Pokazuje rezultate 1 do 18 od 18

Tema: Neće kapu

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno Neće kapu

izvinjavam se ako je već bila ovakva tema...

moj sin (14,5 mjeseci) neće i neće kapu. kod nas su temperature oko 0 celzijusa (ovih dana bilo je i -5). kad mu pokušamo staviti kapu, u stanju je preplakati cijeli izlazak napolje. plakati je blaga riječ - urla!! pokušavamo već danima, jednostavno ne popušta. mislila sam da mu ne odgovara model, pa sam kupila još dvije - ništa. i dalje plače, tj. urla. pokušali smo mu i skrenuti pažnju kada mu stavljamo kapu (npr. dam mu štapiće, koje inače ne jede, ali kada ga podmićujem...). opet ništa. strah me je zbog ovako niskih temperatura. Opet, tješim se da virusi i bakterije uzrokuju bolesti, a ne hladnoća

Kakva su vaša iskustva? hvala svima

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Moja je oduvijek htjela kapu. Inače se zezamo sa šeširićima u kući pa si ih ona sama stavlja. Možda i to ima malo veze.
    Ali nije podnosila da joj svežem rep ili ne daj Bože stavim šnalu. Onda sam joj nabrzaka neposredno prije izlaska stavila i ona bi izašavši van već i zaboravila na to. Sad joj već pokažem mamin rep pa onda i ona hoće imati takav.

Kapu nosi, ali kao i svakom djetetu nekad joj padne na pamet da je skine. Sad već (ima 18 mj.) je lijepo ucijenim da idemo u kuću ako ne želi imati kapu i da vidiš kako se kapa nosi

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ne dramiti! To je kljucno za sve takve probleme. Nece kapu? Ok, onda neide van! Smireno, bez nerviranja.
    Ili probaj kapu prikazat ko nesto super zabavno, al ne nametljivo nego onako, ti stavi kapu sebi pa mu pokazi kak si bas sad lijepa, pa pokazi to i ostalim ukucanima i tako, malo po malo...

Moj kapu nece skinut, to je nas problem

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

neće kapu, ne mora.
    ne mislim da je nužno na 0 C nositi kapu, eto ni ja ne nosim na toj temperaturi. da mu je zima, obukao bi je.
    svojoj djeci ostavljam da izaberu, ako hoće nek ju stave, ako neće, ne moraju.
    isto i s rukavicama i šalom, starija kćer cijelu zimu provede bez rukavica i šala, čak i snjegovića i grude radi golim rukama. kaže da joj nije zima i da joj tako odgovara, tko sam ja da tvrdim drugačije.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

hvala svima, super ste..

na žalost, većinu toga smo probali - igrati se s kapom u kući (ja, mm, moja mama..), ne ići vani (bez drame, of course)...ništa

možda je lutonjica u pravu - da mu je zima, obukao bi je

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Probaj napraviti neki štos - na kapu staviti medvjeđe uši ili slično...

Moji nisu htjeli kape "s cofom" koje im je baka napravila, pa smo to skinuli i stavili neke plišane medeke iz kineskog dućana... Imamo te kape i dan danas! Dečki su SAMI birali što staviti gore kao ukras. Kod nas je to probilo u uši... Sretno!

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Kupi mu traku, mislim na onu siroku zimsku za skijanje.
    Mozda ga to manje smeta nego kapa.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Imamo i mi jednu "neću kapu".
    Čim joj stavimo nešto na glavu, rukicama vuče, gura - i skine kapu. Ali njoj je to kao igra. I sada kad idemo van, stavimo joj kapuljaču - to ne može skinuti i onda si nađe neku drugu zanimaciju (skidanje cipela i sl...)

dunja&vita:-))) avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Kod moja Vite kapuljača isto može, ali kapa nikako.
    Nadam se da će kad zahladi sama skužit da je ipak ugodnije s kapom na glavi.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Moj neče bez kape.
    Cijelo ljeto je nosio šešir, to mu je več zaštitni znak, i onda je prešao na tanju pamučnu kapu, ako je zima i puše vjetar. Super. Inače je ošišan mašinicom, pa mislim da mu kapa treba. I meni treba čim je malo hladnije (isto sam mašinicom ošišana).
    Valjda mu je normalno kad vidi mene ili s kapom, a i po ljetu s šeširom.
    Probaj ti sebi staviti kapu kad i njemu.

arilu avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ja sam brutalna po tom pitanju jer je prošle zime 3 puta imala upalu uha, jednom čak gnojnu s krvarenjem, tako da ako nema kape neće van. Isto je bilo puno dernjave, ali kod takvih stvari ne popuštam pa se N. već nekako navikla!
    Iako obavezno mora biti vezana na vratiću duplim čvorom jer je ipak stalno skida!

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

I mi imamo problem sa stavljanjem kape od samoga rođenja. Uspijevali smo jedino kada mu je pažnja bila usmjerena na nešto drugo, ali bi kapu nakon nekog vremena skinuo, igrao se s njom i na kraju bacio. Djelomično rješenje su bile i kapuljače. Kako će to ići dalje - ne znam. Htjela sam samo podijeliti s vama koji imate sličan problem.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Nikolina-Zagreb prvotno napisa
    I mi imamo problem sa stavljanjem kape od samoga rođenja. Uspijevali smo jedino kada mu je pažnja bila usmjerena na nešto drugo, ali bi kapu nakon nekog vremena skinuo, igrao se s njom i na kraju bacio. Djelomično rješenje su bile i kapuljače. Kako će to ići dalje - ne znam. Htjela sam samo podijeliti s vama koji imate sličan problem.
    Jesi pokušala da i ti nosiš kapu?

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Da, stalno sam nosila šiltericu po ljeti i obožavao je gledati druge sa razno-raznim pokrivalima (npr. od srca se uvijek smijao kada bih imala zamotan ručnik na glavi, poslije pranja kose), ali nije volio da je išta na njegovoj glavi.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

i kod nas isto - voli gledati kad mi stavljamo kape, igra se sa svojom kapom, ali na njegovu glavu - NISTA :?

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

jedna gnojna upala uha u žibvotu sa starijim mi je bila sasvim dovoljna da čvrsto odlučim da oni o tome ne odlučuju . budući da nisu svjesni eventualnih posljedica, ne mogu biti dovoljno kompetentni po tom pitanju. ni jedan ni drugi ne vole kape. veliki se pomirio sa sudbinom, a mali urla ravno minutu i pol i zaboravi na nju.
    ja lakše izduram to urlanje nego osjećaj bespomoćnosti kada se razbole.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

nama je isto problem skinut kapu, on u autu place kad se skine... al dobro. mislim da je vec netko slicno napisao, probaj stavit kapu nekom medi il plisancu kojeg voli pa komentiraj kak je sladak i da ga nece bubat usi. ne znam, mihic nije htio na kakhlicu sjest i onda sam stavila njegovog pametnog psica da kaka na kahlici, i drugo jutro je on sam uzeo kahlicu i htio na nju...

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

izgleda da smo mi riješili problem s kapom - sasvim slučajno...

bili smo na jednom rodjendanu, i dobili smo na poklon kapu koja je otprilike 2 broja veca... kada smo izašli vani, ja sam mu je stavila - i nije se bunio. i dan poslije sam mu je stavila - ništa, sasvim normalno ju je nosio. izgleda da su ga kape njegovog broja "stiskale" a ova mu je komotnija i ne smeta mu. ali, i ovu skida ako je vani toplo (bez obzira što se meni čini da bi ju trebao i tada nositi

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •