eto, mi čekamo i čekamo, ali ništa ne izviruje osim donjih jedinica. jede ona sve, pa i meso. bojim se da bi desni mogli očvrsnuti toliko da će kasnije biti još veća muka to izbijanje..
utješite me i recite da neće..![]()
eto, mi čekamo i čekamo, ali ništa ne izviruje osim donjih jedinica. jede ona sve, pa i meso. bojim se da bi desni mogli očvrsnuti toliko da će kasnije biti još veća muka to izbijanje..
utješite me i recite da neće..![]()
O, da, i mi smo bili u tom klubuSad, sa 19 mjeseci S. ima čak sedam zubića... tako da se većinom vadim na tu foru kad joj stranci nude junk food
(znate ona ima samo x zubi pa to još ne može jesti).
Prvi zub je dobila 2 dana nakon rođendana, ubrzo još 3, a sada sa 20 mjeseci ima 12 zubića.
curke, jel vam to kasno izbijanje donijelo dodatne glavobolje ili niste ni primjetili?
MalaBubo, zašto je to problem?
Bojiš se da uopće neće izrasti (priznaj da za to još nikada nisi čula)?
Ovo ti je super, imat će manje mogućnosti da se pokvare.
Ja se ne sjećam kako je bilo kod nas, ali je prvi zubić dobila sa 10 mjeseci, tako da pretpostavljam da sa godinu dana i nije mogla imati puno više od dva.
ako te brine prehrana i žvakanje... desni su dovoljno oštre da se "bore" sa svakom namirnicom koju bi davala jednogodišnjem djetetu.
kužim to, ne bojim se da neće izbiti.![]()
problem bi mogao biti više u tome što će desni biti prečvrsti pa bi izbijanje ostalih moglo biti još veći problem. moraju izbiti kroz tvrdo meso.
Ne primjećujem da je S. nešto posebno nervoznija kad izbijaju zubi odnosno tih dana bude jako kmezava i loše volje, ali to se događa i mnogima kojima zubi idu "na vrijeme".
Bubo, ja sam ti od onih mama koje su uvjerene kako je najviše "u glavi".
Meni nekako nije palo na pamet da bi izbijanje zubi trebalo boljeti, pa ih stvarno nismo ni primijetili: na prve zubiće mi je ukazala moja prijateljica, a ostale smo kužili kako bi nam na prstima ostajao novi otisak![]()
ma kakva bol, ma hajde![]()
ovako je bilo i kod nasapricot prvotno napisa
Mm je prvi zub izišao kada je imao 13 mjeseci. Svekrva kaže da je i bez zubića jeo bez problema, jedino je pazila na veličinu komadića hrane. Kod zubara je prvi i zadnji put bio nedavno, u dječačkim danima mu je od udarca napukao zub i počeo se nakon 20 godina kvariti.
ne bih se ni ja mogla svrstati u kategoriju paničnih mama, nikako, ni izdaleka.apricot prvotno napisa
topic sam otvorila čisto da vidim kolko nas ima takvih. za problem izbijanja kroz čvrsto zubno meso sam čula, pa sam htjela vidjeti ima li itko s tim problema. ne kažem time ni da ćemo mi imati, ni da nećemo.
Dakle, ja nisam paničar, i isto tako nisam još čula da nekome nisu izbili zubi, ali Riu zubi izbiju, i ne rastu više. Svi zubi su mu veliki maksimalno jedan mm, i nemaju caklinu. I stvarno nemam nade da će izrasti do kraja, samo se mogu nadati da će s trajnim zubima biti sve ok.apricot prvotno napisa
što kaže stomatolog?
bruni je prvi zubić izbio s oko 13 mj. i nismo primijetili da ga nešto posebno muči.
Stomatologica je čak pozvala kolegicu, i gledaju njih dvije, tj. pokušavaju vidjeti nešto jer Rio urla ko da mu rade ne znam što, i na kraju zaključe da jedino možemo slikati da vidimo da li ima trajne zube, ali da je on još premali :/ Ali čak i da ga slikam, to mi ne bi u životu ništa pomoglo, osim što bih znala hoće li imati trajne zube ili ne, a mislim da to nije dovoljan razlog za zračenje.apricot prvotno napisa
ovi zubi koje ima definitivno nemaju caklinu, i to nema, navodno, veze s nedostatkom nečega u organizmu.
Ali nisu mi djelovale ko da su se ikad susrele s nečim sličnim.
Rado bih otišla nekom stomatologu koji bi mi mogao reći nešto konkretno (pogotovo da li je to možda zbog nedostatka nečega u organizmu), ali ne znam kome otići. Glupo mi je obilaziti stomatologe po redu, pa da lupaju napamet dijagnoze, tek toliko da ne kažu da se s time nisu još susreli.
Eh, da, pitala sam i pedijatra što s tim, ali nije rekao ništa, samo da odemo zubaru.
da li ga bole zubići?
Ne žali se, ali ne voli gristi kad je nešto tvrdo. Premali je još da kaže da li je to zato što ga boli, ili mu se samo ne da žvakati.
Prvi zub smo skužili tek kad smo ga napipali, drugi je bio jaaako bolan, cijelu noć je vrištala i plakala, a ovi dalje uglavnom dobro, malo pojačana nervoza i cendravost i "dijeta" par dana.
nina, ako ikako možete do Zagreba... svakako preporučam stomatološki fakultet.ninaXY prvotno napisa
tamo su timovi koji krasno rade, navikli na rad s djecom...
moja ja dobila prvi zub sa 10 mj. i do 13 mj.ništa ali zato sad idu 4 gore i 1 dolje .isprva je bila nervoznija ali zadnjih dana je ok. sve je to individualno od klinca do klinca.![]()
Svako malo smo u Zagrebu, hvala na informaciji. Jel dovoljno nazvati broj iz imenika i naručiti se, ili to ide po nekom posebnom principu? Jel se tamo ide privatno ili s uputnicom? Jesu svi timovi isti, ili ima neki posebno za preporučiti?apricot prvotno napisa
eto, kao što sam i mislila da će biti - izbijaju u isto vrijeme 4 gornja i ona već dvije noći urla od bolova. sve boleštine smo isključili. pedijatrica je sigurna da je to uzrok. :/
vjerujem da je potencirana bol i zato što joj je zubno meso previše očvrsnulo.
I kod nas sve zbrda zdola, izbile gornje jedinice i kad se počela nazirati prva dvojka skužili smo da već ima obje gornje četvorke :shock: Izgleda jako čudno, ali pedijatrica se ne brine pa onda i mi pokušavamo isto.
Megica je prvi zubić dobila s 13 mjeseci, a kažu da sam i ja tako.
I mi smo imali silnih problema sa izbijanjem zubica, prvi nam je izbio nesto par dana pred prvi rođendan. Mjesecima je slinio i plakao, kako nocu tako i danju, a desni su mu bile jako otecene i bolne tako da nem je to bio jos jedan problem jer bi ga kruta hrana vrijeđela.
Eto, jedina utjeha je cinjenica da ce i to proci.
Pusa bebici i samo ju puno mazi![]()
Ima onih sa tri...isto očekujemo još tri pridošlice u ustašcima koje se već naziru, a samo da kažem da su i ova tri već postojeća nikla u deset dana u kolovozu
Ian ima 14 mjeseci i nema jos niti jedan. Vec sam luda,cekam te zubice, cini mi se prema nekim uobicajenim znakovima da ce svaki cas, i tako vec dobrih 5, 6 mjeseci, pa jos nista![]()