Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: Mliječni zubi neće van

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno Mliječni zubi neće van

Moj sin (11 i pol) još uvijek ima puno mliječnih zubi - sve trojke, četvorke i petice. Prošli tjedan je bio kod zubara i ovaj ga je poslao na RTG na snimanje čeljusti. Danas nosimo sliku, pa ćemo vidjeti što će nam reći. Inače, naravno da nisam stručnjak, ali na slici se lijepo vide svi trajni zubi koji su iznad mliječnih.

Da li je jako neobično da dijete u toj dobi ima tako puno mliječnih zubi? Nijedan od tih mliječnih zubi se ne klima. Da li da dozvolim eventualno vađenje zubi ili da pričekamo s tim dok stvari ne krenu prirodnim putem. Do sada je sve išlo normalno: prvi zubić je dobio sa 5 i pol mjeseci, a ispao mu je sa 7 i pol godina. Karijesa nema.

mis-pis avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Ja ih ne bih vadila (sta ti kaze stomatolog?). Posto se na snimku vide zameci stalnih zubica, znaci da postoje. A princip klimanja mlijecnih ovako funkcionise:
    stalni zubi u vilici razgradjuju korijene mlijecnih, olabave ih, ovi se pocnu ljuljati, jer se nemaju vise cime pridrzavati za vilicu, zatim ispadaju. E sad, nekome prije, nekome kasnije. Javi misljenje stomatologa.

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

stalni zubi u vilici razgradjuju korijene mlijecnih, olabave ih, ovi se pocnu ljuljati, jer se nemaju vise cime pridrzavati za vilicu, zatim ispadaju
    Ne ispadnu uvijek, ponekad trajni niknu sasvim krivo ili u drugom redu, iza mlijecnih.
    Javi sta je rekao stomatolog (zanima me jer smo vec imali slucaj da je donja jedinica niknula iza vrlo klimave mlijecne koju E nije iscupala na vrijeme).

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Meni su dosta kasno ( čak do 8. razreda ) zubi ispali i nisan imala nikakvih problema s tim, dapače samo su mi sada bolji i zdraviji jedina posljedica tog sporog rasta je šta mi još svi umnjaci nisu izrasli tako da će nas ubrzo bit dvoje nervoznih zbog zubi

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Moja sestra ima 4 ili 5 mliječnih zuba (ima 27 godina). Nikad joj nisu izašli trajni, a ovi nisu ispali.

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj martinaP prvotno napisa
    Moja sestra ima 4 ili 5 mliječnih zuba (ima 27 godina). Nikad joj nisu izašli trajni, a ovi nisu ispali.
    nemoj zezat! :?

ni Evi Mariji neće mliječni van - tek dvije donje jedinice, a ima već 7 i pol godina.
    i ta dva trajna što su nikla su prilično uvučeni prema natrag. :/
    baš me to brine...

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Sve je OK :D

Trajni zubi su na svom mjestu, korjeni mliječnih još nisu razgrađeni pa zato ne ispadaju. Dakle, naaš strah da će možda vaditi je bio potpuno neopravdan RTG je bio samo zbog toga da se vidi ima li uopće zametaka trajnih zubi. Snimka je ipak pokazala jedan mali karijes, pa je pala i prva plomba.

Filipov biser izjavljen dok je bio u strahu od vađenja zuba je preklinjanje da mu se da totalna anestezija, jer on to neće moći preživjeti
    Naravno da je bio hrabar kod zubara, ali prije toga...

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj sabaleta prvotno napisa
    Sve je OK :D

Trajni zubi su na svom mjestu, korjeni mliječnih još nisu razgrađeni pa zato ne ispadaju. Dakle, naaš strah da će možda vaditi je bio potpuno neopravdan.
    Ne se previše brinuti . M. je od onih kojima ne atrofiraju mliječni korijeni i do sad su se svi zubići osim jednog vadili kod zubara, a ne u kućnoj radinosti. Naime, trajni su nicali iza mliječnih, a ovi, unatoč klimanju, nisu se dali izvaditi. Stomatolog daje lokalnu anesteziju (Lidokain sprej) i vadi zub: M. kaže da ne boli, krvi ima, ali sve brzo zaraste jer su zubi već rasklimani. I, za čudo, trajni rastu savršeno ravno za sad. Aparatić će trebati samo zato jer su joj gornje jedinice lagano razmaknute pa se dogovorila s tetom zubaricom da će ga staviti zbog "kozmetike" .

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

moram napisati kako moj tata još uvijek ima 4 mliječna zuba (68 godina). preko njih mu rastu trajni pa izgleda ko pubertetlija!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •