Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 69

Tema: moze li dijete imati temperaturu samo u gornjem dijelu tijel

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno moze li dijete imati temperaturu samo u gornjem dijelu tijel

Ena, (stara 12 i pol mjeseci), od sinoc ima temperaturu koja se penje na 39, mozda cak i malo vise
    i nikako ne pada, dva puta smo sinoc dali lupocet cepic i malo se smirilo ali cim je prestalo djelovanje temperatura se vratila
    jutros smo bili u klaicevoj i nalaz krvi je uredan

ono sto me jako brine je sto ena ima ispod pazuha 38,4 a u guzi 37,5
    i stalno tako sa skoro cijelim stupnjem razlike

u uhu ta temperatura ide i do 39, ali tom toplomjeru bas i ne vjerujem, pa to ne uzimam zdravo za gotovo

da li je moguce da dijete ima razlicitu temperaturu u tijelu, pedijatrica mi ne vjeruje kaze da nisam dobro mjerila i da dodjem do nje, sada Ena spava pa kad se probudi idemo tamo

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Moj mali je uvijek kad bi imao tem. bio vruć oko grla,po glavi i rukicama.Ostali djelovi tjela bi bili normalne temp.NJegov doktor(inače jako savjestan i dobar)kaže da to nije ništa neobično,pa se ne plašim te razlike.

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

pa ja sam zvala nasu pedijatricu i ona kaze da to ne moze biti
    mislim to sa temperaturom,
    i ubjedjivala me da nisam dobro mjerila, ali stvarno jesam, cak vise puta
    sad kad cujem da se to ipak moze desiti lakse mi je

medjutim ono sto me zbunjuje jeste sto ne znam kako da temperaturu skidam, s obzirom da u guzi nije visoka, je li glupo dati cepic,
    mada sam joj do sad dala tri puta jer joj glava bude bas bas vruca i ne usudim se pustiti oragnizam da se sam bori, jer joj temperatura zna u kratkom vremenu jako skociti

uglavnom, drugi dio nalaza krvi je pokazao da Ena ipak ima virozu

Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

temperaturu skidaj blagim oblozima od mjesavine jabukovog sirceta i vode. omjer neka bude 1:3

smoci djecije dokoljenice i navuci joj na noge, na taj nacin izvlacis temperaturu kroz donji dio tijela

rastvor nije jak da joj ojede nogice ali je vrlo djelotvoran

i tusiranje mlakom vodom, ne hladnom...to pomaze uvijek

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Najbolje bi bilo stvljati obloge od mlake vode na ruke i nogice, nikad ne stavljati obloge na glavu (čelo). Tako temperatura krene preko ruku i nogu van, a ne preko najosjetljivijeg dijela. I kod mojih je glavica nekako uvijek najtoplija, ali ja forsiram kupanje u kadici, a poslije toga obloge na obje ruke i noge, ide sporo dolje, ali ako si dovoljno uporan ima efekta.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Oblozi od octa, samo da dodam, tako da preko još staviš suhu gazu. Nama je skidalo temperaturu od zubića, mada uvijek malo negoduju jer je osjećaj prvi čas malo neugodan. Ja ne bih tuširala dijete pod temperaturom jer se bojim da bi mi od koprcanja palo u kadi (nitko nije dobro raspoložen s temperaturom 39).

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

I da, definitivno temperatura ide sporo/sporije dole, ali mislim da je to bolje - od čepića djeci zna jako naglo pasti temperatura što zna dovesti do konvulzija.

mis-pis avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

I nama se desavalo da glavica gori, a noge hladne k'o led. Mi nismo cesto koristili cepice, samo u situaciji kad nam je trebalo da paracetamol brze djeluje. Najcesce uzimamo sirup. A to da tusias dijete, super je, samo zbog bunovnog stanja pod temperaturom, mi smo K stavljali da sjedne na dno kade (ispod stavim peskir da nije hladno i da se ne oklizne), pa ga mlakom vodom tusiramo. Bitno je da voda bude nesto manje temp. od tijela, ne previse, u protivnom djeca pocnu drhtati, znaci organizam se brani tako da dize temperaturu. Ocat smo stavljali na topla stopala (neko rece da je kontraefekat ako stavim na hladne, pa ako su hladne, malo ih protrljas da se stople), i to nakvasim soknice koje mu navucem, zatim tako nogice umotam u peskir, kad se isuse i kad otople, ponovim postupak.

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

nazalost i danas temperatura luduje
    paracetamol vise ne djeluje pa smo presli na dalsy sirup, on je jutros bio brz u skidanju temperature i Ena je skoro sest sati imala sasvim normalnu temperaturu, a onda je u roku tren porasla
    ponovo sam joj dala sirup, sad spava ali cini mi se da ovaj put temperatura ne ide dole :/

octa nemam, a danas ga nemam gdje ni kupiti
    pokusacu sa tusiranjem jer nam oblozi od mlake vode nisu pomogli

a Ena je inace danas jako aktivna, na njoj se stvarno ne vidi da je pod temperaturom, ali zato kad je dotaknem prestravim se

mis-pis avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Imali smo i mi tih scena. Najcesce po noci kad je MM na putu. A to da se uzdignu cim im je malo bolje, pa ih ne mozes smiriti, a onda odjednom k'o u bunilu, nemaju volje nizacim , ni da jedu, ni da se nasmiju, ni da pogledaju u nesto sto bi inace odmah zgrabili. Ne znam kako ti pomoci. I mene su te temerature uvijek najvise brinule. Nazovi pedijatriju i pitaj sta dalje. Ja ih stalno zivkam. I kazi im kolika je ispod pazuha, kad ti vec ne vjeruju da je razlicita od mjerene u guzi. Sretno, a maloj Eni da brzo ozdravi.

Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj mis-pis prvotno napisa
    I nama se desavalo da glavica gori, a noge hladne k'o led. Mi nismo cesto koristili cepice, samo u situaciji kad nam je trebalo da paracetamol brze djeluje. Najcesce uzimamo sirup. A to da tusias dijete, super je, samo zbog bunovnog stanja pod temperaturom, mi smo K stavljali da sjedne na dno kade (ispod stavim peskir da nije hladno i da se ne oklizne), pa ga mlakom vodom tusiramo. Bitno je da voda bude nesto manje temp. od tijela, ne previse, u protivnom djeca pocnu drhtati, znaci organizam se brani tako da dize temperaturu. Ocat smo stavljali na topla stopala (neko rece da je kontraefekat ako stavim na hladne, pa ako su hladne, malo ih protrljas da se stople), i to nakvasim soknice koje mu navucem, zatim tako nogice umotam u peskir, kad se isuse i kad otople, ponovim postupak.
    uz sve ove simptome ovo mi lici na roseolu
    ako nakon pada temperature dobije osip nemoj se cuditi

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Nama je najbolji Ibuprofen sirup.Ne plaši se temp. ako nije iznad 38,5, a dijete nije malaksalo i cendravo.Ja sam se sa njima 4 namjerila tem.i sve su prolazile najkasnije u roku tri dana.Ako nije upala grla a onda bi tu uskakali antibiotici i sve prođe bez većih trauma.Ostani mirna to je naj važnije.Najbolji oblog koji smo koristili ali to je jednom bilo preko 39,5je oguljeni , izribani krompir lagano namočen umješavinu kvasine i vode.To natrpaš u stare čarape pa navučeš na noge, a preko zamotaj ručnikom .To drži dok se ne osuše.

mis-pis avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj Njojza prvotno napisa
    uz sve ove simptome ovo mi lici na roseolu
    ako nakon pada temperature dobije osip nemoj se cuditi
    :? Nismo ovo nikad imali. To da se istacka. Inace, kad dobije temperaturu, obavezno ima visoku. Kazu da to hoce kod punije djece. Teze se i skida.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Evo i nas, prva boleština u životu. Copy/pasteam s proljetnica:

Sinoć je zakurio 38,5, ujutro smo vadili krv i urin, pedica je rekla da su nalazi ok i u 10 h mu spustila temperaturu Ibuprofenom, ali Kaleb je u 13 h zakurio preko 39! Ja sam GROOOOOZNA paničarka i odmah sam htjela trčati na Zaraznu (prijateljica mi je umrla od meningokokne sepse sa 16 godina, bojim se te bolesti nenormalno), ali me MD (koji je srećom ostao doma!) skulirao. Dali smo mu čepić, padne na 38,5 ali ne ide niže. Sad spava.

Najviše me ustrtarilo što mu je skočila tako naglo, zaspao je u 12:15 i oko 13 sam skužila da jako nemirno spava, popipam ga - a glavica kipuća, obrazi zažareni...Ostatak tijela ok! Katastrofa! Tad je imao 39 (dakle, cijelo vrijeme govorimo o temperaturi ispod pazuha, ne znam koliko bi to bilo rektalno - 40?), a nakon čepića i tuširanja mu je 38,5, ali uopće više nije vruć. Odnosno, cijelo mu je tijelo jednako toplo, ali nigdje ne gori...Pa kako onda 38,5? A sa samo pola stupnja više ličeko mu je gorilo!

Kad je imao 39 je čvrsto stiskao okice, mislim da ga je bubala glava...

I što sad? Na Zaraznu ili ne? Pedica veli da da, ako ne pada nakon čepića, a meni ga je bed maltretirati...Joj, pojma nemam.

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

mi smo doduse isli u klaicevu i tamo su mi rekli da se temperatura ako se da kontrolirati, tretira cak deset dana sa paracetamolom
    ja sam bila iznenadjena, meni je to zvucalo suvise
    nisu bili odusevljeni sto sam dosla nakon samo jednog dana sa temperaturom

inace nama lupocet nula bodova, nista nije pomogao, cekala sam po sat i pol najmanje da djeluje, pa smo presli na dalsy sirup i on je bio stvarno ucinkovit
    dali smo ga dva puta i vise nije bilo potrebe, od preksinoc nema vise temperature, huh

ja sam isto panicarka, osobito kad je rijec o temperaturi, jednostavno gubim glavu
    ali najvise me je zabrinulo to sto je Ena pocela bukvalo gorjeti pod mojim prstima za vrlo kratko vrijeme, bas sam osjetila kako temperatura raste, nije to bilo nista postepeno nego odjednom

mlake obloge su nam pomagale samo dok sam ih drzala na njoj cim sam ih ja sva sretna uklonila, temperatura se vrlo brzo vratila

nadam se da vas je temperatura vec ostavila i da je bolje

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Luna, kako ste?

yasmin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

mi smo nedavno imali i 40
    dok uspijevam raznim metodama sama spustit na 38 ne idem u bolnicu ni doktoru, pogotovo ako je opće stanje djeteta o.k. ako nije klonulo, ako pije dosta tekučine
    dajem lupocet, dalsy mi je povratio
    tuširam i nutkam non stop sa vodom
    mi često uz visoke temp. imamo i proljev to mi već dođe pod normalno
    ako se pojavi osip odmah idem doktoru
    ako je stanje nepromjenjeno nakon tri dana idem doktoru
    pa napravimo krvnu sliku i izvadimo urin

na zaraznoj još nismo bili
    do sada je uvijek bila viroza koja bi trajala 3-5 dana

luna?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj bibai prvotno napisa
    Luna, kako ste?
    Koma.
    Danas je u dva navrata kurio preko 40, ali budući da je doktor u Zaraznoj bio grozno otresit i jasno mi dao do znanja da paničarim, nisam htjela ponovo ići, nego sam doma umirala od straha. Slabo reagira na Lupocet, a od Ibuprofen sirupa, koji mu je jučer djelovao, povraća.

Ne znam, možda sam ja prevelika paničarka, ali kad sam danas vidjela živu na 40,3, skoro sam umrla. Mjereno ispod pazuha. Imao je toliko oko 13 h i navečer, iza 20 h. U međuvremenu bi pala na 37 i kusur i onda je on super, igra se, veseo je...Do 39 je super i onda samo klone. Još mu temperatura raste užasno, užasno brzo, skoči s 38,5 na 40 u par minuta...

bibai, imaš li neki savjet kako da je tretiram? Za sad imamo kombinaciju Lupocet čepići +tuširanje, MD pokušava neke vradžbine s krumpirima, ali ja nemam živaca za to kad temperatura podivlja...

Ova dva dana su mi pojela deset godina života.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Luna Rocco prvotno napisa
    Danas je u dva navrata kurio preko 40, ali budući da je doktor u Zaraznoj bio grozno otresit i jasno mi dao do znanja da paničarim
    Ovo je bilo jučer. Nije htio vaditi ponovo krv, rekao je da su nalazi od ujutro ok, da dijete ima virozu i na suptilan način me ismijao.

yasmin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

luna, isto je i nama bilo prije 3 tjedna
    identično, ibuprofen povratio, kad temp. naraste malo klone, kad se spusti divlja kao najzdravije dijete

sve dobro radiš, proći će, lupocet čepiće smiješ svaka 4 sata i naravno puno tekučine
    mi smo 3. dan dobili osip i onda je prošlo (trodnevna viroza)

mišiću malom da što prije prođe

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

i mi smo probavali krumpir bez ikakvog uspjeha, samo smo maltretirali dijete

srecom ena je dobro podnosila sirup, inace ne znam sto bih radila

drzim vam fige da se rijesite temperature sto prije

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

zaboravih, danas je ena dobila proljev
    ocigledno, jos nije gotovo

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

yasmin, je li vam se dogodilo da stoji oko 40 oko sat vremena i duže, odnosno da lijek jako sporo djeluje?
    Mene u cijeloj priči izbezumljuje to što treba užasno puno vremena da reagira na lijek, a temperatura raste...I stalno si mislim, svaki put ode još malo više, danas je bilo 40,3, što ako sutra dođe do 41? I onda se paraliziram od straha...
    Za tekućinu se ne brinem, puno doji.

Jaca, šaljemo pusu ozdravilicu Eni.

yasmin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

yasmin, je li vam se dogodilo da stoji oko 40 oko sat vremena i duže, odnosno da lijek jako sporo djeluje?
    Mene u cijeloj priči izbezumljuje to što treba užasno puno vremena da reagira na lijek, a temperatura raste...I stalno si mislim, svaki put ode još malo više, danas je bilo 40,3, što ako sutra dođe do 41? I onda se paraliziram od straha...

je luna, isto tako, nikada prije nije imao tako visoku temp. a da sam je tako teško skidala
    zato sam mu tada i dala ibuprofen po 1. put (koji je povratio)
    do tada sam uvijek uspjevala sa lupocetom
    najkritičnija je bila 2. noć, temp. nikako da padne, probdjeli smo cijelu noć, svaka 4 sata sam mu stavljala čepić a skoro pa se ništa nije događalo, ujutro 3. dan je krenulo na bolje ali je dobio osip i onda smo otišli do pedijatra koji je i potvrdio da se radi o trodnevnoj virozi
    ~~~~~~ nadam se da će sutra već biti bolje

Drimm avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Nama se znalo to dogoditi, dala bi im 5ml Ibuprofena (za temp. iznad 39) i ako nije padala, onda bi nakon pola sata dala još malo, manje od 2,5 ml i kao da je baš to nedostajalo da počne padati i padala je.
    Lupocet čepići nam više ne djeluju, mada mi je sestra koja je radila u Klaićevoj prije rekla da se slobodno može dati 1,5 čepić za našu dob/kilažu.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Luna Rocco,zašto na tako veliku temperaturu ne daš Voltaren čepić?To je previsoka temperatura a dijete je premalo.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Pod ovakvim uvjetima on ti može dobiti konvulzije bez problema.Iako,dijete koje je sklono može ih dobiti i pod 38 ali ovo nebi smjela dopustiti,da mu 40 stoji preko sat vremena.U bolnicama se Voltaren daje preko 39,5 mislim.
    Lupocet je za visoku temperaturu kao da mu daješ vodu

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Trina prvotno napisa
    Luna Rocco,zašto na tako veliku temperaturu ne daš Voltaren čepić?To je previsoka temperatura a dijete je premalo.
    Da, poslat ću jutros MD-a da ih kupi. Od njih pada temperatura? Malo se bojim pothlađenosti, čitala sam na onom drugom topicu o temperaturi da je dijete provelo 2 tjedna u bolnici zbog pothlađenosti uzrokovanom Voltaren čepićem. Ali nakon ove noći - konstantna temperatura između 38 i 39, a u ponoć je dobio Ibuprofen koji nije povratio i u 4 Lupocet čepić - ne preostaje mi što drugo. Sad smo mu dali opet Lupocet čepić i idemo ga tuširati (ima 39, ali to u trenu završi na 40), ako bude frka nakon koliko smijemo dati Voltaren i koliku količinu na 13 kg?

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Na 13 kg možeš dati i cijeli ali za prvi put radije manje.Smije se davati svakih 6 sati.Ne boj se,ja sam ih dala bezbroj svojoj djeci i uvijek nas spasi.Ali za doziranje radije još provjeri kod doktorice

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Hvala ti.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Sad tek vidim da si pitala koliko nakon tog lupoceta smiješ dati Voltaren?Ako si ga dala u 7 onda u pravilu nebi smjela prije 13:00.Ali kod jako vosoke temp.(a tu spada i 40)možeš i ranije,nakon 4 sata.Ali kažem,nazovi doktoricu pa nek ti ona sve to dozira.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ma, moja pedica je za to da se s tako visokom juri u Zaraznu. A tamo me tretiraju kao idiota.

Evo, sad smo ga tuširali, prije sat vremena je dobio Lupocet čepić i na 38,2 je. Čini mi se da pada i dalje, sad je pojeo par rižinih pahuljica i popio malo vode. Pribojavam se razdoblja iza podneva, koje je prethodna dva dana bilo grozno, s tim da je jučer bilo kritičnije nego prekjučer. Ne bi li se danas situacija trebala smirivati? Ovo nam je bila treća noć (zakurio je u noći sa srijede na četvrtak) i danas nam je treći dan. Oboružali smo se Voltarenima, jer scenu poput one jučer ne želim ponovo proživjeti.

Najviše me muči što svako daje drugačiji savjet (sad govorim isključivo o medicinarima, da ne bi mislili da slušam savjete susjede Baroslave) - sinoć sam zvala Hitnu (kad nismo mogli sniziti 40,3), tamo su mi rekli da ga tuširam vodom normalne temperature (dakle, nikakvo postupno snižavanje, stalno ista temperatura). U Zaraznoj vele da oblozi idu i na trup. Pedica veli nikako na trup. U našem Domu zravlja za tako veliku temperaturu koja ne pada preporučuju obloge na prsa umočene u ALKOHOL ( :shock: :shock: tome ne bih pribjegla ni na 41). Neki preporučuju kombinaciju Lupoceta i Ibuprofena, neki samo Lupocet (tip iz Zarazne mi je 6 x ponovio da skidam s Lupocetom, iako sam mu ja 16 puta rekla da mu Lupocet ne djeluje)...Više me glava boli od svih tih oprečnih savjeta.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Samo da napomenem da konvulzije mogu nastati nakon naglog spuštanja/pada temperature,a ne samo zbog naglog porasta.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Grozno je gledati dijete pod visokom temperaturom,ali ako se inaće(kad tempertura malo padne)normalno ponaša nema razloga za paniku.
    Kad je moje dijete bilo staro kao K. imao je strašno puno boleština.Dobivo je temperaturu tek kad se bolest razmahala,na viruse uopće nije reagirao sa temperaturom nego tek kad bi se nakalemila neka bakterija.
    Uglavnom ,tempertura(povišena) je dobar mehanizam obrane.
    Sad,sa njegovih pet godina temperaturu skidam sa homeopatijom tek nakon 39,5 ,a Lupocet dajem tek preko 40.Nikada ne dajem ništa jače.

Nije niti potrebno da Lupocet snizi temperatutu na normalu.Dovoljno je pola stupnja da se dijete poćne bolje osjećati.

I Luna ,ako Kaleb dobije osip onda znaš što je bilo u pitanju .

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Luna, za 13 kg Lupocet čepić (120 mg paracetamola) je premalo, stavi mu Efferalgan čepić od 150 mg (isto je paracetamol), ili 1,5 žličicu Lupocet/Panadol sirupa (minimalna doza paracetamola je 10 mg/kg, a može se dati i do 20 mg/kg do 4 puta dnevno). Voltarene izbjegavaj koliko god možeš, jer naglo spušta temperaturu, česte su tresavice (pothlađenost), i tmeperatura brzo skoči nazad. I zbog naglog pada temp. mogu nastati konvulzije (ovo što sirius spominje).

Doza Voltarena za djecu je u prosjeku 1 mg/kg/dan, u 2-3 doze, tako da je za 13 kg dosta pola, max. 2/3 čepića od 12,5 mg.

Tako da je prepručljivije kombinrati ibuprofen i paracetamol.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ok, sad ste me do kraja rastrojili, još tri oprečna mišljenja.
    Svaka čast hladnoj glavi kad je dijete na 40, ali kako možete biti sigurni da će tu stati? Koliko ja znam, NE SMIJE doći do 41. A kad je na 40,3, to može biti pitanje minuta.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ne boj se. Smije doći na 41 aksilarno, ne smije doći na 42.
    Martina ti je sve dobro napisala za doze i preporuke.
    + daješ Lupocet na 38.5 aksilarno ako dobro podnosi temp. ispod te ili, naravno kod viših temperatura. Pričekaš 45 minuta, jer otprilike tek tada počinje djelovati. Ako temoeratura i dalje raste i ako je preko 39.5 slobodno mu daš i Ibuprofen sirup minimalno 3.5 ml, maksimalno 7 ml po dozi. Jedno i drugo smiješ dati 4x u 24 h. Tj 4x paracetamol + još 4x ibuprofen. Ako temperatura ne pada niti na to dok ipak padne za stupanj, dva (ne mora nužno na 37, dovoljno je na 38.5) staviš ga u kadicu na temp vode od 37 st do struka i polako polijevaš. Ili ga cijelog omotaš u vlažne ručnike, plahte, (bilo što) te temperature dok se ne stople. Onda ih promijeniš.
    Ako na ništa od ovog temperatura ne pada nego je konstantno 40 smiješ dati Voltaren čepić, ali maximalno 1/3-pola na njegovu kilažu.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Da te utješim ili preplašim viroza može trajati i 1o dana pa i dulje.
    Ima li on ikakvih drugih simptoma osim temp?
    Da li je itko drugi oko vas bio ili je bolestan?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Možemo i preko pp

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Btw, kakva je to posrana trodnevna groznica, kad je danas treći dan, nema osipa, stanje gore nego prva dva dana (uopće ne pada ispod 38, sad je opet 39, stalno šeće 38-39), danas je još počeo i prduckati dosta smrdljivo i ima neki polu-proljev.
    Koliko najduže smije imati konstantno visoku temperaturu?
    Kome da se javim ako bude frka? Pedica odmah viče da idemo u Zaraznu.

Kupila sam sve, Effedrin, Voltaren, imam Lupocet, Ibuprofen...Sad u 13 h ako opet šikne na 40, dajem mu Effedrin, pa ćemo vidjeti.

Nije ovaj sport za mene, skidam kapu svim mamama čija su djeca često bolesna.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Hvala ti, bibai, tek sad vidim postove. Javim se na pp čim ga uspavam.

titimita avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

cini mi se da haraju nekakve crijevne viroze?

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Za pretpostaviti je da će temperatura skočiti na više u popodnevnim satima.To je normalno.
    Što se tiče polu proljeva može biti od sirupa i čepića.

Potpuno te razumijem što se tiče bolesti i hladne glave.Kad je moj sin prvi put sa godinu i pol dobio temperaturu imao je tresavicu.Toliko sam se uspaničarila da sam pozvala hitnu i pod sirenama smo završili u bolnici jer smo mislili da su konvulzije.Na sreću,ništa od toga imao je samo upalu grla i to nisu bile konvulzije.
    Uglavnom,hladna glava dolazi sa godinama iako i dan danas ga maltretiram sa mjerenjem temperature svakih nekoliko sati(naravno,kad je bolestan).
    Najvažnija stvar je uvijek ponašanje dijeteta.Ako ti imaš osjećaj da bi trebali u bolnicu,idite.Bolje po danu ,nego navećer kad će očekivano skočiti temperatura.Izvadite malo krvi,pričekajte nalaze,ako je viroza i ti ćeš biti smirenija i lakše ćeš čekati da prođe.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Effedrin
    Efferalgan

bibai, šaljem pp.

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Btw, kakva je to posrana trodnevna groznica
    Ako je trodnevna morat ćeš još malo izdržati jer je tri dana temp a tek četvrti se pojavi osip i temp padne, možda ne sasvim ali se spusti

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa
    dan danas ga maltretiram sa mjerenjem temperature svakih nekoliko sati(naravno,kad je bolestan).
    Ja ovom svom kad prijeđe 39 mjerim stalno. Stalno znači da doslovce stalno ima toplomjer pod pazuhom.

Rotirajuća svjetla, hm, tempting...Vidjet ću za koji sat.

Kaleb sad spava, a mene muče dvije stvari: hoće li opet podivljati na 40 i preko toga i nije li bed što već puna tri dana stalno kuri?

E, da, bijeli jezik je ok?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Budan, 39,7.

yasmin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

ivan je nekoliko puta imao oko 40 temp. ja iznad 38,5 ili 39 niti ne skidam sa ljekovima, samo tekučina i tuširanje, oko 39 dam lupocet sirup
    koliko ja znam ne može temp. pasti isti tren kad staviš čepić

nikada nisam davala voltaren, samo jednom ibuprofen (imao je 40.3) i to je povratio

dok god uspiješ barem malo spustit temp. mislim da je to o.k., a kombinacija paracetamola i tuširanja nam je uvijek palila
    nije bitno da temp padne na 37, mislim da je dovoljno da dođe barem do 38.5, za neko vrijeme će vjerojatno opet porasti, pa ti spustiš i uglavnom čekaš da sve skupa prođe
    koliko se sjećam rekla si da su mu vadili krv i da je viroza, dakle ništa ti drugo ne preostaje nego čekati

možda kod vas ipak nije trodnevna, to može i dulje potrajati, mi smo jednom imali temp. 7 dana ali nije bila baš tako visoka do 39
    bijeli jezik? ne znam? manjak tekučine?

ipak mislim da je bolje ako kažeš da je temp. između 38-39, pa to je o.k. ipak se radi o virozi
    a proljev, može biti da je iziritiran čepićima, a možda i dobije pravi proljev
    e onda više ne znam ima li smisla davati čepiće ili se prebaciti na sirup?

iz mog iskustva, a imali smo nekoliko sličnih događanja ovo je klasična viroza

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Možda mu fali tekućine?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj martinaP prvotno napisa
    Možda mu fali tekućine?
    Ou, šit. :/
    Pa cica puno, pije i vodu, jeo je juhicu...Kvragu. Ne mogu ga na silu tankati. Koji su znakovi dehidracije kod djeteta te dobi (po fontaneli ne mogu znati, zatvorena je)?

Btw, Efferalgan se pokazao izvrsnim, stavila sam mu ga u 12, u pola 1 je s 39,7 palo na 39,4, a sad je oko 38,5 (MD ga kupa). Fino je postupno padala, počeo je brzo djelovati (kroz pola sata)...Super.

Kaleb je već toliko oguglao na temperaturu da je s 39,7 slagao kolutove na štap (precizno). :shock:

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •