Stranica 2 od 3 PrviPrvi 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 122

Tema: I Would Die For That-pogledajte-ja sam se rasplakala

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

pisem i zuse mi klize... jako tuzno i bolno

vesnare avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

grozno bolno

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

ja sam se kroz svoju borbu uvijek nekako tjesila ovom pjesmom od Celine Dion http://www.youtube.com/watch?v=47GHwDMrvgw

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj rvukovi2 prvotno napisa

ovo bi bila jedna super pjesma za kampanju da se donese zakon o MPO kakav nam treba, šta ne?
    potpisujem, bas razmisljam o tome, ako bude trebalo, pjevati u nekom nasem spotu, nasa djeca glumiti ja sam za. Ja bum pjevala kaj god mi daju heheh a vjerujem da ima dosta cura tu koje bi isto pristale. Mislim ova pjesma bi nam mogla biti kao neki poticaj za nas projekt, kad bi nam netko napisao pjesmu vjerujem da bi nas se puno javilo koji bi zeljeli sudjelovati u spotu, mogo bi se vrtit na tv-u, ak neide drugacije onda pjesmom reci sve.

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Citiraj Gost 1 prvotno napisa
    Surrogate for my sister...

Moja sestra je to meni odavno predložila, da ako terba da je ona uvik tu za to

Spot je

Roza avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kad već pričamo o neplodnosti, ja sam se totalno rasplakala kad sam čula pjesmu Vinka Coce - More li
    http://www.youtube.com/watch?v=uakRlkmaGls
    Oni i žena se isto godinama bore s nelodnošću, izgleda beuspješno i nekako kad sam čula tu pjesmu imala sam osjećaj da pjeva baš o neplodnosti, iako je ne spominju...

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

nevjerojatno je koliko puta već plačem, ne mogu prestati slušati - noćas sam opet po milijunti put sanjala da sam trudna, imam veliki trbuh, gledam se, nevjerojatni osjećaj me obuzima, budim se i pazim kako ću se okrenut da si ne stisnem bebicu i onda shvaćam da ništa od toga....

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Cure ja bi vas sad sve najradije zagrlila

tjaša

Početno nada umire posljednja!

Iako nisam imala problema kao većina ženica ovdje, razumijem sve Vaše patnje, nadanja i strahove. Za pjesmu sam čula od kume uz koju sam imala prilike čuti sve detalje potpomognute oplodnje. Svaki njen pokušaj bio je strepnja za sve, ali i nada. Nada se ostvarila i Jan i Katja su ostvarenje sna. Ustrajte i budite hrabre. Pjesma jednsotavno natjera suze u oči, ali daje i snagu. Zar ne? Veliki zagrljaj svima!

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Tjaša

camel avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

predivna, predivna pjesma i spot.

rvukovi2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ovaj spot mi je baš osvijestio onako zapravo činjenicu o tome kolika je neplodnost ustvari trauma.

evo, nakon svega što sam prošla ovih godina liječenja, u biti skoro nikad nisam uspjela stati i sabrati sve ono što me je snašlo i to proraditi sa sobom.
    Samo sam išla, išla, išla dok ne uspijem ko neki mahniti čovjek.

I onda sad, dok sam rodila, nakon tri tjedna kad sam konačno jednu noć uspjela zaspati normalnim snom (to je tako kad je bebač skroz mali) imala sam takvu odvratnu noćnu moru, tako sam jako plakala da me je muž jedva probudio i umirio.

Sanjala sam da mi je beba umrla pred porod-grozno nešto-to mi je još od neprorađene traume kad sam izgubila blizance.

I ponekad dok se igram s malim, kad zamišljam kako će uskoro naučiti hodati, pričati-uhvatim sebe kako u biti ne vjerujem da ću to dočekati-uhvati me strah da će mi ga nešto oduzeti...

Ne znam jel i vama drugima tkao koje ste nakon sto neuspjeha konačno rodile svoje male.

Čovjek se s vremenom zaista više boji uživati u sreći.

A kako je tek onima koji je nikad ni ne dožive...

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Uf, uf, uf. Rvukovi, Od snova cijela plejada, na kraju valjda se ono što se na javi ne preradi i u što se ide skroz kul ipak preradi noću. Zasad samo krvarenja, pa da nije kraj postupcima, pa još operacija, pa da me opet tjeraju na histeroskopiju i laparaskopiju, da se budim onako na gino stolu dok anestezija nije popustila, s nogama u onim udlagama, a oni mi kopaju i rade nešto što ne odobravam i viču na mene da šta se derem i da me ne boli i da ih ne mogu čuti, a ja ne mogu ništa reć (kombinacija straha onog Egdar Allan Poovskog - bit živ zakopan, plus to da sam van kontrole šta mi to sad rade). Muž zagrli i utješi, nije bilo toliko intenzivno vjerojatno jer još nisam u fazi da sanjam bebu. Vjerujem da je sve to normalno... I da će jednom proći.... Ili se makar minimizirati. Valjda.

ia30 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Kad smo kod snova,napisat ću jedan svoj koji me doslovno dotukao!
    Kako sam se načitala svega i svačega oko Femare,a nju sam uzimala u zadnjem neuspjelom pokušaju,slijedio je moj san u kojem se nalazim u KBC Splitu,rađam preslatku djevojčicu kojoj nedostaje pola tijela zahvaljujući femari...ne mogu vam ni opisati koja je to mora bila...
    dugo sam se "razbijala"i razmišljala o toj djevojčici i zaklela samoj sebi da ću imati dijete ili s potpomognutom ili posvojeno!

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

cure

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ajme cure...samo ću vam poslati jedno veliko .

Mary Ann avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

spot stvarno dira u srce

rvukovi potpuno te razumijem jer i ja imam iste strahove za svoju djevojčicu

kikic avatar
    Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Uh curke i meni suze teku na ovu pjesmu i spot....

zelimo_bebu avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Pročitala sam 3 prva reda pjesme i ne ide dalje....spot nisam ni gledala... ....ide me ovih dana....

zelimo_bebu avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ovo bi ja svakom političaru, doktoru...mmm...svako jutro za dobro jutro davala...spot i pjesmu a onima koji ne znaju jezik i prevoditelja....možda bi imali sluha za MPO..više...
    ...nekad sam ljuta na sebe što gledam ovakve stvari navečer.....svima

Tia avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Nisam išla za sada pogledati spot jer milim da bi MM podivljao da opet zaspem sa suzama. Samo od čitanja mi stoji knedla u grlu i pokušavam se sakriti iza monitora.
    Moram sačekati da budem sama doma

sanja74 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

još uvijek provjeravam noću diše li Keti.
    neki dan smo se MM i ja s njom vozili na biciklu (ona i MM ispred mene), i klonula joj je glavica, ko da se klati. umrla sam taj tren od straha - izgledalo je ko da je izgubila svijest, možda je samo malo zadremala, otplovila mislima - al ja sam se taj tren počela derati MMu da stane, kako je K. loše, nek provjeri..

često me bude strah da joj se nešto ne desi - skroz iracionalan - ali ona je moje sve.. i tako rado bi preuzela sve njene ogrebotine, ubode komaraca, strgana koljena..

rvukovi2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kužim Sanja.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

svima jedno veliko
    otkad sam čula pjesmu prvi put, pjevušim je svaki dan

fjora avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

spot je prekrasan,...

bibi, i tvoj spot je također prekrasan

Suncem.m. avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Kad sam počela gledat čvrsto sam odlučila da neću pustiti niti suzu.
    Stisla sam zube i pred kraj (doduše bolne čeljusti od stiskanja) sam bila ponosna na sebe -kao hrabra sam i čvrsta, mogu ja i bez suza ovo slušat.
    I kad sam ih vidjela sa natpisom: "Just heard our baby`s heartbeat"
    ode moja hrabrost.

Stvarno prekrasan spot i prekrasna pjesma
    ....ali brate ubi me

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Slučajno sam našla ovu temu. Pogledala spot i rasplakala se.

Većinu vremena sam "samo obična mama". Udala sam se, zatrudnila, rodila, sve je kako bi trebalo biti. Uživam u svakom osmjehu, kao i svaka majka.
    A onda mi se, u jednom trebutku, s nekom misli ili pjesmom kao što je ova, odjednom sve vrati. Onih 8 godina čekanja, nadanja, tugovanja, ponovnih pokušavanja....

Sutra nam je 10 godišnjica braka, a prekosutra Sunčica puni 10 mjeseci. Ona spava a ja sjedim pred kompjuterom i plačem ....

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

bibi koja pjesma od Celine Dion? Link više ne radi.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Evo meni se plače dok sam pročitala što ste napisale. Sad još trebam pogledati spot.

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

ja nisam mogla pogledati do kraja

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

OT, tea2, škicnula sam slike, curice su ti preeeeslatke, a robica ...

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

sta da kazem na ovo. srce mi se slama . ima nekih zena gore koje se nisu borile sa neplodnoscu, a koje pisu da su se takodje rasplakale...
    nemojte se uvrijediti, ali ja zaista mislim da se jedino mi, zene koje se bore s neplodnoscu, ili koje su se borile, mozemo razumijeti.

off the topic, KLARA, molim te NAPISI KNJIGU, posveti se knjizevnosti, nesto uradi povodom ovog svog OGROMNOG TALENTA. ja se na tvoj obican post (kao ovo gore recimo) rasplacem uvijek.
    a tvoja prica o tome kada si saznala da si trudna me rasplace toliko svaki put...citam je cesto, nekako mi daje snagu...i uvijek placem.

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Hvala hani777! Kad sam pročitala inin post o knjizi (ja je nisam čitala):

Odlično mi je sjelo, baš nakon pročitane knjige Dr. Zouvesa "Expecting Miracles" koja u biti više ide na tu emotivnu stranu neplodnosti i različite načine dolaska do željenog djeteta
    ...palo mi je na pamet kako bi bilo lijepo da postoji zbirka s našim pričama (ne mora čak biti na papiru, za priče ima mjesta na portalu). Svaki naš uspjeh, jedna priča - onako prava, s emocijama koje su bile prisutne i podacima što se desilo. Zamislite koliko bi ih bilo i koliko bi različite bile. Ima ih puno na forumu, možda bi ih samo trebalo pronaći i dotjerati. Ali kako uopće ljudi kao taj dr. Zouves pišu takve priče - vjerojatni rade istraživanje, skupljaju podatke? Nemam pojma kao se to radi. Samo pričam i zamišljam

Možda je bibi mislila na ovu pjesmu? : http://www.youtube.com/watch?v=CCOSW...elated&search=

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ma, ne, Klara, to je u biti knjiga na eng koju je napisao američki MPO-ovac i koji je, uz medicinsko stanje svakog para, terapiju koja im je pomogla ili odmogla, opisao vrlo suptilno i uživljeno njihove sudbine i kakve su priče imale završetke - više-manje su sve sretne, bilo rođenjem zdravog djeteta, bilo posvojenjem. Knjiga se sastoji od nekih 20-tak takvih priča i ja sam je čitala ko' najbolji suspense - knjiga je originalno od Daniele32, sad je kod Enye22.

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

di se može nabaviti ta tknjig?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Jenny was my best friend
    Went away one summer
    Came back with a secret
    She just couldn't keep
    A child inside her
    Was just too much for her
    So she cried herself to sleep

And she made a decision
    Some find hard to accept
    Too young to know that one day
    She might live to regret

But I would die for that
    Just to have one chance
    To hold in my hands
    All that she had
    I would die
    For that

And I've been given so much
    A husband that I love
    So why do I feel incomplete
    With every test and checkup
    Told not to give up
    He wonders if it's him
    And i wonder if it's me

But all I want is a family
    Like everyone else I see
    And I won't understand it
    If it's not meant to be

Cause I would die for that
    Just to have one chance
    To hold in my hands
    All that they have
    I would die for that

And I want to know what it's like
    To bring a dream to life
    For that kind of love
    What I'd give up
    I would die
    For that

Sometimes it's hard to conceive
    When all that I've got
    And all I've acheived
    What I want most of all
    Before my time is gone
    Is to hear the words "I love you Mom"

I would die for that
    Just to have one chance
    To hold in my hands
    What so many have
    I would die for that
    And I wanna know what it's like
    To bring a dream to life
    How I would love
    What some give up
    I would die...
    I would die for that.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

miki, knjiga je na eng. i može se ili posuditi od forumašice enye22 kad ona završi, ili kupiti preko yahoo-a ili slično. Zove se "Expecting Miracles", napisao dr. Zouves, opisuje terapije koje taj dr. provodi (neke su zastarjele, neke se ovdje ne rade baš puno - tipa imunologija, neke su specifične za Ameriku di su IVF pokušaji puno skuplji itd.), ali je stvarno turbo zanimljijva, pročitala je u dan vremena i u jednom dahu. Ako proguglaš po yahoo-u iskočit će ti. Piše onako i emotivno i stručno, kako to doživljava pojedini par, pa onda emotivno kako to doživljava taj doktor, pa se čak proteže kroz jedno mjesto i neke priv. stvari o tom doktoru koje ga čine prijemčivijim na tuđu muku (autistični sin). Knjiga je stvarno super, puna duha, humora i osjećaja, a nije nimalo patetična (a toga sam se najviše bojala jer patetika mi je bljak). Preporučam svima, nećete toliko puno naučiti o metodama itd., ali je divna i utješna i vrlo humana.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Evo s amazona link:

http://www.amazon.com/Expecting-Mira.../dp/0805060464

I neki od komentara čitatelja:

I really enjoyed this book and found it so inspirational. I loved the format---basically all stories (I called them case studies in the title, but that's really too dry a term---they are warm and complete stories) of people going through treatment for infertility, and the outcome of these treatments. I think almost every possible kind of case is covered! The book is very honest about how tough it can be to go through the treatment---I really had no idea how much was involved in assisted reproduction, and I gained new respect for what some families go through to have children. I did think once or twice that the book might have been more balanced if there were one or two more cases in it where the technologies were not successful, to make the book more like the statistics of how often such treatments really do work. But I know this was a book about successes, and I think it would be very inspirational to a lot of people, in addition to being well written and a great read.

Daniela32 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ovaj spot mi je baš osvijestio onako zapravo činjenicu o tome kolika je neplodnost ustvari trauma.

evo, nakon svega što sam prošla ovih godina liječenja, u biti skoro nikad nisam uspjela stati i sabrati sve ono što me je snašlo i to proraditi sa sobom.
    Samo sam išla, išla, išla dok ne uspijem ko neki mahniti čovjek.

I onda sad, dok sam rodila, nakon tri tjedna kad sam konačno jednu noć uspjela zaspati normalnim snom (to je tako kad je bebač skroz mali) imala sam takvu odvratnu noćnu moru, tako sam jako plakala da me je muž jedva probudio i umirio.

Sanjala sam da mi je beba umrla pred porod-grozno nešto-to mi je još od neprorađene traume kad sam izgubila blizance.

I ponekad dok se igram s malim, kad zamišljam kako će uskoro naučiti hodati, pričati-uhvatim sebe kako u biti ne vjerujem da ću to dočekati-uhvati me strah da će mi ga nešto oduzeti...

Ne znam jel i vama drugima tkao koje ste nakon sto neuspjeha konačno rodile svoje male.

Hej draga moja Plumbina, u dubini sam znala da ćeš morati kad tad odžalovati na pravi način, a to znači vrištati, gubiti se... Srećom, imaš sad mali apaurin preko kojega se probija ta bol samo djelomično.

Inače, ja sam prvih mjesec dana Lukinog života bila totalno pukla, u nenormalnom strahu za njega, imala sam jezive noćne more napr. da mu se otkotrljala glavica s tijela, užas, užas. Bila sam strašno plačljiva, u totalnom baby bluesu, na korak do PPD-a. Kako se zove ona glumica iz Plave lagune? Ona je napisala knjigu o vezi između trudnoća začetih IVF-om i PPD-a.

Ina draga, samo ti širi reklamu za Expecting Miracles, ja je posvuda nudila, malo tko je uzeo. Timmy i meni je Dr Zouves pomogao i putem maila.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Vidiš da širim . Ajme, a šta mene onda isto čeka, brrr. Zasad, doduše, sanjam sve neke lijepe snove, tipa da mi ide dojenje itd. Super, super mi je knjiga bila, a bila sam totalni skeptiko. To mi je najbolja koju sam pročitala ovog ljeta, a progutala sam ih nekih 20, stvarno je dobro pisana, a i turbo zanimljiva po bliskoj temi.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

A, misliš na Brooke Shields, koja se nedavno "zakačila" s Tomom Cruisom a propos psihijatarske pomoći? Jesi čitala tu knjigu i jel' čemu?

Daniela32 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nisam čitala, ali sam nekad negdje pogledala intrwiev s njom, i bilo mi je logično i blisko puno toga što je rekla.

Daniela32 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

aj nemam edit, znam kako se piše interviw To ja moram profki engleskog naglasit.

Daniela32 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

hahahah neću se više ni ispravljat, krepat ću

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ina33 da te utješim, ja sam većinu strahova odstrahovala u trudnoći. Bilo je problema i u trudnoći i poslje (bolesti, dojenje, ali sve je to prošlo), ali oni strahovi u trudnoći su mi nekako bili teži psihički.
    Tebi želim što manje strahova i nula problema. (Ali budit ćeš se po noći i slušat da li beba diše, to je neizbježno, barem ponekad )

Danijela32 ovo meni pomaže za spelling : http://www.eudict.com/mogucnosti.php...it=Tra%C5%BEip

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Danči, .

Klara, e to znam da ću slušat sto posto, smijalo mi se susjedstvo kad smo MM i ja dobili moju petogodišnju nećakinju na čuvanje par dana preko ljeta i za nju mi se učinilo da ne diše, pa sam budila muža i slušali smo je jel' diše i potezali bidnu po krevetu da osjetim dah, čvrsto usnulu princezu našu. MM je tu moj korektiv, ali koji put je moje "ludilo" ipak jače.

ornela_m avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

...

Putevi do beba su nam bili razliciti, no ovi strahovi su identicni. Koliko puta me hvatao panican strah, to ne znam ni sama. I kad razum prevlada, nemir ostaje, svaki se puta upitam da li je strah koji osjecam normalan majcinski strah proistekao iz zastitnickih osjecaja ili neka slutnja, opet samo majci svojstvena... je li taj nicim izazvan strah, to stalno podsjecanje na nasu krhkost, tu s razlogom. Izludjivalo me to neko vrijeme, toliko da se nisam usudjivala naglas izreci sto mislim i osjecam, da se ti strahovi ne bi materijalizirali... onda sam razgovarala sa prijateljicom koja ima vrlo slicnu pricu mojoj, i shvatila da su ti strahovi normalni, i bilo mi je lakse.

Istina je ovo sto kazes, covjek se boji uzivati u sreci. Dugo sam se pitala je li to dio naseg mentaliteta, nas samih ili mehanizam samoobrane, jer razocarenja i bol ionako uvijek dolaze, pa bolje ne pretjerivati u sreci da bi pad bio manji. Mislim da dobar dio istine lezi u tome da je to jednostavno dio nas, ali ostatak je ipak do nas - moze se reci da je zivot niz nesretnih/tuznih epizoda, s tek ponekim trenutkom srece, ali ja zelim vjerovati i sebe preodgajam da je zivot niz sretnih trenutaka, s ponekim trenutkom tuge ili razocarenja.

Zato, budi(mo) sretna(e)

Shanti avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Došla sam danas s AIH, legla na krevet s laptopom, i bez obzira na upozorenje da bi moglo biti suza, pogledala spot. I plakala do prvog refrena nadalje, i plakala nad porukama koje žene drže u spotu, koliko sam ih od suza uspjela vidjeti.
    I pogledala još jedno, i plakala i dalje. I pogledala treći puta, činilo mi se da više ne plačem.
    Čitajući vaše komentare ovdje , shvatila sam da nijednom nisam pogledala sve, jer mi je promaknula poruka o surogat majci za sestru... dakle, sva tri puta sam prije toga valjda gurnula glavu u jastuk.

Ova silna, silna naša čežnja, ova velika želja, naše nade, snovi, ove suze... iskustvo su koje nikome ne bih poželjela, zbog velike boli s jedne strane, ali tolika ljubav prema nekome tko ti još nije ni došao, koga tek čekaš, kome se tek nadaš i koga toliko želiš je doista nešto posebno. Ma, u nama je cijeli Univerzum, i prije nego što dočekamo te svoje bebe...

martina123 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Ja sam se danas vratila sa punkcije, dosta me boli dolje, sva sam umorna i osamucena od anestezije i svih infuzija koje sam primila, ali tek sam danas odlucila pogledati spot...
    Curke, i ja nisam plakala, nema suza...
    Toliko duboko sam svoju tugu i ocaj zakopala u sebi da suze navru mozda jednom u 3-4mjeseca i onda sat vremena kasnije nestanu...
    Preteske su mi, ne mogu...

(zadnji puta jace suze pekle su me za Bozic i da sam ovaj spot tada gledala mislim da se ne bi smirila sljedecih 2-3 tjedana......

Trenutno vise cekam suze nakon postupka negoli srecu, tako mi je lakse jer, onda kad i ne uspije ne boli bas tako strasno - pripremila sam se....

Ili se lazem tako?...... :/

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •