Pokazuje rezultate 1 do 25 od 25

Tema: Goli ili ne?

passek avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno Goli ili ne?

Moja beba raste i postavlja se pitanje kako se postaviti
    u svezi golotinje ili bar komotnijeg oblacenja u svakodnevnom zivotu.

Naime, kako zivimo sami, MM i ja se znamo i goli prosetati po stanu :D
    i ne zatvarati vrata pri tusiranju etc.
    Sad imamo dijete koje je pocelo primjecivati stvari oko sebe
    i pitam se kako se sad ponasati u novoj situaciji.

Moji roditelji se nisu setali goli predamnom, a primjecujem da se cak i
    majka, iz meni nejasnog razloga buduci da smo istog spola,
    usteze pri presvlacenju.

No, da li je to jedino "ispravno" ponasanje?
    Kako imam musko dijete (da je curica meni bi bilo lakse :D mislim)
    moram li se onda od sad presvlaciti strogo iza zatvorenih vrata?
    A MM?
    Kako se Luka voli kupati samnom u velikoj kadi da li je O.K.
    sto sam u zadnje vrijeme pritom uvela badic u pricu?
    (Buduci da jos dojim, vise od toplesa bi bilo zasad pretjerivanje :D).

Kakva su vasa iskustva i stavovi?

Naletila sam na literaturu koja zastupa misljenje da golotinja
    roditelja oba spola bas i nije preporucljiva.
    S druge strane, sto je s nudistima? (I MM i ja smo to ponekad
    prakticirali...)
    Imamo prijatelje koji ni WC ne zakljucavaju pred svojim klincima.
    Da li je prirodnije ne obracati paznju na oblacenje?
    No, moze li to naskoditi djetetu?

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

vidim da je tvoj luka andrejev vršnjak... andrejček oduševljeno bulji u cike kad se tuširam i poseže ručicama , a voli me i maziti po trbuhu, po guzi... jako mu je to zanimljivo. ne vidim ništa loše u golotinji, otvorenoj kupaoni etc. dok dijete ne počne pokazivati da mu to smeta... u pubertetu valjda, javit će se iskusnije mame.

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

E baš sam ja danas razmišljala o tome.
    Mi do sada nismo uopće pazili na to. Skoro svaki put mi ulazi u kupaonu kada sam na WC-u ili se tuširam. Užasno ga to zanima.
    Presvlačimo se pred njim najnormalnije.
    Međutim, u zadnjih par dana sam skužila da me malo čudnije gleda nego MM-a, pa sam razmišljala da je to možda zbog razlika koje imamo. MM ipak ima istu "opremu" kao i on i na njega uopće ne obraća pažnju.

Baš me zanima kakva su ovdje razmišljanja, jer ja u stvari uopće nemam neki stav o tome.

Maggie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Dobra tema!
    Nemam čvrsti stav u vezi toga pa ću mudro pričekati da netko nešto pametno napiše i onda ću ga potpisati...

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

evo kako je kod nas trenutno: normalno se pred njom skidamo i oblačimo, ako smo same doma sjedi sa mnom u kupaoni dok sam na zahodu, ili dok se tuširam/perem na bideu (koja glupa riječ ).... nemam ništa protiv golotinje dokle god djetetu ne zasmeta, a kao što je netko rekao, to će valjda u pubertetu.
    ja osobno dolazim iz jako otvorene familije što se toga tiče, kupala sam se s mamom do neke 7,8 godine (bez badića :D ) kad mi je to postalo glupo jer sam velika.... tih kupanja se sjećam kao nečeg prekrasnog i toplog... tatu sam vidjela milijun puta golog, kako onda, tako i sad jer voli gol hodat po kući (reklo bi se laganini ekscentrik ) otvoreno se pričalo o spolnosti i sexu od najranije dobi.. e da, i bilo mi je normalno i dopušteno "dirati se" i samozadovoljavati, nikad mi to nisu branili ili govorili da je loše, jedino su mi dok sam još jako mala bila rekli da nije baš lijepo to radit pred drugim ljudima...

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I mi se najnormalnije pred klincem presvlačimo, po kući ne šetamo goli jer to jednostavno nikada nismo ni radili. WC ne zaključavamo, često je bio s nama u WC-u kada je bio manji. Već iza neke treće godine smo ga počeli učiti (čak je i sam pokazivao potrebu za time kada je skinuo pelenu) da ljudi vole "stvari koje obavljaju" na WC-u obavljati u privatnosti, učimo ga da pokuca na WC prije nego uđe itd. i to prihvaća bez imalo problema. S tatom se još kupa u kadi, ja sam kupanje sa mnom prekinula jer je meni postalo malo "frikavo". Ja sam rađe prekinula zajedničko kupanje nego npr. izabrala oblačenje kupaćeg kostima jer mi se to čini manje prirodno (meni bi se činilo da odašiljem poruku da nešto (svoje tijelo) skrivam ili trebam skrivati od njega a mislim da za time nema potrebe).

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja da a muz ne.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

do daljnjega smo gologuzci i smatram to za sasvim normalno ponasanje roditelja ispred svoje dice.
    inace odrasla sam di nisam nikad vidila ikog golog ( osim kad smo imali praksu u srednjoj pa isli viriti nudiste)

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ne setamo se po kuci goli, ali se ne skrivamo. Jos uvijek se kupamo i MM i ja s njom, kad ona pozeli. U WC ide za mnom, za tatom ne jer mu je bed da mu viri kod nogu dok on piski
    Dozvoljavamo joj da se dira (u biti joj to vise nije zanimljivo), ali sam je znala upozoriti da je to nesto sto se radi u svojoj sobi i sl.

Za sad nastavljamo sa zajednickim kupanjem kad ona to zeli, dok nam svima tako pase.

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam odrasla u totalno konzervativnoj obitelji sto se toga tice. golo musko tijelo vidjela uzivo tek u pubertetu kad smo poskrivecki prolazili iza grmlja pored nudisticke plaze

mi po potrebi prodjemo goli po kuci, nije da paradiramo, ali se ni ne skrivamo. kupamo se goli ljeti iza kuce u "ljetnom" tusu vrlo cesto svi zajedno, a zimi se kupamo uvjetno receno zajedno, ustvari rijetko jer mi je tesko iskombinirati njih dvoje mokrih i sebe u malom kupatilu. a ako se tako i iskombiniramo, onda se ida i noa kupaju zajedno (kao i inace) u kadi, a jedno od nas dvoje u tus-kadi.

s odlaskom na wc isto. nije tabu ali nije ni obavezno da netko mora "asistirat"

ni ida ni noa nemaju nekih primjedbi na nasa ni svoja gola tijela. idi je sad pocelo biti smijesno sto noa ima pisulinca i neki je dan izjavila da bi radije da i on ima pisicu. onda smo konstatirali da bi bio seka a ne braco pa smo se pomirili sa sudbinom

Ines avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

hodamo goli.

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I ja sam isto odrasla u strahovito konzervativnoj sredini, ne znam tko je bio gori baka i deda ili mama i tata

Ali na sreću, nisu me uspjeli ukalupiti na željeni način

Zasad je Leona premala da bi imala kakvih komentara na naša gola tijela, ali mislim da ćemo kao i većina vas učiti djecu da ništa u vezi s našim tijelima i seksualnošću nije ni sramota ni tabu ali i objasniti da ima ljudi koji su osjetljiviji na njihovu privatnost i naučiti ih da nije svugdje kao kod nas doma i kako se treba ponašati da ne povrijede tuđe osjećaje

Bw. Lutonjice, svaki put kad nam ispričaš štiklec o svom djetinjstvu, sva se raspekmezim, baš ste krasna, vesela, opuštena obitelj

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

lutonjice i kloklo
    nadam se da ce moja djeca jednom pricati o mom i MD- odgoju kao lutonjica o svojim roditeljima...

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja se ne skrivam, hodam gola samo ako se nisam (iz nekog razloga) stigla obući...itd, ali se nikako ne skrivam pred klincem (naprotiv, ponašam se kao i prije...).

MM je druga priča...makar se on baš ne skriva, ali sam primjetila da malo više pazi ne pokazati se (ful) golim pred Lovrom. Jednom smo ušli u kupaonicu dok se tuširao i on me je zamolio da odemo van jer se boji da se mali ne preplaši ..znate već čega...

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Mi se ne skrivamo. Čak imamo običaj, kad je netko od nas sam doma s klincima, ostaviti otvorena vrata od kupaone ili wc-a da ih vidimo ako prolaze iz sobe u kuhinju i čujemo ih ako nešto trebaju (i oni nas ako nešto kažemo) što uz vodu koja curi baš i ne ide uz zatvorena vrata.
    Mi smo prije ponekad bili nudisti, ali s djecom se ne usudimo da ne bi bacali komentare... a i nismo baš išli na mjesta gdje postoje nudističke plaže. Ali da odemo negdje gdje je pustoš, sigurno bi se svi kupali goli (kako je davno bilo da smo se MM i ja kupali u pustoši...).

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ne hodamo goli po stanu jer živimo sa svekijima, ali se ne skrivamo pred mališom. MM se s njim tušira češće, ja malo rjeđe, mali s njim povremeno a sa mnom stalno ide na WC (neki dan je MMu bilo malo bed jer ga je mali htio uhvatiti za ... )

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Cula sam od prijatelja koji imaju malo stariju djecu, da su poceli kometari u raznolikom drustvu poput "moja tata ima veliku surlu", "mama, a gdje tebi cuna", ili "mama nemmaaa cunuuuuuuu, mamma nema cunuuu, ".... Sve je to OK dok lupe pred prijateljima, a sta kad to lupe pred starijim, konzervativnim ljudima
    Ja sam ipak za nekakvu umjerenost 8)

Mene vise interesuje kako biste se ponasali da vas dijete od neke dvije-tri godine nadje u sred keksanja? :?
    jeste li misljenja da to moze ostaviti negativne posljedice na dijete.
    Znam da je ovo posljednje pitanje skretanje s teme, ali neka moderator obrise ili odvoji ako misli da je potrebno.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam isto za umjerenost,koliko god je to moguće.
    I odrasla sam u vrlo liberalnoj sredini, i po nudističkim plažama,ali u meni je to stvorilo totalno drugačiiji(da ne kažem odbojan) stav prema roditeljskoj golotinji.
    Zato smo mi izuzetno pažljivi u takvim situacijama i pazimo koliko je god moguće.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj Andromeda prvotno napisa
    Ja sam isto za umjerenost,koliko god je to moguće.
    I odrasla sam u vrlo liberalnoj sredini, i po nudističkim plažama,ali u meni je to stvorilo totalno drugačiiji(da ne kažem odbojan) stav prema roditeljskoj golotinji.
    Zato smo mi izuzetno pažljivi u takvim situacijama i pazimo koliko je god moguće.
    Slazem se sa Andromedom. ne mora znacit da ako se prema svom djetetu ponasamo potpuno liberalno kada je upitanju nasa golotinja, da ce se to pozitivno odrazit na nase dijete. Milsim, da mozda nase dijete nece biti dovoljno zrelo da prihvati golotinju kao nesto sasvim normalno i prirodno. Mozda se ukazu posljedice kada dijete bude u pubertetu. Znaci moguce je da se izazove kontraefekt. Znam nekoliko zivucih primjera.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nikad se ne skidamo pred njima. Jedino sto dolazi u obzir je toples. Luka je ionako navikao da Joco siki donedavno, pa mu je normalno bilo vidjeti ciku.
    Kad je poceo postavljati pitanja kak izgleda picica, tatin piso i slicno, kupili smo knjigu "DJecja pitanja i kako na njih odgovoriti". Tamo ima i slicice. Procitala sam mu i pokazala. Ne pita vise.

Snorki me podsjetila na jednog malog iz naseg kvarta. Kad je bio klinac hvalio se okolo da njegova mama ima veliku c. p. :/ Djeca su mu se smijala, nije dozivljen kao frajer zbog toga.

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj snorki prvotno napisa
    Cula sam od prijatelja koji imaju malo stariju djecu, da su poceli kometari u raznolikom drustvu poput "moja tata ima veliku surlu", "mama, a gdje tebi cuna", ili "mama nemmaaa cunuuuuuuu, mamma nema cunuuu, ".... Sve je to OK dok lupe pred prijateljima, a sta kad to lupe pred starijim, konzervativnim ljudima
    Ja sam ipak za nekakvu umjerenost 8)
    Snorki,

A što se nastavka tvog posta tiče, dobra tema. Prebaci na drugi topic.

Mi se isto ne skrivamo od malca, ne paradiramo goli,ali ako jesmo, ne skrivamo se od njega. MM ponekad, jer je malcu postalo zanimljivo što tata ima u gaćama( misli da skriva nešto. tamo)

hildegard avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

I Jakob je još premali da bi išta komentirao, kupamo se zajedno, MM jedva čeka da Jakob malo očvrsne pa da se i on može kupati s njime. I to će tako biti dok nekome ne dojadi. Ne opterećujem se time.
    I u mojoj obitelji i u obitelji MM se golotinja uzima zdravo za gotovo, nitko nije paradirao gol, ali nitko se nije ni skrivao. Ja sam od kad znam za sebe bila u toplesu. Pa i u onim najškakljivijim godinama. Za sada, s obzirom da se preko dana malo vidimo kad MM dodje na veče kući s posla čuva maloga (mislim da Jakoba - da netko ne pomisli na nešto drugo s obzirom na temu) i hoda za menom okolo naokolo pa i na WC.
    Mislim da je istina da se neke stvari mijenjaju kad dijete dođe u pubrtet. Bili smo prošlo ljeto u nudističkom kampu (ja ipak ne mogu tamo hodati po terasi i sjediti za stolom onako gola, ali na plaži mi je sunčanje a pogotovo kupanje super). Hoću reći da sam vidjela tamo klince u pubrtetu i dosta ih je bilo u badićima. Pogotovo ako je bilo miješano društvo.
    A vele mi i frendice koje imaju klince u 7, 8 razredu ili u srednjoj škloi da više ne žele biti pred njima goli ni do pojasa. Posebice dečki.

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

moj Luka je sada 3,5 i nikada se nismo skrivali pred njim(spavamo goli)tako kada se probudimo i odemo u kupaonicu vidi nas gole.Nikada nije postavljao pitanja,mozda se nekada zagleda u muzevog(valjda usporeduje velicine).Kada idemo na bazen presvlacim se ispred njega i isto nikakva pitanja ne postavlja.

Do kada ce tako ne znam .

white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

[quote="Andromeda"]Ja sam isto za umjerenost,koliko god je to moguće.
    Zato smo mi izuzetno pažljivi u takvim situacijama i pazimo koliko je god moguće.[/quote

potpisujem ]

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Mislim da ako se skrivamo pred djecom šaljemo im poruku da je to nešto čega se trebaju stiditi. to je sve sasvim normalno. moj mali je uvijek išao samnom kad sam išla na WC, tuširala sa , presvlačila, ali to je bilo zato što je htio biti samno ,a ne da nešto vidi. s vremenom mu je to postalo nezanimljivo i prestao je. dobro je da vide razliku između mame i tate i čemu te razlike služe ( to sam mu sve objasnila dok sam bila trudna ).

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •