Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: koliko DEN-a

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno koliko DEN-a

ovog ljeta mi vena iskocila na nozi I sad da to ne bi islo dalje, kontam kupit kakve jace carapice. Planiram barem do 40-e nosit minjak

Do sada sam kupovala carapa od 40 Den, a cini mi se da bi mi sada trebale jace???
    Jel ima ko iskustva sa ovim??? Ono, kazu ne treba ni previse jake carape nosit
    i boli me, hebem mu

p.s ne nije nikakva hipohondarska faza 8)

limunada avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Snorki , ja sam kolegici s posla (koja je btw dosta starija od tebe - ima negdje 55 godinica) iz Metro-a nosila čarape od 85 den-a. Ona se klela kako su joj super iako se to meni čini jaaaako puno. Jedini problem joj je bio malo teže navlačenje takvih čarapa.

A da odeš doktoru?

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj sunašce prvotno napisa
    Snorki , ja sam kolegici s posla (koja je btw dosta starija od tebe - ima negdje 55 godinica) iz Metro-a nosila čarape od 85 den-a. Ona se klela kako su joj super iako se to meni čini jaaaako puno. Jedini problem joj je bio malo teže navlačenje takvih čarapa.

A da odeš doktoru?
    a sto doktoru :/ nije strasno :/
    a mislim da 85 dna nije previse, mada bih ja uzela manje negdje oko 60 8)

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Nisu važni deni, nego mmHg, oni označavaju jačinu pritiska. Deni označavaju način tkanja, i 2 čarape od 70 dena mogu biti skroz različite čvrstoće.

limunada avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj snorki prvotno napisa
    a sto doktoru :/ nije strasno :/
    Pa baš zato što nije strašno. Boljku treba sasjeći u korijenu

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Ja kupujem medicinske u Rozi stepu od 40 dena, one sa više dena
    navlačim po 10 minuta- uh koji napor.
    A sada sam otkrila Sanpelegrino od 60 dena i odlične su mi.
    Na poslu puno stojim i spašavaju me jer stisnu taman gdje i kako
    treba.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Moja mama ima jednu nogu venastu (list), a drugu normalnu, i od kada su se pojavile nosi čarape s likrom, neovisno o gustoći tkanja. Dakle, za jesen i proljeće tanje s likrom, za zimu deblje s likrom. No, ja sam nekako mišljenja da to vene ipak pritišće, koliko god da je estetski bolje, ja bih ti preporučila pamučne čarape. Ne moraju biti jako debele, ja imam pamučne dokoljenke od 20 DEN-a (Polzela). Ima dosta hulahopki sa 60-70% pamuka, a meni su takve i milijardu puta udobnije jer me ne češu

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ok za carape.
    a sto dok. moze - jel ima to neki pregled, neke kremice, sto?

limunada avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Bila sam u zabludi misleći da se to može liječiti kremicama. Toliko o moći reklama koje nas u to uvjeravaju. Malo sam prosurfala i saznala kako je jedini način liječenja operativni zahvat. No važna je pravodobna reakcija, tako bar pišu na Pliva zdravlju:

http://www.plivazdravlje.hr/?section...show=1&id=2770

Prema pravilu 'boje spriječiti nego liječiti', nameće se i odgovor na ključno pitanje - 'kada ukloniti proširene vene?' Dakle, proširene vene treba operirati kada su one vidljive i kada se ultrazvukom utvrdi oštećenje venskih zalistaka.
    Zabluda je da 'uvijek ima vremena za uklanjanje proširenih vena', jer odgađanjem operacije dovodimo pacijenta u opasnost da zadobije jednu od nimalo bezazlenih komplikacija.
    U razvijenim zemljama (i kod nas u Hrvatskoj) operacija proširenih vena danas se radi ambulantno, u lokalnoj anesteziji, a pacijent neposredno nakon zahvata ide sam kući, bez tuđe pomoći. Time se izbjegava rizik opće anestezije, a i pacijenti s oštećenim srčano-žilnim i dišnim sustavom mogu biti operirani bez rizika.
    Operacije proširenih vena danas se rade suvremenom operacijskom tehnikom, kroz otvore u koži od samo 2-3 milimetra, koje ne treba šivati. Nakon nekog vremena ožiljci postaju nevidljivi, pa se, osim funkcionalnog, postiže i odličan estetski učinak.
    Svaki poremećaj površinskog venskog sustava nastalu zbog proširenih vena treba liječiti odmah. Operacija kojom se u ranom stadiju uklanjaju proširene vene nije nikako zahvat koji se poduzima radi izgleda, nego operacija koja treba spriječiti oštećenje dubokih vena i kasnije vrlo teške komplikacije.
    Dakle, i nije baš za šalu. :/

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

rade pod epiduralnom ja gledala kada su cimerici biljezili koje ce joj vene operisat
    zaokruze ti flomasterom, daju epiduralnu, a za 2-3 dana urade i drugu nogu

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja nosim scholl kompresivne čarape za vene. kod njih je različito stezanje na raznim dijelovima noge...

imaju
    3-5-7
    6-8-10
    8-10-14

to su različiti stupnjevi kompresije (bedro, list, članak) izraženi u milimetrima živinog stupca.

ja imam ove srednje, i odlične su mi. više ne kupujem niti jedne druge.
    zadnje sam kupovala prošle zime, i bile su između 69 i 75 kuna - ali se isplati.

ja nemam vene, ali meni sprečavaju "umor noge". takve sam nosila i u trudnoći .

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Za budućnost - s venama nikada na sunce.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •