ucim sto je neverbalna komunikacija
..i kako da vjerujem svojim instinktima.
moje dijete naucilo me puno vrijednijim stvarima u ovih mjesec i pol,nego sto sam ih naucila do tad cijeloga zivota...
naucila me da postoji neka druga bolja "ja"
![]()
ucim sto je neverbalna komunikacija
..i kako da vjerujem svojim instinktima.
moje dijete naucilo me puno vrijednijim stvarima u ovih mjesec i pol,nego sto sam ih naucila do tad cijeloga zivota...
naucila me da postoji neka druga bolja "ja"
![]()
sram me priznat ali ponekad u njoj vidim svoje pogreske, odnosno kako se ne bi trebala ponasat kad mi kaze nesto kako se ja njoj znan obratit.![]()
ali ono sta me najvise naucila je koliko mozes voljeti nekoga, ja nju obozavam![]()
![]()
i malenog naravno, iz sveg srca volim ta dva mala bica koja su spavala 9 mjeseci ispod mog srca i zauvijek ce ostat u njemu
a iznad svega sada razumijem ponasanja i strahove moje mame u mom djetinstvu, tako nesto stvarno ne mozes shvatiti dok nemas svoje dijete
mama hvala![]()
ovo me sad podsjetilo na nacin na koji je meni mama izrazavala ljubav... izraz 'volim te' je bio nesto rjedji ali recenica 'joj, (lucky day), ne mogu ti ni priblizno opisati kakva je to vrsta ljubavi koja se osjeca prema djetetu, jaca od svih na svijetu... to moras dozivjeti da shvatis'...malena beba prvotno napisa
sad se samo pogledamo i istinski kuzim/osjecam sto stoji iza tih rijeci...![]()
al sad ona meni kaze: 'sad kuzim svoju mamu (moju baku) kad je bila raspamecena od miline kad bi vas (mene i brata) vidjela. a tada me to zivciralo.'![]()
Ja svaki danom naučim nešto novo od Filipa i divim mu se sve više i više. Možda pretjerujem, ali je tomu tako.
Miro i ja Leonu stalno učimo da je riječ "zločest" bedasta i nepotrebna riječ i da djeca nikad nisu zločesta (uglavnom su takvi odrasli)
A mi smo danas od nje naučili jako lijepu misao na tu temu. Nakon što je malo promislila, raširila je rukice ko što uvijek radi kad se sprema izbaciti neku umotvorinu, pa ozareno je rekla: Pa, da, naravno! Kad su mama i tata dobri - ni dijete nije zločesto!![]()
Eh, kad bi barem veći postotak odraslih došao do tog jednostavnog, a tako dobrog zaključka![]()
Naučila sam (još dok je bio mali) urlikati i poizvoditi svakave glasne i luckaste zvukove u autu-s tim smo se oboje ludo zabavljali, a inicijator bi uglavnom bio Filip.
Podsjetio me na skakanje po krevetu, navlačenje i divljanje po podu i kauču (s tim se još ludo zabavljamo).
Naučila sam testirati svoje ideje što treba napraviti, osluškivati njegove znakove i mijenjati svoje ponašanje prema njegovim potrebama (ma koliko to bilo drugačije od onog što sam jučer mislila)-fleksibilnija sam, više osluškujem, više provjeravam, manje sam samouvjerena (pozitivno).
Naučio me je prihvaćanju bespomoćnosti i prihvaćanju vlastite nesavršenosti (npr. kad neće jesti).
I to. Prije sam se fakat brinula hoću li to moći. Mogu, bez po frke.ronin prvotno napisa
Naučila sam ne dizati frku oko sitnica. Funkcionirati i kada se ne naspavam.![]()
kate prvotno napisa
kate prvotno napisa
Wow...to bih i ja jednog dana!![]()