Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: Kada nuditi obje dojke?

tonina avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno Kada nuditi obje dojke?

U naslovu je moje pitanje.
    Kada se odlučujete nakon podoja da ponudite i drugu dojku,odnosno kako ocjenjujete da beba nije sita.
    Naime moja djevojčica često završi s dojenjem-izbaci dojku iz usta,nema plača,ali vrlo brzo dok je držim da podrigne počinje plakati i bude razdražljiva.Trebam li tad ponuditi i drugu dojku?
    Jasno mi je kad je na dojci i pri kraju je razvlači i počinje plakati da joj nije dosta, a radi li se o tome i u ovom slučaju??

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

možda plače jer joj smeta podizanje zraka iz želudca (zrak koji izlazi podrigivanjem)?

titimita avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Nista te ne kosta da kad isprazni jednu sisu ponudis joj drugu, pa ako hoce - hoce, ako nece - nista zato.

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Kada nuditi obje dojke?
    Kad god treba
    Ja i sada većinom dajem obe po podoju. Ali ja imam žderu kojoj sam jedva izbacila adaptirano, pa se ovo možda ne odnosi na tebe. Pusa

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ako je mirna nakon podoja ne moraš je dizati da podrigne.
    koliko kužim, ona se uznemiri kad ju digneš i kad podrigne.
    možda ne želi.

imate li inače problema s grčevima?

tonina avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Nema grčeva za sad.
    Mene je tako strah nuditi obje dojke po podoju jer se uvijek mislim hoće li sljedeći podoj biti mlijeka-nekako se presporo pune moje grudi.
    I mislim da nikad ne bi odbila drugu dojku,pravi je mali proždrljivko.Prvih 8 dana života je bila na adaptiranom, ali mislim da se više ta potrebna količina mlijeka trebala ustaliti jer forsiramo samo dojenje!
    I kad zaspe na ciki,ima jako nemiran kratkotrajan san pun trzaja pa se uvijek mislim je li gladna iako po pelenama se ne bi reklo.

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kod dojenja uvijek daš jednu dojku. beba jede i kad završi obrok ako je mirna ili zaspi to je to. ne moraš nuditi drugu ako se beba čini zadovoljnom. ako zaspi nemoraš ju buditi da podrigne.

u drugom podoju nakon sat do tri ponudiš prvo tu istu radi dobivanja ostataka masnog mlijeka, ako slučajno nije pojela sve u prethodnom podoju. onda daš drugu dojku.

ako je beba pred kraj podoja nervozna možeš probati ovo s podrigivanjem, ili malo nosaš ili daš drugu dojku ako je prva prazna ili onako čini ti se puno mekanija nego na početku podoja.

trzanje u snu najvjerojatnije ne znači da je beba gladna. kad su gladne obično jako plaču jer ih boli trbuh. trzanje i nemir može značiti da sanjaju i proživljavaju dan.

koliko je stara beba?

tonina avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Bebi je sutra mjesec i pol.
    Imam još jedno pitanje.Gotovo svi oko mene mi govore da mi vjerojatno mlijeko nije dovoljno hranjivo i da je vodenasto kad njoj često nije dovoljno i plače i traži još.Je li to moguće?
    Gdje sam god pročitala piše da majka proizvodi onakvo mlijeko koje je potrebno za njeno dijete ali ipak me komentari drugih dovode u nedoumicu.
    I zašto mi se ne stvara veća količina mlijeka?

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nije moguće da majka koja doji ne može nahraniti svoju bebu ukoliko govorimo o nekim normalnim okolnostima, znači zdava majka i zdrava beba. priroda se za to pobrinula.

mlijeko ti ne može biti nedovoljno hranjivo ili vodenasto ili tako nekako jednostavno definirano. majčino mlijeko je strašno kompleksno. kad krene podoj beba najprije zadovolji žeđ vodenastijim mlijekom, nakog toga kreće masnije mlijeko koje zadovoljava glad. takav savršen omjer remeti jedino prekratki podoj tj. prekidanje podoja od strane majke, rijetko kad od strane bebe.

u tvom mlijeku je sve potrebno za prehranu djeteta do 6. mjeseci. kako je to magično.
    djeca plaču iz raznih razloga. na nama je da dokučimo u čemu je problem. ili su gladni, ili mokri, ili ih nešto boli ili se žele maziti ili spavati ili ići van....
    plačem jedino mogu ostvariti komunikaciju s nama.

komentari drugih su tek krenuli. biće ih još. puno. raznoraznih. i kad krenete s dohranom. i kad krenete puzati ili hodati ili ići van po snijegu bez kape. moraš se naučiti nositi s njima. svaki komentar poslušaj, podjeli s dva, onda uzmi pola što tebi odgovara. sve ostalo baci.

veću količinu mlijeka dobit ćeš-češćim i dužim podojima. što više beba sisa signal koji se šalje iz bradavica u mozak govori da se proizvodnja treba povećati. i ona se začudo poveća. dojenje po noći je iznimno važno, pogotovu za tako malu bebu jer se mlijeko tada najviše proizvodi.
    broj podoja bi trebao biti između 8 i 12 pa i više.

ukoliko beba traži često sisati daj joj. možda je neki skok u razvoju pa joj treba više mlijeka. dojenjem će ga i navući. izvalite se u krpe ako možete na cijeli dan i uživajte.

pogledaj ovaj tekst-baš je za tebe:
    http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...D=111&Show=170

tonina avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Od prošlog javljanja nudim bebi stalno obje dojke što ona vrlo rado prihvaća i dosta je zadovoljnija.
    Pitam se zašto u jednoj dojci ne mogu proizvesti dovoljnu količinu mlijeka za jedan obrok?

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj tonina prvotno napisa
    Od prošlog javljanja nudim bebi stalno obje dojke što ona vrlo rado prihvaća i dosta je zadovoljnija.
    Pitam se zašto u jednoj dojci ne mogu proizvesti dovoljnu količinu mlijeka za jedan obrok?
    samo dalje tim tempom i budeš uskoro
    beba ne raste stalno istom brzinom, tu i tamo se pojave skokovi (naglo se istegne pa poveća želudac) i onda krene to nasisavanje, nakon nekoliko dana se stanje stabilizira, pa opet skok, it ako sve do 4mj kad će se situacija smiriti

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •