Pokazuje rezultate 1 do 28 od 28

Tema: da li sam tebala drugačije reagirati?

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno da li sam tebala drugačije reagirati?

Jučer u parkiću, dok smo se ljuljali na ljuljačci, prišao neki malac bicikliću moje kćeri i počeo stiskati gumbiće za muziku (da, i mi imami onaj kineski koji svira ) A. se počela buniti, ali sam joj rekla da malo pusti dečku da se poigra.
    Gledam ga kako se vrti oko bicikla i iz košarice uzima figuricu princa iz Arielinog dvorca koji se slučajno tu našao. Vrti ga malac po rukama i pogledava tatu koji sjedi i priča na mobitel i kad je skužio da ga otac ne vidi, stisne figuricu u ručicu i ode se dalje igrati.
    Ja stala i ne znam što bi učinila. Kad smo krenuli kući, priđem malcu i lijepo mu kažem da vrati što je uzeo iz košarice, a on kaže da nije uzeo ništa. "A što to stišćeš u ručici?" kažem ja.
    Tad je skočio njegov tata i toliko se derao na malog da mi je došlo da zaplačem. Mali je vratio uzetu figuricu, i mi smo se pokupile kući, a otac je i dalje vikao.
    Do kuće sam morala starijoj kćeri objašnjavati zašto je tata vikao na dečka, da nije lijepo uzeti tuđe stvari itd.
    Došli smo doma i sve ispričali MM-u, a on se toliko sažalio na dijete da mi je rekao da sam se trebala praviti da nisam ništa vidjela.
    Što bi vi na mome mjestu?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

tuđe nećemo ,svoje ne damo...mi po tom principu

Roza avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mislim da je tvoja reakcija OK, ali to što je tata urlao na malog....to već spada u neke meni neprihvatljive odgovjen metode.
    Ne vidim zašto bi trebala dozvoliti da netko uzme vašu figuricu. Da je tata bio normalan, mogao je lijepo zamoliti malog da figuricu vrati, svi su mogli čuti lijepu priču o tome kako se stvari posuđuju ali i vraćaju i sve pet.

Riana avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

ti si dobro postupila.

otac, naravno nije. i očito ima takve česte napadaje

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

ja bih vjerojatno onog trena kad je krenuo od bicikla s igračkicom mu rekla da vrati kad se poigra, tako da odmah uspostavimo kontakt, da zna da ja znam (osim ako je to neka total bezvezna igračka koju ne volimo, onda bih vjerojatno "zaboravila" da ju je uzeo.
    A tati bi vjerojatno isto pokušala reći da nije to vrijedno deranja..

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Ti si dobro postupila. Ne bih ja nikome ništa objašnjavala jel igračka vrijedna ili nije. I nisi ti kriva jer dječak ima takvog oca.

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ja bi reagirala isto

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ti si još dobro prošla! Žao mi je djeteta ali tu ne možeš ništa.Meni se desilo da kad sam tražila da mali vrati loptu moga djeteta (isto smo bili u dvorištu i vidjela sam gad ju je ovaj uzeo)njegov otac sav ljut počne vikat na mene ,skoro me nije udario ,da to nije naša lopta da šta gnjavim djete i svašta nešto.Uh , jedva živu glavu izvukoh.Od tada ništa vrijednije ne nosimo u park.Izgubit glavu radi lopte, čovječe svašta i na mene naleti.

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Dobro si reagirala, a tati tog djecaka

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ti si dobro napravila iako si po meni tribala odma malom kazat da vrati to što je uzeo.
    šta se tate tiče (ne opravdavam mu dreku ni u kom slučaju) ali mi je palo na pamet da možda to i nije prvi put da mali nekome nešto "zdrpne" pa je i tati više pukao film što mu roditelji dolaze tražit povrat svoje imovine kad je s malcem vani.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja bih možda malcu na neki diskretan način odmah dala do znanja da sam ga vidjela.
    Vjerojatno bi odmah,ili kroz neko vrijeme elegantno vratio igračkicu kao što ju je uzeo.

Na primjer,reći mu "dečko poigraj se malo s tom igračkicom ako želiš pa nam je poslije vrati" ili nešto slično,pa po logici stvari do neugodne dernjave ne bi ni došlo.

No opet,lako je biti general poslije bitke.Sigurno si mislila najbolje,htjela si da ne dođe do neugodnosti,a onako burnu reakciju nisi ni mogla predvidjeti.

Ne slažem se s time da je trebalo zažmiriti na igračku-danas je to igračka,sutra će to učiniti opet,prekosutra....tko zna.Dobro da je upozoren,pa makar i na onakav način.

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja bih vjerojatno onog trena kad je krenuo od bicikla s igračkicom mu rekla da vrati kad se poigra, tako da odmah uspostavimo kontakt, da zna da ja znam
    I ja ovako.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Dobro si postupila, nereagirati znači odobriti klincu njegov postupak, ali i svom djetetu na taj način pokazuješ da je takvo ponašanje prihvatljivo. Slažem se da trebalo malcu još samo dati do znanja da si vidjela da je "posudio" igračku, ali da dugi put pita, a da ju nakon igranja vrati.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja bih mu isto odmah rekla da se poigra i vrati.

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Dobro si postupila, nereagirati znači odobriti klincu njegov postupak, ali i svom djetetu na taj način pokazuješ da je takvo ponašanje prihvatljivo. Slažem se da trebalo malcu još samo dati do znanja da si vidjela da je "posudio" igračku, ali da dugi put pita, a da ju nakon igranja vrati.
    Tko zna kakve je sve reakcije taj dečko doživio od svojih roditelja kad se nije usudio reći da je nešto uzeo od drugog djeteta.

Još ako se tortura nastavila i doma... :/

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

postupila bih jednako

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Jadno dijete s takvim ocem...

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

jooj..
    neki dan svekar vodio mog malog malo do parka. u jednom trenutku je mog malca gurnuo neki drugi klinac, mislim bilo je namjerno, ali kaze svekar da je dosao tata i izmlatio ga "ko vola u kupusu", da se ne izrazim grubo
    to mi je bilo grozno, bas sam se izbedirala, a nisam ni bila tamo. svekar vjerojatno nije nis rekao. kad sam cula sta se dogodilo, bilo mi je tako zao klinca. najgore mi je bilo sto je sveki, kad je prepricavala, vise onako slavodobitno rekla "..dosao njegov tata i pljuus!" sa nekim kao zadovoljstvom sto se tako desilo :shock: , bas mi se zgadila u tom trenutku. fuj.

jenny avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

mozda mu je bilo jako neugodno jer mu je maleni nesto "ukrao" pa se to vise zderao radi tebe,da vidis kako mu je neugodno al je malo pretjerao??..
    vjerujem da ti je bilo glupo,ali mislim da je bolje da si trazila igrackicu natrag,jer da nisi,mali bi vjerovatno tako nastavio uzimati i drugima.a treba mu se ukazati na to da se to ne smije raditi i nije lijepo.
    razmisljaj na nacin da je tata vjerovatno uvidio da je pretjerao,pa mu je poslije mozda smirenije objasnio zasto to ne smije raditi.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Neki dan u parku....

Marko i 2 curice, jedna 4 a druga 6.... i ta najstarija stalno Marku govori ,ti si mala beba, mala beba popišana , nećemo se s tobom igrati, ja sam velika i pametna.... itd

Marko je ignorira, bira sprave na kojima njih 2 nisu, no ova starija ( poprilično popunjena što je bitno za ovu priču) stalno ide za njim i govori mu da je mali ,da je beba....ja ne reagiram jer poznam svoje dijete ,sjedim na klupi, a tata od male čuje sve kao i ja ,ali ne reagira

i sluša nju Marko i opet ona da je velika i pametna

a veli njoj Marko , inače cijelo vrijeme šuti , i debela.....

Ostavila ga je na miru,

Marko nije postupio po knjizi ,vjerujem da će se iza ovog posta javiti nadžene i supermajke koje će rastranžirati ovaj post i dokazati mi da će Marko za 20 godina postati dr. House....

no neka.....ja ga nisam kritizirala jer je njenu verbalnu torturu trpio dobrih 10 tak min

Shiny avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Ma bra'o Marko!!!
    a btw. koliko ima godina?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

3 ,5

Dolisa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Marko je legenda.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Dijete se snašlo i obranilo kako je znalo, a to je najvažnije! za Marka!

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj ronin prvotno napisa
    Ja bih možda malcu na neki diskretan način odmah dala do znanja da sam ga vidjela.
    Vjerojatno bi odmah,ili kroz neko vrijeme elegantno vratio igračkicu kao što ju je uzeo.

Na primjer,reći mu "dečko poigraj se malo s tom igračkicom ako želiš pa nam je poslije vrati" ili nešto slično,pa po logici stvari do neugodne dernjave ne bi ni došlo.

No opet,lako je biti general poslije bitke.Sigurno si mislila najbolje,htjela si da ne dođe do neugodnosti,a onako burnu reakciju nisi ni mogla predvidjeti.

Ne slažem se s time da je trebalo zažmiriti na igračku-danas je to igračka,sutra će to učiniti opet,prekosutra....tko zna.Dobro da je upozoren,pa makar i na onakav način.
    Potpisujem, iako bih i tati naglasila da nema potrebe za pravljenjem scene i deranjem te da je to ipak malo dijete - koje se uči (pa tako i od njega takvom ponašanju )!

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

antinica ... ti si dobro postupila, nisi kriva šta otac nije... :/
    maria ... pametnog klinca imaš

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Marko rules!
    8)

romi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno da li dam trebala drugačije reagirati

Nisi, napravila si isto kako bi i ja!! :D

Napisat cu si na maicu "MARKO JE ZAKON" i furat je po parkicu!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •