-
Bolovi i tri tjedna nakon punkcije
Drage cure!
Prije točno tri tjedna sam imala punkciju, blagu HS i bolovi u jajniku lagano prestaju.Nisam trudna. No, pojavio se novi problem. Bolovi u crijevima. I to tako jaki da sam jučer završila na Hitnoj. Lupili su mi Voltaren i Spazmax pa je malo popustilo. Reče doktorica da ako bude i dalje boljelo da se javim u bolnicu na ginekologiju premda misli da su bolovi previsoko da bi bili ginekološki problem. Mene naravno i danas boli. Stolica i mokrenje su mi redoviti. Ali bolovi ne prestaju. Molim vas, jel netko od vas imao slične probleme, što mi je činiti? Kad mirujem bolovi su manji ali ne znam jel da ih zanemarim, mirujem i čekam da samo prođe ( ako može samo proći ) ili da ipak odem nevoljko do bolnice? Molim vaša iskustva i savjete.
-
Sigurna si da je hiperstimulacija stala? Normalno mokriš? Ako imaš malo mokraće, to ti je indikacija da je hiperstimulacija još u tijeku. Jesi bila na (ginekološkom) UZV-u? Nisi trudna?
-
Ups, vidim da nisi trudna, sori. Ja bih na tvom mjestu otišla na UZV ginekološki da se vidi da nema tekućine koja bi bila indikacija hiperstimulacije, da se vidi kakvi su jajnici, jesu li povećani itd. Jednom kad sam ja imala HS to je meni izgledalo isto ko probavni problem jer mi je prsnula ogromna cista/folikul i osjećaj je bio kao da sam popila vodu s komadićima stakla - bolio me cijeli probavni trakt. Drugi put su me samo jajnici bolili i nisam mogla piškiti i otežano sam hodala. Prvi put mi se to dogodilo nakon klomifena u inseminaciji, u ciklusu nakon klomifena, drugi put par dana nakon punkcije, u oba ta puta nisam bila trudna, ali sam svaki put išla na gino UZV gdje se vidio "uzročnik" smetnji - jednom ta tekućina, drugi put povećani jajnici, vadilo mi elektrolite iz krvi itd. Javi se giniću.
-
ina 33 !
Imala sam tekućine oko desnog jajnika. Pojačano sam mokrila do prošlog tjedna. Težina mi se vratila u normalu. U međuvremenu sam nakon utrića dobila menstruaciju koja je trajala oko 4 dana.Bila na moru , promjena klime i oskudno kupanje (2-3 puta sam se smočila ) Kad sam se vratila s mora, zvala sam ginića i rekao je da je jajnik vjerojatno još povećan i da me zato boli. Ali me više ne boli toliko jajnik nego baš crijeva. Da, osjećam cijeli probavni trakt a pojačano je na desnoj strani (a tamo je bila i tekućina ) Moj je dok na GO. Kaj da idem u bolnicu? Misliš li da je hitno?
-
To te taj jajnik pritišće i ti to osjećaš kao bol probavnih organa, po meni. Otiđi bilo kojem privatniku na UZV (mogu ti ja preporučit moju preko PP-a), neka ti na UZV vidi ima li još tekućine, neka te pošalje izvadit elektrolite može i privatno u Breyera jer ako ti je na GO nećeš imat uputnice da se vidi zašto te boli. Ako imaš tekućine u tijelu, trebala bi 'take it easy' u smislu da laganini - možeš kuhat itd., ali ne sad ludovat, sport itd., jesti lagano, slano itd.
-
Hvala ti ina33.
Moj dok. je Radončić, pa mogu otići socijalnoj ( ako i ona nije na GO ). No, za svaki slučaj mi pošalji broj svog na pp.ova doktorica na socijalnom niti ne zna da sam bila na MPO i ne znam koliko je upućena u sve to.
Hvala ti puno još jednom.
-
Imaš PP. Ako ideš socijalnoj onda osiguraj da ima normalan UZV (vaginalni) i objasni joj ovo za elektrolite, nisam sigurna da će znati sve te baš MPO-specific cakice, tj. diplomatski je navodi...
-
ina, ponovi molim te pp. Nisam ga primila.
-
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma