Pokazuje rezultate 1 do 15 od 15

Tema: Što za sinuse?

suzyem avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno Što za sinuse?

Dajte pomagajte, evo svaki mjesec dobijem tešku upalu sinusa, i taman kad prođe, mirna sam tjedan, dva i onda opet... Već sam luda, zadnji put mi doc. dala antibiotike i ništa nisu pomogla, upala se stalno vraća. Ne pomaže inhalacija, malo mi je bolje ak si kapam sljez u nos. Kapi za nos ne koristim, jer, pomognu kratkoročno, al dugoročno zeznu sluznicu..
    Eto ako imate kakav savjet, sve je dobrodošlo...

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno Re: Što za sinuse?

Citiraj suzyem prvotno napisa
    Dajte pomagajte, evo svaki mjesec dobijem tešku upalu sinusa, i taman kad prođe, mirna sam tjedan, dva i onda opet... Već sam luda, zadnji put mi doc. dala antibiotike i ništa nisu pomogla, upala se stalno vraća. Ne pomaže inhalacija, malo mi je bolje ak si kapam sljez u nos. Kapi za nos ne koristim, jer, pomognu kratkoročno, al dugoročno zeznu sluznicu..
    Eto ako imate kakav savjet, sve je dobrodošlo...
    I ja čekam odgovor...isto mi je kao i tebi i već sam luda od glavobolja i vrtoglavica.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

može biti alergija na nešto. Može biti i komplikacija od zuba.
    Uglavnom, doktor bi trrebao napraviti dodatne pretrage, pa nemožete svaki mjesec imat upalu sinusa.
    Inače stari lijek. U tavi zagrijati sol da bude jako vruća, umotati u krpu i staviti ko oblog na sinuse.

suzyem avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ma znam da bi trebala ići doktoru, al jednostavno nemam kad :/
    Prvo moram čekati tamo pola dana, samo da dobijem uputnice, pa onda to obavljati... jednostavno nemam kome ostaviti djecu...
    Pa sam mislila da probam s nekim domaćim receptima...

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

domaći recept ili antibiotik pomaže samo ako je akutna upala sinusa.
    ovo je već kronično ako se stalno ponavlja i treba otkriti uzrok.
    Meni je npr. bio uzrok zub kojem je korijen rastao iz sinusa i kvar na zubu nije uzrokovao bol nego upalu sinusa.
    Kod rođaka mi je uzrok bila alergija.
    Probaj naći vremena za doktora da ne bi bilo prekasno i da ne bi morala na operaciju

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Hren, provjereno, cim jaci to bolji. Jedes ga samog ili s komadom kruha i salame ili bilo cega.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ima još bolji. naribaš hren. na oči staviš vatu natopljenu bejbi uljem. A hren na lice. NAvodno je to gadni za izdržati ali liječi sve.

Ipak, stvarno je najbitnije naći uzrok kad je upala sinusa stalna.

ornela_m avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

A homeopatija?
    Cura koja je mene "navukla" na homeopatiju upravo njome je rijesila visegodisnje probleme sa sinusima.

suzyem avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ornela, na žalost u mom gradu nema ni jednog homeopate...

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja rješavam s kremicom od travara. namažem nosnice, i kanale (izvana). i pomaže mi.

košta 50 kuna iako je minijaturna - ali nikak da ju potrošim ... istu tu kremu stavljam i na ogrebotine i opekotine... famozna je. nešto na bazi meda i trava.

a možda čovjek ima još nešto za sinuse - nisam ga nikad pitala.

suzyem avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ajde Sorci, ak ti nije prevelika gnjavaža, molim te, vidi da li čovjek ima nešto za sinuse, jer ću krepati, ne spavam već noćima, ne mogu disati

kobila_suzy avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mozes si pomoci i sa etericnim uljima ako se volis igrati; koriste se inhalacijski i dermalno, i to cajevac, ravensara, ruzmarin cineol (il niauli cineol, kajeput), ruzmarin verbenon (samo dermalno). Ako te zanima mogu ti napisati sto i kako.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

suzyem imaš pp.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Probaj si ispirati nos s otopinom 1 žlica soli+1 litra vode i to s spricom ustrcash u svaku nosnicu tako svaki dan dok ne potrosis meni pomaze imala sam dvije operacije sinusa i to se uvijek vraca nema "trajnog rijesenja"

iva_luca avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Litru i pol Jane (bez co2 - ne drugu vodu!) prokuhati i u mlaku vodu dodati veliku žlicu sode bikarbone. Čuvati u hladnjaku. Malu količinu smlačiti i uštrcavati u nos (ili ušmrkavati). Pouzdano ne oštećuje sluznicu i može se koristiti koliko god ti paše. Drugi recept je uvarak od sljeza (puno sljeza u malo vode) i kapati mlako u nos.
    Ja sam godinama patila od sinusa, na nos disala samo nakon mora i to do prve kiše! Kod mene je problem bio u iskrivljenom septumu; nakon operacije (prije šest godina) nikad više nisam imala začepljen nos a kamoli upalu!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •