-
Imam slične probleme u vezi prodaje stana, poreznih olakšica i poreza na promet nekretnina pa sam i ja sve to saznala nedavno.
Dakle, u ugovoru o kreditu kojim se zatvara drugi kredit (ili refinanciranje) gubi se "namjena sredstava", odnosno na ugovoru neće pisati ...za tu i tu nekretninu, nego će pisati npr. za zatvaranje kredita broj: xxx. Primjer moje prijateljice koja se zaposlila u banci i podigla kredit po povoljnijoj kamatnoj stopi za zaposlenike kojim je zatvorila kredit u banci u kojoj je imala stambeni kredit po tržišnoj kamatnoj stopi - ne ostvaruje pravo na povrat poreza po osnovi plaćene kamate.
Ono što će se meni dogoditi, barem su mi tako rekli u PU Zagreb, a tiče se gubitka ove porezne olakšice je kupovina druge nekretnine. Prvu nekretninu, stan u Osijeku trebam prodati i kupiti drugi stan, također stambenim kreditom. Međutim, porezna olakšica se ne ostvaruje jer se kupuje druga nekretnina, bez obzira što će nam ona biti jedina u vlasništvu. Ova olakšica može se koristiti samo za kupnju prve nekretnine. Najveća nebuloza u svemu mi je ta što mogu ostvariti pravo na povrat kamata ako za ovaj drugi stan dignem kredit za adaptaciju, a ne stambeni.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma