Moj O. ima 2g i 10 mj. Nama noćna deranja, vrištanja, ritanja, bacanja traju već više od godinu dana (neznam više odrediti koliko točno dugo to traje). Sve to počinje obično oko pola noći i traje do četri, pet ujutro. Javlja se po prilici svakih 15min do pola sata, ponekad svakih sat vremena. Dernjava uz bijesno ritanje traje oko 10-15 min. Ako mu pokušam pristupiti (obratim mu se, mazim ga...) bude još gore, jer se onda počne još više derati tako da ga čuju svi u susjedstvu rekla bih (sve mi je neugodno zbog toga). Ako ne učinim ništa isto vremenom počinje se sve glasnije i glasnije derati. Tako da ne znam ni sama što u takvim trenutcima činiti. Nakon tih 10-tak minuta se nekako smiri i zaspi dalje, ali najčešće nakon kratkog vremena počne opet sve iz početka. Kao što sam već rekla sve to najčešće traje do nekih 5h ujutro, kada tvrdo zaspi i odspava još maksimalno 3h. Inače O. je i preko dana dosta nervozan i cendrav, a u zadnjih pola godine kada nešto želi neće reći već se samo počne derati i cendrati kao mala beba ("igra se" s nama pantomime).