-
Mi smo isto imali problema s vratnim pregibima, posebno zato sto je mali (osim slinjenja) jako bljuckao, pa mu se i to cijedilo niz vrat. Trik za doprijeti do vrata isto mi je bio da ga okrenem na trbuh, pa mu vrat (kad digne glavicu)operem vlaznim vaticama i dobro posusim na zraku.
Ali pregibe nismo nicim tretirali, a i patronazna sestra nam je rekla da je bolje na njih ne stavljati nikakve kremice. Glavni problem je upravo vlazna koza pregiba (jer vrat jos nije dovoljno izduzen pa se ne moze istegnuti, zbog cega pregibima fali prozracivanja), pa se stanje dodatno pogorsava mazanjem bilo kakvom kremom, jer to onemogucuje isusivanje. Drukcija je situacija s laktovima, koljenima (cak ponekad i pazusima) ako postoji problem suhe koze - onda naravno ima logike mazati kozu. Posebno mi je upitna primjena masti i krema u slucaju kad se u pregibu pojavi i krvi :/ .
Sto se tice pudera, bilo je vec puno napisa o njegovoj stetnosti - cak i ako je bezopasan po sastavu (vecina danasnjih je), ne preporuca se njegova upotreba jer dijete moze udahnuti sitne cestice pudera direktno u pluca i ugusiti se!
Netko je rekao i da koristi Bivacyn, sto definitivno smatram preagresivnom metodom za susenje koze - Bivacyn je antibiotik i gotovo trenutno udje kroz tanku djecju kozu, cak se vise ne preporuca ni za tretiranje pupka, sve je cesca praksa prirodnog susenja pupka. Naravno da se crvenilo na kozi povuce nakon primjene Bivacyna (em je prasak em je antibiotik), ali to mi je u rangu s preventivnim davanjem antibiotika cim dijete jedanput kihne (sto je cesta praksa nasih pedijatara).
Da ne duljim, mi nismo koristili nista osim redovne higijene (pranja vodom i vaticom, kupao se ionako samo jedanput do max. dvaput tjedno) i sto cesceg susenja pregiba. Nestalo je samo od sebe kad mu se izduzio vrat, kad je poceo sve duze boraviti na trbuhu a onda i puzati.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma