Pokazuje rezultate 1 do 50 od 135

Tema: dnevno spavanje-do kad?!

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    zekana avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Nama su, evo 2,4 i počeli su problemi kad je dnevno spavanje u pitanju. Problem je u tome što sam ja uvjerena da njoj to spavanje treba. Postane razdražčkiva ako ne spava. Došlo je do toga da je prekjučer toliko urlala, dugo nije ovako (otkad se mali rodio pa je krizirala), toliko sam izgubila kontrolu nad sobom od ljutnje što joj ne mogu nametnuti i dovoljno objasniti da sam ju izlupala po guzici. I kasnije se grilz la kao luđak jer nije ona to ničime zaslužila.

I sad, pustiti je da ne spava ili se svađati. Nema niiiiišta od priče i objašnjavanja...

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj zekana prvotno napisa Vidi poruku
    I sad, pustiti je da ne spava ili se svađati. Nema niiiiišta od priče i objašnjavanja...
    Osim što se slažem sa Kaae, da joj verovatno nekad treba spavanje, a nekad ne, evo ti i praktičan savet na osnovu iskustva sa mojim nespavačima:
    Podesi dnevni ritam tako, da je svaki dan staviš da spava, ali bez neke velike ceremonije i napetosti, gledaj da sve bude opušteno i manje više spontano, da ti ne budeš nervozna i ljuta na nju - pa, ako zaspi za pola sata, super.

Ako ne zaspi, pusti je da ustane i da nastavi dan, opet bez ikakve grdnje ili dramatike, a uveče je spakuj u krevet bar sat vremena ranije nego obično. Tog popodneva onda treba smanjiti zahteve prema njoj, ne očekivati od nje da može pristojno da izdrži duge šopinge ili rodbinske posete i sl., ako postane razdražljiva skloniti je na neko mirno mesto i dati joj neku mirnu aktivnost koju voli. Neka užina sa zdravim šećerima obično pomogne mrzovoljnim pospancima - slatko voće, griz sa medom ili već šta je detetu milo.

Naravno, neposredno pre dnevnog spavanja ne bi trebalo da se bavite nečim što ona obožava tipa igranje u parku ili gledanje crtaća, jer ona naravno neće hteti da prekida zabavu i sigurno će vikati da joj se ne spava.

Moja ćerka je baš u toj starosti prekinula sa dnevnim spavanjem, isto je bila mrzovoljna popodne i dosta nespretna, padala je i na ravnom, ali je zato noću konačno spavala dugo i dobro. I mi smo se natezali preko mesec dana sa dnevnim spavanjem, ja sam bila ubeđena da joj treba, ali nakon što sam je svaki dan uspavljivala bezuspešno preko sat vremena shvatila sam da to nema smisla. Ako je i uspela da zaspi, to je bilo kasno popodne i onda je vilenila budna do iza ponoći.
    Sin je izbacio dnevno spavanje oko prvog rođendana. Ja sam bila šokirana, ali me je ped. umirila da je i to normalno. I on, nikad, ali nikad nije bio mrzovoljan zbog neispavanosti, a noću je spavao u cugu preko 12 sati.

Datum pristupanja
    Jul 2015

Početno

Potpis na Pulinku, tako sam i ja sa starijim curama, oko treće godine smo ukinuli dnevno spavanje, ali zato su noću kretale u krevet ranije. Mali ima 2,5god. i makar često negoduje prije spavanja, zaspi za manje od 15 min. Ponekad voli imati autiće pokraj sebe, ponekad voli da mu ispričam priču, ponekad ju on ispriča meni, ali uredno utone u san. Kada se taj period uspavljivanja produži na pola sata ili više, smatrati ću da mu dnevno spavanje nije potrebno, bar ne taj dan.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •