Pokazuje rezultate 1 do 36 od 36

Tema: Njega vratnih pregiba

elie avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno Njega vratnih pregiba

Drage mame, imam jedno pitanjce za vas:

kako njegujete vratne pregibiće?

Naime, Pero ima šest mjeseci, do sada smo stvari držali pod kontrolom, ali prije par dana mu se baš ružno upalio pregib na vratu, tj. kad sam ga čistila, pojavilo se i malo krvi, zapravo, kao rez duljine jedno centimetar i pol. Do sada mi je najbolja njega bila bebi ulje prije kupanja, a onda poslije malo bebi pudera. Inače se ne kupamo svaki dan, jer maleni ima sušu kožu - imao je dosta osipa po rukicama i nogicama, koji je prošao kad smo prorijedili kupanja. Sad mu je jedini kožni problem ovaj...

Hvala vam unaprijed!

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ja nakon što dobro operem namažem s kremom, znam da su tu mame spominjale da ulje još dodatno isuši kožu

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Samo kad se zacrveni mažem i to lanolinskom kremom za bradavice. Prođe za 2-3 sata crvenilo, a do ujutru bude sve super. I ona je imala jednom kao tu ogrebotinu, i to smo rešili lanolinom.

Hady avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Bitno je samo da DOBRO posušiš ručnikom/gazom sve pregibe nakon kupanja.... Možeš onda namazati nekom antiseptičkom kremom

pale avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Ja znam oprati termalnom vodicom, pustim deset minuta i onda obrišem. Do sada mi je to najbolje. Nama je najgore područje ispod pazuha

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

u toj fazi bepanthen mast ili onaj bepanthen plus. inace puder ti dodatno isusuje kozu pa ti moze doci do pucanja, kao sto si opisala.

ivaa avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

termalna vodica + a derma krema za osjetljivu i suhu kožu i :D

khaa avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

bepanten ili purelan

Hera avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

mi smo bili malo duže u rodilištu i doma došli s upaljenim pregibima na vratu, a posebno pazuhima - za to nam je trebalo dugo vremena da potpuno saniramo, čak smo se s time mučili i na laktovima i pod koljenima.

pranje čistom vodom i jako dobro sušenje ujutro, na vratiću nekad i tijekom dana, to isto pri kupanju (svaki drugi dan), ponekad mrvicu bepanten losiona ili stelatopije.

kasnije, kad bi imali problema s vratom, pa ne bi dao prati, okrenuli smo ga na trbuh i tako zavarali, bez problema oprali i osušili. s vratom smo to znali napraviti više puta na dan.

sad već dugo nema apsolutno nikakvih upaljenih pregiba, ponekad se vrat malo zacrveni, nastojimo ga ujutro i kroz dan oprat i osušit i to je to.

ne stavljamo nikakvo ulje, puder ili tako nešto. sad tijekom ljeta uopće nije bilo problema.

Pahuljica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Citiraj Hera prvotno napisa
    kasnije, kad bi imali problema s vratom, pa ne bi dao prati, okrenuli smo ga na trbuh i tako zavarali, bez problema oprali i osušili. s vratom smo to znali napraviti više puta na dan.
    Ovako i mi peremo vrat. A ako se problem i javi (ispod pazuha, na preponama i sl.), onda samo u tankom sloju stavimo malo Bivacin praska i sve rijesimo doslovno preko noci.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno Re: Njega vratnih pregiba

Citiraj elie prvotno napisa
    Drage mame, imam jedno pitanjce za vas:
    kako njegujete vratne pregibiće?
    kap bademovog ulja razmazem po pregibu i crvenilo nestane kroz sat, dva.. i naravno, uvijek ih je bitno dobro, dobro osusiti nakon kupanja..

leptir

Početno

Mi smo imali isto situaciju ispod vrata od curenja sline iz usta .Ja sam joj mazala i stavljala puder i nista nakraju sam pokusala trecu soluciju da joj nista nestavljam i pazim da je suho i upalilo sve poroslo.

Zeljka33 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

podižem ovu temu, jer imam isti problem s maleckom koja sad ima nešto više od 3 mjeseca. Svaki dan očistim blaznicama natopljenom vodom(brzo se nakupi svega...mucica, sline i sl)osušim i namažem, ali prođe samo trenutno i većinom je crveno. Probala sam sa baby puderom par puta, ali mislim da to samo isuši dodatno kožu, pa sada namažem bepanthenom. Najgore je što jedva doprem do pregiba, jer se malecka opire ...pa pokušavam i stavljajući je na trbuh....samo što mi je nepregledno tako...
    ima li netko neki dobar 'recept' za ovaj problemčić :?

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

moja mala ima 7 mj. kupa se svaki dan od rođenja bez iznimke ( ja vjerujem u ono voda je zdravlje) nikada nismo imale takvih problema niti sa guzom niti sa bilo kakvim pregibima jer svaku večer to sve uredno peremo - u kadici... ja osobno mislim da brisanje vlažnom krpicom ne može zamijeniti kupanje u kadi. i poslije kupanja namažemo se malo kremicom..i to je to. uglavnom.. pregibi se moraju svakodnevno opreti i posušiti...mazanje manje više nebitno..

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ali upravo je problem sto kod malo debljih beba nemozes doprijeti do tih kobasicica, moja se savrseno ispraksirala u tome kako minirati svaki moj pokusaj posusivanja vratne regije (na drugim regijamanismo imali nikakvih problema). U konacnici, mi smo problem gotovo u potpunosti rijesili na nain da smo dosta dugo (dok nije pocela suvereno sjediti pa vise zraka dolazi u vratnu regiju) vezivali oko vratica pamucnu maramu koja bi onda skupljala svu vlagu.

Zeljka33 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

nama je dermatolog savjetovao 1-2 puta tjedno kupanje zbog suhe kože , a imala je blaži oblik atopijskog dermatitisa koji se sada smirio koristeći a-derma kremicu i kupku....
    nama npr. nakon kupanja baš bude najgore nakon što se osuši...a ne koristimo nikakve sapune...

Zeljka33 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

a još dodatno...sa guzom i pregibima ostalim na tijelu nemamo problema (za sada da kucnem o drvo kuc kuc)

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Mi smo imali problema na vratu i pazuhu ali sad su (kuc o drvo) riješeni. Sad ne znam s čim da joj mažem da se ne vrati opet... s uljem neću, s njim sam prije i onda se pojavilo crvenilo.

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ja za cijelo tijelo koristim Jekoderm, nama je jako dobar, ali mi nemamo nekih specifičnih problema.

Zeljka33 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

nama bepanthen pomogne trenutno i onda opet sutradan :/
    nadam se da će što ide starija to biti manje...kad bude ispružen vratić

Alyssa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Mi smo isto imali problema s vratnim pregibima, posebno zato sto je mali (osim slinjenja) jako bljuckao, pa mu se i to cijedilo niz vrat. Trik za doprijeti do vrata isto mi je bio da ga okrenem na trbuh, pa mu vrat (kad digne glavicu)operem vlaznim vaticama i dobro posusim na zraku.

Ali pregibe nismo nicim tretirali, a i patronazna sestra nam je rekla da je bolje na njih ne stavljati nikakve kremice. Glavni problem je upravo vlazna koza pregiba (jer vrat jos nije dovoljno izduzen pa se ne moze istegnuti, zbog cega pregibima fali prozracivanja), pa se stanje dodatno pogorsava mazanjem bilo kakvom kremom, jer to onemogucuje isusivanje. Drukcija je situacija s laktovima, koljenima (cak ponekad i pazusima) ako postoji problem suhe koze - onda naravno ima logike mazati kozu. Posebno mi je upitna primjena masti i krema u slucaju kad se u pregibu pojavi i krvi :/ .

Sto se tice pudera, bilo je vec puno napisa o njegovoj stetnosti - cak i ako je bezopasan po sastavu (vecina danasnjih je), ne preporuca se njegova upotreba jer dijete moze udahnuti sitne cestice pudera direktno u pluca i ugusiti se!

Netko je rekao i da koristi Bivacyn, sto definitivno smatram preagresivnom metodom za susenje koze - Bivacyn je antibiotik i gotovo trenutno udje kroz tanku djecju kozu, cak se vise ne preporuca ni za tretiranje pupka, sve je cesca praksa prirodnog susenja pupka. Naravno da se crvenilo na kozi povuce nakon primjene Bivacyna (em je prasak em je antibiotik), ali to mi je u rangu s preventivnim davanjem antibiotika cim dijete jedanput kihne (sto je cesta praksa nasih pedijatara).

Da ne duljim, mi nismo koristili nista osim redovne higijene (pranja vodom i vaticom, kupao se ionako samo jedanput do max. dvaput tjedno) i sto cesceg susenja pregiba. Nestalo je samo od sebe kad mu se izduzio vrat, kad je poceo sve duze boraviti na trbuhu a onda i puzati.

Zeljka33 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

danas dok sam čistila vaticom , na jednoj strani vrata je malo i prokrvarilo...da li stavljati nešto da se ne inficira ili ne?
    kako uspijete dobro posušiti?

Alyssa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Zeljka, stavi bebicu na trbuh pa ce se vrat susiti kad digne glavicu - bolje da se susi na zraku nego da brises s vaticom osjetljivu kozu, posebno ako je malo i prokrvarilo. Ja nisam u takvim situacijama stavljala nista, to bi njemu jako brzo, vec istog dana proslo. Probaj sto manje trljati vaticom kad cistis, nego vise onako "tupkaj" dok je ovako jako osjetljivo.

Alyssa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ja sam mu vrat znala prebrisati i fizioloskom otopinom umjesto prokuhanom vodom.

Zeljka33 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Alyssa hvala na savjetima....baš mi se čini da što više tretiram sa svim i svačim da to gore....a najgore je ujutro nakon noćnog spavanja...vjerojatno se oznoji i nabori su skupljeni cijelo vrijeme, pa vjerojatno zbog toga...
    koliko puta dnevno si ti tretirala?

Alyssa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Cuj, mi smo ti poseban slucaj, moj mali nikad bas nije dao puno prckati po sebi (narocito po licu i vratu), pa smo mu vrat cistili onda kad nam je dopustao (citaj: nije se derao ). U praksi, trudila sam se prebrisati mu vrat ujutro i navecer prije spavanja (sad kad dodju vrucine bilo bi dobro i cesce) i obavezno tijekom dana ako bi mu se bljuc ili slina iscijedili za vrat, da se ne skupe bakterije. Znam da ti to sad zvuci puno, ali za koji mjesec sve ce biti iza vas. Nama je to dosta brzo proslo, jer je decko jako nestrpljiv i zivahan pa je onako pravo propuzao vec sa 6 mj., a vec od 4. mj. ne voli biti na ledjima nego na trbuhu, pa si je sam "rastvarao" nabore i luftao ih . Sad ima 8 mj. i dan danas mu vrat (ako mu se nesto iscijedi niz bradu) najlakse operem tako da ga okrenem u cetveronozni polozaj, jer mu to inace ide na zivce pa pocne cendrati.

Alyssa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Zeljka33 prvotno napisa
    baš mi se čini da što više tretiram sa svim i svačim da to gore....
    I da, vezano uz gornji navod, zaboravila sam ti napisati da sam mu ja u pocetku znala vrat namazati Bepanthenom (po savjetu pedijatrice, koja je ionako vec u puno situacija dokazala da joj bas ne treba vjerovati ) , i redovito je nakon mazanja situacija bila losija nego prije, pogotovo ako sam mazala vise puta za redom: koza u naborima je nakon mazanja bila vlazna, crvenija i nekako "ljepljiva", a podrucje crvenila je bilo sire .

Zeljka33 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

ja znam čak hvatati prilike dok je držim na rukama, a ona zvirka okolo lijevo i desno, pa čistim jednu po jednu stranu....inače na leđima nema šanse doprijeti, a i buni se (ne voli kad joj čistim vrat , a ni uši, lice u početku isto nije , a bogami ni kupanje joj nije drago...osim kad je držim ja na rukama i polijevam...sva sreća sviđa joj se mijenjanje i pranje guze)...na trbuh začudo voli biti, a koliko je znatiželjna nadam se da će i ona brzo propuzat

Zeljka33 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj Alyssa prvotno napisa
    ... Bepanthenom (po savjetu pedijatrice, koja je ionako vec u puno situacija dokazala da joj bas ne treba vjerovati ) , i redovito je nakon mazanja situacija bila losija nego prije, pogotovo ako sam mazala vise puta za redom: koza u naborima je nakon mazanja bila vlazna, crvenija i nekako "ljepljiva", a podrucje crvenila je bilo sire .
    upravo tako se i nama događa

Alyssa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

[/b]Zeljka33, OT - je li N. isto jedna VV bebica ili sam ja nesto krivo pokopcala i zapamtila?

Alyssa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Sorry, boldano je trebalo biti samo ime

Zeljka33 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj Alyssa prvotno napisa
    [/b]Zeljka33, OT - je li N. isto jedna VV bebica ili sam ja nesto krivo pokopcala i zapamtila?
    Nije VV, već Petrova ICSI

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Mi smo također imali velikih problema s crvenilom na vratiću. Moja curica je bucka, pa je to sve skupa znalo stvarno loše izgledati. Dermatologinja mi je savjetovala da namažem tankim slojem Plymicola i stanje se u roku dva dana popravilo. Tu i tamo pojavilo bi se još ponekad, ali stvarno rijetko. Sad ima 4 mjeseca i obožava trbušni položaj, tako da se vratić sve rijeđe zacrveni. Znam da nije baš najprirodnija metoda, ali u težim situacijama je učinkovita

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nama je dugo samo plimikom pomagao, u kombinaciji sa isusivanjem.

Indi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

I moja je bucka, tkao da se znalo upaliti, ali ne često. Tad je pomagao Bephanten. Inače pranje i dobro isušivanje.

Točkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Podižem....
    Isti problem kod nas, pedica savjetovala obloge od čaja kadulje i nevenovu mast, pokušavam ali baš ne daje rezultate kao ni Bepanthen....

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •