to je bilo više ironično, nisam došla to tog zaključka..
možda bih nazvala CZSS, ali nemam ti ja baš puno vjere u institucije jer sam radila u sličnima..možda sam partibrejker, ali eto..
sa savjetima o oduzimanju djece se ne bi tako paušalno razbacivala..dvije jako dobre prijateljice, defektologinje, rade u domovima (jedna još uvijek, jedna više ne) i oduzimanje djeteta je po meni zbilja jako ekstremno rješenje
ali onda, ako želim biti pravedna i dosljedna, koja je razlika između majke koja ostavlja dijete samo na sat vremena jer mora raditi i majke koja vozi nevezano dijete u skupom autu koje skače po zadnjem sjedalu u gustom gradskom prometu istovremeno razgovarajući na mobitel....jer ti roditelji su nemarni, a nemar može i ne mora dovesti do vrlo ozbiljnih posljedica..prvi slučaj zaslužuje znači našu punu osudu pa se predlaže i oduzimanje djeteta, a drugi baš i ne, jer kako je netko naveo, u autu je prisutna odrasla osoba (?!), a možda je takav stav jer se i nama zna dogodit da ne vežemo baš uvijek dijete, a što mi sami radimo ne može biti krivo..