Posto imam dosta bakterija u mokraci,preporuceno mi je da pijem 7 dana klavocin...sta vi mislite dali je to pametno,nekako se bojim? Dali je koja od vas pila klavocin u trudnoci? :? :?
Posto imam dosta bakterija u mokraci,preporuceno mi je da pijem 7 dana klavocin...sta vi mislite dali je to pametno,nekako se bojim? Dali je koja od vas pila klavocin u trudnoci? :? :?
Ja sam ga dobivala intravenozno 7 dana zbog E. coli, i nakon toga 7 dana nastavila terapiju tabletama kući.
ja sam pila klavocin zbog upale uha, koja se nije povukla nakon tri druga lokalnoa antibiotika. klavocin je preporučio otorinac, a korištenje odobrio ginekolog.
važno je i u kojem si trimestru.
marinci, jesi li za lijek dobila preporuku od ginekologa?
Uz pretpostavku da je klavocin ordiniran po antibiogramu nakon urađene urinokulture - svakako ga popij, puno manja je moguća šteta od lijeka nego od neliječene infekcije .
Naravno, ako si alergična na peniciline traži drugi lijek.
Da dobila sam preporuku od ginekologa i doktorice sa hitne posto sam jucer imala bolove nevezane za bebu,pa sam dala mokracu i to su mi nasli. A nista,popit cu to i uroloski caj.
martina,nisam alergicna na nikakve lijekove hvala vam cure![]()
Dala si mokraću, ali za koju pretragu? Ako ti je rađen samo "obični" urin, svakako napravi i urinokulturu prije nego kreneš s terapijom. Bez UK se ne može reći o kojem je uzročniku riječ, u kojoj je koncentraciji prisutan, i koji bi lijek bio najpogodniji. Nalaz UK se čeka minimalno 2-3 dana, ne može biti odmah gotovmarinci prvotno napisa
evo ja pred par dana zavrsila 10todnevnu terapiju klavociom radi e coli i enterokoka, ciljano uz antibiogram, svakako i uz preporuku ginekologa..
u 28+ tjednu sam...
u samom sam pocetku trudnoce, mislim u 8 tj, isto trosila antibiotike, amoxil..
beba zivahna i velika sad vecne trebas se uzrujavati, samo redovito kontroliraj svaku smetnju. i sama sam se jako bojala bilo kakvih lijekova, al bolje tako nego ne lijeciti...
mene su sada u bolnici držali 7 dana na klavocinu jer su se mi vene upalile. tako da nemaš nikakve brigemarinci prvotno napisa
.
Bok!marinci prvotno napisa
Ja sam u 31.tjednu i na terapiji sam klavocinom 7 dana zbog upaljenog živca zuba ali mi se to proširilo i na sinuse (ove kod nosa) pa je zubar rekao da najbolje da to suzbijemo jer ti je mene bolila cijela jagodična kost, ni pričat nisam mogla kak se spada. Inače u 13.tjednu sam pila cefalin (inačica ceporexa) zbog streptokoka u grlu.
Eto, nadam se da će bit sve ok![]()
Pozdrav!
MARTINAP,nasli su mi puno bakterija u mokraci i rekli mi odmah za klavocin da pocnem pit i danas sam nosila mokracu za urinokulturu i nalaz je za 8 dana...dokt.mi je savjetovala da danas odnesem prije nego sam pocela pit klavocin i da kad odnesem pocnem pit 7 dana i opet dr utorak da dam mokracu da se vidi dal mi lijek pomaze. Evo sad sam uzela prvu tabletu,hvala vam puno sam mirnija kad znam da ste i vi to pileljubim vas
![]()
![]()
![]()
marinci ne brini....klavocin spada u B skupinu lijekova u trudnoći (doduse nijedan antibiotik nije u A grupi dakle onoj koja je apsolutno bezoopasna). Uvijek se odvaze problem a ako je riječ o infekciji ona je uvijek veća opasnost za plod od terapije koja ju moze riješiti. Naravno uvijek se pazi da skupina B lijekova bude prvi izbor.
sretno!
Koliko ja znam , urinokultura se radi uvijek prije uzimanja antibiotika i 7 dana nakon terapije. Ovako gađati da se vidi "da li ti pomaže" mi je malo :/ .
Nema smisla raditi UK dok ne prođe minimalno 7 dana od kad završiš piti antibiotik. Ja bih rekla, nažalost iz vlastitog iskustva, i 10-14 dana. Ovako kako je tebi dr rekla, može se lako dogoditi da ti UK bude uredna, ali samo zato jer još lijek kojeg si popila djeluje u tvom organizmu. To je onda zapravo lažno uredan nalaz.marinci prvotno napisa
Ja sam ga pila, one ogromne tablete od 1g, dok još nisam znaka za trudnoću, jer sam imala upalu uha. Kasnije mi je gin rekla da to nije bed jerbo se i trudnicama daje taj antibiotik.