Je li ti izdajalica dodatno ostecuje bradavicu? Ako nije, ne moras se sada uz sve probleme jos sekirati i oko rucnog izdajanja, ali obrati paznju na masazu grudi opisanu u tekstu i svakako dobro ugrij dojke prije izdajanja, a ako mozes i prije podoja.
izdajalicu ni ne koristim na lijevoj bradavici jer mlijeko tesko tako izlazi. moguce je jedino rucno, a i to duze traje. sada cu ipak prepustiti sve maleckoj. neka papa i sise mlijeko jer ponekad kolikogod izdajanje oslobadja dojku viska mlijeka, predstavlja i dvosjekli mac. radje neka ju nika isprazni do kraja, pa tako mislim da ce ponuda i potraznja bolje funkcionirati. eto, obje smo neuke, na pocetku pocetaka, ali vjerujem da cemo se uhodati dojeci sto cesce, a za izdajanje cu onda vidjeti (samo u slucaju potrebe). Desnu bradavicu, koja je normalna, izdajalica ne ostecuje, uglavnom stavim lanolinsku mast na nju prije izdajanja izdajalicom. to sam radila u bolnici kada mi je jako nadoslo mlijeko, a bebe nocu ne doje.
Za kanalice trenutno ne moras brinuti. Veci je problem beba koja mozda ne vuce dovoljno. Da joj malo pomognes kompresijama?
http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...D=111&Show=669