dobit ce prvog dana u skoli hrpu gluposti, ivaru je najdrazi raspored bio bas taj kojeg je dobio prvog dana skole
dobit ce prvog dana u skoli hrpu gluposti, ivaru je najdrazi raspored bio bas taj kojeg je dobio prvog dana skole
raspored se da lijepo složiti u ecxellu ili wordu, a mogu se pokupiti i slikice s clip arta (čak i on line)
:/Ribica prvotno napisa
lijepo bi znala tablicu nacrtat, sve više od toga :? :? :? Naprosto nisam kreativna.
Valjda će u školi dobiti.
loli
imamja nekih sto sam ih radila za frendicu sto ima knjizaru
idem ih spremit u pdf pa cu ti poslat
SUPER SUUUU, baš sam tak nekaj htjela!
Hvala, Mukice![]()
http://www.jutarnji.hr/dogadjaji_dan...skola,88392.jl
ZAGREB - Vladina odluka o proglašenju 3. rujna danom žalosti u povodu smrti vatrogasaca na otoku Kornatu neće se odraziti na početak školske godine, kažu u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i športa.
Nastava će tako u ponedjeljak u svim školama početi kako je to bilo i planirano. No, zbog novonastalih okolnosti Ministarstvo je školama posebnim naputkom ipak sugeriralo da odgode sve svečanosti koje su bile planirane za preksutra.
........
Kod nas vlada veliko uzbuđenje. Nije se baš primjećivalo proteklih dana, iako je M. bio nabrijaniji nego inače. Ali, sada je provalila mješavina uzbuđenja, očekivanja, nelagode, veselja... Pita on mene danas: "Mama, jesu li se tebi kovrčali živci po nogama kad si krenula u prvi razred"?
Zdenka2 prvotno napisa
![]()
Moj prvašić je bio vrlo nezainteresiran do prije pola sata. A onda počne tražiti olovku, raspored i vaditi stvari koje će obući sutra. Onda ga čujem kako priča sebi u bradu: "Eto. Dođe i taj dan. Beh. Hah. Hmm... A što mi se može dogoditi? Uostalom, pa tko mi što može?! Sutra malo teže, prekosutra malo lakše..."
Sam sebe hrabri! Tko bi rekao da se krije nelagoda iza tog cool stava!!!![]()
Da, i moj M. je taj cool tip, pa mi je nekako došlo milo kad je priznao svoju nelagodu.
Zaboravila sam napisati da moj "prvašić" ide u 1. srednje, ali nelagoda je tu.
Kada je kretao u 1. osnovne sjećam se da je samo pitao hoću li doći po njega kada nastava završi, od silne brige da ga "zauvijek" ne ostavimo u školi, nelagoda zbog ostalog je bila potisnuta. Naime, on nije imao vrtićkih iskustava kao predškolac, pa mu je i odvajanje bio problem više.
I onda je svih osam godina proletjelo kao u snu, i evo nas sada tu gdje jesmo!
super mi je ovo s kovrcanjem zivaca u nogama![]()
![]()
s mi smo jucer imali razgovor za jutranji
Oskar je bio super
ponosno vadio i pokazivao biljeznice, torbu i to...
citajte nas u ponedeljak
B je i dalje cool. Jako se veseli, nelagodu uopće ne pokazuje (ako ju i osjeća, mislim da on uopce ne kuzi koliko ce se skola razlikovati od vrtica...). Danase se veselio koliko ce novih prijatelja upoznati![]()
Citati cemo te sutra, Muki![]()
Meni se čini da je F danas i zaboravio da sutra kreće, još uvijek nam je aktualnija tema s liftom pa to kao da je zasjenilo i školu :/
Samo je navečer prokomentirao da mu ide na živce kaj su svi tak uzbuđeni zbog te školejer su ga zvale teta i baka. Kad sam mu objasnila da je to zato što nam je on prvi, onda mu je bilo jako drago.
Svima koji danas kreću,![]()
sretno svima
(M. je bio budan kad je mm ustao, samo da taj entuzijazam potraje)
sretno svim prvasicima!!! :D
a Oskara i ostatak ekipe sam vidjela![]()
Sretno svim školarcima![]()
evo nam i Kokosa![]()
http://www.jutarnji.hr/dogadjaji_dan...,9,3,,88485.jl
Sretan polazak u školu svim prvašićima od PRVAŠIĆA LUKE!!!! :D![]()
Ovo nisam ni vidjela!AdioMare prvotno napisa
Evo javljam se dobrovoljno za prenošenje beskrajne ljubavi prema ovom poslu i za bacanje cool frajera na teren čim kupi terenske cipele!
![]()
Hvala tweety,baš mi je milo oko srca kad vidim s kojom ljubavi pričaš o tom istom poslu!
Iskreno se nadam da će i moj sin jednog dana sa istim žarom govoriti o svom zanimanju.
MM i ja smo također oduševljeni njegovim izborom, a on sam je bio toliko odlučan upisati samo to i ništa drugo, da sam se na njegovom primjeru osvjedočila kako klinci tog uzrasta ipak znaju što u životu žele raditi.![]()
AdioMare prvotno napisa
![]()
s posebnim veseljem ću pratiti njegove zgode ako ih budeš htjela dijeliti s nama
Naravno, samo da se školska godina zahukta![]()
(tome se radujem i da i ne... no, više da)
Super je bilo, (iako nije bilo priredbe radi dana žalosti)
Učiteljica je ostavila super dojem, a učiteljicu iz boravka smo znali od prije, radila je u sportskoj u vrtiću pa nam je i to bilo super izneneđenje. Dobili su čak i neku malu zadaćicu, jedva je čekao da dođe doma pa da se zatvori u sobu i nacrta.
:D :D :D
Naš prvi dan![]()
Bila je "priredba", u stvari govor ravnateljice, predstavljanje razrednica i učiteljica, skupljaje razreda i odlazak u učionicu. Priredbu su najavili za srijedu.
Dobili su i prvu zadaću. Učiteljica je izrezala jabuke i napisala njihova imena. Jabuke su bile na panou i svatko je trebao otići po svoju jabuku. Za zadaću su dobili da izrežu listić i na njega napišu 1D. Još smo morali zajedno pročitati priču o pačiću koji kreće u školu (na prvoj strani udžbenika iz Hrvatskog).
Kaže moj Miš:"Mačji kašalj", ali se ozbiljno prihvatio posla :D
došli su dani kad nam ovaj naslov topika baš odgovara
kako ove godine imamo prvašicu nestrpljivo očekujemo popis na školi da vidimo koji je točno razred, da li je učiteljica kojoj se nadamo i naravno tko će biti društvo idućih osam godina
je li netko zna kada se počinje raditi u školama i kada će biti popisi
na našoj Špansko-Oranice izvješeno pred koji dan. Ima 4 razreda i sve su boravci.
Prošle godine bilo 5 razreda , s 2 boravka.
Pred dvije godine 6 razreda s 2 boravka.
Gopdinu pred 5 razreda s 1 boravkom.
Sada ponovno čitam postove koje sam pisala prije tri godine i neke stvari su se promijenile, ali ne drastično.
Opet imam prvašića, opet sam sva u pripremama, a i škola je nastavila s dobrom organizacijom (osim što roditeljski nije bio u 6. mjesecu jer su se zaredali silni praznici, ali će zato biti 31.8.)
no, moram priznati da je dnervoza nekako manja
a i stariji brat je tu preuzeo dio uloge![]()
i marko kreće u prvi razred. uf.
Mi kao ribica,
opet imamo prvašića nakon tri godine.
Idem čitati što sam onda pisala...![]()
Molim vas jedan mali savjet. Što je sve potrebnood pribora i sl. za prvačića.
Naime, moj mali kumčić kreće u 1. razred u ponedjeljak pa sam ga
htjela iznenaditi s nekom sitnicom za školu. Znam da sve što treba
već ima, pa neznam što da mu poklonim?
Mi krećemo sutra u drugi razred, al uzbuđenje je tu. Zanima me da li netko zna što se radi prvi dan škole kad nisi prvašić? Da li isto idu na priredbu, da li je nastava skraćena? Na našoj školi ništa ne piše, ni na netu. Baš smo zbunjeni.
kod nas drugašići rade priredbu prvašićima
pa su zato najzaposleniji u školi sutra
a nastave i boravka sutra nemaju
kod nas prvašići (boravkaši i ne boravkaši) nemaju sutra nastavu, nego samo priredbu u 16.
krojachica možeš mu kupiti podložak za radni stol, lampu, ploču s magnetima za raspored i fotke iz škole i sl. ili koš, ako nije kasno za prijedloge.
Posljednje uređivanje od Suzizana : 05.09.2010. at 21:32
ivarica i sladjanaf hvala na brzim odgovorima
ne ide u boravak, dakle vjerojatno je kratko u školi
Mi smo 1b razred , ja nebudem spavala cijelu noć a moja dva frajera su hladni ko santa leda !!!!
A mi u prvom gimnazije. Dva autobusa do škole, a do sada škola preko ceste. Ovo je meni još teže, nego prvi osnovne. Čini mi se kao da je jučer počela osnovna. Kako nam brzo rastu!
i mi smo 1b, i imamo tu "sreću " da nam se od 1.11. mijenja učiteljica i ta druga koja dođe pitanje je hoće li ostati do kraja prvog razreda...
sve mi se čini da će opet biti seobe
( ne pada mi na pamet da mi se djetetu u 4 godine izmjenja 8 učiteljica )
Otišli su pilići. M. će samo dobiti raspored i obavijesti za dalje, a B. sudjeluje u priredbi za prvašiće. Oko 10.30 su gotovi i onda idemo na kavicu i kolače.![]()