Vidi rezultate ankete: dali ste platile za prisustvo doktora na porodu u čakovcu ?

Glasači
21. Ne možete glasovati u ovoj Anketi.
  • ne

18 85.71%
  • da

3 14.29%
Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: Da li ste platile za prisustvo doktora na porodu u Čakovcu?

inikaaaaaa avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno Da li ste platile za prisustvo doktora na porodu u Čakovcu?

molim vaša iskustva u svezi sa plačanjam poroda u čakovcu.I svakako pročitajte zadnja 2 posta pod topic-om čakovečko rodilište.Hvala vam unaprijed.I dali ima tko kakvu ideju - na koji način da se to riješi i da se više ovakve stvari u čakovcu ne događaju??

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Pročitala sam zadnjih par topica i moram priznati da sam ostala najblaže rečeno :shock: .Ja sam rodila u Varaždinu i nebi sad opet opisivala svoje iskustvo jer sam o tome pisala na topicu o našem rodilištu.Ono što znam je da nikad nisam čula od nikoga da se tu kod nas mora plačati za prostojan porod.Znam da postoje neki privatni ginekolozi koji naplačuju da budu prisutni porodu.To donekle razumijem jer,vele cure,pratio je cijelu trudnoću pa je najkompetentniji ako dođe do nečega neželjenog za intervenirati.Ja osobno nikad nebi išla tako nisko da platim osoblju u bolnici da rade svoj posao jer su za to već plaćeni i jer nisam taj tip.Ali bi reagirala jako burno ako bi se to od mene tražilo.I kao što je neko napisao prije mene:vrijem je da same nešto učinimo proti toga jer takvi doktori se sigurno ne budu jedno jutro probudili sa savjesti.Mislim da su ju nepovratno izgubili.
    Oprosti ako sam bila previše off topic.
    Znam jedino da u Vž-u za plaćanje nisam čula.Ako pomogne...

inikaaaaaa avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

vau! konačno netko glasao za da :/

inikaaaaaa avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Drage moje djevojke , sadašnje i buduće mame ... Mislim da smo ovdjenešto krivo shvatile .. pošto sam ja potaknula ovu temu , a nisam napisala detalje , evo da pojasnim što sam zapravo htijela reći glede famoznog plačanja. Vi nećete doći u bolnicu a da vas netko ne porodi jer , pa oni to moraju ne???? zato su mi prijašnji komentari malo smješni...a lječnik koji je dežuran (ne "unajmljeni")je onaj koji će vama biti na porodu , ako se prethodno ne dogovorite s nekim drugim lječnikom ("unajmite ga") . Činjenica je da će svaki lječnik , ako se njega traži da izvan svog radnog vremena dođe na porod rodilji , tražiti neku naknadu ( naznam dali ima zakonsko pravo , u to ne ulazim , ali je bitno da je to njegova DOBRA VOLJA , jer on NIJE DUŽAN doći izvan svog radnog vremena - u svakom slučaju. ) Samo sam htijela napraviti usporedbu ljubaznosti i slušanja zahtjeva rodilje kada rodilja "unajmi lječnika na porod" i kada ga "ne unajmi". - pa sam paotaknuta time stavila na ovaj forum iskustva meni bliskih osoba , koje imaju po 2 klinca. Komentirat ću iskustvo , moje znanice (30god) koja je imala izuzetno loše iskustvo sa tim rodilištem kod prvog poroda . A kod drudog , kaže ona "sam znala" - dogovorila se sa doktorom xx , platila za dolazak na porod izvan njegovog radnog vremena , ali tada ljubaznosti sestara i doktora nije bilo kraja!!! Eto to je ta usporedba koju sam htijela iznjeti. A ne ona - platit ću da mi doktor bude na porodu , pa mislim dežurni doktor je u svakom slučaju na porodu , pa neće vas poroditi vodoinstalater . Eto toliko od mene. Ako moderator ne želi , nećemo više pisati o tome

inikaaaaaa avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Dakle - možda će biti nešto više ljubazni i slušati vas ako " unajmite " doktora Ne radi se o nikakvom podmičivanjuuuuuu!!!!!!!!!! ALI ako nešto daš - znaš da će te gledati drugačije. bez uvrede bilo kome .

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ako mogucnost dolaska na porod van radnog vremena ne postoji u cjeniku ustanove kao jedna od ponudjenih usluga - onda to jest mito i podmicivanje. kako god to pokusali prikazati, nazvati, kamuflirati... :/

i jos nesto - ne dirajte mi vodoinstalatere

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Ženu ne porađa doktor (ili vodoinstalter ili tkogod), žena RAĐA sama, njezino tijelo vodi porod, medicinsko osoblje može asistirati, biti prisutno samom činu, čak štoviše poželjno je da je što manje vidljivo, naravno ako sve protiče u redu.

Za ostalo se slažem s Litalom, ako za to "unajmljivanje" doktora ne dobiješ račun i za to znate samo vas dvoje kako bi ti nazvala taj proces?

fegusti avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj inikaaaaaa prvotno napisa
    ...A kod drudog , kaže ona "sam znala" - dogovorila se sa doktorom xx , platila za dolazak na porod izvan njegovog radnog vremena , ali tada ljubaznosti sestara i doktora nije bilo kraja!!!...
    ovo mi je upalo u oko - i sestre su bile ljubazne, a plaćen je samo doktor?! pretpostavljam da su one bile te koje su pomagale rodilji ali se ta pomoć i ljubaznost podrazumijevala tj. išla je u rok službe i za plaću.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Sve postove bi potpisala.( osim autoričin. ) Ako neko želi sebi olakšati savjest pa plačanje doktoru nazivati unajmljivanje- njegovo pravo. Ja sam rekla da mogu razumjeti želju da netko želi da mu doktor dođe pa mu plati ali to ne odobravam nikako. Treba nam se jednostavno promijeniti klik u glavama da nismo mi tam eto jadne došle roditi i ljubiti zemlju po kojoj hoda doktor koji bude nas, JOJ HVALA BOGU DA HOĆE NAPRAVITI SVOJ POSAO, poroditi nego cijeniti njihov, a bome i od svih sestara i primalja, posao a oni cijeniti nas kao rodilje, pogotovo sad kad možemo ići rađati u rodilište koje same izaberemo.

inikaaaaaa avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

ni ja se ne slažem sa plačanjem --- pa nebi otvorila ovaj topic da se slažem!!! 8)

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj inikaaaaaa prvotno napisa
    Dakle - možda će biti nešto više ljubazni i slušati vas ako " unajmite " doktora Ne radi se o nikakvom podmičivanjuuuuuu!!!!!!!!!! ALI ako nešto daš - znaš da će te gledati drugačije. bez uvrede bilo kome .
    Hm, a meni se ovo činilo ko odobravanje. Sorry ako sam te krivo shvatila... :/

Elinor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Drago mi je ako si mislila i na moj post.
    I moja prijateljica je imala prvi porod katastrofa pa se za drugi dogovorila sa željenim doktorom. Dakle on je došao, ona završila sa poklon paketom (drip, epiziotomija), ali je bila zadovoljna jer je bilo bolje nego prvi put!? :shock:
    Ne bi mi palo na pamet da si unajmim takvu vrstu pomoći, hvala lijepa.
    Za usporedbu, ja sam iz Čakovca otišla roditi u Rijeku. Porod u vodi je bio na uputnicu HZZO-a, svi nepoznati doktori, sve nepoznate sestre, nitko nije dobio nikakvu naknadu, a ja sam dobila prekrasan porod o kojem ću do kraja života oduševljeno pričati, POTPUNO BESPLATNO! Druga stvar je što ih je MM poslije svega počastio klopom, bili smo presretni i željeli smo na neki način izraziti tu našu sreću i zahvalnost. Zahvalnost za ljubaznost koju nismo platili!
    Nikako ne odobravam takvu vrstu "unajmljivanja", ali kad već postoji takva opcija, onda bi se dotični doktori trebali žešće potruditi i "klijenticama" pružiti iskustvo prekrasnog i nezaboravnog poroda.

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Elinor prvotno napisa
    Zahvalnost za ljubaznost koju nismo platili!
    ali platili ste svi su oni placeni iz naseg dzepa... placeni su da budu ljubazni, uostalom to pise u zakonu, to je lijecnicka etika...

Elinor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Felix prvotno napisa
    Citiraj Elinor prvotno napisa
    Zahvalnost za ljubaznost koju nismo platili!
    ali platili ste svi su oni placeni iz naseg dzepa... placeni su da budu ljubazni, uostalom to pise u zakonu, to je lijecnicka etika...
    Mislila sam "platiti u kešu" Ionako plaćamo svašta, i poreznike i žandare, i drage nam sabornike kojih nikad nema u saboru...
    Moja babica mi je rekla da obožava svoj posao i da je život posvetila tom pozivu. Kada bi se primaljskoj struci vratilo dostojanstvo i dale ovlasti kakve imaju u Europi, nitko više ne bi razmišljao o liječnicima na porodu.
    Moja mantra u trudnoći je bila:"Samo da dobijem dobru babicu, samo da dobijem dobru babicu...". I dobila sam! :D Nas dvije smo sve obavile same.
    Never send a man to do the woman's job!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •