-
S obzirom da nikoga na ništa ne prisiljavam, tako i s Nevom, ona mijenja svoj ritam prema vlastitim potrebama, položajima planeta ili čega već - nekoliko dana spava poslijepodne, zatim nekoliko dana uopće ne. U zadnjih godinu dana općenito liježe oko ponoći, njezino popodnevno spavanje je oko 17h. Danas je nakon više od tjedan dana odlučila promijeniti ritam. To izgleda tako da zaspi dosta kasnije nego inače (danas u 19.15) i probudi se u najgore moguće doba (večeras oko 22h), pa će vjerojatno zaspati oko 2h. Sutra gotovo sigurno neće spavati jer će se probuditi oko 11h - do ponoći nema odmora.
Pa se ti žali.
Mi to preživljavamo tako što smo naizmjenično s njom.
Imamo i dana s noćnim budnostima od 2-5h i sl.
Meni je svejedno spava li preko dana ili ne (mada mi trudnoj ponekad treba malo dnevnog odmora jer smo čitav dan zajedno), važno mi je da ima kakav-takav ritam, no nažalost se kod nje znaju redati dani bez ikakvog reda, da jedan dan zaspi u 21h, a već drugi u 1h.
Mislim da je najbolje da je pustiš da sama usmjeri svoje spavanje. Iskreno, ja ne znam kako bih dijete od dvije godine prisilila na spavanje. Moja djevojčica kada joj se ne spava neće spavati, nastavlja se igrati. Probali smo je par puta malo polegnuti na krevet, cicati i sl., ali bi jednostavno odšetala s kreveta. Uspavljuje se cicajući i/ili lijeganjem na nekoliko punktova na podu. Pod uvjetom da želi spavati.
Nataša, čitajući tvoj post malo mi je čudno da očekuješ da dijete koje se probudilo u 9/9.30 ide spavati oko 13h. Nekako mi je to jako rano. Mojoj se kad se tako budi spava negdje između 15 i 17h, isto ide spavati oko 11/12h. Možda joj je stvarno rano, prisiliš je da spava, pa poslije forsira budnost. Mada, opet, meni se spavanje od 23-09h + 1,5h tijekom dana čini baš lijepo, sasvim dovoljno.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma