-
-
Pureće šnicle - namažeš ih senfom, posoliš, po želji pospeš curryem i/ili vegetom i ispečeš u tavi na maslacu.
Rižoto s povrćem i piletinom - izdinstaš na luku komadiće piletine i mrkvu, ubaciš rižu (po mogućnosti integralnu) i zaliješ vodom i s malo vina da se kuha, pred kraj dodaš grašak iz konzerve, začiniš po želji. Ja stavim svašta - sol, papar, crvenu papriku, malo currya, lovor...
Tjestenina na milijun načina - zapečena sa sirom i vrhnjem, skuhana sa vrhnjem i povrćem (tikvicama npr.), gotovi crveni umaci - poslužiš uz mozzarellu...
-
Koliko ti je to "na brzaka"? 10 min, pola sata, sat? Da li je i hrana za bebaca uključena ili samo za velike.
Ako nemaš vremena onda kupi smrznuto povrće, uštedit ćeš čišćenje, a meni je jednako ukusno.
Kupi express lonac-puno jela je za čas skuhano.
I jednu Zepter posudu-nevjerojatno ubrzava kuhanje.
A Delimano tava mi je otkriće za "na brzinu".
*mamica* kaže "tjestenina na milijun načina", a ja to zovem "pašta s maštom". Može i žlicom i na salatu i na suho, svakako.
-
Mene je spasilo zamrzavanje.
Zamrznem skuhani bolonjez, gulas, salsu, fazol....
Sama priprema nije nabrzaka, treba vremena za skuhati npr gulas, ali uvijek te stvari kuham u vecim kolicinama i zamrznem dovoljno za jedan obrok. Kada nemam vremena za kuhanje skuham samo pastu, odmrznem nesto od navedenog i gotovo.
A bas nabrzaka su npr. tortelini s vrhnjem. Skuhas torteline, tople zalijes s vrhnjem i zacinis po zelji. To bi bio moj najbrzi rucak.
-
bok, ja sam evo tek sad skuzila da sam pisala temu.. kako nisam cesto ovdje, mogu vas zamoliti da mi pisete na mail ili ako zelite ipak ovdje.
da..i za male i za velike
Sent from my ALCATEL ONE TOUCH 5035X using Tapatalk 2
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma