Pokazuje rezultate 1 do 21 od 21

Tema: Jednu ruku manje koristi

titimita avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno Jednu ruku manje koristi

Beba od skoro 5 mjeseci, primijetili smo da manje koristi lijevu ruku, normalno hvata igracke i prinosi ih ustima, oslanja se na nju kad je na trbuhu, ali kad je na ledjima i mlatara rukama i nogama - desna ide gore dole, noge su u zraku a lijeva ruka samo stoji sa strane, ali ne cini mi se mlohava, dosta je cvrsta...

Izgleda da nam je pedijatrica na GO, pa dok cekamo da se vrati, je l' imao netko od vas slican problem, mislite li da bi bilo dobro da odemo kod fizijatra ili neuropedijatra i imate li kakve preporuke opcenito?

Fairy avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Mi smo imali slične probleme, L. je imao krvarenje 2. stupnja koje su otkrili kad je imao 3 mjeseca. Idemo na vježbe od kad je to otkriveno i sad je bebica od 10 mjeseci i skoro pa hoda.
    Bitno je da odete kod fizijatra i neuropedijatra koji će vas najvjerojatnije uputiti na ultrazvuk mozga. I nije to ništa tako strašno, puno vježbanja i da vidiš kako se to brzo poboljša.
    Dr. Sabol je privatnik u Zg i dosta brzo dodjete na red ali košta podosta. A u bolnicama je veelika gužva pa se čeka i po 2-3 mj.
    Ne mora biti da je išta slično, ali bolje da to provjerite što prije.

titimita avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Fairy mislis da bi trebali otici kod fizijatra i kod neuropedijatra? Moze broj tel. od SAbola na pp ako imas?[/b]

titimita avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

I kako izgleda UZV mozga? Mora li bebica spavati?

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

M. ima diskretnu bla, bla (neda mi se tražiti nalaz sada) desne strane. uglavnom nije nešto strašno, neznatno manje koristi desnu stranu.

ustanovljeno je zato što zadnjih mjesec i pol drži većinu vremena palac u desnoj šakici, to prije nije radila. prvo sam išla pedijatrici koja je rekla da to nije ništa i da se nemam zašto uznemiravati. no kako visim tu na forumu vrag mi nije dao mira pa sam otišla s njom kod neuropedijatra koji je ustanovio tu dijagnozu. išla sam po drugo mišljenje kod drugog koji je rekao da je sve ok. onda sam s ta dva nalaza otišla pedijatrici pa na UZV mozga i pokazalo se da joj je jedna postranična komora u mozgu lagano proširena i sada vježbamo.

iz mog iskustva savjetujem ti da odmah odeš nekom neuropedijatru na pregled, a još bolje bi bilo napraviti UZV mozga jer je on objektivna pretraga, ili nešto je ili nije, a pregled kod neuropedijatra je onako u neku ruku njegova slobodna procjena.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Sabol ti je neuropedijatar, ja osobno mislim da se najbolje naručiti fizijatru na Goljak, a kod Sabola otići dok se čeka red na Goljaku, da se započne sa vježbanjem i ne gubi vrijeme (ako treba). A i ako Sabol kaže da ne treba ja bih opet otišla na Goljak kad dođem na red. Za UZV mozga dijete ne treba spavati, ali će Sabol vjerojatno tražiti i EEG, a za EEG treba.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj titimita prvotno napisa
    I kako izgleda UZV mozga? Mora li bebica spavati?
    ne, malo se beba buni, ali nije ništa strašno

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ma nije niti UZV mozga neka konkretna pretraga, ne mora se na njemu ništa vidjeti (ili onaj tko ga gleda ne mora ništa vidjeti).

titimita avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Hvala cure

Ipak sam dobila pedijatricu, guzva im je pa se ne stignu javiti na tel., idemo sutra kod nje pa cemo vidjeti sto ce nam reci, a svakako cemo otici i kod Sabola. Koliko kosta pregled kod njega, da ne bude opad u nesvjest kad mi kaze cifru?

rayna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

400kn ti je pregled i 400 uzv.toliko smo mi platili u 1.mjesecu ove godine.Kod Sabola 8)

Fairy avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Pregled ti je oko 800-900 kn. Barem je prije bio. Na uzv bebica ne treba spavati, namažu joj glavu s gelom i pregledaju (traje svega par minuta). Izgubila sam broj ali pitat ću susjedu pa ti poslije pošaljem na pp.

Fairy avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

:?

Fairy avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Rayna sad sam tek dobro pročitala. Ja misla da ste platili samo 400kn, pa ostala :shock: . Eto kad prebrzo čitam...

titimita avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Vec sam zvala, hvala! A za cijenu padunesvijest:

Kazu da im je dr, koja radi UZV na godisnjem do 10.9. pa je l znate jos neku kliniku ili privatnika kod kojeg to mogu obaviti?

Fairy avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

POLIKLINIKA STOJČEVIĆ-POLOVINA MILENA, prof.dr.sc., za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju Zagreb, Kosirnikova 14 (01) 3768 728

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

kod Polovine UZV radi ista žena kao i kod Sabola

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj Rayna prvotno napisa
    400kn ti je pregled i 400 uzv.toliko smo mi platili u 1.mjesecu ove godine.Kod Sabola 8)
    Hm, u ST je EEG 400 a UZV 250 kuna, pregled mislim 200.
    I mi smo se izludili dok su se svi vratili s godisnjih.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Evo bas sam zvala svoju neuroped jer mi Tvrtko isto drzi palac u saci kad se uspavljuje (a prije toga je jos i imao neka cudna tresenja pri uspavljivanju pa smo radi toga radili EEG) i rekla je da je to najvjerojatnije od blage hipertonije.
    jedva cekam da se ozeni

titimita avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

A koji je problem s Tvrtkom?

Nama pedica rekla da joj se cini OK, bitno da ne drzi ruku iza sebe dok je na trbuhu, rekla da pratimo i stavljamo joj igracke vise u lijevu ruku. Ne znam sto da radim :/

titimita avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Sad vidim, u isto vrijeme smo pisale

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Ja bih ga stvarno odvela kod neuroped ili kod fizijatra jer ti pedijatri pojma nemaju. Meni su ga gledala 2 pedijatra, a kasnije i 3 neuroped i nijedan nije primijetio da je hipoton. :/ Nije ti to nista strasno. Jedino sto mi se cini da ce ti najvjerojatnije htjeti napraviti UZV i mozda EEG da iskljuce bilo kakve probleme na mozgu i dalje ce te uputiti ili na vjezbe ili kod fizijatra. Ne znam trebaju li te sve pretrage fizijatrima (vjerojatno da) jer ako ne trebaju mozes odmah fizijatru. U toj dobi se to sve lako i brzo ispravlja. Ako ti jos sta treba, pitaj jer sam i ja sve sama morala skuziti.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •