Pokazuje rezultate 1 do 35 od 35

Tema: Kako se računaju tjedni trudnoće

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno Kako se računaju tjedni trudnoće

Sramota me ovo pitat, ali šta ću. Ja sam s pdf-a potpomognuta, tako da je cijelo ovo dosadašnje forumiranje bilo koncentrirano na to i u tim pitanjima gino-komplikacija, neplodnosti i boleština sam tata-mata. Nakon 5. godina liječenja konačno prvi put uspjelo, nadam se da će se trudnoća održat, a kako mi je 37.-ma trebala bih na onaj PAPP test u Vinogradskoj u 12.-tome tjednu, prekinut s nekim lijekom u 10.-me tjednu itd. Rekao dr. da idući UZV tako oko 12.-tog tjedna, ali mislim da ću se ja uputiti svojoj doktorici ipak ranije.

Nego, kako se računaju tjedni trudnoće? Našla sam na internetu neke američke kalkulatore koji onaj tjedan u kojem je zadnja menstruacija računaju kao nulti, i prema tome sam sad 8+6 tjedana (zadnja menstruacija 12.6.). Kaže mi sestra da su njoj računali taj tjedan zadnje menstruacije kao prvi i po toj računici bih ja danas bila 9+6 tjedana. Saznala sam da sam trudna taman 1. dan godišnjeg tako da sam sve preglede obavljala van mjesta boravka i to mi je bila sva koncentracija na tome jel' se vidi GV, koliko ih je, hoće li prokucat srce itd. i tako da sam nekako preskočila pitanje tjedna trudnoće.

Dakle, pitanje je kako se to računa i koliko sam ja sad trudna (z.m. 12.6) ?

Hvala svima i slobodno se nasmijte od srca na ovaj post.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

čestitam ti na trudnoći kao prvo...tjedni trudnoće se računaju od zadnjeg dana menstruacije znači ispada da si oko dva tjedna više trudna,ali ljepše zvuči...
    možeš tu pročitati o tome:
    http://www.mama-mami.com/content/view/265/219/

a tu možeš isto pogledati ma kalkulator trudnoće upisala sam tvoj termin
    http://www.trudnoca.net/vodic2.php?datum=12.06.2007

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

1. dan zadnje menstuacije je nulti dan.
    2. dan ciklusa si trudna 1 dan ili 24 sata. Tada naravno nisi jos trudna ali si u tom ciklusu zatrudnila i to se racuna pod trudnocu.

Roza avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kao prvo, uopće ne znam kako sam propustila pročitati da si trudna! Ili sam pročitala pa u trudničkom sanjarenju zaboravila na to... U svakom slučaju, čestitam od sveg srca!!!

Mislim da je tvoj izračun 8+6 dobar, evo vidi i na stranicama poliklinike harni: http://www.poliklinika-harni.hr/racunalo_poroda.asp

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Hvala na odgovorima i na čestitkama, cure !

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

ina33 znam te još sa potpomognute :D čestitam ti i dobro nam došla

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

ina, danas si 8+6, sutra dakle punih 9 tjedana :D

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Meni je isto zm bila 12.06. trudna sam 9 tjedana i termin je 19.03.2008

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Hm, ali nije sigurno da si zatrudnila tocno 14. dan ciklusa. Po svim ovim kalendarima meni je termin 30. 8. ali po UZV 9.9. jer je ovulacija kasnila. I po tom drugom terminu su mi radili sve pretrage.

E da, cestitam na trudnoci!

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

A cuj...ja sam sigurna jer sam si radila lh testove svaki mjesec....a i doktorica mi je tak izracunala...isto kak i na netu...zato i ide 9 mjeseci + 7 dana....ma 5 danan prije ili poslije manje bitno...meni je dr. na prvoj kontroli rekla da sam u 4 tj...na drugoj za 3 tjedna sam bila u 9.... po ultrazvuku...tih tjedan dana mi ne igra neku preveliku ulogu...

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Draga Ina!
    mi s potpomognute uglavnom znamo i sat kad smo zatrudnile, pa na to dodaj još dva tjedna i to je to.
    U mom slučaju znam da sam zatrudnila 09.07. ciljanim od. nakon folikulometrije(eventualno dan poslije), pa je doc. na to dodao 2 tjedna jer je meni ovulacija bila dosta kasnije od 14. dana.
    Nadam se da sam ti malo pomogla, makar pinkicu od onoga koliko si ti meni

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Cure, ja sam radila IVF/ICSI i embrio transfer mi je bio 28. juna/lipnja.

Po toj racunici, ja sutra ulazim u 8. sedmicu/tjedan.
    A ako je po onoj "lijecnickoj", ja i ina33 trebale bismo se poroditi isti dan, posto je i moja z.m. 12.juna/lipnja :D :D :D

Zna li neko jel se trudnoca isto racuna i kod potpomognute oplodnje kao i kod normalne?

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

da, isto se računa

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Ina, kako smo se dopisivale na Potpomognutoj, i tamo sam ti isčestitala nekoliko puta, drago mi je da si se preselila i na ovaj forum.

Kad sam vidjela da si i ti nešto pitala, eto mene brzo da i ja imam priliku pomoći tebi! No dobila si toliko odgovora, da te mogu samo pitati - kada ti je termin? Meni je 31.03.2008.

Lijepo te pozdravljam (i ostale forumašice - naravno!!! )

jenny avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

stvarno sam se nasmijala kad mi je izbacilo datum zaceca 18.01.-sigurna sam da je to tocno taj dan,jos sam se naljutila na muza da cu ostati trudna(imam neredoviti ciklus),zato i pamtim taj datum.

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sorry sto ovako ulijecem, ali pozivam vas da kliknete na FINALISTI natjecaja za izbor najbolje fotke u rodinoj majici

Nikina mama avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Trudnoca se racuna od prvog nada zadnje menstruacije, a termin poroda da se od datuma zadnje menstruacije oduzmu 3 mjeseca + 7 dana i to je to.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

evo i tu malo..

http://www.yumama.com/trudnoca/index.php

ili na iskonu isto ima..

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

imam jedno jako glupo pitanje. malo sam se zbunila. danas sam točno 27 tjedana trudna. dali sad ulazim u 28. ili 27. tjedan trudnoće??? :?

Inda_os avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

U 28.

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj Inda_os prvotno napisa
    U 28.
    hvala

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

evo mene opet
    u utorak 9.12. ću biti punih 40 tjedana trudna a termin mi se vodi u četvrtak 11.12. zar nebi termin trebao biti 9.12.??

LIMA avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Nina20 prvotno napisa
    imam jedno jako glupo pitanje. malo sam se zbunila. danas sam točno 27 tjedana trudna. dali sad ulazim u 28. ili 27. tjedan trudnoće??? :?
    E, vidiš, mene to buni jer prema http://www.trudnoca.net/vodic2.php?datum=12.06.2007 ja sam u 24. tjednu iako sam trudna 24 + 2, a ti si onda po njihovom u 27. tjednu, što meni uopće nije logično.

Pokušala sam se malo igrati i ukucavati dane u taj njihov kalendar i vidjela da: za prvih nekoliko dana (mislim 3) prije M (radila sam tako da sam današnji datum uzela kao prvi dan M i ukucavala dane unazad) piše "pogrešno ste upisali datum" - to im je nulti tjedan, a nakon toga 11 sljedećih dana vode kao 1. tjedan dok ne prođe 14 dana od zadnje M i tek tada piše da si u 2. tjednu iako bi po nekoj logici trebala biti u 3. tjednu.

Meni je logično kao i u normalnom računanju vremena, da nema nultog dana, tjedna, godine ni stoljeća, dakle, s 24 + 1 ja bih trebala biti trudna 24 tjedna, ali sam u 25. tjednu.

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

[/quote]Meni je logično kao i u normalnom računanju vremena, da nema nultog dana, tjedna, godine ni stoljeća, dakle, s 24 + 1 ja bih trebala biti trudna 24 tjedna, ali sam u 25. tjednu.[/quote]

Ja mislim ovako....
    24+1
    To su puna 24 tjedna i prvi dan 25 tjedna, dakle ti si u 25 tjednu trudnoće
    ...24+2, 24+3....24+6, 25 puni tjedana

To ti je kao i rođendan, npr. danas ti je 30ti rođendan, sutra je 30+1......30+364, 31

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Cure, možete li biti ljubazne i pomoći i meni oko dileme:

1. Sigurna sam da sam zatrudnila 09.12.2008, zadnja men. 30.11.2008

2. Znači, trudna sam 16 tjedana

3. Međutim gin. me vodi kao 17/4

4.Datum poroda 06.09.

- Kužim da datum nije toliko bitan, ali itekako mi je važno da znam u kojem sam tjednu, jer želim preciznost i zbog pregleda i zbog praćenja bebe.

Možete li mi sa sigurnošću odgovoriti da sam ja u pravu, odnosno po izračunu u 16, odnosno početak 17 tj. ili se tjedni računaju u trudnoći kao 8 ili 9 dana :?

Hvala i pozdrav

laky avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    vječita lutalica......na samom jugu ,srcem u Slavoniji

Početno

tjedni se računaju od ZM tj tvoj dr je u pravu
    http://www.poliklinika-harni.hr/racunalo_poroda.asp

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Laky, hvala ti ali

Poštivam dr. i jedan je od najboljih ali znam dan kad sam zatrudnila, a to je 09.12.2008 i do danas je to točno 16 tjedana i dva dana, a ne 18 tjedana kako mi piše u trud. knjiž.
    Kako to objasnit?

Po meni ne treba biti nužno taj datum, jer si i oni uzimaju lufta, ali, onda nek mi reče "čuj to je okvirno i to je pravi broj tvoje od ZM?

Ali mi pričamo o dva tjedna, ja moram ić na amino na triple test i ostale preglede, gdje je to jako bitno, isto tako NN (zadebljanje vrata), mi je pronađeno u 12 tjednu po njemu( ali ja sam bila u 10 tjednu ((po meni)), gdje se to još ne gleda).

Ajme, dosadna sam sama sebi
    Ali , valjda me razumiješ!

Stvarno mi je nebitno hoću li rodit 10 dana prije ili kasnije, hoću znat jesam li sad trudna svojih 16 tjedana, a ne njegovih 18??????????

i još nešto kako link koji si mi poslala vezan za mjerenje BPD baš ne kužim moj je bio u "njegovom" 15+2 tjednu 3.2

Irchi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

lina1li - kada dr. računa trudnoću ne računa od dana kad si ti zatrudnila (jer to niti ti ne znaš, spermiji mogu preživjeti i do 72 sata), već kad je bila ZM. Kod takvog računanja pretpostavlja se da je ovulacija i oplodnja nastupila 14 dana od ZM. Prema toj računici ti si već prvi tjedan kad si još imala mengu bila u prvom tjednu trudnoće. To naravno nije istina nego se uzima kao pretpostavka kod ovakve računice. Kasnije se ultrazvukom može utvrditi da li poklapaju tjedni trudnoće prema ZM s onima koje pokazuje UZV. Znači trudnoća traje 40 tjedana računajući po ZM. To je samo računica, ona ne govori koliko si ti tjedana uistinu trudna. Kao što se računa da je termin 9 mjesci + 7 dana od ZM.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Super,hvala ti :D

napokon nešto kužim bez obzira što mi se dvi diplome smješe iz kantuna

Muž mi se smije
    Nemam baš iskustva u ovome svemu, i meni je sve to čista matematička jednažba, ali sad kužim, valjda;
    U biti sve se svodi na njihova mjerenja i tjedni i događaji koji se vežu od ZM.
    I nebitno je koji sam datum zatrudnila, od sad se držim gin. i njegovog tjedna.
    skoro 18tj, super nestala su mi 2 tjedna.

Hej, puno hvala

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ovo i mene buni
    našla sam:

4+3 tjedna su kraj 1 mjeseca
    8+5 tjedna su kraj 2 mjeseca
    13+1 tjedna su kraj 3 mjeseca
    17+4 tjedna su kraj 4 mjeseca
    21+6 tjedna su kraj 5 mjeseca
    26+2 tjedna su kraj 6 mjeseca
    30+4 tjedna su kraj 7 mjeseca
    35+0 tjedna su kraj 8 mjeseca
    40+0 tjedna su kraj 9 mjeseca

zeljana02 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Trudnoca traje 40 tjedana (+ - 2 tjedna)...40 tjedan je ocekivani datum poroda...meni su govorili slijedece...dakle 40 tjedana, ili 10 lunarnih mjeseci po 4 tjedna...kada mi netko kaze koliko je tjedana trudan ja podijelim sa 4(broj tjedana) i dobijem mjesece trudnoce...ja sam sada 26 + 4 dakle u 27 sam tjednu ili 6 mj i 3 tjedna, u 28 tjednu ulazim u 7 mj koji traje 4 tjedna naravno...i tako ja racunam, a i moja gin, a i moj baby ticker sto imam u potpisu...36 tjedan, dakle ulazimo u 9 mjesec trudnoce koji naravno traje 4 tjedna...nadam se da sam bila dovoljno jasna i da vas jos necu zbuniti......ima osoba kojima moram crtati da kad su 25 + 5 NISU U 25 VEC SU U 26 TJEDNU, jer 25 + 5 znaci 25 punih tjedana i 5 dana od 26 tjedna...draga moja necu te imenovati ali bilo bi mi drago da procitas postove na ovo temi ...

Eva Maria avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Citiraj zeljana02 prvotno napisa Vidi poruku
    Trudnoca traje 40 tjedana (+ - 2 tjedna)...40 tjedan je ocekivani datum poroda...meni su govorili slijedece...dakle 40 tjedana, ili 10 lunarnih mjeseci po 4 tjedna...kada mi netko kaze koliko je tjedana trudan ja podijelim sa 4(broj tjedana) i dobijem mjesece trudnoce...ja sam sada 26 + 4 dakle u 27 sam tjednu ili 6 mj i 3 tjedna, u 28 tjednu ulazim u 7 mj koji traje 4 tjedna naravno...i tako ja racunam, a i moja gin, a i moj baby ticker sto imam u potpisu...36 tjedan, dakle ulazimo u 9 mjesec trudnoce koji naravno traje 4 tjedna...nadam se da sam bila dovoljno jasna i da vas jos necu zbuniti......ima osoba kojima moram crtati da kad su 25 + 5 NISU U 25 VEC SU U 26 TJEDNU, jer 25 + 5 znaci 25 punih tjedana i 5 dana od 26 tjedna...draga moja necu te imenovati ali bilo bi mi drago da procitas postove na ovo temi ...

pročitano i usvojeno
    i sad sam u 40-tom tjednu

Matovila avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno Koji tjedan trudnoce i hoce li se vidjeti otkucaji na UZV??

Malo podizem ovu temu.... Nakon zadnjeg neuspjesno FET-a - iznenadjenje! Kasni M, napravila dva testa - oba pozitivna
    Nisam isla vaditi betu. Zadnja M je bila 2. 12., a 23.01. sam narucena na UZV. U kojem sam ja tjednu trudnoce? (Ja sam sebi izracunala punih 7, u cetvrtak ce biti 7+3).
    Hoce li se tada vidjeti oktucaji na UZV?

...uf nikako docekati, a postajem sve tjeskobnija da ce nesto poci po krivo....

Ninunanu avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

ČESTITKE!
    i da dobro si izračunala, ja sam bila u sedmom tjednu isto na uzv i ja sam tada vec čula

Matovila avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Hvala ti Ninunanu. Nadam se da cu i ja preksutra cuti i da ce sve biti OK.
    Mislim si ja... ako se vec mrvica odlucila ovako spontano i prirodno uhvatiti nakon 13 godina, mora da je jeko odlucna tamo i ostati....

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •