Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 69 od 69

Tema: moze li dijete imati temperaturu samo u gornjem dijelu tijel

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Ako ti normalno piški (ili malo manje nego inače), mislim da je ok, da je dehidriran ne bi piškio.

Meni se čini da, bez obzira na dozu, Eferalgan djeluje bolje nego Lupocet, možda zbog različitih pomoćnih tvari u čepiću, više puta su to roditelji primijetili.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Piški, zericu manje nego prije, ali ništa alarmantno.

Koji god razlog bio da E. bolje djeluje, hvala na sugestiji. Da se nisi javila, dobio bi Voltaren samo tako.

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

prijavljujem jos jednog u klub :/

leo od jucer popodne kuri 39 i preko. s paracetamolom (nocas lupocet, od jutros s daleronom - lupocet pljuje, a ni ovaj nece tako rado popit - mitim ga samo tako...) se spusti do 38 i to je to... tad zivne, a ostatak spava na meni...

drzmo se svi skupa...

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

U njemu je malo veća doza. Kalebu je ionako jedan lupocet čepić na kilažu premalo, čak ispod minimalne doze. Trebao bi dobiti jedan + petinu drugog.

Nama je trodnevna trajala 5 dana tj 5 dana temp., 6. dan osip.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ajoj, litala, koja je to sad frka, a bebica ima tek par tjedana... Držim fige da što brže prođe.

Hvala vam bibai, Martina...Ma svima hvala, jeste me malo isprešaltali ali bogme i smirili i dali korisne savjete.

Ipak je ovo prvi put...A svaki prvi put se pamti.

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

evo smo odgrijali jos jednu noc...

za sad je ok, iako je sirup prestao djelovati...

luna

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Luna, kako je Kaleb danas?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj martinaP prvotno napisa
    Luna, kako je Kaleb danas?
    Puno bolje, bar što se temperature tiče!
    Zadnji show imali smo u 1 ujutro, temperatura 39,9 i tuširanje. S tim da sam ja postala skroz kul (spasila me bibai opaskom o temperaturi koja "smije" ići i do 41, pa mi se 40 čini kao mačji kašalj ), sad znam kako reagira na koju temperaturu i na pojedine antipiretike i koliko treba da temperatura padne.

Danas mu temperatura nije prelazila 38,2, pa je nismo ni skidali, a dobar dio dana je uopće nije imao.

Zanimljivo je da je danas jako umoran (spavao je 2x po dva sata) i dosta cendrav. Zaključujem da je Kaleb sjajan bolesnik, ali nikakav rekonvalenscent.

Hvala vam što ste mi spasile živce!

litala, kako je Leo?

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Luna Rocco prvotno napisa
    . Da se nisi javila, dobio bi Voltaren samo tako.
    Oprosti,zbog ovoga imam osjećaj kao da sam ti savjetovala da malom daš morfij.Htjela sam ti pomoći a ne uvaliti nešto prestrašno za tvoje dijete.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Trina prvotno napisa
    . Da se nisi javila, dobio bi Voltaren samo tako.
    Oprosti,zbog ovoga imam osjećaj kao da sam ti savjetovala da malom daš morfij.Htjela sam ti pomoći a ne uvaliti nešto prestrašno za tvoje dijete.
    Ma joj, oprosti, zahvalna sam ti što si mi se bila javila, ali su me stvarno isprepadali s mogućnošću pothlađivanja, pa mi je na kraju drago da mu nisam dala Voltaren. Znam da si htjela pomoći i cijenim to.

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

evo me. i dalje smo na +40 ako nije pod paracetamolom. s time da mu je sinoc trebalo dobrih sat i pol da padne temperatura... :/

ako potraje do sutra idemo kod doktorice, danas sam razgovarala sa med. sestrom i kaze da ima gnojnih angina, pa da dodjemo sutra provjerit, bude li jos kurio...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ista stvar kao kod nas, stajalo bi na 40 po sat i pol dok lijek ne bi počeo djelovati...Joj, kako je to stresno, šaljem ti jedan veliki

Kod nas je sve trajalo 3 dana + četvrti (jučer) s temperaturom ispod 38, danas uopće nema temperaturu. Jučer i danas puno spava, baš su ga strgali ti dani pod temperaturom. Čudno, ali ta tri dana uopće nije spavao po danu, maksimalno pola sata!

E, da, nije se osipao, izgleda da nije bila trodnevna.

yasmin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Ista stvar kao kod nas, stajalo bi na 40 po sat i pol dok lijek ne bi počeo djelovati...Joj, kako je to stresno, šaljem ti jedan veliki

Kod nas je sve trajalo 3 dana + četvrti (jučer) s temperaturom ispod 38, danas uopće nema temperaturu. Jučer i danas puno spava, baš su ga strgali ti dani pod temperaturom. Čudno, ali ta tri dana uopće nije spavao po danu, maksimalno pola sata!

E, da, nije se osipao, izgleda da nije bila trodnevna.
    super, a vjerojatno si mislila kako nikad neće proći ili kako je navukao neku odvratnu beštijetinu

sljedeći put (pljuc pljuc da ne bude tako brzo) će ti biti puno lakše, a djeca, čini mi se to lakše podnesu od nas velikih

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Još jedno pitanje - jesu li i vaša djeca nakon bolesti užaaaaaasno cendrava i spavaju li više?

yasmin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Još jedno pitanje - jesu li i vaša djeca nakon bolesti užaaaaaasno cendrava i spavaju li više?
    ivan spava više dok je bolestan, češće ali kraće
    a cendrav nije nikada, ili je jako dobre volje kao i u normalnim okolnostima ili ako je u pitanju temp. iznad 40 zelegne dok se temp. ne spusti

kaleb vjerojatno nadoknađuje spavanje, rekla si da je manje spavao zar ne?
    a za cendravost ne znam, možda se samo poklopilo sa završetkom boleštine...

traktorka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Pratim ovu temu od početka i užasavam se temperature...
    Moj Roko uvijek kad ima temp.,odnosno kad mu bolest prolazi spava jako puno,i meni je to znak da ide na bolje!
    A cendrav i nije baš,više vesel jer je gotova bolest,ali to je individualno,ipak je to tvom sinu prva temperatura!

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

pa ovo je nama bio prvi susret sa bolescu (mada posjeti raznim doktorima ne govore tome u prilog ), a odnosu na iskustva navedena gore i nije bilo preozbiljno
    ipak se kod nas temperatura zadrzala samo dva dana, a i proljev je bio samo jednom (cak sam sklona misliti da je to zbog cepica a ne zbog virusa)
    uglavnom ta dva dana je spavala neuobicajeno dugo i bez uspavljivanja, sto se nama jos nikad nije desilo.
    dakle spavala je dva puta dnevno po, skoro dva sata.
    sad nakon svega da li je vise cendrava, ne znam jer je Eni cendranje nije mrsko a samim tim ni strano
    mislim da nije nista vise nego inace
    a spavanje se vratilo u normalu, dakle pola sata ili cetrdeset minuta i nakon toga douspavljivanje

ja isto vjerujem da tvoj sincic sad nadoknadjuje spavanje

litala, nadam se da je bolje kod vas

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Vec 5 dana ima temperaturu ( ima 20mj), prvi dan doslo do 40 ( sa cepicima sam jucer prestala ), pije ceporex zbog upale grla, bijeli jezik, usne sve krvave i ispucale.Nista ne jede, ne pije, samo doji. Jednom dnevno povraca, valjda iskasljava sluz...

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

evo, svecano objavljujem da je jucer u podne zadnji put popio paracetamol. popodne mu je, kao, krenula bila temp (u suradnji s cendranjem i vjesanjem po meni...), ali je odustala

popodne je zaspao i odspavao dva sata, noc prespavao uredno i bez budjenja.

osip ne vidim nikakav, ni tragove umora

koga jos drma - saljemo vibrice ~~~~~~~~~

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •