lijepo molim nekoga s ovakvim iskustvom u trudnoći da podijelimo brigu.
nakon dvomjesečne terapije Andolom, smanjeni su za 250, ali su i dalje debelo preko gornje granice.
jako se bojim.
molim vas za pomoć.
lijepo molim nekoga s ovakvim iskustvom u trudnoći da podijelimo brigu.
nakon dvomjesečne terapije Andolom, smanjeni su za 250, ali su i dalje debelo preko gornje granice.
jako se bojim.
molim vas za pomoć.
Ja sam nemam iskustva, ali za vrijeme moje prve trudnoće ležala sam u Petrovoj jedno 10 dana.
U sobi pored mene je jedna trudnica imala također povišene d-dimere, ali čini mi se da su bili malo iznad granice.
Koliko sam shvatila doktori se ne bi zabrinjavali sa time da već nije imala jedan spontani pa su joj prevencije radi davali svaki dan injekciju 'nečega'.
Na žalost ne sjećam se o čemu se radilo. Trebala ih je sama naučiti davati prije nego je puste kući.
to "nešto" je vjerovatno heparin...
ja sam imala probleme s koagulacijom u trudnoći,a cura koja je ležala sa mnom u sobi je u trudnoći dobila trombozu i sve je dobro završilo... naravno, uz veliki oprez i pod stalnim nadzorom i ginekologa i hematologa...
sretno....
problem je u tome što sam ja na terapiji Andolom, dr se nije odlučio za heparin.Larita prvotno napisa
i sad mi je koagulogram nešto bolji, ali još uvijek iznad granice.
povećavaju li se dimeri s tjednima trudnoće?
mozda ja sada upadam kao padobranac, ali radila sam testove koagulacije prije trudnoce i sada u trudnoci. i nisam vidjela na nalazima d-dimera :?
ali mi je moj doc rekao da su nalazi u trudnoci uvijek poviseni jer tako se organizam stiti od krvarenja i pobacaja.
e, sada mislim da se valjda i to odnosi na d-dimere!
~~~~~~~~~~~~~ da sve bude u redu
Meni su u 34 tjednu trudnoće d-dimeri bili 699 :shock:
Dijagnosticirana mi je masovna ilofemoralna duboka venska tromboza nakon čega sam bila do kraja trudnoće u strogom mirovanju (ni na wc) i 2x na dan su mi davali niskomolekularni heparin tj. subkutalne injekcije clexana. Rodila sam u terminu i sa bebom je bilo sve ok. Još neko vrijeme sam bila na clexanima a sada sam na marivarinu.
Nadam se da ce i sa tobom i tvojom bebicom biti sve ok.
zanimljivoLila ha prvotno napisa
meni su sad 696, a bili su mi 955![]()
sad sam stvarno u komi.
sutra idem na pregled pa ćemo vidjeti.
Muca, tko ti je pametan u trudnoći preporučio andol???!!!
Danas sam zbog sebe i moga sinusitisa pretraživala o antibioticima u trudnoći i naišla bdw. na više mjesta da Andol nije preporučljiv u trudnoći. ODMAH prekini s tim i posavjetuj se sa transfuziologom jer postoje niskomolekularni heparini koji ne prolaze kroz placentu pa su "sigurniji".
Moja kolegica si je cijelu trudnoću davala Clivarin. Rodila prezdravog dječačića!
više doktora u konzultaciji s hematologom i anesteziologom.roby prvotno napisa
i to u bolnici, na odjelu.
sad će ispast da su svi budale koji me liječe?![]()
ja neću na svoju ruku prekidati terapiju.
onda isto tako mogu otići kod frizerke ili stolara da mi daju terapiju. :?
Istina je da se andoli i slični lijekovi ne preporučaju u trudnoći, većinom zato jer ih ljudi često čvakaju kao bonbone. U ovom slučaju to je pod nadzorom i u kontroliranim uvjetima, tako da nema straha.
A Muci još jednomi
i
i da se ne brine, nego nek mazi malo blago u buškotu i biti će sve u redu.
Clivarin mi poznato zvuči. Mislim da su i u slučaju iz Petrove, što sam ranije spomenula, bile injekcije Clivarina u pitanju.
hvala puno....Lila ha prvotno napisa
![]()
nadam se da će sve biti dobro s mojom curicom...![]()
Bilo bi ipak najbolje da se konzultiraš sa transfuziologom, oni su po tom pitanju najadekvatniji i to je njihovo područje.
Muca, kako napredujete.....
malo dizem temu .menis u stigli dimeri i u 20 tjednu su 323 pa neznam imam li razloga za brigu :? .čekam ostale nalaze pa ćemo vidjeti
Meni su u 22 tjednu d-dimeri 800!!! to su otkrili dok sam ležala u Petrovoj zbog profila glukoze. Naučili su me pikati Fraxiparin 0,4 i tako do kraja. Tamo se nitko nije ozbiljno zbog toga zabrinuo, veći im je problem što imam gestacijski dijabetes i moram na inzulin, male doze ali se bockam.
Ne znam niti jednu trudnicu da je radila tu pretragu ambulanto pa si mislim da je to nekak normalno jer su skoro sve koje leže u Petrovoj na Fraxiparinu.
Prošli tjedan došla sa dvotjednog "aranžmana" u Petrovoj (bila zbog nekih drugih stvari) . Na otpusnom pismu piše da mi je vrijednost d-dimera 643. Nitko ni u jednom trenutku u vezi toga nije ništa spominjao. Da se zabrinem? :/
Ovdje šaljem link gdje ima puno o D-dimerima, vrijednostima, terapiji...
Nadam se da je sve ok. Meni je doktro rekao da oni znaju biti povišeni u trudnoći i da se kako ista napreduje, oni polako rastu. Ipak, ne znam granice niti koliko si sada trudna...
Sretno!
Hvala ti za link. Kad su mi radili koagulogram bila sam trudna 25 tjedana. Inače, povišen mi je i fibrinogen, dok su sve ostale vrijednosti u granicama normale. Ne znam ni sama kaj da mislim. S jedne strane vrijednost mi se čini dosta povišenom, a s druge ne mogu vjerovati da bi to vidjeli, i odjelni lječnici na viziti, a i anesteziolog i uspjeli to previdjeti. Pa kaj nije PT1 odjel na kojem leže trudnice sa upravo takvim problemima u trudnoći?
jeste i PT2 ovisi gdje ima mjestaIvana2604 prvotno napisa
Hvala ti Isabel još jednom, jer nakon što sam pročitala onaj topic ipak sam mirnija. Naime, meni je fibrinogen 4,4, a što, ako sam ja dobro shvatila, u omjeru s d-dimerima 643, u tim tjednima trudnoće, nije strašno. Valjda? :/ (nemam baš neku moć autosugestije). U svakom slučaju pitat ću ih za 2 tjedna kad idem na kontrolu.
evo mene ponovo
novi koagulogram rađen zbog potencijalnog uvođenja hormonalne terapije zbog hormonalnog disbalansa (nizak estrogen)
dimeri su mi 799
trudna nisam.
zabrinu ta jesam.
što sad?