Pokazuje rezultate 1 do 45 od 45

Tema: Preporuka za doktora i bolnicu za carski rez

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno Preporuka za doktora i bolnicu za carski rez

Moja curica se još nije okrenula (34. tjedan) već lijepo sjedi na guzi.
    Znam da još ima vremena, ali moj gin. joj ne daje velike šanse da se okrene jer je dugačka i misli da nema baš puno šanse za to.
    Njegovo je mišljenje da je bolje za bebu da se rodi na carski rez i ja mu vjerujem jer nije meni za mene što bi se možda napatila, već ne želim da dođe djetetov život u opasnost.
    Stoga vas molim vaša dobra iskustva sa carskim rezom.
    Ime doktora i bolnicu.
    Unaprijed se zahvaljujem.

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

paulinas, ja sam u sličnoj situaciji, možda malo lošijoj jer sam u 40. tjednu .
    Nemam rješenje za tvoj problem, samo da možda ipak malo razmisliš jer nije ni carski baš bezazlen, kako za mamu tako i za bebu. Možda da još nekog pitaš... Ustvari, koliko sam ja informirana ako je osoblje obučeno za porod na zadak, onda se vaginalni više preporuča. Nakon carskog moguće su komplikacije sa disanjem bebe. Ne želim utjecati na tvoju odluku, ali nije loše pitati ni drugo mišljenje. Sretno!

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ja da se nalazim u takvoj situaciji uvijek bih odabrala caski.Moja sestra je imala isti slucaj,imala je carski i sve je proslo super i za nju i za bebu.Nisu se mucile ni na ni beba.Ona je tri dana nako toga bila kao da se nista nije ni desilo,normalno radila hodala kuhala i brinula se za bebu,to joj je prva beba a tad je imala 19 godina.Zivi sama sa muzem koji radi non stop i niko joj nije pomagao poslije,ona kaze da joj je drago sto je izabrala carski.

iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

i ja bi opet carski - svaki dan 10 puta, prirodni više NIKAD

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj mamažabica prvotno napisa
    Nakon carskog moguće su komplikacije sa disanjem bebe.

ajmo se suzdržat od paušala.

carski nije bezazlen, ali nije ni vaginalni. svaka žena treba imati pravo izbora, i taj izbor treba poštivati.

ja sam bila na SD-u (prije 15 godina ) - i bila sam super zadovoljna.

iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Citiraj sorciere prvotno napisa
    Citiraj mamažabica prvotno napisa
    Nakon carskog moguće su komplikacije sa disanjem bebe.

ajmo se suzdržat od paušala
    :D

bravo sorci!!!

Moja rođena elektivnim carskim 2 i pol tjedna ranije i nikakvih problema sa disanjem nije bilo

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj disa prvotno napisa
    Ja da se nalazim u takvoj situaciji uvijek bih odabrala caski.Moja sestra je imala isti slucaj,imala je carski i sve je proslo super i za nju i za bebu.Nisu se mucile ni na ni beba.Ona je tri dana nako toga bila kao da se nista nije ni desilo,normalno radila hodala kuhala i brinula se za bebu,to joj je prva beba a tad je imala 19 godina.Zivi sama sa muzem koji radi non stop i niko joj nije pomagao poslije,ona kaze da joj je drago sto je izabrala carski.
    džizs, koja sam ja sretnica, mogla sam treći dan kuhati, peglati, i što ja znam što sve ne, a ja sam se ljenčina izležavala u krevetu i tri puta dnevno gutala ibuprofene jer sam mislila da se bez njih ne mogu ustati. I još sam zavidjela cimerici koja je rodila vaginalno jer mi se činilo da je ona pokretljivija od mene

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ninaXY prvotno napisa
    džizs, koja sam ja sretnica, mogla sam treći dan kuhati, peglati, i što ja znam što sve ne, a ja sam se ljenčina izležavala u krevetu i tri puta dnevno gutala ibuprofene jer sam mislila da se bez njih ne mogu ustati. I još sam zavidjela cimerici koja je rodila vaginalno jer mi se činilo da je ona pokretljivija od mene
    valjda si si to mogla priuštiti. mi koje smo morale ustajati - shvatile smo da to možemo.

btw - ja sam hodala, a žena koja je rodila vaginalno - jedva.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj sorciere prvotno napisa
    Citiraj ninaXY prvotno napisa
    valjda si si to mogla priuštiti. mi koje smo morale ustajati - shvatile smo da to možemo.

btw - ja sam hodala, a žena koja je rodila vaginalno - jedva.
    pa i pila sam ibuprofene da bi se mogla ustati iz kreveta - jer sam morala. Činjenica je da se nakon carskog relativno brzo oporaviš, ali nakon tri dana mi ipak izgleda pretjerano da je žena bila u tolikoj formi.

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Koliko ja znam, tri dana nakon carskog si još u bolnici.

No, da se vratimo na temu. Mislim da na SDu ima dosta stručnih po pitanju carskog iako se ja tamo više ne vraćam Ne bih imena nikakva ovdje preporučala, jer mi se to ne čini u redu.

ana-blizanci avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

ja sam isto bila na carskom i tek 6 dan sam se uspila dignit iz kreveta a da nisam zajaukala!ja sam prošla i carski i prirodni i uvik bi odabrala prirodni!!osim ako dr nekaže drukčije

ana-blizanci avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

u šibeniku 7. dan nakon carskog ide se doma!!

ivana b avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Moja rođakinja rodila je nedavno na carski . Prilikom operacije zarazili su je nekom "bolničkom bakterijom", i nju i dijete. Od bolova i temperature nije se mogla digniti iz kreveta tjedan dana. Ostala je u bolnici 10 dana a beba 16 !!
    Logično da se žena oporavlja dulje od carskog - rez je uvijek dug barem 15cm i režu ti 3 sloja (kožu,trbušni mišić i maternicu) a kod vaginalnog poroda mogu ti eventualno raditi samo epiziotomiju..

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Cure, hvala na vašim iskustvima.
    Inače, skoro sam svaki topic pročitala vezan za carski rez i oporavak, kao i svakakve priče sa poroda.
    Nisam strašljiva osoba i spremna sam na sve i na svakakve bolove. Ne bojim se oporavka ni od carskog ni od vaginalnog poroda. Svjesna sam da je carski operacija i da samim time ima svoje rizike. Međutim, ne bih željela staviti na kocku djetetov život, tj. da me netko porađa vaginalno na zadak kome je to prvi porod takve vrste u životu i da se na meni uči. Mislim da su ovdje bitne sekunde kako slučajno djete ne bi ostalo bez kisika i tome slično.

Nažalost, svašta se dešava u našim bolnicama i ja jednostavno nemam toliko povjerenja u naše doktore da bi se ovdje odlučila na takav porod.

Zato, još jednom molim preporuke za bolnicu i doktore (mogu biti samo inicijali, snaći ću se).
    Hvala

iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Paulinas preporučam ti da odeš u Postojnu na elektivni carski rez. Želim ti sretno!!

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

paulinas, ja sam drugo dijete rodila planiranim carskim rezom zbog polozaja na zadak. prvo dijete je takodjer rodjeno na carski dvije godine prije toga, ali nakon prirodnog pocetka (sekundarni sectio) i to je bio dodatni razlog zbog kojeg su i lijecnici savjetovali da se odlucim na planirani. priznajem da sam se jako dvoumila, posebno sam se brinula kako ce u tom slucaju otpoceti dojenje, ali bila sam skolski primjer savrsene dojece matere. beba je bila na cici jos dok su mene sivali, kolostruma je bilo u izobilju, a mlijeko je pocelo curiti dva dana nakon poroda. curica je cicala perfektno od prvog trena. sve je proslo bez natecenih i bolnih dojki, ranjavih bradavica, ma savrseno. moj oporavak je kasnio za neki tjedan dana nego kod prvog carskog, ali posljedice nemam nikakve. rez se vise ne vidi, na promjenu vremena ne osjecam nista (iako su me na to upozoravali) i zapravo ne znam po cemu bih bila drukcija od mame koja je rodila prirodno.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj mama_tanja prvotno napisa
    i zapravo ne znam po cemu bih bila drukcija od mame koja je rodila prirodno.
    na carski moš samo 3 puta, kasnije svi doktori viču NE trudnoći
    vaginalno moš roditi i 18x

Roza avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Paulinas, pogledaj moje iskustvo iz petrove nakon prvog carskog reza (planiranog, beba na zadak): http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...832&highlight=

iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Citiraj MGrubi prvotno napisa
    tko želi imati 18 djece u ovim našim prilikama i standardu Jedva jedno ili dvoje, a za to može slobodno na carski

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

to je ona Romkinja iz Mjenjačnice (Knjaz) rodila 18 djece i tek onda išla na podvezivanje janika ... ode ja OT

iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

I uz to kakve veze ima ako je beba izašla kroz vrata ili krov? Galvno da su mama i beba dobro! Pričao mi je moj dr koliko problema imaju višerotke kasnije u starosti (nakon prorodnih poroda) i koliko je carski bolji za majku od traumatičnog 'prirodnog' poroda. Svakom po izboru, samo znam da ja vaginalno više ni u najluđim snovima!

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj MGrubi prvotno napisa

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

traumatičan je bolnički rutinski porod i uglavnom nema veze s prirodnim porodom

malo prosurfaj što je uopće prirodni porod i koliko to iskustvo daje snage ženi

iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Porod, ma kakav bio, je snažno iskustvo svakoj ženi. U ovom slučaju, forumašici je najsigurnije da se odluči na elektivni carski, ne da ju prije tog izmuče ko vola, pa onda režu, jer tek se onda neće oporaviti još mjesecima (ili godinama - slučaj moje mame i moje sestre).
    Osobno - ja više nikad nikad nikad ne bi rodila prirodno, iako je porod protekao sasvim ok i za mene i bebu. Uvijek bih i opet izabrala carski jer sam se 3 dana nakon njega osjećala i oporavila bolje nego godinu dana nakon normalnog poroda. Nakon carskog sam se barem osjećala kao čovjek, a nakon prirodnog - užas! Ne želim ni pomisliti!

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

nemam iskustvo carskog ali sam se duuuugo pripremala za njega (slušajući razne priče žena, liječnika, čitajući i obilazeći bolnice...) i po mome, da recimo opet moram proći istu situaciju, odlučila bih se definitivno za Sv.Duh

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

traumatičan je bolnički rutinski porod i uglavnom nema veze s prirodnim porodom

malo prosurfaj što je uopće prirodni porod i koliko to iskustvo daje snage ženi
    ne ide mi bas terminologija

mislila sam na vaginalni porod.
    iako ni jedan od svojih poroda ne bih nazvala traumaticnim.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj iridana2666 prvotno napisa
    Porod, ma kakav bio, je snažno iskustvo svakoj ženi. U ovom slučaju, forumašici je najsigurnije da se odluči na elektivni carski, ne da ju prije tog izmuče ko vola, pa onda režu, jer tek se onda neće oporaviti još mjesecima (ili godinama - slučaj moje mame i moje sestre).
    Osobno - ja više nikad nikad nikad ne bi rodila prirodno, iako je porod protekao sasvim ok i za mene i bebu. Uvijek bih i opet izabrala carski jer sam se 3 dana nakon njega osjećala i oporavila bolje nego godinu dana nakon normalnog poroda. Nakon carskog sam se barem osjećala kao čovjek, a nakon prirodnog - užas! Ne želim ni pomisliti!
    molim te da shvatiš da ovo što rade u bolnicama pod rutinskim vaginalnim porodom nije ništa drugo nego mesarenje i nepoštivanje ženskog tijela

slažem se da je za nju najbolja opcija CR

u Ši rodilištu je jedna žena porodila jedno dijete vaginalno (o da, uz obvez. epiziotomiju i drip) a drugo se nije okrenulo i išli su na CR
    užas
    dakako porađala se na leđima

CR je ozbiljna operacija

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Meni je prvi porod bio hitan carski na Merkuru. Doktorica St je to super obavila a kasnije sam čula da je poznata po "staroj školi" šivanja. Drugi porod isto na Merkuru nakon samo 18 mjeseci, opet smo probali prirodno ali sam završila na carskom, ovaj put nisu bili klasični šavovi nego nekakav silikon ili što, imala sam samo unutarnje šavove i puno sam se lakše oporavila. Ne znam je li to utjecalo ali raspitaj se i oko toga. Želim ti puno sreće.
    I da ne zaboravim, carski i dojenje IDU ZAJEDNO makar si možda čula drugačije. Ja sam živi primjer-dojila sam i dojim obje nakon dva carska.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

e da , i postoje rezlike:
    -rezanje trbušnih mišića
    -razmicanje trbušnih mišića

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

beba je bila na cici jos dok su mene sivali
    sorry, moram ovo boldati, jer kad sam ja zatražila sa mi Vala stave na cicu, doktor se zgrozio jer me još uvijek nisu zašili.
    Ne kraju ga nisam dobila ništa prije nego nakon opće anestezije, osim što sam ga na trenutak vidjela prije nego su ga odnjeli na neonatologiju.

lasica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

rodila hitnim carskim u vinogradskoj,dr. tučkar i bolanča operirali.prvih jedno 3 dana je malo jače bolilo(ništa neizdrživo) ali samo kad sam se dizala iz kreveta,poslije,pogotovo kad su mi dali da jedem je bilo ok.
    ključno je poslije svake operacije abdomena (ja bila na više) da se što ranije digneš iz kreveta i makar malo hodaš.čim se budiš iz analgezije miči nogama,rukama,svime što možeš da ti cirkulacija počne.imaš vježbe na netu za poslije carskoga (važno zbog tromboze).ja sam isto imala bebu na zadak i inzistirala sam da me porode prirodno,no onda su mi pokazali rezultate najnovijih istraživanja po kojima puno više djece strada prirodnim porađanjem zatka kod prvorotkinja nego carskim.onda sam se malo premišljala,jer sam čitala za SC da uzrokuje isto neke frke sa disanjem djeteta,moždani udar,trombozu itd (sve ono što operacije nose sa sobom),no onda mi je prijevremeno pukao vodenjak i morala sam na hitan carski (jer je uz zadak puno prijevremeno rođeno dijete još u većem riziku ako se rađa vaginalno) i nije bilo strašno (osim uvođenja katetera,to je fakat bilo kooooma).

VedranaV avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Paulina, možeš probati okrenuti dijete pomoću moxa štapića, ne znam jesi li na to naletila na forumu. Moj V. je isto bio na zadak, htjela sam izbjeći carski, tada su mi moxa štapići bili SF i na kraju sam išla na vanjski okret u Petrovu, kod dr. Đelmiša. Okrenuli su ga i rodila sam vaginalno. Da sam morala ići na carski (a razlog za to bi mi bio interventan pristup porodu zatkom koji je mislim rizičniji od carskog i koji nisam htjela), išla bih u Petrovu zbog iskustva porodničara i rooming in-a poslije carskog. Izabrala bih spinalnu, isto zbog manjeg rizika. Puno poslije poroda sam shvatila koliko sam bila stisnuta u donjem dijelu trbuha (znaš ono trbuh nutra sise van + puno sjedenja zavaljena unatrag) i da je to možda bio razlog što je bio na zadak. Posteljica mu nije smetala, pupčana vrsta isto ne, nije bilo septuma u maternici, tj. fizičkih prepreka te vrste nije bilo.

iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

lasica meni su u inozemstvu uveli kateter tek kad se uhvatila spinalna, kao nema potrebe me mučiti kad im je na taj način lakše. Zašto ih nisi pitala?

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

I meni su u Zd uveli kateter tek nakon spinalne, i na tome sam im stvarno zahvalna jer se još uvijek stresem kad se sjetim koliko mi je neugodno bilo to uvođenje katetera na prvom porodu.

lasica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

jest kad si na spinalnoj onda uvedu prije ali kad si opća (što sam morala u danom trenutku jer je bilo jako hitno) onda su morali ovako.NAVODNO. što je još i dobro jer su moj kateter predamnom izvadili iz sterilne vrećice za razliku od kolegice koja je ležala samnom i kojoj je sestra (kad nije mokrila jako dugo nakon epiduralne) došla u sobu i iz svojeg džepa izvukla kateter BEZ VREĆICE i uštekala ju.ja sam pop**** ali ovoj djevojci je to bilo svejedno pa nisam dalje htjela dizati frku,ali sam si stalno razmišljala da bi to trebala nekome prijaviti...

lasica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

štapići i okret sam i ja čula,no pošto sam imala placentu previu nisam se niti usudila pomisliti na bilo kakvo okretanje,a i bojala sam se da mu se pupčana vrpca ne omota oko glave ili vrata pri okretanju.čula sam da je to okretanje prilično rizično i zapravo neistraženo,a kod nas ga jako malo ljudi više i zna kako treba napraviti.postoji unutarnji okret,pri samom porodu,ali je još rizičniji.čeka se da se rodilja otvori i onda dr. gura ruku unutra i dijete se okreće da bi ga izvadili van. :shock: štapići su navodno 70% djelotvorni,ali sam čitala da postoji razlog zašto je dijete na zadak.u manjem broju slučajeva je to fakat slučajnost,i onda su ove intervencije ok-sve za prirodni porod,no u većem broju slučajeva dijete nešto "ometa" da se okrene ili ga čak štiti da se okrene zbog dobrih razloga i tu se kao ne bi smjelo intervenirati.mislim da se ništa takvoga niti ne radi prije cca 37 tjedna ako se dobro sjećam.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Drage forumašice, puno vam HVALA na svim savjetima i vašim iskustvima!
    Mislim da mi carski neće trebati jer se moja velika cura ipak OKRENULA na glavicu! :D
    Sad me samo malo strah kako ću je poroditi jer je u 35. tj. imala 3020 grama i bila dugačka oko 48 cm. Sad sam punih 37 + 1 i jedva čekam da krene! Već ću ja to nekako!
    Još jednom hvala svima što ste se javile.
    A da se nije okrenula, definitivno bi išla na carski iz razloga što ne vjerujem našim doktorima da bi porod na zadak izveli kako treba.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj VedranaV prvotno napisa
    Paulina, možeš probati okrenuti dijete pomoću moxa štapića, ne znam jesi li na to naletila na forumu. Moj V. je isto bio na zadak, htjela sam izbjeći carski, tada su mi moxa štapići bili SF i na kraju sam išla na vanjski okret u Petrovu, kod dr. Đelmiša. Okrenuli su ga i rodila sam vaginalno. Da sam morala ići na carski (a razlog za to bi mi bio interventan pristup porodu zatkom koji je mislim rizičniji od carskog i koji nisam htjela), išla bih u Petrovu zbog iskustva porodničara i rooming in-a poslije carskog. Izabrala bih spinalnu, isto zbog manjeg rizika.
    nije moje iskustvo (moje je dio toga)
    ali potpis!
    pogotovo ako je carski u pitanju, bilo kakva rizicna trudnoca- petrova.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

sto se tice katetera kod planiranog carskog u petrovoj uvode jos u sobi, znaci prije nego se popnes gore do OP sala.

iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

sto se tice katetera kod planiranog carskog u petrovoj uvode jos u sobi, znaci prije nego se popnes gore do OP sala.
    zašto?! to je valjda još samo u HR! meni bogme ne bi!

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

sta ja znam...u sobi ti obuku zelenu papirnatu spavacicu, uvedu kateter i prikopcaju infuziju ako je potrebno i onda drzeci sve to u rukama odsetas preko hodnika do lifta i odes do gore.
    u pocetku mi je bio bed sto ce mi uvodit kateter ispred 10 zena i sto cu polugola paradirati po pol bolnice, ali kad je dosao taj trenutak to je bilo zadnje o cemu sam mislila.
    hvala bogu, spavacica vise nisu imali pa sam isla u svojoj, ali su me zato onda golu vozili od ulaza na operacijski odjel do sale.
    opet kazem, u tom trenutku to mi je bilo zadnje na pameti

iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

u biti je nabitnije da sve prođe ok, a ostalo se nekako pregrmi

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj iridana2666 prvotno napisa
    zašto?! to je valjda još samo u HR! meni bogme ne bi!
    I meni su uveli prije spinalne, jos u sobi...Nisam znala da to tako boli. A peklo je strasno...Nisam ni znala da mogu uvesti nakon anestezije. Zato su ovakvi topici sa razlicitim iskustvima jako bitni.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ja sam se grozila katetera ali moram priznat da ga nisam ni osjetila.
    ili je sestra (koja je zapravo babica) bila odlicna ili fakat adrenalin radi cuda
    nije me peklo ni prilikom vadjenja a prvo mokrenje je samo bilo malo nelagodno, nije bolilo kako su me strasili.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

i ja u Petrovoj, prije skoro 14 mjeseci, na PT1. uveli su mi kateter u ambulanti, ne bas u sobi, ali stvarno nije peklo niti boljelo.

bas je izgledalo smijesno: po mene je u sobu dosla babica, sestra s mog odjela, jedna ucenica na praksi. nas cetiri i sve tri moje cimerice s ogromnim trbusima isle smo do ambulante, obavili smo stavljanje katetera (cimerice cekale vani) i onda poput svecane povorke nastavile put do operacijske dvorane. ja pjesacila, s vrecicom od katetera u ruci, poput stafete

cimerice su isle samo do izlaza s odjela, onda su mi otamo mahale dok nisam usla u lift.

oprostite sto sam malo privatizirala sve ovo. vezu me lijepe uspomene na taj period

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •