Hannah:
Koliko se dodaje kelja, poriluka i mrkve ?Prošli tjedan sam sa svekrvom radila "domaću vegetu" i uz sastojke koje si navela još, po našem receptu, idu kelj, poriluk i mrkva. Stvarno super namirnica!
Hannah:
Koliko se dodaje kelja, poriluka i mrkve ?Prošli tjedan sam sa svekrvom radila "domaću vegetu" i uz sastojke koje si navela još, po našem receptu, idu kelj, poriluk i mrkva. Stvarno super namirnica!
Na vašu preporuku probala Alnaturinu biljnu sol.
Zbogom, Vegeto!
Moj mm ni nezna da vegetu stavljam tek mrvicu u juhu, no i to ću probat domaćom vegetom riješit.Prije sam veget stavljal čak i u kajganu, živi užas. Sada u neka jušna jela tipa gulaša gdje se automatski stavljala žlica vegete redom ribam sve korjenasto povrće što u kući imam + češnjak u granulama, e na taj češnjak sam se navukla
postoji jedna biljka koja se zove Vegeta, raste kao grm, bujno, sa prilicno velikim tamno zelenim listovima
stavlja se u jela kao zacin, ima bas specifican okus i miris
meni je mama dala nekoliko strukova, isjeckala sam na sitno i spremila u vrecicu u zamrzivac, pa samo vadim po malo kad kuham variva, juhe, umake isl.
I ta biljka se zove ljupčac, ima je i u vegeti.emily prvotno napisa
![]()
Moja sveki troši valjda tonu vegete godišnje, znam jer kad sam prije znala obavljati neke velike kupovine, pitala bih nju je li joj što treba donijeti, a ona bi uvijek:'daj mi uzmi kilo vegete'. A ja si mislim pa prošli mjesec sam ti uzela kilu, i nije mi bilo jasno... dok ne bih došla k njoj na ručak. Valjda ne stavlja vegetu jedino u kolače i čaj, čak i kad peče pizzu posipa ju odozgor.
Kad sam prvi puta skuhala mahune mom (budućem) mužu, on je rekao da sad prvi puta osjeti kakvog su okusa mahune.
Ako baš osjetim da mi je jelo 'prazno', onda ubacim malo Krautersalz od Alnature, ili u čušpajz stavim žlicu ajvara, a jako fin začin koji mi baš da onako domaći štih mi je čubar (savory), ali ga se u sušenoj formi rijetko nađe. Kupila sam ga jednom kao biljku u teglici, ali mi je brzo uvenuo. A paradajz imam domaći (hvala mama!), i paradajz juha od njega svjetlosnim je godinama udaljena od onoga što u mojoj menzi zovu paradajz juhom.
mm je bio ovisnik o vegeti. kupovao je vegetu običnu, vegetu pikant, vegetu mediteran i sve ostale vegete. meni je od toga muka, sva hrana ima isti okus bljak. kad je on kuhao jeli smo sve s vegetom, kad sam ja jeli smo sve bez. kad sam bila trudna, rekla sam mu da mi je od vegete muka i da prestane s tim. nek pročita sastav i neka razmisli dal mu to u životu treba![]()
nikad više je nije koristio :D
jadan, bio je tako sretan dok ga nisam zarazila čitanjem deklaracija na proizvodima![]()
ne koristimo ništa slično, kocke, vegete, pa ni gotova jela,slatke dodatke...brine me što M ionako u vrtiću jede jela sa svim time :/
Osim što je nezdravo, pojačivači okusa unište osjetila....kao da godinama presoljavaš i onda ti je sve neslano....tako se kasnije ne možeš zadovoljit, ne znaš kakav je pravi okus mesa, blitve i kukumara, jer ti je preslab....kao šta su nam zbog đusija, paga i sličnog prirodni sokovi bezveze...i tako dalje....
mislim da ima neka fora sa enolozima i hranom....i da vrhunski osim šta ne puše, ne piju žestoka pića i slično, ne koriste ni takve dodatke...
prema našem zakonu pojačivač okusa nije dopušten koristiti u proizvodnji dječje hranekrumpiric prvotno napisa
Juha u vrtiću nije "dječja hrana". Nažalost.MGrubi prvotno napisa
Mislim da se uvijek nađe rupa: Dječja hrane je hrana za dojenčad i malu djecu, a mala djeca su od 1-3 godine.
Dakle jaslice bez vegete, a vrtić... :/
hahahapuntica prvotno napisa
i kod nas isto.
neko vrijeme je nosio onaj popis E-ova u džepui to ne na moj nagovor.