Pokazuje rezultate 1 do 38 od 38

Tema: do kada prihvatljivo javno dojenje?

ivanaos avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno do kada prihvatljivo javno dojenje?

Dok je luko bio sasvim mali , komentari okoline su bili presuper. (Mada bi me bilo briga da i nisu). Neki dan mi je stigao komentar od poznanice da joj malo čudno izgleda to da L sisa. Neke forumašice su pisale kao bi se sa djetetom već većim dogovorile da sisa samo kad su nasamo... Meni ni najmanje nije neugodno dojiti u javnosti, no kada je ta nekakva granica kada to na neki način počne biti prečudno okolini? Kakva su vaša iskustva?

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

meni se jos uvek desava da dojim napolju, mada nisam bas srecna zbog toga, ali mi ni ne smeta preterano.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno Re: do kada prihvatljivo javno dojenje?

Citiraj ivanaos prvotno napisa
    , no kada je ta nekakva granica kada to na neki način počne biti prečudno okolini? ?
    nekim sredinama dojenje u javnosti nikako da bude prihvatljivo , tako da se ja uopće oko toga ne sekiram
    neki misle da ne treba dojiti nakon 6mj (krivo tumačenje savjeta o isključivom dojenju prvih 6mj)

ne dojim više u javnosti (osim u auti pri povratku )jer nema potrebe

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Pa on nema još ni godin dana, kaj bi bilo bad dojiti ga vani. Ljudima je valjda normalno vidjeti da doje samo bebe od mjesec-dva...
    A mene bi baš bilo briga kaj drugi pričaju..

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Meni najvise smeta sto hoce da stoji i da doji, pa prelazi sa jedne strane na drugu.
    Osecam se kao kozica (sa duznim postovanjem) koja doji razigranog povelikog kozlica.

Vodenjak avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Hm, ti k'o kozica a ja k'o krava muzara . I Marin hoće tako dojiti ali na moju sreću samo doma. Mi smo uspjeli naučiti da kad smo vani a on hoće dojiti (naprimjer ispred kuće) lijepo me uhvati za ruku i vuče u kuću jer on hoće njamati. U gradu me ne stigne ni primjetiti jer mu je uvijek nešto zanimljivije

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ja dojim svoju od dvije godine, a imam i trudnički trbuh.

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

možda tamo negdje oko treće godine kad može shvatiti da je mami neugodno i da pričeka do doma..
    drugim riječima- još nam je to daleko

Datum pristupanja
    Nov 2003

Citiraj MGrubi prvotno napisa
    (osim u auti pri povratku )
    Kako ovo misliš? :/

Dojimo u javnosti po potrebi, ne vidim problem u tome.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ja sam baš ponosna kad dojim u javnosti 8)

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Citiraj Luna Rocco prvotno napisa
    s cicom prek AS-a

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

prilično često dojimo vani. diskretno nastojimo, a sad, kako ispadne.
    ljudi uglavnom ne reagiraju. neki se provaljuju - 'tako velika, a doji', ne smeta me ako sam dobre volje ako nisam, provalim nešto i ja i tako. jedno vrijeme me brinulo što će ela misliti kad čuje poneki glupavi komentar. više me ne brine, objasnit ću joj već ako bude trebalo. baš danas - klupa u parku, uz prolaz, ja došla s posla, u haljini, ela na mene pravac, nismo bile nimalo diskretne, uglavnom - i prolazi dida i veli 'nemojte se sakrivat, nek samo uživa'. valjda mi se brk ipak nelagodno nasmijao, a on mi je tako lijepo dao podršku

Datum pristupanja
    Nov 2003

s cicom prek AS-a
    Jako opasno. :/
    Ako si iza uz nju, moraš biti vezana. Inače si ti ubojiti projektil i uzalud je ona na sigurnom.
    Naježim se kad mame pišu kako doje u vožnji.
    Sorry na OT.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Ako si iza uz nju
    Odnosno, čak i kad si iza uz nju...Da ne ispadne da naprijed ne moraš biti vezana.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

svjesna sam opasnosti za sebe (gradska vožnja),
    ali imam limuzinu mekanih pojaseva, pa mi ovaj u sredini taman (vangradske vožnje)

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

što više mama doji trogodišnjake i starije u javnosti
    to će biti normalnije vidjeti nekoga da doji jednogodišnjake

Riana avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

i mi dojimo u kafiću.
    malo mi je :/ kad hoće da se premješta s jedne na drugu stranu, ali nekak to obavimo. nije da je prečesto.

ne obazirem se na okolinu. poznati me malo više smetaju. komentiraju da je to lijepo, ali da ima dudu ili flašicu ne bi sad dojila. kao da se ispričavaju za mene, a kad im velim da meni ne smeta, dapače da uživam, ne kuže me.

trebaju probati, kaj drugo

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Kad se pisalo o dojenju u autu, ja mislila na parkirano auto, to znamo prakticirat, al valjda jednako često ko i dojit na drugo mjesto gdje su sjedala za mamu kolko tolko udobna...al ne pamtim kad me tražio vani da dojim...osim u našem dvorištu-koje nije baš skriveno od ulice...tj. ja se ne trudim otić u onaj dio koji je skriven

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

svjesna sam opasnosti za sebe (gradska vožnja),
    ali imam limuzinu mekanih pojaseva, pa mi ovaj u sredini taman (vangradske vožnje)
    pa nije samo problem sto mozda ne bi bila vezana, nego i da ako naglo zakoci auto ti cijelom tezinom navalis na dijete.

ja sam tako par puta napravila kad je dijete bilo cisto malo i ne bi mogli bas stati svake sekunde jer on place cim ga maknem s cice. al od kad se navikao na sjedalicu ne bi mi palo na pamet to raditi.

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

dijete je prihvatljivo u javnosti dojiti dok god to mami i djetetu odgovara!

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj meda prvotno napisa
    dijete je prihvatljivo u javnosti dojiti dok god to mami i djetetu odgovara!
    tako je.
    Nije na okolini da o tome odlucuje. 8)

Dolisa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Pa evo, DT izgleda kao da ima najmanje godinu i pol, i meni jos nije palo na pamet da bi nas netko mogao cudno gledati...dojim svoje dijete jer je gladno i/ili jer mu je u tom trenutku potrebna cika. Ne mislim da ce se nesto po tom pitanju uskoro promijeniti...
    A ako se nekome ne svidja, a cuj :/ ...ne svidja se ni meni puno stvari koje vidim kad izadjem iz kuce, pa ih ljudi ipak ne mijenjaju radi mene...

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Dojenje je prirodan čin, svi sisavci to rade, pa je i kod ljudi to nešto najnormalnije!
    ne shvaćam ljude koji nisu tog mišljenja, jer je to za dijete veoma bitna stvar u početku života!
    meni je primjerice neprihvatljivo bilo, jedan dan kad smo bili u slastičarni na terasi, fino papali slaju i pili sokića, kad ono, dvije mame s bebama, i vidim ono, jedna premotava bebu preda svima....jel to nije mnogo neukusnije nego dojit u javnosti?!
    pa se nije nitko žalio....
    ili dok se neki pas pokaki usred ulice...jel to prihvatljivije?
    u prirodi mu je i dok je nužda on to obavi, pa zašto mji nebi dojile u javnosti?

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj kli_kli prvotno napisa
    Meni najvise smeta sto hoce da stoji i da doji, pa prelazi sa jedne strane na drugu.
    Osecam se kao kozica (sa duznim postovanjem) koja doji razigranog povelikog kozlica.
    Hm da, ista stvar... A moj još mora dirati prstićima bradavicu one koje ne papa... inače se jaaako dere. :/ Samo dojenje mi je ok u javnosti, no razgolitavanje i skidanje/razvlačenje odjeće da me baš svaka budala može gledati, mi se nikako ne sviđa, pa ako baš ne inzistira, radije ja to napravim negdje po strani.

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Meni je bilo ugodnije dojiti u javnosti kad je maleni imao godinu i pol nego kad je bio bebač od mjesec dana. Čisto iz razloga što je na počecima bilo poprilično neuredno; mlijeko iz druge cice šprica, pa curi na sve strane, pa bebač ne uhvati isprve ili se naljuti na let down pa pusti, pa ga podrigujem i vraćam... pa bljucne... pa se brišemo... pa kad uhvati cicati sat vremena, najbolje je izvaliti se doma na krevet.

Poslije je bilo "Mama, cicaaa!" prišteka se, popije si i pusti. Milina. A to što je prihvatljivo okolini... nisam naišla ni na jedan negativan komentar ili pogled.

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

mi isto dojimo svugdje. malo mi je problem sto se on voli igrati dok sisa. i razvlaciti mi sisu na sve strane (a to nije neki mali komad tkiva, vise onako velicine rukometne lopte :/ ) onda mi zna biti neugodno. ovaj gleda okolo a meni velika bijela psina vani, i bradavica strsi. hm. uglavnom ju probam sakriti iza njegove glave.

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

nedavno je moja Lana (17 mjeseci) dobila komentar "a ti JOS dojis!" od mame 6-godisnjaka koji jos pije na bocu svako jutro i vecer (na sto je mama posebno ponosna!)

prije koju godinu bih mozda i usla u raspravu, sad se samo ljubazno smijesim

tibica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj NatasaM... prvotno napisa
    nedavno je moja Lana (17 mjeseci) dobila komentar "a ti JOS dojis!" od mame 6-godisnjaka koji jos pije na bocu svako jutro i vecer (na sto je mama posebno ponosna!)

prije koju godinu bih mozda i usla u raspravu, sad se samo ljubazno smijesim
    Mrzim te glupe komentare. Mene svaki drugi dan netko pita: "Što još dojiš?" Bože dragi, pa dijete mi ima 2 mjeseca, što bi trebala???
    A stariji ljudi se isčuđavaju kako to da imam dovoljno mlijeka i ne dajem joj formulu.
    Moja sveki svakom tko vidi dijete kaže: "Ona ju (još) doji." Onako, kao da je to nešto čudno.
    A onda mi drže predavanja: "Da, da. To ti je odlično. Majčino mlijeko je jako zdravo. To ti je najzdravije za bebu." Hellooooooo! Meni držiš predavanje????

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Kad smo napolju i kad je vreme spavanju, uspavljujem ga u parku, u vozu, gde god... Jedino mi je mozda malo neprijatno kad krene da mi skroz podize majcu da bi se dokopao druge cice i razvlacio je, kako kaze mikka.

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

velika bijela psina
    mikka, genije

clio180 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ja ga dojim svugdje, bez beda. osim bas na ulici, ako nemam gdje sjesti (bilo bi mi tesko nositi ga i dojiti). jedino mi idu na zivce komentari tipa "pa ti si vec veliki decko" ili "pusti mamu, evo ti soka" i sl.

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Ja hodam po ducanu, kupujem i dojim, pa me cudno gledaju.
    Meni je sisa=boca=tetrapak=...=spremnik za mlijeko i ne mogu razmisljati drugacije. Vecina ljudi, pa i mama iz onog mog posta gore, razmislja drugacije.

mina30 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj ana.m prvotno napisa
    Pa on nema još ni godin dana, kaj bi bilo bad dojiti ga vani. Ljudima je valjda normalno vidjeti da doje samo bebe od mjesec-dva...
    A mene bi baš bilo briga kaj drugi pričaju..
    Ljudima uopce nije normalno vidjeti da majka doji djete, pa ce vas cudno gledati bilo malo bilo veliko. Dojenje u javnosti ce postati normalno tek kada svi budemo stalno dojili u javnosti da ju naviknemo.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja dosad nisam naišla ni na krive poglede ni na ružne komentare,samo one tipa:"...Aha,zato si ti tako lijep/velik/pametan/sladak..."Jedino što mene koči da ga prečesto dojim u javnosti je to što sam primjetila kako neki nepoznati muškarci pokušavaju vidjeti moju cicu i to mi je odvratno.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Trina prvotno napisa
    Jkako neki nepoznati muškarci pokušavaju vidjeti moju cicu.
    biće nisu dojeni dovoljno dugo

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Nije mi nikad neugodno bilo dojit u javnosti i nikad nisam naišla na bilo kakav komentar, eventualno osmjeh podržavanja, ali sve manje mi se to da sada kad je curka stara 18 mjeseci, i njoj sve manje pada na pamet kad smo negdje van kuće.

diva7 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Ispočetka sam se osjećala malo nelagodno jer živim u sredini u kojoj se ne sjećam kada sam zadnji put vidjela majku da doji dijete u javnosti. Sada se sramim svoje nelagode sa samoga početka dojenja i vrlo sam ponosna što mi je Bog dao taj dar da tako prirodno mogu hraniti svoje dijete i komunicirati s njim.
    Već je netko spomenuo, ali i ja ću, da me živciraju nepozati voajeri ili što li su već, pa se sve približavaju ne bi li što vidjeli.
    Ne kužim...šta je to? Nešto nenormalno...a šta je onda sa onim muškarcima koji zapišavaju svaki kut?...još nama koji prolazimo treba biti neugodno kad ih vidimo...ma jel molim te!

india avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

mi sve manje dojimo u javnosti jer ona rijetko vani traži. nema za to vremena . a kad dojimo vani uopće mi nije bed, uopće ne obraćam pažnju na okolinu.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •