Pokazuje rezultate 1 do 28 od 28

Tema: Ima li još jednogodišnjih beba sa samo dva (ili manje) zuba?

MalaBuba avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno Ima li još jednogodišnjih beba sa samo dva (ili manje) zuba?

eto, mi čekamo i čekamo, ali ništa ne izviruje osim donjih jedinica. jede ona sve, pa i meso. bojim se da bi desni mogli očvrsnuti toliko da će kasnije biti još veća muka to izbijanje..
    utješite me i recite da neće..

cvijetak avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

O, da, i mi smo bili u tom klubu Sad, sa 19 mjeseci S. ima čak sedam zubića... tako da se većinom vadim na tu foru kad joj stranci nude junk food (znate ona ima samo x zubi pa to još ne može jesti).

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Prvi zub je dobila 2 dana nakon rođendana, ubrzo još 3, a sada sa 20 mjeseci ima 12 zubića.

MalaBuba avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

curke, jel vam to kasno izbijanje donijelo dodatne glavobolje ili niste ni primjetili?

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

MalaBubo, zašto je to problem?
    Bojiš se da uopće neće izrasti (priznaj da za to još nikada nisi čula)?

Ovo ti je super, imat će manje mogućnosti da se pokvare.
    Ja se ne sjećam kako je bilo kod nas, ali je prvi zubić dobila sa 10 mjeseci, tako da pretpostavljam da sa godinu dana i nije mogla imati puno više od dva.

ako te brine prehrana i žvakanje... desni su dovoljno oštre da se "bore" sa svakom namirnicom koju bi davala jednogodišnjem djetetu.

MalaBuba avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

kužim to, ne bojim se da neće izbiti.

problem bi mogao biti više u tome što će desni biti prečvrsti pa bi izbijanje ostalih moglo biti još veći problem. moraju izbiti kroz tvrdo meso.

cvijetak avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ne primjećujem da je S. nešto posebno nervoznija kad izbijaju zubi odnosno tih dana bude jako kmezava i loše volje, ali to se događa i mnogima kojima zubi idu "na vrijeme".

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Bubo, ja sam ti od onih mama koje su uvjerene kako je najviše "u glavi".
    Meni nekako nije palo na pamet da bi izbijanje zubi trebalo boljeti, pa ih stvarno nismo ni primijetili: na prve zubiće mi je ukazala moja prijateljica, a ostale smo kužili kako bi nam na prstima ostajao novi otisak

ma kakva bol, ma hajde

haribo avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    Meni nekako nije palo na pamet da bi izbijanje zubi trebalo boljeti, pa ih stvarno nismo ni primijetili: na prve zubiće mi je ukazala moja prijateljica, a ostale smo kužili kako bi nam na prstima ostajao novi otisak
    ovako je bilo i kod nas

Hannah avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Mm je prvi zub izišao kada je imao 13 mjeseci. Svekrva kaže da je i bez zubića jeo bez problema, jedino je pazila na veličinu komadića hrane. Kod zubara je prvi i zadnji put bio nedavno, u dječačkim danima mu je od udarca napukao zub i počeo se nakon 20 godina kvariti.

MalaBuba avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Bubo, ja sam ti od onih mama koje su uvjerene kako je najviše "u glavi".

ma kakva bol, ma hajde
    ne bih se ni ja mogla svrstati u kategoriju paničnih mama, nikako, ni izdaleka.
    topic sam otvorila čisto da vidim kolko nas ima takvih. za problem izbijanja kroz čvrsto zubno meso sam čula, pa sam htjela vidjeti ima li itko s tim problema. ne kažem time ni da ćemo mi imati, ni da nećemo.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Bojiš se da uopće neće izrasti (priznaj da za to još nikada nisi čula)?
    Dakle, ja nisam paničar, i isto tako nisam još čula da nekome nisu izbili zubi, ali Riu zubi izbiju, i ne rastu više. Svi zubi su mu veliki maksimalno jedan mm, i nemaju caklinu. I stvarno nemam nade da će izrasti do kraja, samo se mogu nadati da će s trajnim zubima biti sve ok.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

što kaže stomatolog?

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

bruni je prvi zubić izbio s oko 13 mj. i nismo primijetili da ga nešto posebno muči.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

što kaže stomatolog?
    Stomatologica je čak pozvala kolegicu, i gledaju njih dvije, tj. pokušavaju vidjeti nešto jer Rio urla ko da mu rade ne znam što, i na kraju zaključe da jedino možemo slikati da vidimo da li ima trajne zube, ali da je on još premali :/ Ali čak i da ga slikam, to mi ne bi u životu ništa pomoglo, osim što bih znala hoće li imati trajne zube ili ne, a mislim da to nije dovoljan razlog za zračenje.
    ovi zubi koje ima definitivno nemaju caklinu, i to nema, navodno, veze s nedostatkom nečega u organizmu.
    Ali nisu mi djelovale ko da su se ikad susrele s nečim sličnim.
    Rado bih otišla nekom stomatologu koji bi mi mogao reći nešto konkretno (pogotovo da li je to možda zbog nedostatka nečega u organizmu), ali ne znam kome otići. Glupo mi je obilaziti stomatologe po redu, pa da lupaju napamet dijagnoze, tek toliko da ne kažu da se s time nisu još susreli.
    Eh, da, pitala sam i pedijatra što s tim, ali nije rekao ništa, samo da odemo zubaru.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

da li ga bole zubići?

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Ne žali se, ali ne voli gristi kad je nešto tvrdo. Premali je još da kaže da li je to zato što ga boli, ili mu se samo ne da žvakati.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Prvi zub smo skužili tek kad smo ga napipali, drugi je bio jaaako bolan, cijelu noć je vrištala i plakala, a ovi dalje uglavnom dobro, malo pojačana nervoza i cendravost i "dijeta" par dana.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj ninaXY prvotno napisa
    Rado bih otišla nekom stomatologu koji bi mi mogao reći nešto konkretno (pogotovo da li je to možda zbog nedostatka nečega u organizmu), ali ne znam kome otići.
    nina, ako ikako možete do Zagreba... svakako preporučam stomatološki fakultet.
    tamo su timovi koji krasno rade, navikli na rad s djecom...

mamaiema

Početno

moja ja dobila prvi zub sa 10 mj. i do 13 mj.ništa ali zato sad idu 4 gore i 1 dolje .isprva je bila nervoznija ali zadnjih dana je ok. sve je to individualno od klinca do klinca.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj ninaXY prvotno napisa
    Rado bih otišla nekom stomatologu koji bi mi mogao reći nešto konkretno (pogotovo da li je to možda zbog nedostatka nečega u organizmu), ali ne znam kome otići.
    nina, ako ikako možete do Zagreba... svakako preporučam stomatološki fakultet.
    tamo su timovi koji krasno rade, navikli na rad s djecom...
    Svako malo smo u Zagrebu, hvala na informaciji. Jel dovoljno nazvati broj iz imenika i naručiti se, ili to ide po nekom posebnom principu? Jel se tamo ide privatno ili s uputnicom? Jesu svi timovi isti, ili ima neki posebno za preporučiti?

MalaBuba avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

eto, kao što sam i mislila da će biti - izbijaju u isto vrijeme 4 gornja i ona već dvije noći urla od bolova. sve boleštine smo isključili. pedijatrica je sigurna da je to uzrok. :/
    vjerujem da je potencirana bol i zato što joj je zubno meso previše očvrsnulo.

cvijetak avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

I kod nas sve zbrda zdola, izbile gornje jedinice i kad se počela nazirati prva dvojka skužili smo da već ima obje gornje četvorke :shock: Izgleda jako čudno, ali pedijatrica se ne brine pa onda i mi pokušavamo isto.

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Megica je prvi zubić dobila s 13 mjeseci, a kažu da sam i ja tako.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I mi smo imali silnih problema sa izbijanjem zubica, prvi nam je izbio nesto par dana pred prvi rođendan. Mjesecima je slinio i plakao, kako nocu tako i danju, a desni su mu bile jako otecene i bolne tako da nem je to bio jos jedan problem jer bi ga kruta hrana vrijeđela.

Eto, jedina utjeha je cinjenica da ce i to proci.

Pusa bebici i samo ju puno mazi

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ima onih sa tri...isto očekujemo još tri pridošlice u ustašcima koje se već naziru, a samo da kažem da su i ova tri već postojeća nikla u deset dana u kolovozu

MalaBuba avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

nama se i dalje naziru ali nikako izbit.

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Ian ima 14 mjeseci i nema jos niti jedan. Vec sam luda,cekam te zubice, cini mi se prema nekim uobicajenim znakovima da ce svaki cas, i tako vec dobrih 5, 6 mjeseci, pa jos nista

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •