Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: help

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno help

Trebam malu pomoć u odabiru nosiljke.

Naime, trebam nešto u čemu će moj šestomjesečni mišić moći biti okrenut prema naprijed, odnosno, tako da mu nogice i rukice idu slobodno prema naprijed dok ga nosim.

Inače, mi se jako volimo nosit i od 3 tj života smo se nosili u slingu. No, sada zbog povišenog mišićnog tonusa fizijatar nam je savjetovao da izbacimo sling (jer u njemu ne može imati nogice i rukice slobodno pred sobom). I to nam je palo jako teško (meni posebno zbog leđa jer ga sada nosim isključivo na rukama).

E sad...neću klokanicu...a ni maramu baš ne bih ako postoji alternativa (ne zamata mi se u mnogo platna, posebno ne ljeti)...

I imam još jedno pitanje: jel se u one mei hip/tai može nositi tako da beba bude nošena sprijeda s nogicama i rukicama prema naprijed, dakle od majke?

Postoji li još koja vrsta nosiljki osim spomenutih koja mi nam omogućila nošenje u tim položajima?
    Ili će na kraju ispast da ću sling mijenjati za maramu?(a to bi izbjegla ako se ikako može...)

Tnx

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

u mei hipu ne može beba gledati prema van. mislim da se niti u marami ne može prema van, pogotovo ne muška djeca. nisam baš 100% sigurna, ali mislim da ti je klokanica jedina za nošenje prema van nažalost, a opet ua muškiće nije preporučljivo.

mamabanana avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

mozes ga nositi prema van i u slingu (buddha polozaj) ali tada noge nisu slobodne, a mozes i u marami i u mei taiju (ne mei hipu) - tu su noge slobodne. ja ne znam za druge opcije... :/
    za maramu i mei tai treba ipak znati dobro namjestiti bebaca da ne visi o prepone (kao u klokanici), no neki ne preporucuju taj polozaj jer nije bas idealan za razvoj kukica i kraljeznice (odnosno, treba bas bit ekspert za pravilno ga postaviti). a cak i da ga super pravilno postavis, taj polozaj nije najudobniji za tebe, bar ne za duge rute...

jesi probala nositi ga u slingu, ali na boku? tako i dalje moze sve vidjeti, nije mu dosadno, a opet je bolji polozaj...

mamabanana avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

... i ima slobodne ruke i noge...

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj mamabanana prvotno napisa
    jesi probala nositi ga u slingu, ali na boku? tako i dalje moze sve vidjeti, nije mu dosadno, a opet je bolji polozaj...
    Jesam, probala sam na boku u slingu (ruke i nogice se koliko toliko drže ispred tijela), ali tada se krivi da vidi sve oko sebe, a rekli su nam da strogo gledamo na simetrični položaj tijela...dovraga...

Budha položaj ne dolazi u obzir jer za njega je potrebno držati zgrčene nogice... :/

Probala bih mei tai (klokanica ne dolazi u obzir - on mi je sada oko 8kg i onda bih radije rasturala leđa noseći ga u rukama nego u tome).

No, ne razumijem koji je problem oko kukića i kralježnice ukoliko ga odlučim u tome nosit sprijeda, prema van s nogicama i rukama? I kad ga nosim na rukama kralježnica mu je isto postavljena....pa sad ne kužim u čem je problem s mai tai?

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj meri78 prvotno napisa
    pogotovo ne muška djeca.
    zašto? pišonja im se stisne?

...i kad ga na rukama nosim (onako kako me teta fizijatrica pravilno podučila) isto ga moram uhvatit među noge, znači automatski vršim pritisak i na pišonju....u čemu je onda razlika s ovim mai tai, odnosno s maramom?

I hvala vam curke na odgovoru
    [/b]

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Mei tai je napravljen da bebina guza nasjela na njega. Širina tijela te nosiljke je oko 40 cm.
    To je PRE ŠIROKO da bi išlo među nogice. I još kada se zategne prepila bebi prepone i nogice.
    Zato su klokanice i napravljene uske među nogama.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •