Pokazuje rezultate 1 do 4 od 4

Tema: Izdajalica - da ili ne?

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno Izdajalica - da ili ne?

S obzirom da nam uskoro dolazi još jedan mali mišek, trebam savjete.
    Naime, dojenje Roka trajalo je, nažalost, svega cca mjesec dana. Nikako se nisam snašla, imala sam previše mlijeka, izdajala dnevno cca 700 ml, on je jeo stalno, masu puta i previše pa bi povraćao (a onda ponovo jeo) itd. Čim bi vrijeme između podoja bilo malo duže nego obično, meni su grudi bile ko kamen, imala sam upale, uglavnom, da budem iskrena, nije mi ostalo u lijepom sjećanju. Na kraju sam obolila od PPD i mlijeko su mi zaustavili bromegonom. Sve u svemu, jedna ne tako lijepa priča.

Sada krećem ispočetka. Kroz kojih 2,5 mjeseca stiže nam još jedan mali sisavac i namjeravam uspjeti ovog puta. Trebaju mi vaši savjeti. Da li da uopće koristim izdajalicu? Koliko je ona zapravo bila štetna u mome slučaju? Jer, svako izdajanje produciralo je još više mlijeka, to mi je jasno.

Kada malo odvrtim film, mislim da je zapravo glavna pogreška bila u rodilištu kada sam prvi puta imala grudi ko kamen, pa mi je "draga" bolnička sestra rekla nek uzmem izdajalicu i obavezno SVE izdojim, do posljednje kapi. I tako stalno, čim mi se prepune. S vremenom sam na Rodi saznala da treba izdojiti samo da se smanji napetost, ali ni to više nije pomagalo jer je moje tjelo proizvodilo ogromne količine mlijeka. Dakle, da li da uopće ponesem izdajalicu u rodilište ovaj put? Što napraviti ako mi se ponovi prepunjenost? Pomoć,molim.... Iskustva...

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ponesi izdajalicu , a i tekst s portala o ručnom izdajanju
    izdojiti trebaš samo malo da popusti napetost

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Annie,
    vjeruj mi da bi i mene bilo pomalo strah sljedećeg dojenje, bez obzira na dvoipolgodišnje iskustvo i sve ovo znanje stečeno edukacijom, savjetovanjima na SOS telefonu i stotinama odgovora na Forumu...

Dojenje jest prekrasno, ali nije Bogom dano i tvoji strahovi su, pogotovo nakon jednog lošijeg iskustva, sasvim razumljivi.

Ali, možeš ti to!

Nemoj se sada puno opterećivati izdajalicama, viškovima... Pričekaj da se dijete rodi.
    Svakako bi bilo idealno da ideš u rodilište gdje je 24-satni rooming in, gdje beba može biti na dojci kada god to poželi: na taj način se najčešće mogu izbjeći ta prepunjenja jer beba papa ono što se proizvodi.

Ja te ne bih sada opterećivala informacijama koje su ti, pretpostavljam, ionako bliske: izdajanje "samo da popusti napetost", hladni oblozi, kupus...
    Znaš da smo tu i da čekamo.

sad se koncentriraj na neke druge stvari, a što se dojenja tiče... čitaj tekstove na Portalu i vidjet ćeš da će to polako sjedati na svoje mjesto, da će samo isplivati na površinu ako se problem pojavi...

Samo polako...

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Apricot, , hvala na lijepim rječima.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •