Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 58 od 58

Tema: Što da radim?

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

to je bilo više ironično, nisam došla to tog zaključka..

možda bih nazvala CZSS, ali nemam ti ja baš puno vjere u institucije jer sam radila u sličnima..možda sam partibrejker, ali eto..

sa savjetima o oduzimanju djece se ne bi tako paušalno razbacivala..dvije jako dobre prijateljice, defektologinje, rade u domovima (jedna još uvijek, jedna više ne) i oduzimanje djeteta je po meni zbilja jako ekstremno rješenje

ali onda, ako želim biti pravedna i dosljedna, koja je razlika između majke koja ostavlja dijete samo na sat vremena jer mora raditi i majke koja vozi nevezano dijete u skupom autu koje skače po zadnjem sjedalu u gustom gradskom prometu istovremeno razgovarajući na mobitel....jer ti roditelji su nemarni, a nemar može i ne mora dovesti do vrlo ozbiljnih posljedica..prvi slučaj zaslužuje znači našu punu osudu pa se predlaže i oduzimanje djeteta, a drugi baš i ne, jer kako je netko naveo, u autu je prisutna odrasla osoba (?!), a možda je takav stav jer se i nama zna dogodit da ne vežemo baš uvijek dijete, a što mi sami radimo ne može biti krivo..

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ma, gle, Grubi, meni je to potpuno jasno, ja imam autosjedalicu u svom automobilu i vozim dijete jedino i isključivo u AS.

Prije 15 godina nisam imala pojma da AS postoje, niti sam imala razvijenu svijest o prijekoj potrebi AS u prometu.
    Šta da ti kažem, moje starije dijete se vozilo meni u krilu, na stražnjem sjedalu automobila! I ja sam mislila da činim ono što je jedino moguće.
    Ali mi NIKADA, apsolutno NIKADA nije palo na pamet svog sina ostaviti samog u kući niti 15 minuta da odem kupiti kruh u trgovinu, to mi nitko nije morao reći iako sam bila koju godinu starija nego je sada moj sin, to odgovoran roditelj jednostavno zna.

Odmaknuli smo se od teme, ali prije mjesec dana sam pročitala kako je sorci svoju kikicu vozila u AS, a ona je stara kao moj sin.
    Baš me nešto presjeklo, ali ja za to jednostavno nisam znala! Što me ne opravdava uopće.

Mislim da su ljudi i danas premalo, čak nikako upoznati sa obavezom korištenja AS u prometu uopće, a kamoli što ona znači za sigurnost djeteta.
    A možda tu razliku između AS i ostavljanja djeteta samog radim samo da opravdam sebe? I to je moguće...

paci avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj AdioMare prvotno napisa
    Odmaknuli smo se od teme, ali prije mjesec dana sam pročitala kako je sorci svoju kikicu vozila u AS, a ona je stara kao moj sin.
    Baš me nešto presjeklo, ali ja za to jednostavno nisam znala!
    Mene iznenadilo kad je moja svekrva nedavno izjavila da je MM-a koji ima 37 godina vozila u nekakvoj AS koju su nabavili "izvana" :shock: (ali su imali samo jednu, pa kad je došao brat, MM je s 4 godine morao prepustiti podmlatku)

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

zanemarivanje/ugrožavanje djeteta je širok pojam i teško se složiti što tu spada/ ne spada.
    Po meni, dijete ugrožavaš i kada ga ostaviš samo na minutu i na sat vremena i kad ga voziš u autu bez AS i na još bezbroj drugih načina. Npr. ja sam jučer skoro zgazila glupaču, trudnicu u cca 7mj. koja je s bebom u kolicima i klincem od 4g pretrčavala Slavonsku po kojoj auti jure min 80km/h :? - to nije ugrožavanje djeteta? I onda kad te iste klince sutra zgazi auto jer ih je ona naučila da tako pretrčavaju cestu tko je onda kriv?

Sve to mi je nebriga i neodgovornost, ali na temelju toga dijete ne bih nikad oduzela. Dijete treba roditelje i trpanje u dom je najgora opcija - volontirala sam u jednom pa znam kako to izgleda. (naravno ne govorim o ekstremnim situacijama zlostavljanja - tim ljudima bih odmah uzela djecu)

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj icyoh prvotno napisa
    ... koja je s bebom u kolicima i klincem od 4g pretrčavala Slavonsku po kojoj auti jure min 80km/h :? - to nije ugrožavanje djeteta?
    Je.
    Jednako je važan problem određivanja granice kod koje kao građanin/čovjek trebaš reagirati, kao i gdje je granica iza koje počinje zanemarivanje.

Dakle, po vlastitoj savjesti svakog pojedinca.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj sofke prvotno napisa

a može se dati i savjet da im se oduzme dijete, naravno
    možda nisam pažljivo pročitala sve odgovore, ali čini mi se da nitko nije , u konkretnom slučaju, zagovarao oduzimanje djeteta, pogotovo ne bez provjere stručnjaka.

U Hrvatskoj postoji nešto što se zove Obiteljski centri, nisu još osnovani u svim gradovima i to je mjesto gdje roditelji mogu zatražiti savjete. Zato se i osnivaju. Slažem se da o njima postoji premalo informacija i da nisu dostupni, ali eto. Ako se netko za savjet obrati u Centar, što bi ovdje možda moglo biti najbolje rješenje, ako u tom mjestu postoji OC, sigurno će ga tamo uputiti. Ako ne, savjet se može dobiti i u samom centru.
    Slažem se i s tim da centri ne funkcioniraju uvijek najbolje, ili bar kako bi to mnogi htjeli. Ali ljudi, pa nisu to pomahnitali luđaci koji samo gledaju koje će dijete oduzeti roditeljima...ipak se procjenjuje što je za dijete najbolje (a ne za roditelje!), a nekoj djeci (ovo nema veze s bibinom susjedom) je bolje i u domu nego s roditeljima.

Ostaviti dijete predškolske dobi samo doma je opasno i neodgovorno i nikako nije dobro za to dijete, bez obzira koji je izgovor. Kad se već roditelji ne brinu za to dijete, a činjenica je da ne brinu dovoljno jer ga ostavljaju samog, očito je da netko drugi ipak treba.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno nije normalna

mislim da je to jako ozbiljan problem, pogotovo ako susjeda odbija pomoc od tebe i opet tako nastavlja. ja bi to prijavila centru za soc.skrb jer za 2 sata izbivanja svatko moze uskociti i pomoci. nju ocito nije briga sto ce se dogoditi s djetetom. pa dosta je 5 min bez nadzora da 22mj.dijete nastrada

zumbulmama avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

A možda da joj pomogneš pez previše ometanja?
    Rekla si da ste susjede. Znači, bebi-alarm iz nezinog stana bi se čuo kod tebe. Dijete je u svom krevetu i sve super. Ako se nedajbože probudi, čut ćeš ga
    Možda malo banalno rješenje, ali bolje išta nego ništa!

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •