Pokazuje rezultate 1 do 25 od 25

Tema: prehlada

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    blondie avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno prehlada

Lunica ima već dva dana pun nosić i tu i tamo, kad povuće to iz nosa, zakašlje.Ponekad i kiše, onako dva tri puta za redom .
    Ovu noć je spavala jako nemirno radi punog nosića. Kapam joj fiziološku i onaj sljez i svoje mlijeko, ali ništa ne pomaže. Danas sam joj probala malo izvući sa pumpicom ali tako plače i miče glavu da me strah da ju ne povrijedim. Što bih još mogla napraviti da joj olakšam. Nema temperaturu. Pedijatrica mi je na godišnjem do 07.01. ali su mi rekli da ako nema temperaturu, da mi niti doktor neće dati ništa drugo od toga što već imam i što joj dajem (fiziološku i sljez).
    Super je jedino to što joj se apetit nije smanjio, dapače čini mi se kao da još više papa.
    Kaj ste vi radile u takvim slučajevima?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I mi se borimo sa prehladama :/
    Vec treci put ima nekakvu prehladicu, isto nema temperature, nos pun,
    kise i to puno i kad kihne sve izleti iz nosa - poplava sline
    Nocu losije spava jer ju muci nosic
    Ali sve skupa prodje za 1-2 dana tako da ne radimo frke oko toga! Ali prva prehlada bila nam je totalni sok! MM i ja smo se izludili kako nasa mala curica slini....
    ali ovu trecu skoro da nismo ni primjetili

A, koristimo: baby aqua maris - slicno ako ne i isto sto i fizioloska i Dr. Theiss Eukalyptus Balsam S - kremica koja se maze po vratu pa hlapi i pomaze protiv prehlade i bez mentola je pa je jako dobra za bebe, mi to mazemo 3 puta dnevno i cini mi se super! Jedino onaj prvi tren kad se namaze zna se iskihati malo vise ali to je i bolje da sto prije sve iscuri!
    OK! Nadam se da smo pomogle!
    I ne bojte se pa to je samo prehladica, bitno da ona papa i da nema temperature 8)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

..... ma kremicu mazemo po prsima ja napisala po vratu!

Maggie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Možeš joj malo podići uzglavlje krevetića ( mi smo stavili Klajića ispod madraca ) tako da lakše spava.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nismo prehlđeni, ali ja ipak skoro svaki dan po jedan put ukapam stedimar fiziološku otopinu u spreju u jednu i u drugu nosnicu. na taj način mu očistim nosić u kojem uvijek bude po malo sekreta.

što radite sa sljezom, nisam baš razumjela?

blondie avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

pa kupi se u apoteci korijen bijelog sljeza pa se prelije sa deci vode, odstoji pola sati i onda se to kapa u nos.

Maggie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Edit; Klaića
    A za sljez znam da korjen dobro izvuče sve iz nosića ali ne znam točno kako se to priprema...

Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

a kaj se tice sljeza, mislim, kad sam napravila toga je ispalo pol (kršitelj koda)ove bocice, oko 1 dcl, zao mi baciti, zna li tko koliko se dugo to smije ukapavati u nosic, naime i mi se trenutno mucimo sa zacepljenim nosicem, kihanjem, kasljem, slincekima, suzicama...

vanjci avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Citiraj mel prvotno napisa
    Dr. Theiss Eukalyptus Balsam S - kremica koja se maze po vratu pa hlapi i pomaze protiv prehlade i bez mentola je pa je jako dobra za bebe, mi to mazemo 3 puta dnevno i cini mi se super! )
    ta se krema ne smije koristiti prije pune godine zivota.
    mi smo se sa slinom iz zacepljenog nosica uvijek borili primitivnim izvlacenjem usta na nos ...pumpica nam nikad nije djelovala samo ih je nervirala... ali kod isisavanja treba pripaziti da jako ne potegnete

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Uzmeš komadić vate i fino ju škakljaš po nosu. Pa ona kihne i izbaci dobar dio sluzi.

blondie avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Nama taj nos nikako da prođe. Evo danas već deseti dan. Jučer mi je pedijatrica rekla da joj u nos ukapavam neke antibiotske kapi za oči. Ja to ne mogu isisati niti sa pumpicom, niti joj se išta spusti kad kihne. Stalno ih čujem negdje duboko u nosu. A sa ustima me strah. Ne znam uopće kako bih to napravila!?!
    Anuška, ja sljez bacam nakon 24 sata. Tako mi piše na kutiji.

happy mummy avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj vanjci prvotno napisa
    Citiraj mel prvotno napisa
    Dr. Theiss Eukalyptus Balsam S - kremica koja se maze po vratu pa hlapi i pomaze protiv prehlade i bez mentola je pa je jako dobra za bebe, mi to mazemo 3 puta dnevno i cini mi se super! )
    ta se krema ne smije koristiti prije pune godine zivota.
    vanjci, odakle ti ta informacija? ja uredno luciju trackam time dva-tri puta na dan, rekla sam doktorici, i ona mi je rekla da je to ok :? a i na kutiji pise da je pogodan za dojencad :/

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi smo već doktorirali na prehladama.
    Osim svega navedenog, iznutra mu ujutro i prije spavanja nos namažem Nisita masti bez mentola, vlaži sluznicu i lakše mu je.
    Samo jednom je bilo žestoko, pa mu je pedić prepisao Operil sprej za nos i Panatus sirup za iskašljavanje.

Pumpica nam ne pomaže, al tweety mi je spomenula napravicu koja je njezinom Franu jako pomogla. Pojednostavljeno, epruveta s dvije cjevčice kojom bebi izvlačiš sluz. Košta nekih tridesetak kuna i ima je u ljekarnama.

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

I mi smo počeli kapati sljez, samo me zanima koliko puta dnevno, i u kojoj količini, se to smije kapati ?! Da ne pretjeram... :?

lidac2004

Početno

Citiraj andrea prvotno napisa
    I mi smo počeli kapati sljez, samo me zanima koliko puta dnevno, i u kojoj količini, se to smije kapati ?! Da ne pretjeram... :?
    gdje kupiti taj sljez i kako se radi i sve sto je pitala i andrea......

blondie avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

ja sam kupila u apoteci. Zove se -korijen bijelog sljeza. Jedna čajna žličica u deci vode, stoji pola sata. Pa mislim da se ne može pretjerati jer je to prirodno, ali ne znam. Ja kapam dvije kapi tri puta dnevno.

lidac2004

Početno

Citiraj blondie prvotno napisa
    ja sam kupila u apoteci. Zove se -korijen bijelog sljeza. Jedna čajna žličica u deci vode, stoji pola sata. Pa mislim da se ne može pretjerati jer je to prirodno, ali ne znam. Ja kapam dvije kapi tri puta dnevno.
    blondie

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Mi smo večeras bili kod pedijatrice ( na čokiranju, naravno) i pitala sam za sljez, pa mi je žena rekla da ta otopina u biti mora biti kao malo gušća, npr. kao da je lagano sluzava, da je to bitno,pa sam ja malo pojačala dozu korijena, jer mi je prije bila kao voda. I da, što se doziranja tiče, kaže da se može iks puta, kao i fiziološku, jer je to lagano, biljno i neškodljivo. E, pa, raspali onda narode, da stanemo tome na kraj ! 8)

Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

provjeri za sljezove kapi kod ped. Nama je rekla da se do 3. mjeseca starosti ne stavljaju.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

jel se taj sljezov caj smije piti?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

nemoj stavljati više od propisane količine sljeza u vodu, jer svaka biljka također ima doziranje. Samo treba staviti u topliju, prokuhanu vodu i procijediti kroz gazu ili sterilnu gazicu. Tada bude dosta gušće..i mi smo to koristili dok je Luce bila mađa, a sad sterimar koji nam je super...ipak, kad baš zagusti najviše nam pomogne krupna sol i maslinovo ulje

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

kako krupna sol i maslinovo ulje ?! :?

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Također pomaže i kapanje čaja od kamiličinog cvijeća (pripremiti kao i sljez). kamilica je poznata po tome što smiruje sluznicu (nosnu).

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

na tavi zapečeš krupnu morsku sol, doliješ maslinovo ulje i skineš..staviš u tetra pelenu (saviješ je dijagonalno, da je duža) i još dok je toplo zavežeš klincu oko glave-čela, a ja to isto stavljam Luci na prsa. Super mi sve izbvuče i da se ne urečem-nikad mi nije bilo jako bolesna, ni navukla upalu uha ili sl. Samo pazi da ne bude prevruće! Šaljem vam

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

! Stvarno volim kada je "iz prirode", naročito za bebice.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •