Pokazuje rezultate 1 do 46 od 46

Tema: vaga- ne opet!!!!

trudnica

Početno vaga- ne opet!!!!

Da ne duljim- prva trudnoća 26 kg.
    od prve trudnoće ostalo mi je 7 kg.
    Sada... trudna sam 23 tj i znate koliko sam dobila??
    20 kg!!!!
    Nije od zraka, od hrane je...
    ali opet...
    u 10 dana 5 kg???
    Moguće, važem se svaki dan...
    a nisam jela toliko...
    Koliko bi to čovjek morao pojesti da bi natukao toliko kila u 10 dana???
    Znam šta mi se sva može dogoditi... znam što se može dogoditi bebi i zato sa u zadnje vrijeme pazim.. ali....
    danas sam pojela 2 dopeka i šalicu jogurta za doručak, međuobrok jabuka i ručak kuhani karfiol s ribom... i prošlo je pola sata od ručka ja umirem od gladi...
    Šta da jedem i koliko??
    P.S : Dovoljna mi je moja savijest i ogledalo!!!

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Ah siroče malo nemoj se izgladnjivati, sada budes jos vise gladna jer razmisljas o tome

MalaBuba avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

možda zadržavaš vodu previše.
    pitaj ginića za savjet. za to se inače daje magnezij, ako se ne varam

trudnica

Početno

Dođem ja danas kod ginekologice i kaže ona meni da se vagnem...
    Ja onak... jel moram?
    ona: za tvoje dobro...
    ja na vagu a ono.... 3 kg više od prošlog puta...
    ajd pao meni kamen s srca jer je meni vaga pokazala 7 kg više...
    kada kaže ona meni... ako u naredna 3 tj. dobiješ više od 1 kg ideš u bolnicu...
    sve ukupno sam dobila 15 kg.
    HVALA BOGU DA MOJA VAGA LAŽE, makar ni ovo nije malo...
    lako moguće da ima vode jer stvarno se ne prežderavam..

bebelina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

I da te utjesim ja u zadnjoj trudnoci dobila 32kg!

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ajme majko mila... MS sveukupno dobila 12kg... bez izgladnjivanja...

I ne kužim ovo sa zadržavanjem vode... šta je trudnica, bojler? :? Pa nema u sebi 20kg vode!?! :/

MalaBuba avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

MMooveru, trudnicama malo drugačije funkcioniraju hormoni, pa između ostalog zbog toga zadržavaju vodu u tijelu, znaš.
    mislim da može zadržati 5 kg. naravno, ne 10 ili 20!

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ma kužim 5, ajde tolerirat ću i 10.... al udebljat se 30kg u trudnoći mi je ipak malo too much... ne znam, možda zbog drugačijeg osobnog iskustva...

MalaBuba avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

imam i ja drugačije osobno iskustvo (12 kg plus u trudnoći), a ipak mogu shvatiti da su i drugačija iskustva moguća.
    priča moje mame, npr. je da je dobila u obje trudnoće oko 25 kg koji su se otopili jako brzo nakon poroda jer je zadržala jako puno vode.

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Ma ni ja nisam ni u jednoj dobila vise od 10kg, ali imam kolegicu koja je dobila 30kg, ma nije to bas ni lako

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Ja sam jako pazila što,kada i koliko jedem u trudnoći. Dobila 14 kg (visoka sam 176 cm).
    Nikad neću zaboraviti komentar sestre na sv.Duhu na onim zadnjim kontrolama kada joj je na vagu stala jedna baš debela trudnica koja joj je odbrusila da će to skinuti i da je tako bilo i nakon prve trudnoće. Sestra joj je rekla:
    "Draga moja,skinut ćeš ti kile, al tvoja gušterača pamti!"

snoopygirl avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

ja sam dobila 25kg, a skinula sve do Dokievih 7mj. Voda, beba, posteljica, plodna voda, nije sve uvjek jednake veličine kod svih žena. Uostalom, promjenom hormona i štajaznam svega još ne, i metabolizam se zna usporit...smanjeno kretanje..sve ima utjecaja. iskusila sam sve od navedenog.

bebelina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Mojih 32 kg objasnjava poremecen rad stitnjace i lezanje tijekom trudnoce. Naravno nisam jos ni blizu staroj tezini sto mi poprilicno smeta, ali sredit cu ja i to jednog lijepog dana.

mis-pis avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Ja sam u trudnoci dobila 15kg, 173cm visoka, startala sa 60kg, a evo 22 mjeseca kasnije, jos uvijek imam 2-3kg viska (kako kad). A poznajem jednu mrsavicu koja je u obje trudnoce dobijala preko 30kg, mislim cak i 35, ali se to s nje istopi nakon poroda sad pa sad. :?

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj MMoover prvotno napisa
    Ma kužim 5, ajde tolerirat ću i 10.... al udebljat se 30kg u trudnoći mi je ipak malo too much... ne znam, možda zbog drugačijeg osobnog iskustva...
    Gle, ja sam na početku trudnoće imala 58 kg. Uredno sam svaki mjesec, nakon prvih tri kad se povraća, dobivala 2 kg i to je o.k. po svim tablicama. No odjedamput sam počela dobivati više, a jela sam isto ko i prije, i išla sam na mjerenje šećera jer, znaš, i zbog šećera trudnice znaju dobit na kilaži a ne zato jer se prejedaju. Hvala Bogu, šećer o.k. i do kraja trudnoće iz nekih razloga došla na 82 kg.( a niko mi nije vjerovao jer mi se toliko nije vidjelo) Kad sam rodila, vagnem se a ono 69 kg. Što bi se reklo, puuuuuno vode. Da ne duljim danas imam 54 kg.
    Htjedoh reći, tolerirao ili ne, takve stvari se događaju i bez prežderavanja.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ma kužim 5, ajde tolerirat ću i 10....
    prilično bezdušno, priznat ćeš
    tko od nas može ikome išta tolerirati, osim ako vrijeđa nas same?!

svaka trudnoća je različita, hormoni rade na svoj neobjašnjiv način...
    mučnine koje se mogu suzbiti samo unošenjem hrane...
    dosada uslijed mirovanja...
    nesnalaženje u novoj situaciji...
    disbalans u organizmu...

misliš li ti da je ijedna žena koja je dobila 30 i više kilograma sretna zbog toga?!
    ma daj!

tvoja iskrenost je ponekad dragocjena, ali ipak... think twice

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

To je bilo vezano za tekućinu u organizmu. Dakle, bez bebe, plodne vode, masnog tkiva.... žena je napisala da se u 5.5 mjeseci trudnoće udebljala 20kg... i priznala da je od hrane... ja sam svoj stav napisao, zašto bih se sad toga sramio? Meni je to neopravdano, osim ako netko ima zdravstvenih poremećaja... :/

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

pa... i neutaživa glad ili "glad" je poremećaj :/

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    pa... i neutaživa glad ili "glad" je poremećaj :/
    Mislim da muškarci to ne mogu shvatiti. Oni ak vide trudnicu koja je po njima dobila previše kila- dijagnoza :prežderavanje. A "jadna" žena kad bi i pokušala objasniti situaciju naišla bi samo na .
    Hvala Bogu pa ima izuzetaka! MM

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ma sve ok, neću se petljat u nešt što ne kužim... vražji ženski hormoni...

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam u porodu izgubila 15 kila, a dijete je bilo 3,750. Dakle, morala je biti voda, jer bogami salo mi još nikad nije otišlo u 3 dana.

MalaBuba avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ma sve ok, neću se petljat u nešt što ne kužim... vražji ženski hormoni...
    ova ti je pametna!

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ja sam startala sa 65,išla rodit s 90
    užasan stres,mirovanje čitavu trudnoću,zadržana voda,veliko dijete...

da ne duljim,sad imam 57.bez dijete(čak naprotiv).eventualno bi dojenju zahvalila.i zahtjevnom djetetu.i nespavanju.

Franciska75 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Samo ti papi i udri brigu na veselje! Kile će već otići kad im objaviš rat jednog dana!

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj Franciska75 prvotno napisa
    Samo ti papi i udri brigu na veselje! Kile će već otići kad im objaviš rat jednog dana!
    Ja sam svoju drugu trudnoću započela brigom da ne dobijem previše kg... i onda sam pomislila ovo što si ti rekla, dala si oduška, uživala u hrani.... i dobila 25kg u trudnoći. Dosta je toga otišlo, ali moje tijelo kakvo je bilo se nije vratilo.... popucala sam jako po trbuhu, ostale su mi masnoće tamo gdje se najteže skidaju. Uglavnom, šteta, a sve zbog tako divne oslobađajuće misli... poput tvoje rečenice. Sad mi je žao što sam si to dopustila. :/

Stoga.. ja ne savjetujem isto. Taj trenutni psihički gušt će na kraju rezultirati možda i višegodišnjim psihičkim "neguštom" suočavanja sa vlastitim izgledom, tromošću... a vrlo vjerojatno i depresijom (kod mene depresija raste s kilama...,vjerojatno nisam jedina u tome).

Sjećam se ogromne potrebe sa čestim papanjem i razumijem kako je to.. zato mislim da je najbolja stvar ne imati u kući loše namirnice (koje uostalom i štete organizmu osim što nas deblja) i puno svakojakih zdravih-niskokaloričnih.... noćni sendviči neka budu od rižinog keksa (stiropora)sa povrćem npr... čokoladu koju nam poklanjaju, pokloniti dalje, kupiti zdrave namaze, grickalice... suho voće..itd..Isto tako i u trudnoći se želudac može proširiti i suziti.... u 2,3 dana se može ići i na plus i na minus....

Kasnije će biti puno veći gušt živjet.. a kako čujem i gušterača će nam biti zahvalna.

Možeš ti to!!

Franciska75 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ja mislim da je sve to individualno! Netko ne može skinuti kile, netko može. Mislim da nije trudnoća ta koja je "kriva" za kile! Stvar je u tome kako ćeš se poslije organizirati i koliko imaš volje, vremena i želje. Ja sam radom, vježbom i disciplinom u godinu dana još prije skinula 15 kila!
    Tako da svatko zna što želi i što hoće i kako hoće! Ja jedem, ne zamaram se kilama, mirujem pa se dosta i prima, jer sam odjednom prekinula sve svoje aktivnosti. Ali, što se može!!! :/ Volila bi ja da se ne primaju, da poslije ne moram opet se boriti, ali što je tu je!

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ma kužim te... i sama sam tako razmišljala. I meni idu lako dolje, ali uvijek sa nekim posljedicama.

I naravno da nije trudnoća krivac... nepce je krivac.

Ana :-) avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Uffff...kada se sjetim, zadnje dane trudnoće plakala sam pored vage....
    Zadnja 3tj dobila sam 5-6kg, ali bila sam potpuno izobličena, sva puna vode..ali sam 2tj nakon poroda (onda sam izašla iz bolnice) imala 15kg manje, a ovo ostalo sam skinula zdravom prehranom i vježbom

Franciska75 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj Anita-AZ prvotno napisa
    Ma kužim te... i sama sam tako razmišljala. I meni idu lako dolje, ali uvijek sa nekim posljedicama.

I naravno da nije trudnoća krivac... nepce je krivac.
    Ja sma u mladosti bila debeljuca ipo! Pa bi moja mama uvijek govorila - Nisu ovo mravi navukli!

Franciska75 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

I nije da sad cure ohrabrujem da jedu i jedu i jedu! Ja jedem stvarno zdravo, ali nakon sve muke, ležanja, prestanka sa aktivnostima, čuvanja trudnoće... nemam volje misliti još na kile koje se sad ljepe za mene. Znam da ću se boriti, nije to baš lako - skinuti ih, ali stvarno ne mogu i o tome brinuti toliko!

clumsy mom avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Moji momci su ležali jedan preko drugog tako da mi je želudac bio oblika ploče i u njega nije stajalo ništa. Imala sam gadnu žgaravicu od 16'te sedmice, jela sam samo voće i salate i možda pomalo mesa i ono malo mesta koje je preostajalo koristila sam da unesem dovoljnu količinu vode.

Ugojila sam se skoro 30kg. Ne znam tačan podatak jer sam poslednjih par nedelja ležala u bolnici i tada smakla otoke tako da sam veče uoči porođaja težila 27.5kg preko startne težine. Iz porodilišta sam se vratila sa 11kg manje - znači ugojila se jesam a od čega pojma nemam. Verovatno od lubenica i grožđa :/

Franciska75 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Kao sto je rekla neka (pojma koja) prepametna americka celebrity - žena ne može nikad biti dovoljno bogata ni dovoljno mršava! Ah...

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Ja sam trudna 27 tjedana i dobila sam 7 kg. I to do 20.-tog tjedna samo 2,5 kg. Moram priznati da ne pazim koliko jedem nego samo što jedem. Na faksu su nam isprali mozak o hrani, kvaliteti, zdravlju tj. ne-zdravlju kod viška kilograma. I sama mislim da je užasan i nepotreban stres za tijelo pretjeran višak kila. Zašto bih se u trudnoći tovarila hranom kad niti inače to ne radim. A i želim da moja princeza nema mamu koja se "kotura". Naravno malo pretjerujem sa izrazom, ali me pomalo ljuti kad čujem "Baš me briga, sad ću se opustiti, pa ću poslije skidati kile...". Ne razumijem to. Zašto to raditi svom tijelu. Rastezanje, pa stezanje, sudjelovanje hormona, štitnjače... Ja u trudnoći nisam "više" gladna, samo ne mogu eliminirati osjećaj gladi kad dođe pa jedem češće, manje obroke. Enormno puno voća, povrća i mliječnog.

clumsy mom avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

E vidiš, neko to može a neko ne može

Različiti organizmi - različite potrebe za hranom u trudnoći. Meni s erecimo nije tražilo puno toga a s obzirom na pločasti želudac ni to što mi s etražilo nisma mogla puno pojesti. Ali ono što sma mogla d aprimetim jeste da sam jela halapljivije nego inače pa je verovatno to slučaj i sa drugim ženama - a kako mozgu treba 20min da dobije potvrdu da je glad utoljena eto prežderavanja ipo.

Ali opet naglašavam - to što se neka od nas ugojila 10kg a neka 30kg uopšte ne garantuje da su se neke hranile zdravije i manje i obrnuto. Ja sam jela triput manje nego pre trudnoće i to puno zdraviju hranu (meso na roštilju, sveže povrće i voće, bez sokova i grickalica, bez prženog i pohvanog) pa se opet skoro uduplah u trudnoći

Franciska75 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj twin prvotno napisa
    Ja sam trudna 27 tjedana i dobila sam 7 kg. I to do 20.-tog tjedna samo 2,5 kg. Moram priznati da ne pazim koliko jedem nego samo što jedem. Na faksu su nam isprali mozak o hrani, kvaliteti, zdravlju tj. ne-zdravlju kod viška kilograma. I sama mislim da je užasan i nepotreban stres za tijelo pretjeran višak kila. Zašto bih se u trudnoći tovarila hranom kad niti inače to ne radim. A i želim da moja princeza nema mamu koja se "kotura". Naravno malo pretjerujem sa izrazom, ali me pomalo ljuti kad čujem "Baš me briga, sad ću se opustiti, pa ću poslije skidati kile...". Ne razumijem to. Zašto to raditi svom tijelu. Rastezanje, pa stezanje, sudjelovanje hormona, štitnjače... Ja u trudnoći nisam "više" gladna, samo ne mogu eliminirati osjećaj gladi kad dođe pa jedem češće, manje obroke. Enormno puno voća, povrća i mliječnog.
    Nitko ne propagira besmisleno tovarenje hranom. Samo sam prije recimo pazila da ne pretjerujem ili npr da ne jedem poslije 6, a sad ako sam gladna u 9 ne želim se zamarati time, pa pojedem! I kad je zdravo, gomila se ako je kasno!

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

najvise kila natukla sam u drugom tromjesecju-jedno 14, ali sam stvarno pretjerivala. i ginic me poslao na dijetu. sjecam se da sam sjedila na kaucu i buljila u sat jer sam se prisiljavala da izmedju obroka prodju barem 2 sata. jednostavno sam imala napadaje gladi (inace mrsvica i malo sam jela). zadnja tri mjeseca sam se kontrolirala i sveukupno u trudnoci dobila 17 kg. sada 3 mj nakon poroda imam jos 6 kila viska.

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

ja sam najviše kila dobila do 13.-14. tjedna (skoro 8) kad san bila ka vuk gladna od 0-24. dok još nisan ni znala da san trudna dobila san 2 kg i onda san pomislila da je možda to to. i sada me lagano apetit napustija al i dalje nisan zadovoljna. inaće nisan imala problema sa kilažon ni prejedanjem prije T. oko 66-67 na 182 cm. i kg su mi i sada ugodno raspoređeni (ako zanemarimo masnoće )

babyiris avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ja većinu trudnoće preležala, do zadnjeg mjeseca. U početku gubila kile da bi u zadnja dva mjeseca nadoknadila sve. Stalno sam čekala kad će me uhvatiti trudničke želje, umjesto gađenja. Naime, ja kojoj je drugo ime ovisnik o slatkome, do 9. se mjeseca jednostavno nisam moga prisiliti da nešto takvo stavim u usta, a onda kao da me netko pustio s lanca. Iskreno, najviše sam kila koje nisu voda dobila upravo po porodu. Još sad ispaštam, ali vratit ću se ja na predtrudničko stanje, možda ne duhom, ali tijelom da. Laganim koracima, naravno.

I da, tijekom trudnoće sam počela piti Moduretic, a moram i sada.

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Moja šogorica u obje trudnoće dobila po 40kg, moš si onda misliti. :/

kajsa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Skoro cijelu trudnoću sam odležala.
    Mučnine su prestajale samo kad bih jela. I stalno sam bila gladna, cijeli dan, po noći sam samo hranu sanjala.
    Kontrolirala sam se koliko sam mogla. Puno lakše se je kontrolirati kad imaš ispunjen dan, neke aktivnosti, a kad ležiš u krevetu i umireš od dosade mjesecima - tada razmišljaš o hrani cijeli dan. Čokolade i grickalce nisam imala u kući jer nisam odlazila u trgovinu, a MM mi nije htio kupiti
    Dobila sam 19kg. Možda bih uz veću samokontrolu uspjela dobiti koju kilu manje, ali 12 kg mislim da mi je nemoguća misija. Ja se i od zraka debljam

Nakon 10 mjeseci sam na predtrudničkoj kilaži. 9kg je otišlo pri porodu, a ostalo uz normalnu prehranu i dojenje.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam u prvoj trudnoći dobila 20-ak kila, a startala sam s viškom kilograma. Nakon poroda sam dobila još 10 i sada sam ostala trudna s ohoho kila viška. Do sada u 5.5 mjeseci sam dobila 3 kg. Moram priznati da se važem svaki dan i da se jako jako bojim da se puno ne udebljam zbog bebe.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

ja sam strašno puno količinski jela u prvoj trudnoči...dobila 11,5kg...4kg ostale istopile se odmah...
    možda bi netko drugi dobio 30 kg,a vjerujem da bi kad bi jeo kao što sam ja jela...
    ne osuđujem nikog zbog dobivenih kg u trudnoči...
    ali moja frendica je dobila 30kg,jela samo krafne,buhtle,pizze,pistacije,pila samo colu...uglavnom beba je bila manja od 2500g...i ona je sama govorila kako ona ne može ništa drugo osim toga jesti...vitamine nije pila jer je ona jaka pa joj ne fali ničeg :/
    zato i ako se puno debljate gledajte da kod tog papanja bude i zdravih proizvoda

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

visoka 174cm
    počela s 63kg. prvih 6mj mislim da nisam dobila 6kg. na kraju ukupno dobila 14kg.
    porod carski. 4dan nakon vagnem se i vidim 62kg.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 :shock:
    dojenjem, jela ko i uvik, došla do 58/57kg.
    sad sam na 60kg!
    udebljala sam se

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Gago prvotno napisa
    ja sam strašno puno količinski jela u prvoj trudnoči...dobila 11,5kg...4kg ostale istopile se odmah...
    možda bi netko drugi dobio 30 kg,a vjerujem da bi kad bi jeo kao što sam ja jela...
    ne osuđujem nikog zbog dobivenih kg u trudnoči...
    ali moja frendica je dobila 30kg,jela samo krafne,buhtle,pizze,pistacije,pila samo colu...uglavnom beba je bila manja od 2500g...i ona je sama govorila kako ona ne može ništa drugo osim toga jesti...vitamine nije pila jer je ona jaka pa joj ne fali ničeg :/
    zato i ako se puno debljate gledajte da kod tog papanja bude i zdravih proizvoda
    ovo mi je jadno...ta prijateljica...bezobzirno prema bebi

cvijetak avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ja sam ovdje jedini fenomen koji je nakon poroda (isključivo zdravom prehranom zbog bebe tijekom trudnoće, nikakvim izgladnjivanjem ili dijetom) imao 6 kg manje u odnosu na početnu kilažu, a onda sam kasnije malo po malo natukla još 10kg I sad skidam pomalo... Tegobno...

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

kakav fenomen? što me nisi čitala?? imala sam kliu manje 4dan nakon poroda... počela s 63, dobila 14, rodila i imala 62kg!!!!!!!!!!!!!!!!!

ima li još kog takvog?? po porodu čovječe ne da je sve otišlo neg ja i spala :shock:

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •