jezuš marija
ne sjećam se da sam baš tako dugo čekala u 1. trudnoći... :shock:
možda zato što sada završavaju godišnji, hafnera nije bilo cijeli 7. mjesec
ja zvala 31.7. da se naručim na uzv a žena me naručila tek 29.8.
jezuš marija
ne sjećam se da sam baš tako dugo čekala u 1. trudnoći... :shock:
možda zato što sada završavaju godišnji, hafnera nije bilo cijeli 7. mjesec
ja zvala 31.7. da se naručim na uzv a žena me naručila tek 29.8.
pa, bila sam tamo 4 tjedna!! sto na patologiji, sto medju babinjacama!!Lucija Ellen prvotno napisa
Ja sam na vise topica pisala o doktorima sa sv.Duha tako da cu sada reci da je Habek zakon,vise od doktora i zato ga svima preporucujem.
:D
U vrijeme kad sam ja rodila(prije god i pol) imao je ambulantu-dolje cetvrtkom popodne.
meni su upravo javili da hafner u srijedu 29.8. neće imati ambulantu na GIN 3
moram nazvati u petak da mi zakažu novi termin :/
i u vrijeme kad sam ja rodila (prije 6 mjeseci), Habek je u trud. amb. radio četvrtkom popodne.
Ja sam danas ujutro u 8 bila tamo i bila je već abnormalna gužva i nije me primila jer nisam bila u onoj tekici, tj. naručena. I kažem ja da koje su to fore, zvala sam i rekli su da ne treba a ona kaže; e, od danas i za jutarnje termine treba! Eto. I onda se osjećaš ko kreten jer mi je i inače hobi dizati se u pol 7 i čamiti u gužvi na Ilici a u 9. mjesecu trudnoće je to posebni gušt.
Niš, hodočastim sutra ponovo i rekla mi je da je Jakovčić utorkom i četvrtkom ujutro al' da je sad na godišnjem i da ne zna ko ga mijenja. Eto, možemo mic po mic složiti čitav raspored, takvozvanu tko-je-dežuran puzzle. Znači, obavezno se naručujte od danas za sve!
Koma.I nije te htjela ugurat kad si vec tamo?
Ja sam bila narucena i dosla na red za pola sata, zaista nemam primjedbi.
Dr. Hafner me odusevio. Zaista drag doktor, spreman odgovoriti na sva pitanja, njezan kaj se pregleda tice. Nadam se da ce i drugi dojam biti jednako dobar. 8)
Ja sam trebala danas ic kod Hafnera na amnioskopiju i ctg ali mi je kokos preko telefona rekla da dodem 10.9. jer nema drugog termina. Ja joj objasnjavam da cu do onda rodit i da mi je Hafner rekao da dodem 27. ali nema milosti. Tako da sam ctg obavila privatno a u petak idem kod Blagaica, on je isto jako dobar, nije ko Hafner, ali nije ni ko Jakovcic. A i kod njega se ne treba naruciti, on radi od 8-12 pa ko dode, dode...
pa ja bila prije 3 tjedna na zadnjoj kontroli i kažem sestri da bi se naručila,a ona meni da nema frke,samo neka dođem!!!
i sada ne primaju nenaručene???
krasno!
Koksy i Diana, sam vi nazovite, rekla mi je da će sad sve jutarnje ići na narudžbe pa da se ne bi šetale ko i ja. Al, zanimljivo, onaj princip da nas ne naruči 30 u 8 nego npr. 6 u 8 pa još 6 u 9, pa 6 u 10 ili tak nekak, to još nisu savladali. Valjda idemo mic po mic i prema tome, nauka je muka :D
Ja obavila pregled, samo 2.5 h čekanja tak da se niš ne žalim. Jakovčića fakat nema, inače je utorkom i srijedom a ne četvrtkom kao što sam napisala. Kad su ostali - pitaj Boga, jučer je opet neka druga doktorica bila, neka Sirovec. Bila je skroz ok, al jedna od djevojki u čekaoni je rekla da je to iznimka jer je dobre volje a da je inače mašina. Pa sad ti znaj....uglavnom, milion ih je tamo i morala sam se naručiti za sljedeći pregled za 2 tjedna.
Btw čula sam groznu priču o onoj crnoj sestri kaj često na šalteru dela, ona ukočena, stroža. Došla je trudnica iz Turopolja u 38. tjednu i ova ju nije htjela primiti a bogami ni naručiti nego se izderavala na nju da ona tu opće ne spada i nek ide na Petrovu i da kaj buju sad svi na Sv. Duh. Žena je rekla da ne bi jer s Petrovom ima loša iskustva i ova ju opet nije htjela uzeti neg je bila toliko neljubazna da se gospođa nakraju rasplakala i sam je ridala u čekaoni. I ova NIŠ! Ni A ni B! I žena ode nakraju.
Odurno, bešćutno i bezobrazno a da ne spominjemo i tu sitnicu da više nema mjesta pripadnosti za bolnice po zakonu i da možemo ići gdje hoćemo i da sestra to nema pravo govoriti. Dakle, i protuzakonito. Inače, jedna druga cura mi je rekla kad ju je htjela isto tako otfikariti da će joj sad na licu mjesta izmisliti novu adresu s Črnomerca i da je ne zajebava. I primila ju. Elem, kome kod da tako sere (a sere svima), sam slažite i bok.
za nastup te sestre. Ne znam kako ima srca uzrujati trudnicu
![]()
Jos jedna "lijepa" prica o Jakovcicu. Danas ja kod njega. Slucajno. Prenjela sam 5 dana i treba mi radit amnioskopiju. Radila sam ju vec 2 puta u zadnjih tjedan dana i nikad nije nimalo boljela. Osim danas... Mislila sam da cu se rastavit na pola. Trudila sam se ostat opustena jer tako manje boli. I napokon mislim da je zavrsio a on mi kaze da mora ponovno jer nije uzeo dobar instrument. I opet ispocetka. Krvi na sve strane. I on nista ne vidi pa me salje u rodiliste na indukciju. Ja kazem da ne zelim ako nije stvarno potrebno. Znam da nije, osjecam to. Naravno, on je ljut i salje me Blagaicu u radaonu pa nek on procjeni. Blagaic procita povijest bolesti i kaze da ako je ctg u redu idem doma. I doma sam, cekam svoje trudove.
Na izlasku iz bolnice srecem uplakanu zenu. Prica mi da je bila kod Jakovcica, trudna je 13 tj. i prokrvarila je poslje pregleda. Naravno, zena se boji pobacaja, vec je imala jedan. Preporucila sam joj Hafnera i sva jadna, ljuta i s bolovima otisla doma...
Sto se tice cekanja i narucivanja u trudnickoj ja sam otkrila dobar sistem. Uopce nije bitno u koliko ste narucene, ja sam zadnja 4 puta bila narucena u 11 ali dosla sam oko pola 8, sestra dode u 8 i kako sam ja obicno medu prvima tako me i upise i prozove. Jedino sto doktori dolaze oko 9 p se ipak mora malo cekat. Ali ja sam svaki put bila gotova najkasnije do 10 s tim da sam radila i ctg.
Ha, ha, dakle, ti si jedna od tih koja mi se ugura ispred nosa iako je naručena jedan sat iza mene(mene uvijek baš u 8 utrpaju). Viknut ću koksy drugi put među trudnjačama pa se pazi
!
Mene je danas gledala neka (OPET NOVA!!!) dokica, Bekavac-Vlatković. Nevjerovatno, il' ti neće ništa reći ili melju ko navijeni. Ona je definitivno u ovoj drugoj skupini. Al' je simpa, ne bunim se. Pitala sam je za doniranje matičnih iz pupčane, kaže da nažalost na Sv. Duhu do daljnjeg niš od toga, zakonski im nije omogućeno. I onda sam je pitala za prirodni porod...i onda je počela...15 min minimalno. Suma sumandi, tvrdi da se niš ne bu induciralo ako apsolutno nije potrebno, jedino da vodenjak prokidaju (osim ako se trudnica ne usprotivi) jerbo se onda pojačano luči neki hormon pa porod bude do 90 min ranije a i oni vide plodnu vodu kakva je.
I kaže ako je trudnoća zdrava i uredna, da stvarno dođem što kasnije i da bu tak najbolje. Vrlo je ljubezna bila, nju možete sve pitati, fakat je opširna.
I neka simpa smeđa sestra je bila, ne onaj crnokosi, utegnuti fašist. Ta se zadnji put derala kak je 25 trudnica dnevno užas, da kaj mi mislimo da su ona i doktor psihički slomljeni i uništeno, da to nije za izdržati i bla bla bla.
I onda pogleda tlak, urin i kile i od 10 nadalje rašpa nokte dok idu ctg-ovi. Fakat stresno. Valjda ju izluđuje buka od tih bebica.
Enivej, ne dajte da vas ta smete, ak nekaj trebate pilite po svome i ne dajte se iznervirati. Popusti nakraju![]()
UdavDave prvotno napisa
![]()
A mene je špotala šefu što neću dripeka.
Ide izgon, a ona će: "Mogli smo davno biti gotovi, ali eto..."
ni meni se nije dopala bekavica...upala sam joj u noćnu 2 tjedna pred porod jer mi je tlak bio na nebesima...
filozofirala mi je o nama trudnicama koje se ne pazimo, prjetila mi da ću završit na carskom....
otišla od tamo zdeprimirana do bola...
srećom kad je došlo vrijeme za porod dežurao je hafner...![]()
Zna li netko da li predivni dr. Dukić ponovno radi? Znam da je dugo bio na bolovanju.
Ja sam danas bila prvi put na SD-u na pregledu(do sad ambulantno,34-ti tjedan trudnoće).
Kod dr.Klobučara.Neki dojam o njemu nisam uspjela steći u tih dvije minute što sam ga vidjela(pregled baš nije bio ugodan-još me boli sve-al ja sam navikla na svog doktora iz doma zdravlja koji je obično super pa valjda imam previsoke kriterije i spram drugih doktora).
Ali sestra na prijemu(možda je to ona o kojoj se priča kao o neljubaznoj-crna kosa,nije više cvijet mladosti) mi je "fino" rekla da ja ne spadam u tu bolnicu po mjestu stanovanja -pa sam ju ja samo upitala da zar to pravilo nije ukinuto- na što je ona počela da mogu se ja tu pregledavat,ali ako bude gužva na dan kad budem došla roditi(jer kao svi sad hoće tu rađati),da oni mene imaju pravo poslat tamo gdje pripadam,bla,bla.Ali me nije pokušala odfikarit jer sam imala prilično hladan pogled u stilu"ja se ne mičem od tud dok me ne pregledate".
Ak niš drugo nisam baš dugo čekala.
Da li stvarno oni imaju pravo na to-poslat me u bolnicu "po mjestu stanovanja" ak sam se pregledavala kod njih pod kraj trudnoće,postoji li kakav pisani pravilnik u vezi tog i gdje to mogu naći -ak netko zna?
Ma sere. Provjeri ti još al' ja sam prilično sigurna da je to n jezina fantazija. Ako ćeš obavljati preglede na Duhu, iskreno ne vjerujem da te mogu otfikariti ak tamo rađaš. Jednom kad počneš hodočastiti, you're in![]()
Eto, a ja o dr. Bekavac imam samo riječi pohvale.petarpan prvotno napisa
Koliko smo različite![]()
Slučajno sam naletila na uvijek aktualnu raspravu oko pripadanja/nepripadanja pojedinom rodilištu obzirom na adresu stanovanja. Iako se sada ne spremam na porod (mada bi voljela, al dobro, to je tema drugog topica) htjela sam samo reći trudnicama koje se spremaju na Sv. Duh u vezi te rospije od sestre dole u ambulanti:
i ja sam tamo isla na par pregleda prije poroda (jer me u tu bolnicu uputio doktor kod kojeg sam do tad vodila trudnoću) a nisam tamo spadala po mjestu stanovanja, i meni su gunđali(baš ta dotična, ako mislimo na istu) ali se nisam dala maknut.
Isto tako su i sestre rondale kad sam došla rodit tamo da nek idem u Petrovu (bez obzira na preglede iz njihove bolnice) ali se također nisam dala maknut, i to je čula tada dežurna liječnica i primila me unutra, pregledala vrlo ljubazno i rodila sam tamo za dva sata.
Dakle, nek one melju, nemojte se dat maknut.
Btw, ovo je sve bilo prije 2,5 g. U međuvremenu je tamo rodilo desetak mojih prijateljica i poznanica koje također ne spadaju tamo po adresi.
mene su jednom poradi, jelte, te pripadnosti pitale u trudničkoj sestre adresu...ja im rekla- od kud treba od tud sam![]()
samo da i ja kažem svoje svježe iskustvo i koliko daleko može ići njihova glupost
1. trudnoća, sve na SD-u na Ginekologiji 3 + trudnička pred kraj
2. trudnoća svi uzv na ginekologiji 3 i naručena u trdničku 1.10. ali moram provjeriti da li će hafner biti taj dan u trudničkoj
moja iskustva sa drugim rodilištima, skoro pa nikakva...
zovem ja, sestra kaže da ga ipak nema, i mora me prebaciti kod drugog doktora i pita me od kuda dolazim, ja naivno mislim nešto tipa kao ne želi me prerano naručiti ako dolazim iz daleka (ne znam što mi je bilo) i kažem iz Dubrave
a ona će meni, vi tu ne spadate, naručite se u drugu bolnicu,![]()
![]()
naravno da sam je oprala, pa me naručila u ovaj petak kod zudeniga
Ja se isto bojim prvog susreta na SD sa tim "zloglasnim" sestrama, ali budući će MM ići sa mnom, rekao je -samo pusti meni, imaš uredno uputnicu i samo nek neka baba pisne. UH, kad se tako nabrusiš, obično te nitko ništa ne pita., pa vidjet ćemo idući tjedan.
curke drage, čitajući sve postove ovog topica nađoh dva imena doktora koji bi ambulantu trebali imati petkom: Blagaić i Zudenigo.
može li mi netko potvrditi je li to zaista tako?
upravo se vratih s pregleda kod Jakovčića i takvo iskustvo zaista ne bih htjela ponoviti, ne spadam ni izbliza među mimoze ali - kao što jedna od vas već prije reče - sad tek posebno cijenim one nježnije, obazrivije, rječitije doktore koje sam na SD imala priliku upoznati
btw, ja jutros došla u 9, napravili mi neki klinci na praksi sve ko na traci (urin, tlak, vaganje, ctg), za 10-ak minuta pozvana u kabinu i sve zgotovila prije 10! bit će da je zbilja sasvim druga priča s čekanjem ako se dođe nešto ranije ujutro. za divno čudo, moje prvo iskustvo s crnom sestrom na "recepciji" je predivno (sestra Jozefina), bila je izrazito uslužna i prije 2 dana preko telefona, a jutros - med medeni, cijelo vrijeme mi se milo smješkala a ženu prvi put vidim...nevjerojatno kako naša iskustva mogu biti različita, ili će biti da sam imala nešto više sreće nego većina vas
u svakom slučaju, moje je današnje iskustvo takvo da toplo preporučujem izbjeći pregled kod Jakovčića, definitivno pripada onoj struji i stilu za koji se nadam da je pred izumiranjem
eto curke, ako mi koja od vas može potvrditi imena doktora petkom (zudenigo, blagaić) i ako ima još kakvih friških iskustava s njima - ja više nego zahvalna!
kod zudeniga sad idem po 1. put, inače sam pacijentica dr. hafnera kojeg u idućih dva tjedna nema u trudničkoj
blagaića sam imala priliku upoznati u predrađaoni i nije mi se svidio nikako
znam da je jakovčić četvrtkom, evo danas je osim tebe bila još jedna forumašica i nije imala nikakav komentar niti poz. niti neg.
možda da pokušamo sastaviti listu prema danima u tjednu?
ja sam sigurna samo za
PONEDJELJAK: Hafner,
ČETVRTAK: Jakovčić
pa dopunite vi koji ste sigurni za druge dane...
yasmin, fala![]()
pliz javi dojmove o zudenigu ako ideš prije 05.10. i, ako nije problem, što te je zasmetalo kod blagaića?
glede tjednog rasporeda, ponedjeljkom i četvrtkom je i dr. Mario Kerner, s time da mi se čini da je četvrtkom na uzv ali to je neprovjereno, onako po sjećanju; moje iskustvo s njim - korektan iako previše distanciran i služben za moj ukus, ja sam od onih koje se bolje snalaze s nešto ležernijim tipovima; neke curke oduševljava i njegov look, pa navalite ako vam takva estetika umanjuje neugodu pregleda![]()
o.k. idem prekosutra!bilbo prvotno napisa
što se tiće izgleda nije ni Hafner za odbaciti a i meni je izuzetno friendly
Hm, ja sam prilično sigurna da je Jakovčić utorkom i srijedom a ne četvrtkom. Bila sam prošli i pretprošli četvrtak tam i bila je ova Bekavac i Klobučar. Bilbo je bila danas gore i srela Jakovčića, dakle, srijeda?
Btw iskreno, mislim da je tu listu nemoguće sastaviti. Ima ih gomila tam i fakat sam pokušala ali nula bodova. Rekoh već, to traži Nostradamusove kapacitete
Kaj se tiče sestre na recepciji, onaj fašist nije jedina sestra s crnom kosom. Ima još jedna i ta je ok. Eto vidite da ni to nije trivijalno.
Bila sam prošli četvrtak i na uzv, bio je stažist Franičević. Dosta je brz, lagano se fura na frajera i kao, duhovit je al sve u svemu podnošljivo. Budite impresionirane s njim, smijte se njegovim forama i sve 5
Inače me gledala Iva Laušin, plava, mlada cura, ona je jako ljubazna.
o.k. odustajem
čiuni mi se da je prije 3 godine gore bilo više reda...
uh, sad sam skužila da cijeli dan mislim kako je četvrtak, pa otud zabuna za jakovčića, dakle, on je srijedom, a za četvrtak nemam pojma
![]()
Evo mene s pregleda, dr. Marton! Dakle, opet netko drugi. I popodne Habek, načula sam. Dukić na bolovanju, Sirovec isto nema.
Jesam vam rekla da se to jednostavno ne može predvidjeti? Mislim da ni oni sami ne znaju često neg uleću kako ko može. U ponedjeljak je Hafner mislim i očajna je gužva.
moramUdavDave prvotno napisa
![]()
![]()
![]()
ovaj ponedjeljak (1.10.) nema hafnera, nema ga do 15. 10.
samo u trudničkoj ga nema, barem je tako sestra rekla preko telefonayasmin prvotno napisa
yasmin, sjetih se sad da si ujutro na pregledu, vibram da sve bude ok, javi kak je bilo
idem danas u 12bilbo prvotno napisa
javim...
Đezmin, si u ponedjeljak isto tam? Ja u 11, ak mala ne odluči da je ipak dosta fjakanja.
Btw iako je dokica Marton jako ljubezna, bilo mi je GROZNO na pregledu, prvi put me jezivo boljelo i imala sam smeđi iscjedak. I općenito se grozim tih vaginalnih pregleda i najrađe bi se zavukla u mišiju rupu a sad me naručuju svakih 5 min jer sam prešla termin.
Da, ona sestra se zove Josephina, zovu je Đouzi, mada ja mislim da bi joj Bepa Jospeh bolje pristajalo. Jučer je bila dobre volje pa se nije nekaj žilila al to fakat ovisi o vremenu i položaju Saturna valjda kod nje pa si ti misli...
bila sam, sve je o.k. maternica smekšana, otvorena za prst, kontrola za tjedan dana opet kod zudeniga, nije bilo puno žena, no gužva se stvori radi ctg-a
on je o.k. ali pregled je bolio...
UdavDave, nasmijala sam ti se do suza. mislim, znam da i mene čeka takvo načekavanje, al svaka čast na forama![]()
Danas bila kod dr. Matijevića i oduševljena sam. Zaista je susretljiv, konkretan, ljubazan....ma sve 5.
Pripremila sam se za rat sa sestrama, ali su bile toliko ljubazne i susretljive da me nitko ništa nije pitao, valjda je i njima bio danas takav dan. 8)
eto....ja zavrsila kod Dr. Miškovića....doktor mi je mrak...a sestre koje sam srela su Đozi (tako je zovu)...i jos jedna kojoj nisam zapamtila ime...sa njima se uvijek nasmijem...(3x do sada)...
Dr. Mišković radi utorkom od 12-16....
niti ja nemam loše iskustvo sa sestrama, mislim da je ova druga Mira ili Marija?
niža, starija sa naočalama? koja svima govore da moraju slušati svoju babicu (ona je babica)
da....uvijek nesto kao zanovjeta, svima se obraca sa ti....nekad nes i zapsuje....strasno je nonstop "zauzeta"!!!
al jakooo simpaticno sve to izvodi...
Mira je super, ona je danas bila. Sve smo mi njoj, bez obzira na kilažu "malene"i stalno je dobre volje.
Inače, danas je Duks bio ujutro, popodne Sirovec i mislim da se generalno njih dvoje izmjenjuju četvrtkom.
Potpisujem 100% meni je vodio prošlu trudnoću pred kraj i bio na CR. Idem opet kod njega, naručena 23.10. u 12h, pa možda vidim koju forumašicu.realna prvotno napisa
![]()
da malo dignemo topic...
evo mamice koje su ovih dana rodile na SD-u kažu da je uveden 24 satni rooming in za sve pa i za carice
ima li još netko takvih saznanja i zna li moraju li se onda nositi i pelene i kozmetika za bebu?
neznam ni ja detalje, samo ono što sam pročitala na forumu. al maramice i pelene se moraju nositi.yasmin prvotno napisa