Za one koji torti žele posvetiti malo više vremena imam odličan recept. Torta je mrak! Istina, priprema traje nešto dulje, zbog tri kore, ali rezultat je fantastičan....dakle:

TORTA BIJELI ANĐEO

Tijesto:
- 3 x 5 bjelanjaka
- 3 x 10 žlica šećera
- 3 x 2 žlice mljevenih oraha
- 3 x 5 žlica nasjeckanih oraha
- 3 x 1 žlica soka od limuna
Bjelanjke istući sa šećerom u čvrsti šaum, umiješati orahe i sok od limuna. Ispeći, svaku koru peći orprilike 45-50 min na 130 C. Na taj način napraviti tri kore.

Nadjev:
- 2 dl mlijeka
- 30 dkg mljevenih oraha
- 10 dkg čokolade u praku
Zakipiti mlijeko i njime pofuriti orahe i čokoladu. Dobro izmiješati.
- 15 žumanjaka
- 15 žlica šečera
- 1,5 putar (37,5 dkg)
Žumanjke i šećer izmiješati i skuhati na pari. Putar pjenasto izmiksat i umiješati ohlađene žumanjke.
- 2 banane
- sok od 1 limuna
Banane propasirati i dodati im limunov sok.
Sve tri kreme zajedno izmiješati.

- 2 dl slatkog vrhnja

Tortu nafilati nadjevom i premazati sa tučenim slatkim vrhnjem