Dulje sam ja to u mislila i mislila, a sad sam baš pročitala recept za Mamitinu sladolednu tortu, pa me to natjeralo da vas priupitam : zar stvarno radite kolače sa sirovim jajima, i zar vas nije strah da vam djeca te kolače jedu?
Ja imam stvarno fobiju od sirovih jaja, možda pretjerujem, ali otkako mi je muž u firmi zaradio salmonelu od tartar umaka (kad je on koji je inače zdrav i u dobroj fizičkoj kondiciji od nemoći padao s nogu, gubio svijest od temperature, povraćao, nekontrolirano praznio crijeva...), zarekla sam se da nema šanse da i jela koja imaju termički obrađena jaja čuvam u frižideru dulje od dva dana. Francusku salatu služim direktno iz frižidera, odmah zatim je vraćam unutra, treći dan je bacam, kolači mi ionako treći dan ne dočekaju. Nikad ne radim meko kuhana jaja niti mekanu kajganu, kad djeci dajem jaje na oko, okrenem ga da se žumanjak ispeče i s gornje strane.
Imam super recept za Esterhazy kolač, u njega ide sirov žumanjak i stvarno je nešto posebno, ali ja ga radim s čvrsto kuhanim pudingom. I za ostale se recepte tako snađem ili s pudingom ili s kuhanim žumanjkom.
Doktore, doktore, je li sa mnom sve u redu??? :? :? :?