Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: pomoć!uvijek ista težina

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno pomoć!uvijek ista težina

od prije sedam dana pokušavam uvesti adaptirano.Kažem pokušavam jer beba neće da ga pije.Rodjena je 3610gr.
    1 mjesec 4400 gr
    2mjesec 5000gr
    3mjesec 5450gr
    3mjeseca i 14 dana 5600gr(danas)
    Prije dvije sedmice bili smo na moru kada je beba dobila učestale zelene stolice.Pomislila sam da je u pitanju proljev ili glad.Pedijatar po povratku
    kući nam je rekao da joj počnemo davati adaptirano jer je beba gladna (u 20 dana je dobila 200gr)
    Ona je inače vesela i živahna.Dojim je na zahtjev.Ipak želim da dobro napreduje.Sedam dana pokušavam da joj dam poslije podoja adaptirano ali ona neće.Pljuje ga.Pokušavala sam poslije podoja da joj dam i izdojeno mlijeko neće ni njega.Danas mi je pedijatar rekao da joj kupujem različite vrste adaptiranog dok ne nadjem koje joj se svidja.
    ne vjerujem da će joj se ijedno svidjeti jer neće ni izdojeno poslije podoja.sta da radim?Želim da dojim ali bebe ne napreduje dovoljno.

tibica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ne razumjem zašto gurati djetetu adaptirano ako je očito sito i zadovoljno. Mislim da ne treba raditi paniku zato što jedan mjesec nije dobio puno na kilaži. Prati broj popišanih i pokakanih pelena. Ako je to ok i beba zadovoljna... ma da ne pametujem... javit će ti se savjetnice. Do tada ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za bebača.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

prije nego li se javu savjetnice...
    ako je beba bila ok volje na moru, uz te zelene stolice, ne bi neutješno plakala nakon podoja ne obje sise više puta, onda ja mislim da ste imali proljev
    a proljev isrpljuje organizam, i logično je da će utjecati na dobijanje na težini
    da tvoje mlijeko upitno onda bi se to vidjelo odmah u prvom mjesecu a koliko vidim prirast vam je bio normalan, ne može kvaliteta mlijeka odjednom nestati ili prozvodiš normalno mlijeko ili si u onih 2-5% žena koje ne mogu proizvoditi mlijeko

da li koristite dudu varalicu?
    daješ li čajeve ili vodu?
    kakva je sad stolica?

da bi osigurala da beba dođe do masnijeg mlijeka ako si prethodni podoj završila lijevom sisom, daj joj opet lijevu i onda kad je pusti daj joj desnu, pa onda slijedeći podoj započneš desnom pa lijevom

kako stojite s noćnim podojima?

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

ovo su cinjenice
    zelene stolice nisu stolice gladi
    posle treceg meseca bebe manje dobijaju u tezini
    gleda se celokupni izgled i ponasanje bebe
    ne samo koliko je grama dodala.
    sve ovo bi jedan normalan pedijatar trebalo da zna.
    tvoj ocigledno ne zna, pa ga bolje promeni.
    ali tvoja beba zna sta je dobro
    zato i pljuje adaptirano.
    i videces da ce me potpisati svi.
    nastavi da dojis, tvoja beba napreduje ok.

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno pomoć!uvijek ista težina

stolice su se normalizirale.2-3 dnevno zlatnožute boje.
    imamo dva noćna podoja dnevno(u prosjeku)
    Dudu varalicu ne koristimo niti dajemo čajeve i vodu.Beba je izuzetno živahna rotira se od drugog mjeseca.
    Stolica na moru joj je bila užasna.Zelena,7-8 dnevno.
    Pedijatar je rekao da zelena stolica može biti od moje hrane ili gladi.Kada je vidio da je dobila 200 gr u 20 dana rekao je da je to od gladi.Ipak takva stolica je prošla sama od sebe.Rekao je takodjer da mala mora udvostručiti težinu do pola godine te da neće ako ovako nastavi.ja sam sva prepadnuta kupila adaptirano ali dijete ga neće. danas sam mu rekla da dijete neće adaptirano kaže da probam različitih proizvođača.Ako ne bude htjelo da ćemo je morati šopati(ovako je rekao )kašicama.Voljela bihda joj povećam težinu izdojenim ali ona ga ne želi poslije podoja.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

beba ima svoj tempo, prema pelenama i raspoloženju vidiš i sama da dobiva dovoljno mlijeka

zar je pedijatar zaboravio da bebe dobivaju skokovito na težini a ne kontinuirano xxg/dan

100% je neka viroza-proljev bio, to ti iscrpi organizam, ne može napredovati na težini jer gubi energiju (hrana se ne probavi dokraja u tankom crijevu nego završi vani , i tako izgubi kalorije)

ja bih na tvom mjestu davala dojiti kako sam ti opisala i za 2tj. vidila koliko je beba dobila na težini u zdravom stanju, adaptirano ne bih davala, sve dok bi opće stanje djeteta bilo dobro (opće stanje tvoje bebe je dobro)

vidi malo ovdje:
    http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=111&Show=2111

da izdvojim:
    Kako znati da je opće stanje djeteta dobro?

Koža

Bebina koža je mekana, elastična i vlažna. Ako ju pritisnete prstom i maknete ga, isti tren se vrati natrag u ružičastu boju. Oko očiju i usta koža je ružičasta i vlažna. Ovo su znaci da dijete dobiva dovoljno tekućine.

Mokre pelene

Nakon 3. ili 4. dana života dijete bi trebalo imati barem 6 mokrih pelena. Nakon što je sav mekonij izašao i stolica postala senfasta, sjemenasta i žuta, treba očekivati barem 3-4 pokakane pelene dnevno (veličine najmanje 2,5 cm). Nakon 6. tjedna života neka djeca kakaju znatno rjeđe, pa i pauziraju po nekoliko dana. To je također sasvim normalno. U slučaju da dijete nakon 5. dana starosti nema dovoljno mokrih i zaprljanih pelena, trebalo bi pogledati signale koji upućuju na probleme i odvesti dijete liječniku.

Budnost

Dijete se smatra budnim (živahnim) ako svaki dan postoji period kada uspostavlja kontakt očima s roditeljima, prati što rade, zanima ga okolina i oponaša izraze lica.

Plač

Velik broj majki misli da im dijete ne dobiva dovoljno mlijeka ako je nemirno i plačljivo. Međutim, to nikako nije pokazatelj problema s dojenjem. Dojena djeca mogu biti nemirnija, naročito u početku, jer na taj način osiguravaju sebi češća hranjenja.

Signali koji upućuju na moguće probleme i zahtijevaju nadzor liječnika su:
    mlitavost
    letargija
    slab plač
    koža koja se ne vraća u ružičasto kad ju lagano stisnete
    suha usta i oči
    udubljena fontanela
    vrućica

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno Re: pomoć!uvijek ista težina

Citiraj ceca mjesec prvotno napisa
    Stolica na moru joj je bila užasna.Zelena,7-8 dnevno.
    proljev, garant
    gladna beba nema dovoljno u sebi da ima toliko puno stolica

Pedijatar je rekao da zelena stolica može biti od moje hrane ili gladi.Kada je vidio da je dobila 200 gr u 20 dana rekao je da je to od gladi.Ipak takva stolica je prošla sama od sebe..
    "stolica gladi" je prošla sama od sebe :? , onda po njegovom to znači da beba više nije gladna, zar ne , jer očito nije od adaptiranog prošlo, kad ne jede adapt.

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno Pomoć!uvijek ista težina

Ispričavam se za dupliće.Najviše ma strah što je ona i u drugom mjesecu dobila 450gr.NE znam hoće li uduplati zežinu do 6 mjeseci.Je li to obavezno?Ima li neko da mu dijete nije uduplalo?Kako vam je pedijatar reagirao na to?Tako želim da dojim,a tako me strah da ne naškodim djetetu ako je gladno.Iz tog straha sam joj počela nuditi i adaptirano koje ona neće.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

o alternativnim načinima imaš tu:
    http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=238&Show=2396
    http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=239&Show=1530

mislim da ti u biti neće jesti na dudu (guma/silikon)

ima i malih beba:
    http://www.roda.hr/forum/viewtopic.p...jere+patuljaka

o dobivanju na težini vidje ovdje:
    http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=111&Show=2111

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ceco, to uduplavanje težine je neki prosjek, nije moratorij.
    ima beba koje, jednostavno, nisu pero-ždero, ne jedu puno, ne dobivaju previše...

tvoja malena dobiva nešto manje nego je to uobičajeno, ali svi parametri pokazuju da je sve u redu: broj stolica, živahnost, dojenje na zahtjev...

koliko često mijenjaš dojku, pojede li beba i ono zadnje, hranjivije mlijeko?

Mayaa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno Re: Pomoć!uvijek ista težina

Ispričavam se za dupliće.Najviše ma strah što je ona i u drugom mjesecu dobila 450gr.NE znam hoće li uduplati zežinu do 6 mjeseci.Je li to obavezno?Ima li neko da mu dijete nije uduplalo?Kako vam je pedijatar reagirao na to?Tako želim da dojim,a tako me strah da ne naškodim djetetu ako je gladno.Iz tog straha sam joj počela nuditi i adaptirano koje ona neće.
    maja je uduplala porođajnu težinu tek unatrag 15 do mjesec dana jer pojma nemam ni sad koliko je teška. niti sam je vagala, niti hoću do idućeg pregleda sa godinu dana. pedijatrica nije pokazala niti zrnce zabrinutosti a kotira sasvim solidno na ovom forumu

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Strah ma da ne pojede zadnje mlijeko.Poslije podoja zaspe,a kad stisnem dojku iz koje je sisala iz nje šprica mlijeko.Nikada nije prazna .Šta mislite o tome?

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

da bi osigurala da beba dođe do masnijeg mlijeka ako si prethodni podoj završila lijevom sisom, daj joj opet lijevu i onda kad je pusti daj joj desnu, pa onda slijedeći podoj započneš desnom pa lijevom

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •