Hayes je te pilule uzimala na liječničku preporuku kao dio terapije uz još jedan lijek zbog dugotrajnih problema s aknama. Tijekom četiri mjeseca korištenja ignorirala je simptome poput nestajanja daha i teškog kašlja te je najednom kolabirala. Pet sati kasnije umrla je zbog plućne embolije, odnosno stvaranja krvnog ugruška u plućima. Ravnatelj hitne pomoći bolnice Angliss u koju je hitno odvezena, prof. Graeme Thomson, izjavio je da je smrt Tanye Hayes “uzrokovana krvnim ugruškom uzrokovanim faktorima povezanima s uzimanjem oralne kontracepcije”.

Obitelj studentice šokirana je i zahtjevom da se upozorenja o opasnosti pilula postave s vanjske strane pakiranja. Dodaju i kako su simptomi koje je imala njihova kći u uputi tableta navedeni kao vrlo rijetka i opasna nuspojava. Pilule su uz to, inače, iznimno popularne i u Hrvatskoj te ih ginekolozi otvoreno preporučuju kao najmodernije i najmanje štetne.

Jedna od domaćih korisnica ispričat će kako prije korištenja nije trebala napraviti nikakve pretrage.

”Ginekolog mi ih je preporučio kao potpuno neškodljive i još pričao kako se neću udebljati, kako nema nuspojava i kako ću imati lijep ten”, priča jedna od korisnica.

Ginekolog Erden Radončić, međutim, objašnjava kako je upravo ranija procjena potrebna kako bi se otkrilo koliko su žene kojima se propisuje Yasmin genetski sklone trombozama.

- Treba biti posebno oprezan upravo s novim preparatima budući da s njima još nemamo iskustva. Yasmin jest nešto bolji u odnosu na druge preparate budući da ne zadržava tekućinu u tijelu, što ga najviše razlikuje od ostalih pilula. Sadrži tvar, drospirenon, koja ne djeluje u tolikoj mjeri na bubrege kako bi zadržavali vodu. Ta ga tvar, dakle, čini drukčijim od drugih - objašnjava Radončić koji za posljedice u australskom slučaju kaže da su iznimno rijetke.
    [/url]

we&baby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ja se vracam, ali po drugi put na ovaj topic :shock:

nasa kontracepcija zavrsila tako da imam jos tj dana do poroda

sad sam opet na pocetku: sve ce brzo proci (oporavak, ...), a nista nismo smislili....

kondomi otpadaju, pilule su mi sve odbojnije, i svasta se cuje u zadnje vrijeme, a i dojit cu...
    spirala - totalna averzija

za te vaginalete moram priznati nemam nikakvih info niti preporuka, i sad sam znatizeljna...a sta cu s njima ako je to fora samo za 2-3 mjeseca....

ajme, pa zar je moguce da se sve skupa skroji u tolike probleme?!

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •