Results 1 to 25 of 25

Thread: trudnoča???

Default trudnoča???

bok imam pitanja želim zatrudniti več 1.5g i nikako i sad mjerim bazalnu temperaturu. prije dva dana sam popila 2dcl pive(nisam osoba od piča) i došla sam doma osjetila sam bol u lijevom donjem ujutro kad sam se probudila nisam se mogla ispraviti od boli...sad mij je prosla bol ali u djelu maternice osječam grčeve kao da ču dobiti menstruaciju a trebam je dobiti 25.8 i bockanje i često mokrenje,dali je riječ o trudnoči????imali tko savjet,hvala

Iskreno mislim da je prije da si ovulirala pa da te zato bolilo nego da je o trudnoci jer su ti taman sad nekako otprilike plodni dani jer trebash dobiti tek
    25.8.

Sto kaze temperatura jel bila O ili nije josh?

evita's Avatar

Samo ti pričekaj taj 25.8. Nema znakova koji bi ti mogli to potvrditi.
    ~~~~~~~~za trudnoću!

Default trudnoča ili ne

prvi put se susrečen sa mjerenjem bazalne tempereture,ovako su bile temperature počela sam miriti posli menstruacije.ovako od 4 dana početka menstruacije sam počela brojiti.5 dan35.9, 6dan36.2, 7.dan36.2, 8dan36.1, 9dan36.3, 10dan36.2, 11.dan35.8, 12.dan36.1, 13.dan36.2, 14.dan36.2, 15.dan36.2, 16.dan36.3, 17.dan36.2, 18.dan36.2, 19.dan36.4, 20.dan36.4, 11 danme zabolilo i imam grceve..dali se razumiš u mjerenje temperature.hvala

Default Re: trudnoča ili ne

Quote Originally Posted by ragazza
    prvi put se susrečen sa mjerenjem bazalne tempereture,ovako su bile temperature počela sam miriti posli menstruacije.ovako od 4 dana početka menstruacije sam počela brojiti.5 dan35.9, 6dan36.2, 7.dan36.2, 8dan36.1, 9dan36.3, 10dan36.2, 11.dan35.8, 12.dan36.1, 13.dan36.2, 14.dan36.2, 15.dan36.2, 16.dan36.3, 17.dan36.2, 18.dan36.2, 19.dan36.4, 20.dan36.4, 17 danme zabolilo i imam grceve..dali se razumiš u mjerenje temperature.hvala

Default Re: trudnoča ili ne

11.dan35.8, 12.dan36.1
    Mislim da ti je to ipak O bila 11 dan jer tu imash porast temperature koji ostaje vislji jer neposredno nakon ovulacije znatno raste razina hormona progesterona sto se ocituje porastom temperature za 0.3-1 Celzijev stupanj. Temperatura ostaje povisena sve do pocetka slijedece menstruacije.

ja sam si na FF upisivala svako jutro temp. pa ti lakse pratiti jer on oznaci otprilike ovulaciju.

evo ti primjer :http://www.fertilityfriend.com/home/183f47/

pridrzi nam se na http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...6731&start=100 i pitaj sto god te zanima cure ce ti manje vishe sve reci

Default trudnoča

hvala.a odnose sam imala 14,15,16 dali je moguča trudnoča

Mislim da ti je ovulacija bila 11. dan kao što kaže gejsha tak da je ovaj 14., 15. i 16. dan malo kasno ak si planirala zatrudniti. Najbolje da se prijaviš na ferilityfriend.com pa ćeš tamo moći svaki dan upisivati temperaturu, a program će ti izračunati kad ti je ovulacija.

bok nikako mi ne uspjeva da se logiram na toj stranici,dali ste i vi imali sličnih problema?

Ja nisam imala nikavih problema, trudna sam 7. mjeseci, a moji podaci o ovulacijama još uvijek stoje iako sam imala samo trial verziju (besplatnu) FF-a.

zaomije nemogu dobiti graf da upisujem temperatute mjerenja.znaš li neku drugu adresu npr,na hrv,jeziku

neznam za kod nas :/

si se registrirala i potvrdila na mailu?

http://www.fertilityfriend.com/fforeg.html

bok.jučer i dans imam grčeve kao da je ovulacija ili da ču dobitio menstruaciju a i pomalo sam nervozna.prije 1.g sam imala miom na ušču maternice i laparaskopski sam ga operirala i na zadnjem pregledu u 5mj je bilo sve o.k.što mi savjetuješ da zatrudnim?prvo se moram osloboditi stresa da sam možda neplodna...

Rekla si godinu i pol da pokusavate to je dovoljno da se javish nekom od MPO doktora (neznam od kud si? klinike imash osijek,split,Zg)
    ili za početak kod svog gin. da ti napravi nalaze hormona (prolaktin,prog.,štitnjača,kortizol itd.) pa ce on vec po hormonima znati sto dalje ako neki nevalja tabletama to pokusat rijesit a ako je sve ok mozeti dati klomifen i ovidrelle, te pretiti te ultrazvučno i ići na ciljane odnose.
    U apteci imash za kupiti i LH trakice (one step one su najjeftinije 5 kom./90 kn,sluze za utvrdjivanje ovulacije ) inace naplacuju po 1. 50 kn.
    pa si uz temperatu mozesh i njih koristiti (kad vidish da ti se temp. malo povisila onda se popiskish na trakicu i vidish jel pozitivna ili ne).

tsh mi je prije god dana bio povišen pa pijem eutirox od 25mg i idem na kontrole svakih 6mj.kako bi bilo da te trakice počnem koristiti čim mi stane menstruacija?meni je nevista zatrudnila poslije menstruacije kad su joj bili neplodni dani.

Default trudnoča

bok.imala sam prije 1g povišen TSH i pijem eutirox 25mg.i idem na kontrolu svakih 6mj.i o.k su sad hormoni ali imam nekih poteškoča sa crijevima....ništa stašno.dali mogu početi sa trakicama odma kad mi prestane menstruacija 5 dan pa da bolje uočim ovulaciju..znači trebala bi ih kupiti 20kom to bi bilo 24 kn

Default Re: trudnoča

bok.imala sam prije 1g povišen TSH i pijem eutirox 25mg.i idem na kontrolu svakih 6mj.i o.k su sad hormoni ali imam nekih poteškoča sa crijevima....ništa stašno.dali mogu početi sa trakicama odma kad mi prestane menstruacija 5 dan pa da bolje uočim ovulaciju..znači trebala bi ih kupiti 20kom to bi bilo 35kn

Default Re: trudnoča

. :/

tsh mi je prije god dana bio povišen pa pijem eutirox od 25mg i idem na kontrole svakih 6mj.kako bi bilo da te trakice počnem koristiti čim mi stane menstruacija?meni je nevista zatrudnila poslije menstruacije kad su joj bili neplodni dani.
    prati mjesec dva temperaturu pa cesh vidjeti kad ti otprilike koji dan ovulacija tako da nemorashkoristiti trakice odmah nakon mens. vec otprilike u one dane kad bi trebala bit ovulacija..

tvojoj nevisti su plodni bili neposredno poslje mens. zato je zatrudnila nije mogla zatrudnit bez da su joj plodni dani

Default trudnoča

bok. jutros sam bila kod doktorice opče prakse i ginekologinje . doktorica opče prakse mi je rekla da su mi se crijeva napunica zrakom i da zatom imam bolove.a ginekologinja mi je napravila pregled i Ultrazvuk i rekla da je lijevi ultrazvuk povečan jer je bila ovulacija,znači onaj dan kad me zbolilo to je bila ovulacija kako ste i rekle,hvaladrugo je sve o.k nije spominjala trudnoču.

ajde drago mi je da je sve ok..
    Trudnocu ni nemoze vidjeti jer je prerano za bilo sto tek nakon 2 tj. od dana ovulacije ti se moze pokazati + na testu odnosno bhcg da bude pozitivna.
    Znači nepreostaje ti nista drugo nego da čekash josh cca 10-tak dana ..
    sretno i javi rezultat..

bok.prvi put sam osjetila bolnu ovulaciju,zato mi je sve bilo čudno.prije 1.g sam operirala miom na maternici ...možete li mi nešto objesniti zašto se događaju bolne ovulacije čula sam od nekih cura da su u hitnu završile od bolova...hvala.

ja sam ti imala bolne ovulacije samo zadnja 2 mjeseca prije trudnoće i pretpostavljam da zato kaj sam imala cistice pa su pucale s ovulacijom. A za trudnoću...ja i MM smo pokusavali godinu dana. Prko ebay-a si kupi LH trakice za utvrđivanje ovulacije...imas oko 30 kom za 90 kn s dostavom. Ja sam ih koristila i dok sam se prestala opterecivati s tim i radila cist iz navike dogodilo s malo cudo...

bok upisala sam temperaturu bazalnu na fertility friend i možete li mi pomoči kako da mi se pokaže kad mi je bila ovulacija.danas je 25 a još nista od menstuacije

morash upisivati konstantno svaki dan da bi ti on oznacio ovulaciju.