Ja puknem dvaput dnevno, svaki dan. I to od kad sam rodila drugo dijete. S prvim je bilo još nekak, ali kad sam rodila drugo postalo je neizdrživo. Imala sam dojam da sam non stop zatočenica kuće. To nešto malo od šetnje nije mi puno pomagalo, a pogotovo zato jer su moja djeca "zimska djeca" i nismo mogli dugo biti vani. Nisam znala jel mi gore ujutro kad ustajem ili navećer kad idem spat. Ujutro satrana od neprespavane noći, a danju zbog obaveza koje sam morala obaviti. I tako lagano iz dana u dan, toneš sve dublje i dublje, a jad u tebi sve veći i veći. Svako od ukućana traži svoje, A GDJE SAM JA!!!!?????
Mislim da sam isplakala pet potopa. Sva pomoć koju sam imala od strane moje mame, svekrve, MM-a nije bila dovoljna, jer oni su noću spavali, a ja sam dojila i dojila i dojila i izdajala i izdajala i izdajala i masirala i masirala i plakala ko ljuta godina.
Rekoh tada sama sebi, ajmo ti i ja Rinama stat na loptu, ti budeš draga prošvikala, da me neko tada vidio dok se dogovaram sa sobom u ogledalu, reko bi da sam spremna za ludnicu. Pa bemu miša, pa kaj mora biti tak grozno. I fino ja razmjestila spavaću sobu, približila kindač krevetu, starijeg sinka stavila u njega, da mu mogu dragati ručicu kad ide spavat, a bebu stavila između kindača i mene, piđamu nisam ni oblaćila, tak da bi se mogao prištekati kad god hoće, i tako ja desnom rukom mazim Domija, lijevom rukom pridržvam cicu dok beba jede, po završetku jela opičim muža nogom da digne dijete da podrigne. I tak, lagano, jesam se ja budila noću, ali sam ležala i nisam morala ustajati tisuću puta da ih pokrivam kad bi se otkrili ili ako bi se budili noću, bila sam im blizu i brzo bi se umirili. Ono što sam naučila je to da nije lako biti mama, zahtjeva tebe cijelu od 0 do 24, jer i kad spavaš, ne spavaš, jer vijuge u glavi stoje u pripremi i dižu te na prve zvukove plaća, kašljucanja,okretanja....